Zoekwoordonderzoek Tools Google Keyword Planner: Ontdek de beste zoekwoorden met de Google Keyword Planner!

Leestijd: 6 minuten

Zoekwoordenonderzoek heel belangrijk

Welkom bij ZelfRanken.nl! Als experts op het gebied van zoekmachineoptimalisatie begrijpen we hoe cruciaal zoekwoordonderzoek is voor het succes van uw digitale marketingstrategie. Of u nu een website-eigenaar, marketeer of ondernemer bent, het kennen en begrijpen van de juiste zoekwoorden kan een wereld van verschil maken in uw online zichtbaarheid.

 

Het belangrijkste uitbesteden

Zoekwoordtools verschillen met data. Jammer want het meest belangrijke onderdeel van SEO moet je blindelings kunnen vertrouwen.

Het keyword research van ZelfRanken.nl geeft je de meest nauwkeurige data.

Check onze pagina met voorbeelden

Zoekwoordonderzoek

Zoekwoordenonderzoek uitbesteden

Zoekwoordonderzoek vormt de basis waarop alle SEO-inspanningen worden gebouwd. Het helpt u te begrijpen welke woorden en zinnen mensen gebruiken wanneer ze zoeken naar informatie, producten of diensten die verband houden met uw bedrijf. Door deze kennis kunt u inhoud creëren die aansluit bij de behoeften en intenties van uw doelgroep, waardoor u hoger kunt ranken in de zoekresultaten en meer organisch verkeer naar uw website kunt genereren.

Maar waarom is dit zo belangrijk? Onderzoeken tonen aan dat meer dan 90% van al het internetverkeer afkomstig is van zoekmachines zoals Google. Dit betekent dat als u niet wordt gevonden in de zoekresultaten, potentiële klanten ook niet weten dat u bestaat. Door middel van effectief zoekwoordonderzoek kunt u ervoor zorgen dat uw website wordt geoptimaliseerd voor relevante trefwoorden die mensen daadwerkelijk gebruiken tijdens hun online zoektocht.

Daarnaast biedt goed uitgevoerd zoekwoordonderzoek ook waardevolle inzichten over uw concurrentie. U kunt ontdekken welke trefwoorden zij targeten en hoe goed ze presteren in de zoekresultaten. Met deze informatie kunt u uw eigen strategieën verfijnen en een voorsprong krijgen op uw concurrenten.

Kortom, zoekwoordonderzoek is essentieel voor het begrip van de behoeften en intenties van uw doelgroep, het vergroten van uw online zichtbaarheid en het verslaan van de concurrentie. In de volgende secties bespreken we verschillende tools voor zoekwoordonderzoek, met als hoogtepunt Google’s eigen Keyword Planner-tool. Laten we beginnen!

 

Diepgaande blik op Google’s Keyword Planner

Ontdek de beste tools voor zoekwoordonderzoek

Als het gaat om zoekwoordonderzoek, zijn er talloze tools beschikbaar die u kunnen helpen bij het vinden van de meest relevante en waardevolle zoekwoorden voor uw website of online campagnes. In deze sectie zullen we een overzicht geven van enkele populaire tools die worden gebruikt door digitale marketeers en SEO-experts.

 1. Google’s Keyword Planner: Een van de meest bekende en gebruikte tools voor zoekwoordonderzoek is Google’s eigen Keyword Planner. Deze tool biedt inzicht in het zoekvolume, concurrentie en voorgestelde biedingen voor specifieke zoekwoorden op basis van historische gegevens uit Google Ads-campagnes. Het stelt u ook in staat om nieuwe ideeën te genereren op basis van uw bestaande website of productcategorieën.
 2. SEMrush: SEMrush is een alles-in-één marketingtool die ook krachtige functies heeft voor zoekwoordonderzoek. Met SEMrush kunt u niet alleen zoeken naar nieuwe trefwoorden, maar ook analyseren wat uw concurrenten rangschikken en welke advertenties ze weergeven. Dit kan waardevolle inzichten opleveren om uw eigen strategie te verbeteren.
 3. Ahrefs: Ahrefs is een andere populaire tool onder SEO-professionals. Naast het verstrekken van gedetailleerde informatie over trefwoorden, zoals volume, moeilijkheidsgraad en klikpotentieel, biedt Ahrefs ook uitgebreide backlink-analysefuncties waarmee u kunt zien wie er naar uw site linkt en hoe dit uw ranking beïnvloedt.
 4. Moz Keyword Explorer: Moz is een bekend merk in de SEO-wereld en hun Keyword Explorer-tool biedt waardevolle inzichten voor zoekwoordonderzoek. Het geeft niet alleen informatie over het zoekvolume en de concurrentie, maar ook suggesties voor gerelateerde trefwoorden en vragen die mensen stellen rond uw onderwerp.
 5. Long Tail Pro: Zoals de naam al doet vermoeden, richt Long Tail Pro zich op long-tail-zoekwoorden – specifieke zoektermen met minder concurrentie maar vaak hogere conversiekansen. Met deze tool kunt u snel honderden relevante long-tail-zoekwoorden genereren om je contentstrategie te verbeteren.

