Intern linken

Leestijd: 2 minuten

Wat zijn interne links

Interne links zijn hyperlinks die verwijzen naar een andere pagina op dezelfde domeinnaam. Echter in SEO spreken we liever over content links, deze staan in het hoofd content van de pagina. Bijvoorbeeld binnen een zin of opsommingslijst komen deze het vaakst voor. Officieel zijn interne links ook te vinden binnen de menubalk (header) en footer gedeelte. Echter verschillen de linkwaarden hiervan. Het verschil is dat header en footer side-wide gaan en content links niet.

Topical Cluster met zichzelf intern linken

Door links van en naar dezelfde topical cluster te laten verwijzen versterk je het onderwerp. Daarbij is het voor mens en machine duidelijker te begrijpen wat wel en niet bij het onderwerp hoort. Zo kan niemand verdwalen en bouw je sterke website autoriteit op.

Link Anchor

In het jaar 2022 (en daarvoor) was het nodig om je exacte zoekwoord (EMQ) in je link anchor te plaatsen. Maar in 2023 is kunstmatige intelligentie doorgebroken zo ook de AI SpamBrain. Deze ziet dat je bewust aan het optimaliseren bent om de zoekresultaten te beïnvloeden. Hierdoor is het tegenwoordig beter om een gedeeltelijke zoekwoord (PMQ) te gebruiken of zelfs een synoniem of NLP.

EMQ en PMQ

EMQ ofwel Exact Match Query, in Nederland beter bekend als exacte zoekterm is altijd het sterkst gebleken. Tegenwoordig is het eigenlijk TE sterk geworden waardoor over optimaliseren op de loer ligt. In eerste instantie kiezen we voor link anchor een gewenste PMQ ofwel Particial Match Query (gedeeltelijke zoekterm). Dit betekent NIET dat je nooit een EMQ in je interne links mag gebruiken. Doe je dit drastisch minder en maak meer gebruik van verschillende anchors die naar dezelfde interne pagina verwijzen zal dit je SEO bevorderen.

PRO tip

Zoals gezegd hebben interne links verschillende waardes. De meest krachtige binnen het hoofd content staan in de Table Of Content (inhoudsopgave) en in quotes. Tevens hoe hoger je interne link binnen je pagina staat des te sterker deze is.

Een krachtige tool om je interne links automatisch te plaatsen en bij te houden

Link Whisper

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.