Leestijd: 2 minuten

Knowledge Graph

Je hebt het vast al eens gezien maar mogelijk wist je de benaming nog niet. Aan de rechterkant in de Google resultaten pagina als je zoekt naar bijvoorbeeld een bekend persoon of je eigen bedrijf zie je een knowledge graph, in afbeelding hiernaast de onze van zelfranken.nl

Vertrouwde bron

Voor websites als die van jou en mij moeten we zelf voor onze knowledge graph zorgen. Deze wordt automatisch aangemaakt als je jouw Google mijn Bedrijf (GMB) hebt ingevuld. Om een GMB site te verkrijgen moet je eerst door Google geverifieerd zijn. Dit gebeurt doorgaans door een simpel kaartje door de brievenbus met hierin een code. Hierdoor is het adres bevestigd en wordt als betrouwbare bron gezien.

Vertellen wie je bent

Google wilt graag zoveel mogelijk over jouw bedrijf weten. Dit is ook de reden waarom we onze social media links in schema Json-LD stoppen. Over het algemeen doen we dit in het veld ‘sameAs’.

Nu is de gein, je vertelt Google over je bedrijf door naar je social media te verwijzen maar vergeet de meest betrouwbare bron, je eigen Knowledge Graph adres op te geven.

Naja het is niet vergeten, eerder niet weten wat jouw Knowledge Graph adres is en hoe te gebruiken.

Naast het Knowledge Graph adres (KG) is er ook een Machine ID (MID) voor onder andere producten en diensten.

knowledge graph zelfranken

SEO cursus geavanceerd schema schrijven

Dat schema een belangrijk onderdeel van seo is mag duidelijk zijn. Anders zijn seo-plugins voor WordPress gebruikers er ook niet mee uitgerust. Alleen waarom zou je zelf gaan schrijven als het uit een plugin kan komen? Omdat wij het beste willen. Wat wij doen in deze seo cursus kan geen plugin nadoen. En aangezien wij betere seo willen dan onze concurrentie, is de oplossing simpel. Een klein beetje geavanceerde seo bijleren.

Leer geavanceerd schema schrijven