Hoe online te verkopen als beginner: deel 6 "Wat zit er in een domein?"

Bron

Ik ben terug met een nieuwe aflevering van mijn serie over online verkopen als beginner. Als je hier nieuw bent en mijn laatste artikelen niet hebt gezien ( hier zijn ze !) Hier is een korte samenvatting: ik ben Nicole, een contentmarketeer bij Ecwid en eigenaar van een klein bedrijf.

Mijn zakenpartner, Kate, en ik hebben afgelopen zomer een slow fashion-merk opgericht met de naam Bad Asta Vintage. Sindsdien gebruiken we de interface van Ecwid om te onderzoeken hoe we ons bedrijf kunnen laten groeien en hoe we onze ondernemersvaardigheden kunnen verbeteren. En het is niet allemaal gemakkelijk geweest. We hebben alles behandeld, van het kiezen van een niche tot marketing op sociale media. En vandaag ben ik hier om over domeinen te praten.

Lees de volledige serie: Online verkopen als je een beginner bent

Domeinen: de introductie van een Scaredy-Cat

Als je, net als ik, geen technisch onderlegde persoon bent, kan alles wat te maken heeft met de innerlijke werking van internet, van IP-adressen tot hosting tot domeinregistratie, echt intimiderend aanvoelen. Zo intimiderend dat, hoewel het kopen van een domein en het onderzoeken van hosting al maanden op de takenlijst van Bad Asta Vintage staat, ik het heb uitgesteld, bang dat wanneer het tijd was om daadwerkelijk een domein in te stellen, ik het niet zou doen het kunnen doen.

Sterker nog, ik was bang dat ik veel tijd, energie en vooral geld zou steken in het proberen uit te zoeken wat ik moest doen, alleen dat het nergens toe zou leiden en mijn zakenpartner teleur zou stellen in het proces.

Ik was zelfs zo bezorgd dat ik haar een reeks berichten hierover stuurde met de vraag met welk type domein/hostingplatform ik zou moeten werken, hoeveel tijd ik erin zou moeten steken en wat ik zou doen als ik onvermijdelijk faalde . Haar reactie?

"Haha, het geeft niet. Doe gewoon wat het gemakkelijkst is. We kunnen het later altijd nog oplossen. Geen zorgen."

Dus lessen één en twee van het werken met domeinen:

  1. Chill (je kunt het later altijd oplossen)
  2. Misschien heb je een peptalk nodig.

Dus, opgefrist en klaar om te gaan, besloot ik om eerst in onze domeinproblemen te duiken. Zoals ik in mijn laatste artikel heb uitgelegd, heeft Bad Asta Vintage momenteel twee websites: een gratis gehoste WordPress-site met de naam wordpress.com, die blog/creatieve inhoud bevat. En een Instant Site die wordt uitgevoerd met Ecwid waarmee we via onze website kunnen verkopen, maar geen inhoud van meerdere pagina's kunnen plaatsen.

Dit is natuurlijk een beetje lastig, en ons einddoel is om de sites samen te voegen en het probleem op te lossen. Maar idealiter zouden we dit doen onder één domeinnaam, die ons eigendom is. Dus dat betekent dat ik eerst moest kijken naar het kopen van een domein.

Een domein kopen

Het kopen van een domein, voor degenen die niet op de hoogte zijn, is in feite het kopen van de rechten om een specifiek URL-adres (bijvoorbeeld Badastavintage.com) voor een bepaalde tijd te gebruiken. Meestal is dit voor minimaal een jaar. En volgens sommige van mijn collega's bij Ecwid zou het behoorlijk goedkoop moeten zijn. Zoals, ergens in het rijk van $ 15 goedkoop. Als uw domein niet zo goedkoop is en u niet betaalt voor een extra functie zoals hosting, wordt u opgelicht. Punt leeg.

Wat is het verschil tussen het bezitten van een domein en het hebben van een gehost domein? Nou, het is een beetje het verschil tussen het bezitten van een stuk land en het wonen in een huis op dat land. Maar als je nog steeds in de war bent, vond ik dit artikel van WP Beginner nuttig om meer over dit soort dingen te leren.

