Leestijd: 4 minuten

Een plan van aanpak om jouw website of webwinkel hoog in Google te krijgen? Met de SEO strategie van ZelfRanken.nl leer je optimalisaties die concurrentie niet hebben. Onze SEO cursus helpt je de beste strategie voor jouw SEO te bepalen

seo cursus kopen

SEO cursus kopen voor beste strategie

Wil je ook weten wat de beste aanpak van SEO is voor jouw website of webwinkel? Duidelijke video’s laten zien en leggen uit hoe zoekmachine optimalisatie wordt gedaan.

Een geavanceerde strategie brengt je bovenaan in Google.

422,- Euro inclusief updates

Screenshot 2023-04-16 at 10-20-17 building-a-winning-seo-strategy-624462b359247-sej.png (WEBP-afbeelding 1600 × 840 pixels)

SEO Strategie: Handvatten voor het opstellen en verbeteren van jouw plan

Als je een website hebt, dan wil je natuurlijk dat deze goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Een goede SEO strategie is daarom van groot belang. Maar waar begin je en hoe zorg je ervoor dat jouw website hoger gaat ranken? In dit artikel geven we je handvatten voor het opstellen en verbeteren van jouw SEO strategie. We behandelen onder andere het belang van zoekwoordenonderzoek, linkbuilding en content marketing. Ook gaan we in op de vraag of je SEO zelf moet doen of moet uitbesteden.

Screenshot 2023-04-16 at 10-30-01 keyword-research-for-seo.jpeg (JPEG-afbeelding 1280 × 720 pixels)

Stap 1: Zoekwoordenonderzoek

De eerste stap bij het opstellen van een goede SEO strategie is het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek. Hierbij ga je op zoek naar zoekwoorden waarop jouw website gevonden moet worden. Dit zijn vaak zoekwoorden die relevant zijn voor jouw producten of diensten. Maar ook synoniemen en gerelateerde zoekwoorden zijn belangrijk om te gebruiken.

Het is verstandig om een lijst te maken van alle zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden en deze te rangschikken op relevantie. Vervolgens kun je deze zoekwoorden gebruiken bij het optimaliseren van je website.

LSI zoekwoorden zoals zoekmachine optimalisatie en keyword research zijn hierbij ook belangrijk om te gebruiken. Deze zoekwoorden zijn gerelateerd aan het onderwerp en zorgen voor een hogere relevantie in de ogen van zoekmachines.

Screenshot 2023-04-16 at 10-31-13 Facebook.png (PNG-afbeelding 1200 × 630 pixels)

Stap 2: Geavanceerde SEO technieken

Naast het gebruik van zoekwoorden is de techniek van je website ook van groot belang. Zoekmachines willen namelijk graag websites indexeren die snel en goed toegankelijk zijn. Zorg daarom voor een goede structuur en navigatie op je website. Daarnaast moet je website ook goed werken op mobiele apparaten.

Andere belangrijke technische aspecten zijn bijvoorbeeld de laadtijd van je website en de manier waarop zoekmachines je website kunnen indexeren. Dit kun je bijvoorbeeld verbeteren door het gebruik van een sitemap of het optimaliseren van je robots.txt-bestand.

Content optimalisatie

Stap 3: Content optimaliseren

Het optimaliseren van je content is ook van groot belang voor een goede SEO strategie. Zorg ervoor dat je content relevant is voor de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Gebruik deze zoekwoorden bijvoorbeeld in de titel, meta-description en de tekst van je pagina.

Maar ook de kwaliteit van je content is van belang. Zorg voor unieke en waardevolle content die je bezoekers echt verder helpt. Gebruik bijvoorbeeld afbeeldingen en video’s om je content te verrijken. Zoekmachines vinden dit ook belangrijk en zullen je website hoger ranken als je goede content hebt.

LSI zoekwoorden zoals content marketing en concurrentieanalyse zijn hierbij ook belangrijk om te gebruiken. Hiermee kun je bijvoorbeeld je concurrenten analyseren en kijken welke content goed werkt in jouw branche.

Stap 4: Autoriteit verhogen

Naast het optimaliseren van je content en techniek is het opbouwen van autoriteit ook belangrijk voor een goede SEO strategie. Autoriteit wordt onder andere opgebouwd door het verkrijgen van backlinks naar je website. Dit zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Hoe meer en hoe relevanter deze backlinks zijn, hoe hoger je website zal ranken in zoekmachines.

Linkbuilding is daarom een belangrijk onderdeel van een goede SEO strategie. Maar let op: het verkrijgen van backlinks moet wel op een natuurlijke manier gebeuren. Zoekmachines willen namelijk geen websites die manipulatief linkbuilden en zullen deze straffen.

Concurrentieanalyse en zoekmachine algoritme zijn hierbij belangrijke LSI zoekwoorden. Met een concurrentieanalyse kun je bijvoorbeeld kijken welke backlinks jouw concurrenten hebben en deze zelf ook proberen te verkrijgen. En met kennis over het zoekmachine algoritme kun je beter inschatten welke backlinks waardevol zijn voor je website.

Stap 5: SEO zelf doen of uitbesteden?

Nu je weet wat er allemaal komt kijken bij het opstellen en verbeteren van een goede SEO strategie, rijst de vraag: moet je dit zelf doen of uitbesteden?

Het voordeel van het zelf doen is dat je meer controle hebt over de uitvoering en dat het je in principe minder geld kost. Maar let op: SEO is wel een vak apart en vergt de nodige kennis en ervaring. Het kan daarom verstandig zijn om een SEO specialist in te huren die jou kan helpen bij het opstellen en uitvoeren van een goede SEO strategie.

Het voordeel van het uitbesteden is dat je kunt profiteren van de kennis en ervaring van een SEO specialist. Hierdoor is de kans op succes groter en kun je sneller resultaat behalen. Het nadeel is dat het wel meer geld kost dan wanneer je het zelf doet.

Stap 6: Kosten en voordelen

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de kosten en voordelen van een goede SEO strategie. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden en de concurrentie in jouw branche.

Maar wat zijn de voordelen van een goede SEO strategie? Ten eerste zorgt een hogere ranking in zoekmachines voor meer bezoekers op je website. Hierdoor kun je bijvoorbeeld meer leads of sales genereren.

Ten tweede is SEO een duurzame marketingstrategie. Wanneer je eenmaal goed rankt in zoekmachines, blijft dit vaak langere tijd zo. Hierdoor kun je op de lange termijn profiteren van een hogere zichtbaarheid en meer bezoekers op je website.

Conclusie

Een goede SEO strategie is van groot belang voor een succesvolle website. Door het uitvoeren van een zoekwoord analyse, het optimaliseren van je techniek en content, het verhogen van autoriteit en het eventueel uitbesteden van SEO kun je een hogere ranking in zoekmachines behalen. Houd daarbij de kosten en voordelen goed in de gaten en zorg voor een duurzame marketingstrategie. Met behulp van LSI zoekwoorden zoals zoekmachine optimalisatie, ranking en linkbuilding kun je jouw SEO strategie nog verder verbeteren.