Leestijd: 9 minuten

Hoe komt je website hoger in Google? Het is goed te doen om jouw website met vele zoekwoorden hoog in Google te krijgen. Je doet dit met de nieuwste seo-technieken aangeboden door ZelfRanken.nl de specialist in website optimalisatie. We geven je vele tips en leggen je stap voor stap het optimaliseren uit. De hoofdtoon ligt op onderzoek zoals zoekwoordonderzoek, entiteiten en topical cluster onderzoeken. Met deze gegevens is hoog op Google komen stukken makkelijker. Lees verder op deze pagina en zie de logische stappen.

Hoe lang duurt het voordat je hoger in Google komt

Sinds de Google update van maart 2024 is het mogelijk om binnen 24 uur met jouw zoekwoord in de top 10 te staan. Dit is wel afhankelijk per website en zoekwoord. Een gevestigde ofwel een site met hoge autoriteit heeft minder tijd nodig. Ook zoekwoorden die minder zoekvolume hebben ranken doorgaans sneller.

logo zelfranken hoog in Google

Wat te doen om hoog bij Google te komen

Een toppositie binnen de zoekresultaten verkrijgen gebeurt niet zomaar. Daarbij komt kijken dat er slechts 10 plekken zijn op pagina 1 van Google. Om daarbij te horen zullen bezoekers helemaal tevreden moeten zijn. Het meest belangrijke is dat ze alles bij je konden vinden wat ze wouden weten. Dus geen andere website voor meer informatie nodig hebben. Om dit allemaal te bereiken beginnen we hier met een aantal zeer goed werkende tips.

Er zijn logische stappen om je website vindbaar te maken

Wie websites vindbaar wilt maken heeft een behoorlijke klus voor de boeg. Echter proberen wij van ZelfRanken.nl die tijd zoveel mogelijk te verkorten terwijl resultaten versnellen. Het kan, alleen zijn er logische stappen om te volgen. Wij pakken alles het liefst wetenschappelijk aan. Dit voegt ons beter dan op goed geluk ergens aan beginnen.

Begin met de volgende stappen

  • Zoekwoordonderzoek: Door de juiste termen te optimaliseren kom je het snelst aan het gewenste publiek.
  • Entiteiten vinden: Teksten moeten bepaalde woorden bevatten die wat meer over het zoekwoord vertellen.
  • Topical Cluster aanmaken: De groep webpagina’s die bij het zoekwoord horen

TIP 1: Maak een goede eerste indruk

De lekker snel geladen pagina ziet men in 1 oogopslag dat ze bij jou aan het juiste adres zijn en langer op de webpagina willen blijven. Verover het publiek met prachtig duidelijke afbeeldingen en opvallende kopteksten die uitnodigen om de paragraaf eronder te lezen. Je kan maar 1x een eerste indruk geven dus besteed hier veel tijd en liefde aan.

Webdesigner inhuren voor professionele ondersteuning

Het is altijd goed om even wat professionele ondersteuning te vragen die jouw website of webwinkel aangenamer maakt. Een webdesigner kan je online onderneming naar het volgende niveau tillen. De echte ondernemers begrijpen ook dat alles zelf doen vragen om moeilijkheden is. Daarom raden we met klem aan om een goede webdesigner in te huren.

Durf te investeren in design

Je eigen site optimaliseren voor Google kan je leren maar om dan ook zelf te gaan designen is veelal net te veel van het goede. Uiteindelijk ben je ondernemer met andere taken dan websiteverbetering. Voor nieuwe ondernemers is er meer lef nodig om een webdesigner en dergelijke in te huren. Maar dat is slechts een obstakel waar ook overeen gestapt dient te worden.

Tip 2: Zoekwoorden vinden en begrijpen

Zodra je vindbaar wilt zijn in de reguliere resultaten van Google begint het verhaal bij zoekopdrachten. De meest gemaakte fout in dit eerste stadium is aannemen dat jij weet welke zoekopdrachten jouw publiek gebruikt en wat hier de zoekintentie van is. Bijna in elk geval zit de ondernemer ernaast. Altijd is het stukken beter om te weten in plaats van te raden. Door wetenschappelijk aan te tonen welke zoekwoorden voor jou van belang zijn zal die online slagingspercentage toenemen.

Zoekwoordonderzoek uitbesteden

Dat men zelf zoekwoordonderzoek kan doen is een broodje aap geworden. Google is overgestapt naar kunstmatige intelligentie en al die keyword tools werken nog met databases. Het een strookt niet met het ander, appels met peren vergelijken. Dit is de hoofdzakelijke reden om zoekwoordonderzoek door ZelfRanken.nl te laten doen. Wij hebben de tools en kennis die tegenwoordig nodig is om de juiste data te verkrijgen.

Juiste zoekintentie vinden

Met de mooiste pagina inclusief de meest pakkende unieke inhoud zal deze niet boven in Google komen als de zoekintentie onjuist is. In veel gevallen zijn short tail zoekwoorden op informatief gericht maar is zeker niet altijd het geval. Als jouw zoekwoord een andere zoekintentie heeft dan de pagina-invulling is, gaat reguliere resultatenpagina 1 een probleem worden om te veroveren.

