Leestijd: 2 minuten

Veruit de beste offsite-seo is tier linkbuilding met overeenkomend content. In de seo cursus gaan we pagina’s uit de verkregen blogsite netwerk aanmaken waarvan de overeenkomst van zoekwoord tot wel 100% kan oplopen.

SEO cursus overeenkomend content

verpakking seo cursus

Wat is overeenkomend content?

Stel jij maakt een pagina op jouw website aan en optimaliseert deze voor het belangrijkste zoekwoord. De seo-score gegeven door je seo-plugin zoals Rank Math geeft het getal 100 aan.

Dit zegt dat deze pagina is geoptimaliseerd voor dit zoekwoord. Als we een backlink willen vanaf bijvoorbeeld een startpagina, hoe hoog zal dan de seo score op die pagina voor jouw zoekwoord zijn? Als dit 20% is, is dit erg hoog. Voor zoekmachine optimalisatie is het verre van goed.

Hoge overeenkomsten, hoge profijten

Hoe hoger de overeenkomst tussen backlink pagina en jouw site pagina is hoe beter. Ga maar na, een backlink op een willekeurig ander pagina onderwerp zoals linkruil geeft geen toegevoegde waarde aan het onderwerp waarmee je bovenaan in Google wilt staan.

Nog een voorbeeld. Jouw zoekwoord om mee te ranken is fietsslot. Je kan een backlink krijgen of kopen op een startpagina met onderwerp fietsen. Of je kan een blogpagina aanmaken (waar veel meer tekst op staat vergeleken bij een normale startpagina) over fietssloten.

Uiteraard ligt de overeenkomst veel hoger bij de blogpagina dan bij de startpagina. Daarom werken die blogsite links veel beter bij het ranken van je zoekwoord fietsslot.

Toegang tot blogsites in seo cursus

Waar onze concurrentie je alleen (goede) informatie geeft over backlinks en linkbuilding doen wij de extra stap om jou exclusieve toegang te geven tot ons eigen blogsite netwerk waar je de opgedane kennis in praktijk kan brengen.

Jouw blogsite pagina’s zijn volledig te beheren en optimaliseren zonder toevoegingen van buitenaf zoals reclames. Dit geeft van header tot footer de gelegenheid om overeenkomst tot 100% te optimaliseren.