Leestijd: 6 minuten

Laatste trends en ontwikkelingen in zoekmachineoptimalisatie

“Wat ik ook toepas aan tips, niks helpt me aan meer traffic.”

“Welke strategieën van developers uit Fiverr en Youtube werken?”

Advanced geoptimaliseerde technieken

De beste SEO heeft tegenwoordig een nauwe band met kunstmatige intelligentie. Hierdoor kunnen we zeer precies en snel implementeren. Rekening houdend met onder andere:

 • RankBrain
 • SpamBrain
 • BERT
 • Neural Matching
 • Entiteiten
 • DOM vector

Schrik niet als je niet weet wat dit zijn of er nooit van gehoord hebt. Dit zijn hoogwaardige onderdelen die deel uitmaken van Google. Om dit goed te begrijpen gaat het je vele jaren aan internationale studies en veel geld kosten (geloof me).

Geavanceerd maar dan begrijpbaar en toepasbaar

Het meest belangrijke zijn welke woorden er bij jouw zoekwoord horen. Google kent jouw onderwerp namelijk al en verwacht ondersteunende woorden. Heb je die niet? Dan rank je ook niet!

 • Exact match
 • Partial Match
 • Variatie

Stop alle mogelijkheden in het content van je webpagina. ChatGPT kan hiermee uiterst goed van dienst zijn.

Leesbaarheid

Maak jouw content makkelijker te begrijpen dan concurrentie websites. Vermijd moeilijke woorden zodat jouw publiek ook kan snappen wat je schrijft. BERT begrijpt jou wel en geeft een score over hoe leesbaar jouw pagina is.

Voorspelbaar

Probeer niet voorspelbaar over te komen. Als andere websites a vergelijkbaar materiaal aanbieden ben je voorspelbaar en voeg je niks toe.

ChatGPT is tevens doorzichtig bij standaard gebruik. Google heeft dit door en ziet geen reden om jouw pagina hoog in de resultatenpagina te plaatsen.

Onjuistheden schrijven is een optie dat wordt bestraft.

Nederlandse SEO specialisten

ZelfRanken.nl nodigt graag SEO specialisten uit om onze cursussen aan bestaande kennis toe te voegen. Is wat we tot nu toe op deze pagina hebben geschreven onbekend of onduidelijk? Dat geeft niks! De meeste van onze cursisten waren al specialist voordat ze onze kennis erbij namen. Het enige dat we vragen is dat u openstaat voor verandering en nieuwe technieken.

Onze kennis is goed genoeg om geavanceerde SEO simpel uit te leggen

“Hoe beter je iets snapt des te makkelijker je uitleg wordt”. Gregory de Boer (uw cursus leider) houdt van simpel en resultaat. Uiteindelijk gaat het erom dat je website rankt. Je hoeft niet te weten hoe een motor werkt om te kunnen autorijden toch? Daarom is de seo-training meer over implementeren dan het technische geraas.

Geavanceerd is easy

Echte ver gevorderde experts op wereldniveau hebben het zware werk voor jou al gedaan. Door zelf geavanceerde seo goed te begrijpen en hier ook ervaring mee te hebben is het mogelijk geworden om zelfs de meest geavanceerde seo makkelijk begrijpbaar te presenteren.

Zelfs al zal je slecht een beetje van de seo kaas hebben gesnoept gaat geavanceerde seo geen probleem voor je zijn. Zo duidelijk en makkelijk te volgen is het. Natuurlijk helpen de seo cursussen per video gegeven je mee.


Wat is geavanceerde seo

Je hebt het doorgaans 12 in een dozijn seo wat we MainStream noemen en de creatieve versie wat de geavanceerde seo is.

Het ‘out of the box’ denken is hier op het lijf geschreven. Geavanceerde seo geeft je meer mogelijkheden om in te zetten. Een andere manier van kijken is hier ook van toepassing.

Waar MainStream seo ‘alleen dit’ doet of het bestaan er niet vanaf weet, daar gaat de geavanceerde seo ‘all the way’. Het is ook niet vreemd om dan te bedenken dat geavanceerde seo stukken sterker is.

geavanceerd seo

Cursus geavanceerde SEO

verpakking seo cursus

Voorbeeld verschillen tussen geavanceerd en basis

 • Volgens basis mag de <title> tag (search engine title) een maximale lengte hebben. Dit omdat Google langere titels niet kan weergeven.

 • Geavanceerde seo zegt dat jij jouw titel een stuk langer mag hebben, het is immers jouw website. En omdat Google niet alles kan weergeven zegt niet dat het verboden is. Sterker nog, juist door langere titelgebruik kunnen er meer belangrijke woorden in zoals je variatie zoekwoorden, lsi en entiteiten.

