Leestijd: 9 minuten

Linkbuilding in tiers

Tiers of lagen bouwen linkbuilding op. De reden dat we dit doen, is om de uiteindelijke pagina (Tier 1) die naar de MainSite linkt, een mooi hoge kwaliteit link van te maken. Kwaliteit is alles in seo, en zeker zijn backlinks van hoge kwaliteit nodig.

Door waardes over te brengen van Tier 3 naar Tier 2 (d.m.v. linken) verhoogt de waarde van Tier 1. Dit is dé plek waar naar de MainSite wordt gelinkt.

Elke tier bevat het onderwerp van de MainSite.verpakking seo cursus

Linkbuilding met tier lagen cursus

Precies weten hoe geavanceerde tier linkbuilding wordt gedaan, en zelf uitvoeren op het privé blogsite netwerk van zelfranken.nl?

Alles wat belangrijk is om te weten over backlinks en linkbuilden wordt gegeven in onze online seo cursus.

Dit en nog veel meer om een succes van je zoekmachine optimalisatie te maken.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het strategisch plaatsen van backlinks. Het ongecontroleerd linken noemen we spam. Terwijl de meeste mensen wel weten dat spammen niet goed is en weinig tot geen resultaat boekt doen precies die mensen het wel. Dit komt omdat er over linkbuilden toch te simpel over wordt nagedacht.

Jouw website is belangrijk toch? Dan wil je deze verhullen in alleen het beste. Nu komt alleen de vraag, wat is kwaliteit? Om daar kort en bondig antwoord op te geven, kwaliteit is een hoge overeenkomst tussen de 2 pagina’s samen met hoge authority vanaf de host pagina naar de doelpagina.

blognetwerk van beste seo cursus Nederland (2)

Blogsite netwerk linkbuilding

Bij aanschaf van onze cursus krijg je gratis toegang tot alle blogsites in ons netwerk. Hier kan je naar hartelust het geleerde direct in de praktijk brengen. Onze linkbuild technieken samen met de blogsites halen het beste naar boven om jouw website te bekrachtigen.

Volledig geoptimaliseerde linkbuilding met overeenkomend content

Een pagina op eigen site optimaliseren voor jouw zoekwoord? Dat is makkelijk, je zal vast een score van 100% hebben. Met de blogsites van ons netwerk valt precies hetzelfde te doen, de overeenkomst van blogpagina naar jouw site pagina kan net zo goed 100% scoren. Dit zijn de geoptimaliseerde backlinks (in tier) die het netwerk van ZelfRanken.nl je aanbiedt.

Nooit meer backlinks kopen

Beste kwaliteit pagina’s

Razend snel unieke teksten

Schema Json-LD toepassen mogelijk

Alles op uniek IP adres

Rank Math pro

Elementor pro

Twee afzonderlijke indexers

Zeer lucratief voor ranken

Linkbuilden en doorgeven van authority

Deze waarden die elke tier doorgeeft noemen we authority. Nu zijn er hier meerdere grote spelers die authority van sites en pagina’s zichtbaar maken. Elk draait een eigen algoritme waardoor waarden niet met elkaar overeen komen.

Maar dit is allemaal niet erg, het gaat om het principe. In deze blogsite tier linkbuilding cursus gaan we er ook niet diep op in. Je kan Authority het best zien als een richtlijn. Heeft jouw concurrent een Domain Authority (DA) van 20? Dan wil jij hoger zien te krijgen.

Door gebruik te maken van Tier linkbuilding verhoog je dus de authority van tier 1 dús van jouw website. Je bent nu 1 stap voor op je concurrentie.

ketting linkbuilding

Hoe belangrijk is tier linkbuilding?

De internationale seo experts doen geen andere vorm. Dit geeft wel het belang aan om jouw website van tier linkbuilding te voorzien. Zodra er meer concurrentie is op jouw zoekterm, ofwel een hoger zoekvolume heeft gaat het vrij onmogelijk worden om zonder tier linkbuilding hoog in Google te komen.

Vroeger wel maar tegenwoordig niet meer. Nu gaat het linkbuilden hoofdzakelijk vanaf overeenkomend content, die score behoort zo hoog mogelijk te zijn. Natuurlijk kan hoge authority op zo’n goede backlink pagina geen kwaad, we raden het zelfs aan.

Alleen is de Page Authority (PA) een stuk belangrijker, dit is ook de pagina die naar jouw site toe linkt.

Hiervoor komen we toch nog weer even terug op het authority verhaal. Nu gaan we zelfs authority door 2 splitsen en krijgen we Pagina Authority (PA) en Domein Authority (DA). Beide zijn ze zeer belangrijk om hoog te hebben.

De tier linkbuilding helpt je hier sterk bij. Maar de verschillende in lagen opgebouwde linkbuilding zegt nog niet alles. Het zijn de pagina’s zelf die aan i.i.g. minimale eisen moet voldoen.

Zo is het hebben van unieke (redelijk) leesbare tekst een must have net als een geoptimaliseerde afbeelding. Alles te samen maakt een opeenstapeling van kwaliteit.