Bij het aankopen van domeinen kreeg ik meteen de keuze: waar registreer ik mijn domein? Het blijkt dat de opties talrijk en overweldigend zijn! Er waren NameCheap , Google Domains en plaatsen waar ik eerder van had gehoord, maar waar ik heel weinig over wist, zoals GoDaddy .

Hier begon de angst van de niet-technische persoon weer toe te slaan! Hoe kon ik er zeker van zijn dat ik de beste beslissing zou nemen voor mijn kleine, jonge winkel, en geen geld en tijd zou verspillen aan het proces? Hoe kon ik in een zee van keuzes de best geïnformeerde beslissing nemen?

Eerlijk gezegd besloot ik voor Google Domains te gaan omdat ik er op zijn minst op kon vertrouwen dat Google een echt bedrijf was en geen dekmantel voor oplichting. Al denk ik dat het uiteindelijk niet zoveel uitmaakt. Alle die ik noemde zijn legitiem. Het enige dat u in gedachten moet houden, zijn de kosten – alles dat minder kost dan bijvoorbeeld $ 20 (de onze was $ 12 per jaar) is prima. Mijn advies: probeer je er niet druk over te maken!

Uw domein verbinden

Hier is een voor de hand liggend maar eng ding: als je eenmaal een domein hebt gekocht, moet je het ergens mee verbinden, zodat het niet alleen daar rondhangt, helemaal leeg in cyberspace. Google Domains is erg handig als het gaat om verbinding maken: ze hebben me goed door de opties van hun configuratiescherm gewekt. Kortom, ik zou met een aantal verschillende partners/sitehosters kunnen werken om mijn site in de lucht te krijgen, van WordPress tot Bluehost tot Shopify. Maar ze wisten niet dat ik al een handige dandy Ecwid-winkel heb, klaar om verbinding te maken.

Het configuratiescherm van ons Google-domein

Zoals ik al zei, hebben we ook een WordPress-site. Maar aangezien onze Ecwid Instant-site degene is waarop we dingen kunnen verkopen, hebben we er onze prioriteit van gemaakt om die eerst vast te maken en het proces van het samenvoegen ervan uit te zoeken zodra we veilig waren in onze nieuwe badastavintage.com adres.

Ik was super bezorgd over dit proces, maar eigenlijk volgde ik dit ongelooflijk gemakkelijk te volgen artikel van het Ecwid Help Center en was goed om te gaan in ongeveer vijf minuten heen en weer manoeuvreren tussen mijn Ecwid-configuratiescherm en mijn domeinendashboard. In ongeveer twaalf uur (er is soms een beetje vertraging terwijl ze verifiëren dat je inderdaad de eigenaar bent van je domein, volkomen normaal!)

Volgende stappen: WordPress voor hosting?

Dus, terug naar onze oorspronkelijke vraag: hoe moeten we onze sites samenvoegen? Hoe meer we ons er in verdiepten, hoe meer het een budgetvraag werd in plaats van een logistieke kwestie.

Het proces is vrij eenvoudig: we moeten upgraden naar een WordPress zakelijk account, en dan zouden we Ecwid als plug-in aan onze bestaande site kunnen toevoegen, en nu we een domein hebben, voeg ze samen om te leven op badastavintage.com met wat "hosting" wordt genoemd (in feite de moeren en bouten van het hebben van een gebouwde website zonder alles zelf te hoeven coderen) via WordPress.

De blog op onze WordPress site is klaar voor Halloween. Onze Instant-site? Niet zo veel.

We hebben opnieuw gekeken naar upgraden en ontdekten dat hoewel het proces eenvoudig was, het prijskaartje van $ 300 om via WordPress te upgraden naar een zakelijk account voor ons allesbehalve een eenvoudige beslissing was. Het opleggen van dit soort geld zou in wezen ons hele monetaire budget voor het sourcen van inventaris en advertenties wegvagen voor de rest van het jaar, zo niet ver in het volgende jaar.

Op dit moment, omdat onze WordPress-site een creatieve hub is en geen verkoopkanaal, is dat gewoon geen afweging die we willen maken. We bevinden ons nog in de beginfase van ons bedrijf, en veel van wat ons op dit moment vreugde brengt en motiveert, is het kopen van nieuwe items, dus we willen ervoor zorgen dat we daar geld kunnen blijven uitgeven totdat we groeien.

