Leestijd: 2 minuten

 

Wat is een entiteit

Een entiteit is een woord. Dit kan elk woord zijn zoals jouw naam, een merknaam, object, dienst en zelfs kleine woordjes als ‘de het en een’ zijn allemaal entiteiten. In SEO maken gebruik van entiteiten die iets meer vertellen over jouw exacte zoekwoord (EMQ).

In het kort uitgelegd

Jouw onderwerp, bijvoorbeeld ‘loodgieter’ kan niet zonder bepaalde entiteiten die meer over het onderwerp vertellen.

Zo verhelpt een loodgieter bijvoorbeeld lekkages. Dan is dit absoluut nodig om te benoemen.

Door de entiteiten in jouw tekst te schrijven snapt Google waar jouw onderwerp over gaat én dat jij verstand hebt waar je over schrijft.

Dit is nodig om hoog te kunnen ranken.

entiteiten uitleg

Inhoud cursus entiteiten

Bekijk ook onze video waarin we via whiteboard meer over entiteiten vertellen. Zo krijg je een beter beeld voordat je de cursus koopt. Misschien ben je al bekent met dit onderwerp maar hebben we belangrijke toevoegingen.

Kunstmatige intelligentie en entiteiten

Sinds begin 2023 was er een doorbraak in kunstmatige intelligentie en Google maakt daar handig gebruik van. Het begrijpen van tekst is een nieuw kunstje voor machines die reeds wordt ingezet.

Diverse kunstmatige intelligenties kijken onder andere naar entiteiten. Waaronder BERT, RankBrain en SpamBrain. Elk kijkt naar entiteiten op een verschillende manier. Hierdoor krijgen entiteiten ook een andere plek.

SEO cursus over entiteiten

Meer over entiteiten leren?

Je begrijpt vast dat entiteiten uiterst belangrijk zijn voor SEO, zonder de juiste te benoemen rank je namelijk niet. Maar hoe kom je aan de entiteiten voor jouw zoekwoord?

Waar en hoe worden entiteiten ingezet? Hier hebben we diverse video’s voor gemaakt die je in begrijpbare taal alles stap voor stap uitleggen.

Koop de cursus