Tip 3: Expert over jouw onderwerp zijn

Google weet alles al over jouw onderwerp en controleert of jij dat ook weet. De beste informatie komt bovenaan in de resultatenpagina’s te staan. Nu is het zaak om te weten hoe het kan, en waarmee Google informatie vergelijkt. Als je antwoord op deze brandende vraag hebt staan alle eerste reguliere pagina’s voor je open. Uiteraard kan je dit antwoord in onze seo-cursus verwachten.

Niet op goed geluk beginnen met schrijven

Zelfs al ben je de grootste expert in jouw gebied is uit de losse pols schrijven geen goed idee. Nagenoeg iedereen die niet heeft onderzocht wat de pagina inhoud behoort te zijn voor deze specifieke zoekterm gaat al zijn of haar werk zonder al te veel profijt op de grote hoop der onvindbaarheid doneren.

Vertrouw op entiteiten

Door entiteiten die meer over jouw zoekwoord vertellen te vinden kan je grotendeels de pagina-inhoud bepalen. Misschien gaan teksten nu ergens anders over dan dat je in eerste instantie zou willen. Maar dit is de reden waarom dit keer deze pagina wel vindbaar zal worden. De kracht van entiteiten goed benutten zorgt voor stukken meer aan websitebezoekers.

STAP 1

Onderzoeken verslaat raden en hopen

Ruim 70% van zoekmachineoptimalisatie bestaat uit onderzoeken.

Willekeurig uit de mouw schudden en voor het beste hopen kan een strategie zijn en wie weet, soms heb je geluk.

Realiteit zegt echter dat men bijna altijd SEO-werk verzet zonder hier ooit van te profiteren.

Onderzoek standaard het volgende:

  1. Zoekwoordenonderzoek: check haalbaarheid en zoekintentie voor optimale conversie
  2. Entiteiten: Vaak de Google semantics genoemd. Zonder deze woorden in je tekst is vindbaarheid vrijwel niet mogelijk
  3. Topical Cluster: Een groep webpagina’s die bij jouw onderwerp horen.
onderzoek van zoekwoorden laten doen

Zoekwoordenonderzoek

De beste soort hulp om te kopen

Meer informatie

STAP 2

Bovenaan in Google komen

De cursus die websites vindbaar maakt

Cursus kopen

Nieuwste technieken leren

Wat pas echt snel profijt geeft is weten wat en hoe je het moet doen. Dankzij de cursus van ZelfRanken.nl gaat hoog in Google komen kinderspel worden.

Deze video cursussen zijn online op elk gewenst moment te bezien. Je krijgt stap voor stap uitleg en wordt het voorgedaan.

Bovenaan in Google

Eerste pagina in Google

Website vindbaar in Google

Hoe kom je hoger in Google en sta je bovenaan in de zoekmachine?

Dit is een vraag die veel website-eigenaren bezighoudt als het gaat om zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het is van groot belang om jouw website te laten scoren op relevante zoektermen, zodat jouw bedrijf meer online zichtbaarheid krijgt. Om hoger te komen in de ranking van Google, is het essentieel om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines.

Door relevante keywords toe te voegen aan je content en meta-tags, bouw je autoriteit op en koppel je jouw merk aan bepaalde zoektermen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen aan je blog of site, dit vergroot de kans dat Google jou als relevant beschouwt. Een andere manier om beter gevonden te worden door Google is door backlinks naar jouw site te verkrijgen van andere websites met hoge autoriteit.

Dit verhoogt niet alleen de vindbaarheid van uw site, maar ook uw naamsbekendheid online. Het komt erop neer dat SEO een systeem is waarbij verschillende elementen samenkomen om ervoor te zorgen dat jouw website hoog scoort in de zoekresultaten. Met behulp van relevante keywords, goede content en linkbuilding kun jij ervoor zorgen dat jouw bedrijf goed vindbaar wordt op internet en bovenaan staat in Google!

 

Laten we je helpen met het vinden van de juiste woorden voor je website!

Als je wilt dat mensen je website gemakkelijk vinden en er actie op ondernemen, is het belangrijk om de juiste woorden te gebruiken. Dat is waar wij goed in zijn. Of je nu lokaal of landelijk werkt, we kunnen je helpen bij het vinden van de beste woorden voor je doelgroep.

Met onze speciale tool kunnen we je gedetailleerde informatie geven, zoals hoe vaak bepaalde woorden worden gebruikt en hoe moeilijk het is om er hoog mee te eindigen in zoekresultaten.