De beste linkbuilding plaats je in tiers

Interne linkbuilding

We linken altijd naar een andere pagina die meer duidelijkheid verschaft over de anchor tekst. Dit hoeft niet perse vanaf een ander domein te gebeuren. Ook het intern linken is linkbuilden alleen dan binnen eigen site. Door dit te doen kunnen bezoekers en crawlers makkelijk van de ene naar de andere webpagina surfen die letterlijk met elkaar in verbinding staan van het onderwerp.

Hier vallen menu en footer links NIET onder. We spreken over interne links als ze in het hoofd content staan. Dit kan zijn binnen de seo teksten en geoptimaliseerde afbeeldingen.

Inbound (binnenkomende) links zijn links die vanaf een andere interne webpagina naar de doelpagina linken. De aantal inbound links geeft aan hoe belangrijk deze pagina binnen de website is. Een logische beredenering: “belangrijke pagina’s hebben de meeste (back)links”.

Outbound (uitgaande) hyperlinks die sturen juist naar een andere pagina toe waar meer informatie staat. Ook outbound is een pagina optimalisatie. Anchors zijn tegenwoordig LSI zoekwoorden geworden.

Helaas maar waar, vrijwel alle grote WEB2.0 sites doen nihil voor seo-linkbuilding. Google heeft er een stokje voor gestoken, deze pagina’s zijn ook haast niet meer te indexeren. En als een pagina niet is geïndexeerd? Dan heb je ook weinig aan de backlinks die hierop staan.

Blogsite netwerk binnen 2-3 dagen in Google geïndexeerd

Ons netwerk is daar in tegen uitgerust met 2 onafhankelijke indexers. Er worden geen links naar je pagina gestuurd maar deze wordt direct geïnjecteerd in de Google Bot. Normaliter is het indexeren op elk van onze blogsites binnen een paar uur gebeurd, maar hou even een slag om de arm.

tiered linkbuilding

Hoogwaardige tweede tiered linkbuilding

Eerlijk is eerlijk, al kan je met ons blogsite netwerk je pagina’s zover optimaliseren voor je zoekwoord als je maar wilt, maar als deze pagina’s geen hoogwaardige backlinks krijgen is er geen sprake van tier linkbuilding en is het resultaat onvoldoende.

Daarom krijg je in de seo linkbuilding cursus de kennis met benodigdheden om ook je eigen tier 2 aan te maken.

Startpagina versus blogsite linkbuilding strategie

Om de beste overeenkomst te vinden op een startpagina moet het onderwerp voldoen. Echter de pagina zelf zal een heel lage optimalisatie voor jouw zoekwoord hebben. Tevens is het geschreven woord, geoptimaliseerde afbeeldingen, schema Json-LD niet eens aanwezig. Je zou bijna net zo goed een backlink op een willekeurig andere startpagina kunnen hebben.

De blogpagina’s zijn daarin tegenover wél tot op het bot geoptimaliseerd om de overeenkomst van je zoekwoord op blogpagina en jouw site zo groot mogelijk te maken. In de seo cursus gaan we zelf nog stappen verder door middel van geavanceerde seo technieken.

Linkbuilding is strategisch werken

Link building opzetten vraagt om strategisch te werk te gaan. Belangrijk is het om je te realiseren dat links niet zomaar lukraak worden geplaatst er schuilt een hele strategie achter.

De hoofdregel is echter simpel, alle links gaan 1 richting op en dat is naar de MainSite. Dit klinkt niet moeilijk toch? Echter zien we dit met regelmaat niet helemaal goed gaan.

Websites met autoriteit inzetten voor sterke linkbuilding

De kracht ofwel autoriteit verkrijgen we door links vanaf websites te plaatsen die reeds hoge autoriteit bezitten. Backlinks verschillen namelijk in waarde. Autoriteit kan je controleren bij onder andere Ahrefs. Met deze wetenschap in gedachten willen we links naar onze meest belangrijke pagina’s linken die de hoogste autoriteit hebben. Makkelijkere zoekwoorden kunnen dan de wat minder hoge autoriteit links verkrijgen.

linkbuilding tier diagram

Hoog in Google komen gaat niet vanzelf, dat weten we nu wel. We hebben onze handen vol aan onsite seo en daar komen backlinks in linkbuilding vorm nog eens bij. Uit de praktijk kunnen we mededelen dat het grootste deel van ondernemers weinig trek hebben om voor eigen linkbuilding te zorgen.

Als er budget aanwezig is dan wordt linkbuilding uitbesteed. En dat is dan weer de kleinste groep die dit doen. Dus dat betekent alleen maar goed nieuws voor jou en mij. Met linkbuilding dat onze SEO versterkt kunnen wij moeiteloos voorbij de besparende ondernemer.

linkbuilding uitbesteden aan linkbuilder

Linkbuilding expert

Heb je een linkbuilding expert nodig die de klappen van de zweep écht kent? De website van de expert vertelt je precies waar je links komen, wat de overeenkomst is en wat het gaat kosten plus de benodigde tijdsduur. Komt de site vaag over door dat er om de hete brei wordt gedraaid? Misschien is het beter om een andere linkbuilding expert te vinden.

