Leestijd: 2 minuten
verpakking seo cursus

Wat is schema Json-LD

Schema Json-LD is een vrij gemakkelijk te schrijven en begrijpen script voor mens en machine. Doorgaans komt dit script vol automatisch uit bijna elke seo-plugin. Ook bestaan er online generators die je het Json-LD script geven.

Waarom is dit script belangrijk voor seo?

Json-LD is een script dat we speciaal voor zoekmachines zoals Google in onze webpagina plaatsen. Het is vergelijkbaar als een inleiding van een boek. Door kort maar krachtige punten over het beschreven onderwerp te noemen begrijpt de zoekmachine stukken beter en sneller waar je het over hebt. Hoe beter de uitleg in Json-LD hoe hoger de ranking in Google.

Verschil tussen automatisch en zelf geschreven Json-LD

Al zijn plugins en generatoren best goed, ze kunnen slechts aan de minimale eisen voldoen. Bedenk dit, een plugin die beter jouw niche kan beschrijven dan jijzelf? Kan je automatisch aan kennis venster adressen komen? Helaas niet, dus dit moeten we zelf verzorgen.

Eigen geschreven Json-LD kan zo geavanceerd zijn als je zelf wilt. Dit is heel iets anders dan het standaard automatisch verkregen script dat concurrenten ook hebben. Maak onderscheid tussen jou en concurrentie door geavanceerde Json-LD script te hebben.

In de SEO cursus

Je leert eerst kennis maken met Json-LD. Hoe ziet het eruit, wat staat erin, en we beginnen met een makkelijk eerste eigen schema Json-LD script te schrijven. Je zal merken dat iets zo zichtbaar overweldigend moeilijk eruit ziet eigenlijk heel simpel is.

Nadat we de basis onder de knie hebben gaan we beginnen met het script geavanceerd aan te passen. We leren over Knowledge Graph (kennis venster) en Machine ID’s.

Waarom deze zo belangrijk zijn voor seo? En hoe zit dit met identiteiten? Dat zijn de beste vragen die je kan afvragen. Uiteraard krijg je alle antwoorden in de SEO cursus.