Meest gebruikte zoekwoorden Google | zoekwoordonderzoek

Leestijd: 2 minuten

Breed bereik geeft hoog zoekvolume

Algemene websites en webpagina’s zoeken hoofdzakelijk naar zoekwoorden die door een breed publiek worden gebruikt. We hebben het hier over brede zoekintentie. Deze website zal geld verdienen door massaal aantal bezoekers die bijvoorbeeld advertenties krijgen aangeboden. Denk hierbij aan een nieuwssite.

 

Het belangrijkste uitbesteden

Zoekwoordtools verschillen met data. Jammer want het meest belangrijke onderdeel van SEO moet je blindelings kunnen vertrouwen.

Het keyword research van ZelfRanken.nl geeft je de meest nauwkeurige data.

Check onze pagina met voorbeelden

Zoekwoordonderzoek

Zoekwoordenonderzoek uitbesteden

Meest gebruikte zoekwoorden voor webwinkel product

We raden ten sterkste af om als eerst de meest gebruikte webwinkel zoekwoorden te optimaliseren.

Deze termen zijn naar alle waarschijnlijkheid te hoog gegrepen om vindbaar te maken. Dit betekent dat je vele maanden tot meerdere jaren geen bezoekers op die zoektermen krijgt. Dit is veelal de reden waarom webwinkels het niet redden.

Hoogste bezoekersaantallen minste conversie

De misvatting dat hoe hoger bezoekersaantallen zijn des te meer er verkocht wordt bestaat veel te lang. Deze redenering gaat alleen op als er niks wordt aangeboden zoals product of dienst.

Conversie gaat namelijk samen met gerichte zoektermen. Wie zoekt op ‘Barbie strandlaken’ zal veel sneller tot kopen overgaan dan iemand met de zoekopdracht ‘strandlakens’. Deze laatste is dus ook stukken moeilijker hoog in Google te krijgen. Wees daarom specifiek in zoekwoordoptimalisatie na gedegen zoekwoorden onderzoek.

Massa is kassa

Gaat het je om bijvoorbeeld advertentieweergave? Dan is elke bezoeker ongeacht zoekintentie welkom. Zoektermen met hoogst mogelijke zoekvolumes zorgen dan ook voor massa’s bezoekers en dat is automatisch al kassa.

Over het algemeen zijn deze zoektermen short tail keywords. Dit wilt zeggen dat de zoekopdracht kort en krachtig met breed bereik. Gelijktijdig zijn dit veelal de meest moeilijke keywords om te ranken.

Geef een reactie

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.