Leestijd: 3 minuten

ZelfRanken.nl voor seo cursussen

linkbuilding cursus

Table of Contents

Leren linkbuilden

Elke gek kan een backlink plaatsen, alleen maakt dat geen linkbuilding. De logica achter het linkbuilden is net zo simpel als dat het ingenieus is, de kwestie is het weten en doorhebben.

Volg de linkstroom

Van waar link je naartoe? Dit is een simpele vraag maar er schuilt heel wat achter. Mensen die bij zichzelf denken, je linkt natuurlijk naar de mainsite toe, hebben misschien voor 10% gelijk. De rest linkt namelijk niet naar de mainsite toe. Dit is nu het verschil tussen doodnormale link plaatsing en linkbuilding.

linkbuilding cursus | leren linkbuilden

Experts linkbuilding

Onze linkbuilding cursussen scheiden het koren van het kaft. Door pure massa met kwaliteit is er vrijwel niks dat je in de weg kan staan.

Goede on en offsite

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat niet alleen je onsite of offsite goed moet zijn. Het is een kwestie van beide juist hebben. Een vuistregel die wij hanteren is: hoe beter je onsite seo is, hoe minder offsite seo je nodig hebt.

Waarom je linkbuilding nodig hebt

In de Google richtlijnen staat dat we geen links naar eigen site mogen plaatsen. Nee natuurlijk wilt Google dat niet want hierdoor beïnvloed je de rankings. Niet om het 1 of ander hoor, maar het beïnvloeden van ranking heet seo. Dit brengt ons op het punt dat goede seo niet altijd goed is voor Google. Terwijl aan de andere kant gezien, wat goed is voor Google is niet het beste voor jouw bedrijf. Aangezien de zoekmachine meet met meerdere maatstaven en jou als kleine onderneming helemaal niet zo veel kan schelen. Tja, dan kiezen we wat goed is voor ons zelf.

Meten met 2 maatstaven

De richtlijnen vertellen je dus om niet bewust de rankings te beïnvloeden. Ofwel je krijgt in de praktijk zelden tot nooit spontaan een link van iemand anders. Terwijl er dagelijks duizenden links worden geplaatst naar de grootgrutter webwinkels. Dus die kunnen we niet inhalen.

De beste site komt bovenaan

En gisteren zat ik op de rug van een vliegende eenhoorn. Komt de beste website dan niet bovenaan in Google te staan? Absoluut niet! Of sites als bol.com en zalando zijn overal het beste in. Ze zijn in ieder geval wel heel goed in seo, maar dat had je al door. De echte experts, mensen die alles weten van hun aanbod, die staan op pagina 5. Als ze alleen maar eens meer van seo zouden weten, dan stonden ze al lang op plek 1. Dus hier hebben we het, de beste staat niet bovenaan in Google, maar de beste in seo wel.

Cursus linkbuilding volgen

Er vanuit gaande dat jouw website helemaal top is, al je liefde en zaligheid zit erin maar is niet (voldoende) vindbaar. Dit los je op met offsite seo ofwel linkbuilding. Ga de aanval in tegenover de websites die wel hoog scoren. De linkbuilding cursussen geven je inzichten over hoe de vork optimaal in de steel zit.

Linkbuilding kan je niet zelf uitvogelen, je moet zoiets leren.

Vragen over Linkbuilding Cursus?