Essentiële tools waar elke start-up in zou moeten investeren

Bron

Het runnen van een start-up is een uitdaging. Er is moed en vastberadenheid voor nodig om het te laten werken. Evenals de tijd. Het enige waar de meeste ondernemers niet veel van hebben. Velen werken nog steeds hun dagelijkse baan en zorgen voor hun gezin terwijl ze proberen hun bedrijf van de grond te krijgen.

Gelukkig zijn er manieren om dingen gemakkelijker te maken. Bovenaan de lijst staat het gebruik van de juiste tools. Vooral tools die richting geven en je op koers houden. Dit betekent dat de weinige tijd die u heeft, wordt besteed aan het doen van de taken die uw bedrijf vooruit helpen.

Een duidelijke missie

Vanaf het begin moet je heel duidelijk zijn over je missie. Vaak is de missie voor startups zo simpel als het vullen van het gat in de markt dat je hebt gespot. Bijvoorbeeld het opzetten van een foodkar op een druk station met als doel ervoor te zorgen dat 95% van uw spitsklanten hun aankoop in 5 minuten of minder kunnen afronden.

Uw missie is uw waarom, uw leidende licht, de reden waarom u uw bedrijf opricht. Voortdurend ernaar verwijzen zal helpen om de cruciale beslissingen te nemen die u neemt wanneer u zich vestigt. Voor de nieuwe eigenaar van een foodkart is bijvoorbeeld hoe snel de machines die ze gaan gebruiken de drankjes kunnen maken een kritische overweging bij het beslissen welke te kopen. Ze zouden ook prioriteit geven aan het vinden van een fatsoenlijke pre-order-app die ze kunnen gebruiken.

Deze generator voor missieverklaringen maakt het proces van het maken van de jouwe een stuk eenvoudiger. Je leert al snel hoe je dingen moet structureren en formuleren en de voorbeelden die ze gebruiken zullen ideeën oproepen voor je eigen missie.

Maak een businessplan

Ook is het verstandig om vanaf het begin een businessplan te hebben. Het zorgt ervoor dat u gaat zitten en de stappen uitwerkt die u moet doorlopen om uw droom van het runnen van een succesvol bedrijf waar te maken. Door er een te maken, wordt u ertoe aangezet om op een meer georganiseerde en gedetailleerde manier over dingen na te denken.

Er zijn veel apps en softwareprogramma's die u bij dit proces kunnen helpen. Maar voor startups is GoSmallBiz een bijzonder goede optie. Hun bekroonde businessplan-bouwer bestaat al bijna twee decennia. In die tijd is het geëvolueerd tot een zeer gerichte tool waar veel startups baat bij hebben gehad. Ze bieden een reeks andere diensten die ook kunnen helpen, waaronder zaken als de oprichting van LLC, het instellen van belasting-ID's, enz., Die voor een startup in de VS allemaal essentieel zijn.

Lees ook – Hoe startups kunnen besparen op kosten voor website-ontwerp

Gebruik OKR's om uw dagelijkse inspanningen te focussen

Zodra u een bedrijfsplan heeft opgesteld, begint u natuurlijk specifieke taken en oriëntatiepunten te identificeren die u moet bereiken. In theorie zou je er een lijst van kunnen maken en ze één voor één kunnen afvinken. Dat is oké, maar zonder een gestructureerde en gerichte aanpak van elke taak, verspil je onvermijdelijk tijd en maak je fouten.

Een betere benadering is om het Objective Key Results (OKR)-kader te gebruiken om meetbare doelstellingen voor elke stap vast te stellen. Het is het raamwerk dat Google in het eerste jaar heeft aangenomen. Dankzij het OKR-proces konden ze vanuit het niets uitgroeien tot het enorme bedrijf dat je vandaag de dag ziet. Voor hen bleek het raamwerk zo effectief dat ze het 22 jaar nadat ze ermee begonnen zijn nog steeds gebruiken. Een dwingende reden voor elke ondernemer om meer te weten te komen en te overwegen deze aanpak zelf te gebruiken.

Als u op zoek bent naar een OKR-platform dat zich aanpast aan de behoeften van uw bedrijf terwijl u groeit, is ZOKRI een bijzonder goede optie. Het stelt u in staat om Key Performance Indicators (KPI's) en Objective Key Results (OKR) bij elkaar te hebben en onder één systeem te beheren. En bovendien erg intuïtief. Belangrijk is dat ze ook training en coaching bieden, waardoor je het platform vanaf het begin effectief kunt gebruiken. Of je kunt een van de andere platforms proberen. Clickup en Ally zijn twee interessante alternatieven. Net als Kazoo, dat een open API-beleid heeft, waardoor u gegevens kunt uitwisselen tussen meer dan één OKR-systeem. Hoewel, voor de meeste startups, de beste aanpak is om bij één platform te blijven. Meestal geldt: hoe eenvoudiger u de dingen houdt, hoe gemakkelijker het is om dingen voor elkaar te krijgen.

Met alle bovenstaande tools kunt u zich concentreren op wat belangrijk is voor uw bedrijf. De start-ups die ze dagelijks gebruiken en wekelijks de voortgang bekijken, groeien snel en doen dat op een manier die geen tijd of geld verspilt.

Het bericht Essentiële tools waar elke start-up in zou moeten investeren verscheen eerst op HubsAdda .