Dit zijn slechts een paar van de vele beschikbare tools voor search keyword research. Elk heeft zijn eigen unieke functies en voordelen, dus probeer verschillende tools uit totdat je degene vindt die perfect aansluit bij jouw behoeften. In the following sections we will focus on Google’s Keyword Planner and compare how it stacks up against other popular market options for you to consider!

Vergelijking van Google’s Keyword Planner met andere tools

Ontdek de diepgaande inzichten van Google’s Keyword Planner

Als het gaat om zoekwoordonderzoek, is Google’s Keyword Planner een onmisbare tool voor elke marketeer. Met toegang tot nauwkeurige gegevens rechtstreeks afkomstig uit de enorme database van Google-zoekopdrachten, biedt deze tool waardevolle inzichten en informatie over zoekwoorden die kunnen helpen bij het optimaliseren van websites en inhoud voor betere zichtbaarheid in zoekmachines.

Hoe werkt Google’s Keyword Planner?

Google’s Keyword Planner maakt gebruik van data rechtstreeks afkomstig uit Google-zoekopdrachten, waardoor gebruikers gedetailleerde informatie krijgen over hoe vaak bepaalde zoekwoorden worden gezocht en welk concurrentieniveau ze hebben.

Om te beginnen met het gebruik van de tool, moet u zich aanmelden voor een gratis Google Ads-account. Zodra u bent ingelogd, kunt u naar ‘Tools’ gaan en vervolgens ‘Keyword Planner’ selecteren.

Voordelen van het gebruik van Google’s Keyword Planner

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Google’s Keyword Planner:

 1. Betrouwbare gegevens: Aangezien de tool wordt aangedreven door data rechtstreeks afkomstig uit Google-zoekopdrachten, kunt u erop vertrouwen dat de gegevens accuraat en up-to-date zijn.
 2. Concurrentieanalyse: Naast informatie over hoe vaak bepaalde zoekwoorden worden gezocht, biedt de tool ook inzicht in hoeveel concurrentie er is voor elk trefwoord. Dit kan nuttige inzichten bieden bij het plannen van uw SEO-strategie.
 3. Zoekwoordideeën: De tool biedt suggesties voor gerelateerde zoekwoorden op basis van uw initiële termen, wat kan helpen bij het genereren van nieuwe ideeën en bredere zoekwoordlijsten.

Stapsgewijze handleiding voor het gebruik van Google’s Keyword Planner

Hier is een stapsgewijze handleiding om aan de slag te gaan met Google’s Keyword Planner:

 1. Log in op uw Google Ads-account en ga naar ‘Tools’.
 2. Selecteer ‘Keyword Planner’ onder ‘Planning’.
 3. Klik op ‘Nieuwe campagne maken’ en kies vervolgens ‘Zoeken naar woordgroepen, website of categorieën’.
 4. Voer uw initiële termen in en klik op ‘Ideeën ophalen’. U kunt ook filters toepassen om specifieke gegevens weer te geven zoals locatie, taal en datumbereik.
 5. Bekijk de resultatenpagina waar u informatie vindt over gemiddeld maandelijks zoekvolume, concurrentieniveau en voorgestelde bodbedragen per trefwoord.
 6. Gebruik deze gegevens om uw SEO-strategie verder vorm te geven door relevante keywords toe te voegen aan uw content of advertentiecampagnes.