Linkbuilding uitbesteden

Ook geen tijd om links naar jouw website te plaatsen? De andere optie is linkbuilding uitbesteden. Een linkbuilder neemt graag die taak over. Deze kent vast websites waar links van kwaliteit vandaan komen. Content is geen probleem voor de echte specialist en weet perfecte linkbuilding strategie op te zetten.

Uitbesteden aan professioneel linkbuilder? Neem contact op!

Nog niet toe aan linkbuilding uitbesteden? Mooi dan gaan we door met linkprofiel en content marketing. Een ondertussen hoofdpijn claim gaat over duplica content. Hier wordt zoveel over geroepen dat geheel onjuist is. Je mag jouw content rustig op andere sites plaatsen. Dit is een onderdeel van marketing. Dat daar links bij horen? Uiteraard is dat het geval bij content marketing.

Google viel hier vroeger over, maar na zoveel tijd en updates zijn er dingen grof aangepast. Voldoen de pagina’s waar je links opstaan niet omdat er te weinig toegevoegde waarde is? Dan komt het niet in de Google index of wordt er snel uitgehaald. Dus zorg wel dat jouw content op een andere domeinnaam iets online toevoegt.

Sociale media en YouTube

Hoge autoriteit sites zijn zonder enig twijfel de grootste sociale media websites en video gespecialiseerde zoals YouTube. Verwijzingen vanaf hier zijn nofollow maar nog altijd zeer interessant. Tevens zijn kanalen als Linkedin om aan die extra bezoeker te komen.

Met video valt er trouwens ook veel te optimaliseren, je kan dit meenemen binnen je linkstrategie. Gegevens over jouw site op deze autoriteit sites plaatsen, denk hierbij aan Naam, Adres en Telefoon is een goed idee om in PBN te plaatsen.

Ben je in de financiële positie om linkbuilden uit te besteden gaat dit veel tijd en daarmee geld besparen. Professionele linkbuilders, de beste in het vakgebied zijn weliswaar super druk maar met een beetje geluk nemen ze jouw uitbesteding aan. Tot die tijd is het misschien aan te raden om advertenties te draaien. Webpagina ranking blijft dan even op pauze staan maar dat is het wachten waard.

Veelal kan je uit een pakket kiezen en de linkbuilder voor de artikelen laten zorg dragen. Geef de anchorteksten of laat deze ook uitzoeken zodat je zeker weet dat dit traject de investering waard is.

wanneer aan backlinks beginnen

De gemiddelde linkbuilding gebruiker kan niet wachten om te beginnen met het plaatsen van backlinks. Dit is begrijpelijk want het werkt de gekozen zoekwoorden in de resultatenpagina omhoog. Als ik eerlijk ben begint men te vroeg hiermee. Het is niet verkeerd om OOK aandacht aan offsite-seo te besteden (zeker niet) maar het mag niet alle of de meeste energie vragen. Vergeet niet dat Google de best mogelijke websites voor iedere zoekopdracht het hoogst wilt weergeven en niet welke websites de beste of meeste backlinks bezitten.

De onsite-seo dient naar eigen weten meer aandacht te verkrijgen. Schrijf meer en betere artikelen op de te ranken url. Herzie nogmaals pagina-seo, er valt altijd iets te verbeteren. Weet men niet goed waarnaar te kijken voor verbetering? Onze training legt het haarfijn uit.

Zoekmachines verschillen van elkaar maar laten we het hier over Google hebben omdat dit de grootste zoekmachine is en onze online marketing hierop is gericht. Voor PR doeleinden kunnen backlinks nuttig zijn maar hoofdzakelijk op sociale media en bijvoorbeeld YouTube.

Ben je nog bezig met pagina-seo en je wilt alvast kwalitatieve backlinks plaatsen? Ga gerust je gang, houdt het echter bij mondjesmaat. Niet omdat wij zo bang zijn om een penalty te verkrijgen maar in 1x zoveel links verkrijgen en na verloop van tijd valt dit terug naar 0 valt teveel op.

Voordat je het startschot aan jezelf geeft, schrijf eens een kwalitatieve artikel om te plaatsen in Google Mijn Bedrijf. Deze site staat het dichtst bij die van jou en is daarom het belangrijkst. Verwen deze GMB pagina met goed en veel content. Wil je perse backlinks plaatsen? Stuur ze naar je GMB pagina en posts om daar de autoriteit flink te verhogen.

Linkprofiel strategie uit Google voor autoriteit

Nu je eerste backlink toch vanaf de super veilige site met enorme autoriteit komt, laten we daar mee doorgaan. Google.nl en Google.com kennen we natuurlijk. Maar wist je dat deze 2 op een uniek IP adres staan? Sterker nog alle land extensies hebben een uniek IP adres. En als je weet hoe je dit verkrijgt en kan inzetten heb je letterlijk honderden veilige kwalitatieve links vanuit Google zelf. Wat denk jij dat dit doet met het doorgeven van autoriteit naar jouw site? Meer weten hierover? We vertellen je over de hoed en de rand in onze cursus seo.

Vraag over linkbuilding?