Leestijd: 2 minuten

schema json-ld

Het beste zelf geschreven

Verreweg de meeste mensen laten een plugin de schema Json-LD verzorgen. Dit is altijd nog beter dan niks. Maar echt veel optimalisatie geeft het niet.

De beste schema Json-LD schrijf je gewoon zelf. En nee, het is niet moeilijk als je weet hoe het moet. Je zal er even voor moeten zitten, dat klopt. Maar je inspanning wordt ruimschoots beloond in de Google rankings.


Het grootste verschil met automatisch gegenereerde en eigen script is dat jij wel volledig kan zijn. Je kan veel meer en beter vertellen dan een plugin kan.

✅ Nooit schema geschreven? Geen probleem
✅ Verbinding met Knowledge Graph
✅ Veel sterker dan plugin
✅ Uiterst belangrijk seo onderdeel
✅ Je concurrentie heeft dit niet

Op zelfranken.nl gaan we diep op deze materie in, natuurlijk is alles volgbaar voor zelfs de beginners onder ons. Zo maken we kennis met Knowledge Graphs uit Google. Deze bevatten zeer hoogwaardige informatie, het komt vanuit een betrouwbare bron (Google zelf). Ofwel het is perfect om vanuit je Json-LD hier naartoe te verwijzen. Ok, dit klinkt misschien allemaal wat hoog gegrepen, maar het is zo simpel, jij kan het ook. Wat we nodig hebben is het Knowledge Graph adres en een plek om deze in te zetten. Hoe dit gaat? Dát wordt je keurig in onze seo cursus uitgelegd.

Cursus Json-LD

verpakking seo cursus

Wat doet schema Json-LD ?

Het is een stukje script wat je bezoekers niet zullen zien. Voor hun is het onzichtbaar, maar Google kan het lezen en is er blij mee. Schema Json-LD vertelt waar je website over gaat, wat jouw bedrijf is, waar je bent gevestigd, wat je aanbiedt enzovoorts tot in detail. Met seo is het namelijk van belang om zo duidelijk mogelijk te zijn voor je bezoekers, maar ook voor Google. Schema Json-LD schept dus duidelijkheid voor de machine (Google) door middel van een script vergeven door schema.org.

Schema sterretjes

De meeste mensen hebben alleen interesse in de review sterretjes die worden weergegeven Google. Nu zijn we wel blij dat er interesse in schema is, maar deze vorm is wel het minst belangrijke voor seo.

Toegegeven dat je meer opvalt waardoor meer mensen jouw pagina eruit pikken. Dit is dan ook een belangrijk punt.

Alleen de review sterretjes worden niet altijd weergegeven, het is aan Google om te zeggen of deze een meerwaarde hebben of niet.

Belangrijke informatie

Het hebben van schema is belangrijk en wordt in de toekomst als maar belangrijker. Het is zaak om dit script zelf te leren zodat jouw belangrijke informatie ook echt aan Google doorgegeven kan worden.

Het overlaten aan een plugin is wel zo makkelijk maar is onvolledig. Dit laatste heeft dan grote impact op zoekmachine optimalisatie waardoor het hoog in Google komen nu een stuk moeilijker gaat worden.

Vraag over de schema?

    [tagcloud]