Hoewel Google’s Keyword Planner krachtig is, heeft het niet alle functies die andere tools mogelijk wel hebben. Het kan handig zijn om verschillende tools uit te proberen en degene te kiezen die het beste past bij jouw behoeften. In the next section we will compare Google’s Keyword Planner with other keyword research tools to help you make an informed decision.

Praktische tips voor het gebruik van Google’s Keyword Planner

Praktische tips voor het gebruik van Google’s Keyword Planner

Nu je bekend bent met de basisprincipes van Google’s Keyword Planner, wil ik graag enkele praktische tips delen om het meeste uit deze tool te halen. Hier zijn een paar handige strategieën die je kunt gebruiken bij het gebruik van Google’s Keyword Planner:

 1. Begin breed: Wanneer je begint met zoekwoordonderzoek, is het vaak nuttig om brede termen in te voeren in de zoekbalk van de planner. Dit geeft je een overzicht van gerelateerde zoekwoorden en hun zoekvolumes. Van daaruit kun je specifieker worden en focussen op relevante trefwoorden.
 2. Filter op relevantie: Nadat je een lijst met mogelijke zoekwoorden hebt gegenereerd, kun je filters toepassen om alleen de meest relevante resultaten weer te geven. Je kunt bijvoorbeeld filteren op zoekvolume, concurrentieniveau of gemiddelde kosten per klik (CPC). Door deze filters toe te passen, kun je jouw focus leggen op de meest waardevolle trefwoorden voor jouw campagnes.
 3. Analyseer trends: Een andere handige functie van Google’s Keyword Planner is dat het historische gegevens kan tonen over hoe bepaalde zoektermen in de loop der tijd zijn veranderd. Door naar deze trends te kijken, kun je zien welke trefwoorden populairder worden en welke minder relevant worden. Dit kan helpen bij het plannen van jouw contentstrategie op lange termijn.
 4. Verken gerelateerde ideeën: Naast specifieke zoektermen biedt Google’s Keyword Planner ook suggesties voor gerelateerde zoekwoorden. Dit kan je helpen om nieuwe ideeën op te doen en bredere termen te ontdekken die relevant kunnen zijn voor jouw doelgroep.
 5. Combineer met andere tools: Hoewel Google’s Keyword Planner een krachtige tool is, kan het nuttig zijn om het te combineren met andere tools voor keyword research zoals SEMrush of Moz Keyword Explorer. Deze aanvullende inzichten kunnen helpen bij het verfijnen van jouw keywordstrategieën.
 6. Experimenteer en optimaliseer: Zoekwoordonderzoek is geen eenmalige taak; het vereist voortdurende monitoring en optimalisatie. Blijf experimenteren met verschillende zoekwoorden en analyseer regelmatig de prestaties van uw content op basis van deze zoekwoorden. Pas indien nodig uw strategie aan om betere resultaten te behalen.

Door deze praktische tips toe te passen bij het gebruik van Google’s Keyword Planner, kun je effectiever zoeken naar relevante zoekwoorden en betere beslissingen nemen over hoe je ze kunt implementeren in jouw digitale marketingstrategieën.

Conclusie: Is Google’s Keyword Planner de beste tool voor u?

Praktische tips voor het gebruik van Google’s Keyword Planner

Nu je bekend bent met de basisprincipes van Google’s Keyword Planner, wil ik graag enkele praktische tips delen om het meeste uit deze tool te halen. Hier zijn een paar handige strategieën die je kunt gebruiken bij het gebruik van Google’s Keyword Planner:

Hoewel Google’s Keyword Planner een krachtige tool is op zichzelf, kan het combineren ervan met andere SEO-tools zoals SEMrush of Moz nog waardevoller zijn omdat ze aanvullende data en inzichten kunnen bieden en helpen bij het verfijnen van jouw keywordstrategieën.

Door deze praktische tips toe te passen, kun je optimaal gebruik maken van Google’s Keyword Planner en betere beslissingen nemen op basis van de data bij het optimaliseren van jouw website voor organisch verkeer. Vergeet niet dat zoekwoordonderzoek een doorlopend proces is en dat regelmatige updates en aanpassingen nodig zijn om relevant te blijven in deze steeds veranderende digitale wereld.

Geef een reactie

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.