 • In de basis wordt je geleerd om per pagina maximaal 1x de H1 koptekst te gebruiken. Deze komt bovenaan pagina’s te staan.

 • Geavanceerde SEO zegt dat jij met jouw pagina mag doen wat jij wilt. Wij raden aan om juist vaker de H1 tag te gebruiken. Doe 1 H1 tag op minimaal 800 woorden dan zit je goed. Ook nu kunnen belangrijke woorden als variatie zoekwoorden, lsi en entiteiten binnen deze belangrijke tag komen.

MainStream versus geavanceerd

MainStream geniet verre uit van de grootste groep, daarom zijn het dan ook 12 in een dozijn. Ze weten wel dat geavanceerd beter is, maar zullen dit nooit toegeven. Sterker nog, ze bekogelen geavanceerde seo met termen als ‘Black Hat”. Dit is jammer, het geeft publiek een onjuiste kijk op zaken.

Heel erg vindt het kleine groepje geavanceerde seo het niet. Bij ons telt alleen resultaat en dit hebben we blijvend in overvloed. Uiteindelijk wint resultaat altijd. Daarom stappen ook steeds meer MainStream volgers over naar de geavanceerde kant van seo. En natuurlijk zijn die welkom, we helpen elkaar beter te worden.

Geavanceerde seo is veilig

Wie roept dat geavanceerde seo onveilig is, weet niet wat die zegt. Bewijs het maar eens, het tegendeel bewijst dit echter keer op keer.

Onze websites zijn belangrijk, daar gaan we geen enge dingen mee doen die bestraft kunnen worden. Het is ook niet tijdelijk zoals vaak wordt gesuggereerd.

Eigenlijk is geavanceerde seo compleet veilig en blijvend. Oh en niet te vergeten dat het veel sneller resultaat geeft.

Het beste wat je kan overkomen

Ben je ondernemer? Je hebt vast ook een website om hier inkomsten uit te genereren. Zeker voor starters is tijd en geld altijd een issue. Nu kan je braaf 500 Euro per maand gaan betalen voor seo en/of link building om hoog in Google te komen.

En dit maand na maand zonder dat je website inkomsten verkrijgt omdat het nog altijd niet vindbaar is. Dit zullen startende ondernemers niet lang volhouden.

Hier op zelfranken.nl doen we het anders. Je stopt slechts een beetje tijd in je seo. Je kan het zelf doen, en je verkrijgt rap resultaat waardoor je snel de eerste verkopen kan verwelkomen.

Waarom geavanceerde seo van zelfranken.nl

Hoogwaardige seo-technieken worden hier begrijpelijk voorgeschoteld. Neem bijvoorbeeld de cursus geavanceerd schema schrijven. De grootste kans is dat je zelf nog nooit Json-LD hebt geschreven. Dat geeft ook allemaal niet. Het wordt je allemaal stap voor stap uitgelegd en voorgedaan. Binnen letterlijk 1 uur kan je het en beter dan menig seo-specialist.

Geloof je het niet?

Praat maar eens met een seo-specialist en vraag over het Knowledge Graph adres in schema Json-LD. Het is vrij zeker dat er een ontkennend mainstream antwoord volgt. Onzinnig, doet niks, black hat ….. Wel jammer zulke antwoorden, maar wat kan je zeggen als je het niet weet he.

Een kleine aanpassing maakt groot verschil

Niet altijd dat advanced seo iets compleet nieuws is. Het kan ook voorkomen dat bestaande technieken en ‘feiten’ worden herzien. Een goed voorbeeld hiervan is zoiets simpels als een pagina titel. Of onze toevoeging hierin nu echt onder geavanceerde seo valt betwijfelen we ook zelf, maar duidelijk is dat MainStream seo het niet weet.

Vraag en antwoord

wanneer heb ik geavanceerde seo nodig?

Je hebt geavanceerde seo nodig als je maar niet hoger in Google komt door basis seo. Veelal bij zoekwoorden met hogere concurrentie en/of hoger zoekvolume blijkt basis seo onvoldoende. Dankzij geavanceerde seo valt er meer te doen op manieren die de concurrentie niet heeft. Hierdoor sta jij straks bovenaan in Google.

Hoe geavanceerd is jullie seo?

Wij zijn trots mee te mogen spelen op wereldniveau. Uit slechts een handjevol onbekende meesters komen de meest geavanceerde seo technieken tevoorschijn. Je mag er rustig vanuit gaan dat betere informatie niet in Nederland wordt verstrekt.