Vanwege dit krappe budget hebben we tijdens onze laatste vergadering besloten om dubbel te proberen onze verkoop te vergroten, mogelijk door eindelijk iets te onderzoeken dat hoog op de lijst staat voor veel jonge bedrijven: adverteren. En nu we ons kleine domein in de lucht hebben (en ik besefte dat ik me nergens zorgen over hoef te maken en soms veel te in mijn eigen hoofd zit over computergerelateerde dingen die niet zo moeilijk zijn), voelen we een nieuw vertrouwen in ons vermogen hard werken en dingen voor elkaar krijgen.

Een oplossing vinden

Dus na onze laatste ontmoeting dachten we echt dat het plan in steen gebeiteld was: dat we onze site voorlopig zouden houden zoals hij is, en uiteindelijk, hopelijk, onze verkoop zouden verhogen tot het punt waarop we ons een door WordPress gehoste site konden veroorloven.

Maar toen ik met enkele van mijn collega's bij Ecwid over Instant Site sprak, zei een van hen dat er een manier is om een "miniblog" te maken via de Instant Site-functie van Ecwid voor betaalde abonnementen. Omdat betaalde abonnementen een voorraad van maximaal 10.000 producten mogelijk maken, kunt u de productcatalogus van uw site gebruiken en een categorie met aanbevolen voorraad maken voor blogposts en ander creatief materiaal dat niet per se te koop is.

Een voorbeeld miniblog in actie

Dit leek de moeite waard om te onderzoeken als een tussenstop om onze blog te laten zien totdat we klaar zijn om onze site uit te breiden, dus met een beetje hulp van dit Helpcentrum-artikel (eigenlijk veel hulp), kon ik onze bloginhoud kopiëren over van onze WordPress-site naar een gloednieuwe "blog" -categorie op Bad Asta Vintage.

Zoals je je kunt voorstellen, was ik erg enthousiast over deze oplossing, althans voor de korte termijn. Hoewel we nog steeds van plan zijn om onze sites uiteindelijk samen te voegen, zorgde het creëren van een manier voor organische inhoud om op badastavintage.com te leven, ervoor dat alles net dat beetje meer samenhangend aanvoelde, en durf te zeggen … echt. Dat is altijd een goed gevoel als het gaat om een e-commercebedrijf, omdat ik echt het gevoel heb dat het hele proces soms een beetje … nou ja, onzichtbaar kan aanvoelen.

Onze mini-blog is officieel in de lucht!

Tips voor het vinden van uw domein

  • Maak je niet al te veel zorgen over van wie je koopt: zolang het een legitieme site is en de prijs goed is (minder dan $ 20 per jaar!) is het niet de moeite waard om je druk over te maken.
  • Weeg uw opties voor hosting af: Als u een e-commerce website nodig heeft, is de Instant Site van Ecwid een solide optie. Maar als u een blog en een online winkel op dezelfde site heeft, is het misschien de moeite waard om uw domein op uw gehoste website (zoals WordPress) te gebruiken en Ecwid als plug-in toe te voegen.
  • Kijk in een miniblog: als al het andere faalt, wees dan niet bang om creatief te worden. De miniblog-oplossing werkte uiteindelijk voor ons. Misschien werkt het ook voor jou. Of misschien wordt het verkennen van een andere optie die niet meteen duidelijk is, het gouden ticket dat u nodig heeft om uw bedrijf vooruit te helpen.
  • Maak je niet druk! Op internet gebaseerde aspecten van het zijn van een e-commercehandelaar kunnen intimiderend zijn voor mensen met fysieke winkels of mensen die gewoon technologisch worden uitgedaagd. Blijf kalm. Drink wat water en bel een vriend die je een peptalk kan geven. Of neem het gewoon van mij aan: jij kan dit!

En blijf op de hoogte voor het volgende hoofdstuk – terwijl we Bad Asta naar een geheel nieuwe plek proberen te brengen! En in de tussentijd kunt u gerust onze Instant-site bezoeken op badastavintage.com .

Als je vragen hebt over domeinen, webhosting en andere gerelateerde onderwerpen, bekijk dan wat Helpcentrum-informatie over domeinen en een lijst met instructies (zoals degene die me heeft geholpen!).

Lees de volledige serie: Online verkopen als je een beginner bent

Het berichtHoe online te verkopen als beginner: deel 6 "Wat zit er in een domein?" verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .