De Juiste Seo Specialist Kiezen

Leestijd: 2 minuten

Wat is de reden om een goede SEO specialist te vinden?

Wie SEO laat uitbesteden komt de eerste en moeilijkste uitdaging tegen, wie ga je aannemen? Natuurlijk is er een gunfactor voor alle gegadigden en zelf weet je misschien niet te veel over website optimalisatie dus wat nu?

Dit vakgebied kent helaas een groot deel aan beunhazen die je niet nodig hebt. Waarom zal je jouw geld uitgeven aan iemand die toch niet kan waarmaken wat er wordt beloofd?

Tips om de echte specialist te herkennen

Op deze pagina beschrijven we herkenningspunten om het koren van het kaft te onderscheiden. Volg onze tips zodat je stukken geruster bent als je een keuze hebt gemaakt.

Tip 1: telefonisch contact opnemen

Door de specialist zelf aan de telefoon te hebben haal je de beste informatie naar binnen. Laat hun maar praten terwijl jij goed luistert. Je wilt weten wie je aanneemt dus leg de druk op hun. Ongetwijfeld dat ze meer over jouw bedrijf willen weten en hier geef je in een notendop antwoord op. Vertel de hoofdpunten van jouw onderneming en natuurlijk domeinnaam. Maar daar houdt het ook echt op, laat de druk niet op jou leggen.

Vele deals worden gemaakt door ‘een vriendelijk persoon’ aan de andere kant van de lijn. Ja natuurlijk is iedereen vriendelijk ze willen je opdracht binnenhalen. Dit zegt nog niks over hun kennis. Dus laat de specialist maar het woord doen en luister aandachtig. Gaat het gesprek inhoudelijk ergens over?

Tip 2: Vragen stellen

Nadat je kennis hebt gemaakt met het marketingbedrijf leg je nogmaals de druk op hun door vragen te stellen. Stel geen vragen die je geliefde ook kan beantwoorden. Je wilt bijvoorbeeld weten voor welke kunstmatige intelligenties ze gaan optimaliseren. Het antwoord hiervoor behoort de namen RankBrain en BERT te bevatten.

Tip 3: Noem wat termen en vraag wat dat is

Google is in begin 2023 compleet veranderd waardoor er nieuwe termen zijn die alleen goede specialisten kennen. Hier zijn enkele termen die je rustig kan vragen en een direct antwoord op behoort te krijgen. Bij alle ontwijkende antwoorden weet je voldoende en bedank je vriendelijk voor het gesprek.

VRAAG: Wat is een entiteit?
ANTWOORD: Een entiteit is een woord die meer vertelt over jouw exacte zoekterm

VRAAG: Wat is NLP?
ANTWOORD: NLP staat voor Natural Language Processing. Het zijn meerdere woorden (een kort zinnetje) die mensen veel gebruiken in een onderwerp.

VRAAG: Waar staat KGMID voor?
ANTWOORD: Knowledge Graph Machine ID

Hoe werden vragen beantwoord?

Bovenstaande vragen zijn de absolute basis van huidige SEO voor Google. Elke specialist moet dit probleemloos kunnen uitleggen. Is dit het geval? Je weet zeker dat je met iemand te maken hebt die de benodigde studie heeft gehad. Werd het gesprek overgenomen door jou te vertellen dat dit niks met SEO te maken heeft? Gefeliciteerd, je hebt iemand ontmaskerd.

Up to Date SEO technieken cursus

Zelf ook weten helpt met uitbesteden

Voor de bedragen die specialisten rekenen wil je zelf ook je huiswerk gedaan hebben. Kijk onze makkelijk te begrijpen video’s en maak wat aantekeningen.

Nu kan je zelf controleren of de specialist ook echt SEO aan het doen is op jouw website of webwinkel.

Geef een reactie

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.