Ons onderzoek gaat verder dan wat je online kunt vinden. Veel ondernemers komen naar ons omdat ze willen weten welke woorden ze het beste kunnen gebruiken om hun website te verbeteren. En daar helpen we graag bij!

meer informatie

 

SEO uitbesteden

Het kan lastig zijn om de juiste persoon te vinden voor het optimaliseren van je website. Vooral als je zelf niet veel weet over website-optimalisatie. Aan wie kun je deze belangrijke taak toevertrouwen? Je geeft eigenlijk de controle over je website aan zomaar iemand.

meer informatie

 

Kom bovenaan in zoekmachine Google

ZelfRanken.nl biedt een tal van mogelijkheden die je zullen helpen om bovenaan in zoekmachine Google te komen. Elk besproken onderdeel brengt je dichter bij het doel. Ga rustig stap voor stap te werk en behoudt altijd de kwaliteit van jouw website zodat bezoekers daar een positieve ervaring aan hebben.

Meer informatie

 

Hulp bij seo

Heb je vragen over het optimaliseren van je website voor zoekmachines? Aarzel niet om je eigen specifieke vraag te stellen. Je hoeft niet te wachten tot iemand anders dezelfde vraag heeft. Elk zoekwoord en elke website is tegenwoordig uniek als het gaat om zoekmachine optimalisatie.

Hoog in Google komen doen we samen

Als we elkaar kunnen ondersteunen in zoekmachineoptimalisatie zullen we dat ook zeker doen. Zo helpen we elkaar om hoog in Google te komen door middel van vragen te beantwoorden. Wilt het bijvoorbeeld maar niet lukken om vindbaarheid te verbeteren? Open een topic en onze leden maken graag een analyse of audit van jouw website of webwinkel.

Meer informatie

 

Teksten schrijven die goed scoren in zoekmachines

Het is niet genoeg om alleen maar goed Nederlands te schrijven als je wilt dat je tekst hoog scoort in Google. Mijn taalgebruik kan nog beter, maar toch staat deze website hoog in de zoekresultaten. Maar waarom presteren sommige websites niet goed, zelfs als ze SEO-vriendelijke teksten hebben?

Dit is een veelgestelde vraag, dus we hebben er een artikel aan gewijd om de waarheid te onthullen. Content speelt een belangrijke rol in zoekmachineoptimalisatie en we zullen dit onderwerp grondig bespreken.

Meer informatie

 

Tips om Google pagina 1 te behalen

Hier zijn wat handige tips om ervoor te zorgen dat jouw website op de eerste pagina van Google terechtkomt. Het is absoluut belangrijk om betere zoekmachine-optimalisatie te hebben dan je concurrenten als je wilt dat jouw pagina hoog scoort op Google. Maar om dat te bereiken, zijn er een paar basisprincipes van SEO die je moet volgen. Hier zijn enkele tips die je minimaal nodig hebt om met seo te scoren.

meer informatie

 

Onze seo tips

In de wereld van SEO hoor je veel verschillende dingen, maar veel daarvan is gewoon herhaling van wat anderen zeggen. Toch zijn niet alle adviezen en tips die je krijgt altijd even betrouwbaar of actueel.

Wat je eigenlijk nodig hebt, is een betrouwbare bron waar je op kunt vertrouwen. Bij ZelfRanken.nl hebben we zelf internationale cursussen gevolgd van de beste experts ter wereld. Ja, het waren misschien wel de duurste en moeilijkste cursussen om te begrijpen, maar ze zijn het waard geweest.

 

Meer informatie

 

wat is website seo eigenlijk

Een geoptimaliseerde website is een nette website waar bezoekers veel voordelen uit halen. Het laat zien hoe serieus en trots je bent op wat je aanbiedt. Alles is goed verzorgd, duidelijk en representatief.

Het hebben van een autoritaire uitstraling heeft veel voordelen. Je omzet zal sterk stijgen omdat mensen ervan overtuigd zijn dat ze bij jou aan het juiste adres zijn.

Bovendien heb je Google ervan kunnen overtuigen dat jij de beste keuze bent voor klanten. Dit resulteert in een goede vindbaarheid op het internet.

Website SEO helpt elk bedrijf te groeien. Je krijgt meer betalende klanten en daarnaast meer geïnteresseerde bezoekers.

meer informatie

 

Website verbetering

Het beter maken van een website zodat die goed te vinden is op zoekmachines is heel belangrijk voor de marketing. Het gaat erom dat de website hoger komt te staan en relevanter wordt in de zoekresultaten. Dit kun je doen door slimme titels en beschrijvingen toe te voegen aan de pagina’s, waarin je duidelijk vertelt waar de pagina over gaat en welke woorden mensen vaak gebruiken bij het zoeken.

meer informatie

 

Sta bovenaan op Google!

Wil jij ook makkelijk en goedkoop bovenaan verschijnen op Google, zelfs op de eerste plek? Wij bieden slimme oplossingen om hoger te komen in Google.

Basis optimalisatie is niet genoeg. Als je wilt opvallen tussen de rest, moet je meer doen dan de standaard technieken gebruiken. Laten we direct goede zoekmachine optimalisatie toepassen en zo de concurrentie voorbijstreven.

verder lezen