ZelfRanken.nl voor optimalisatie hulp

Bovenaan in Google met mijn website

Website bovenaan in Google

Search Engine Optimization is de kunst om websites op pagina één van Google’s lijst met resultaten te laten verschijnen wanneer iemand een specifieke zoekopdracht uitvoert. Dit artikel zal u voorzien van de basis om uw website bovenaan in Google te krijgen, maar het kan geen kwaad om te leren over SEO best practices in het algemeen, want als er dingen veranderen als gevolg van nieuwe trends of updates, kunnen er andere gebieden zijn waar optimalisatie kan helpen.

Google begint met het toewijzen van hoe relevant uw site is voor bepaalde zoekwoorden voor elke zoekopdracht, dus alles wat u doet om uw relevantie te verhogen zal uw ranking verhogen. De belangrijkste factoren zijn inhoud en links.

website bovenaan in Google krijgen

Hoog ranken

Inhoud verwijst niet alleen of wat je zegt overeenkomt met wat mensen zoeken; het verwijst ook naar hoe “nieuw” dat overeenkomtzijn. Zelfs als je de beste inhoud ter wereld hebt, zal Google deze lager rangschikken dan andere sites die recenter zijn bijgewerkt met nieuws, terwijl jouw site misschien net zijn eerste golf van bezoekers krijgt omdat je oude inhoud door een recente update naar pagina één is gestoten.

Linkbuilding is ook erg belangrijk; gebruik deze gratis tool om uit te vinden waar uw links vandaan komen en waarom ze werken zodat u kunt voortbouwen op deze sterke punten of eventuele zwakke punten zo snel mogelijk kunt verhelpen voordat Google van gedachten verandert over hoe betrouwbaar deze bronnen zijn.

Kwaliteit voor vindbaarheid

Google maakt regelmatig updates om hun systeem te verbeteren, en sommige updates bevoordelen bepaalde soorten websites ten opzichte van andere. Als uw website in een gebied past waar updates hebben geholpen, dan wordt SEO nog belangrijker dan het al was. Bijvoorbeeld, Google’s Panda update legt meer nadruk op de inhoud van uw site en links om u te helpen beter te scoren.

Google is onlangs gekomen met de “Hummingbird” update, die is bedoeld om de manier waarop ze zoekopdrachten begrijpen te verbeteren. Dit betekent dat ze meer van uw zoekwoorden kunnen verwerken in plaats van alleen pagina’s te rangschikken op basis van het aantal keren dat uw zoekwoorden voorkomen. Het geeft hen ook een voordeel in termen van het herkennen van waar je het over hebt, omdat Hummingbird hen helpt woorden te lezen als zinnen in plaats van losse woorden.

Een andere verandering die Google heeft doorgevoerd is het verschuiven naar mobile-first indexing; dit betekent dat als je je website hebt geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, dan zal je desktop versie automatisch hoger worden gerankt dan anderen zonder dezelfde optimalisatie. Terwijldit is geweldig voor kleine bedrijven die zich bewust moeten zijn van hun doelgroep, het is ook iets dat moet worden overwogen wanneer u betaalt een SEO bedrijf.

Terug lezen?