Leestijd: 2 minuten

Om in Google vindbaar te zijn hebben we een Topical Cluster nodig die hoort bij het zoekwoord waarmee je wilt gaan ranken. In deze pagina laten we je kennis maken met clusters. Meer informatie is te zien in onze SEO cursus.

In het kort uitgelegd

Een topical cluster is groep van webpagina’s die meer vertellen over jouw zoekwoord.

In de afbeelding hiernaast zien we de topical cluster van het zoekwoord loodgieter. Vanuit deze pagina linken we naar andere pagina’s die bij het onderwerp loodgieter horen.

Hoe beter je over jouw onderwerp vertelt door middel van intern linken naar de juiste webpagina’s, hoe beter dit is voor mens en machine.

uitleg topical cluster

Het verschil in SEO tussen toen en nu

Vroeger was SEO behoorlijk simpel door je zoekwoord (veelvuldig) op je webpagina te benoemen. SEO betekende eigenlijk niet veel meer dan je zoekwoord plaatsen op belangrijke plekken zoals je pagina titel, pagina beschrijving, H1 koptekst, in je paragraaf en ga zo maar door.

Tegenwoordig begrijpt Google jouw tekst en vergelijkt dit met wat de zoekmachine reeds over het onderwerp weet (machine learning). Hoe treffender we zijn met deze overeenkomst des te hoger we binnen de resultatenpagina gaan scoren.

1 Van de meest belangrijke vergelijkingen die kunstmatige intelligenties maken is de topical cluster. Hier wordt namelijk gekeken of jij voldoende over het onderwerp weet en of dit wel juist is.

cursus topical clusters

Hoe kom je aan topical clusters?

Nu je weet dat zonder topical cluster een zoekwoord niet te ranken valt wil je vast weten hoe je hieraan komt.

Om de beste manier met de beste profijten te leren hebben we hier een cursus over gemaakt. Leer op gemakkelijke wijze door video’s te bekijken en het zelf na te doen.

Koop de cursus