Leestijd: 4 minuten
leer de basis van nieuwe SEO

Cursus vernieuwde basis voor SEO

Verdoe je tijd niet met de kennis uit 2022. Google is sinds begin 2023 geheel veranderd waardoor de basis om je vindbaarheid te verbeteren niet meer werkt.

De SEO cursus van ZelfRanken.nl is up-to-date en wordt stap voor stap in video’s uitgelegd en laten zien.

Tegenwoordig begint de basis met het kennen van Google’s kunstmatige intelligenties. Snap deze informatie en je rankt je concurrentie voorbij.

SEO cursus kopen

Bezint eer ge begint

Een goede website opzetten die het waardig is voor Google om hoog te plaatsen schudt je niet even uit de mouw. Er zit een groot deel aan huiswerk in. Weet voordat je gaat beginnen met welke zoektermen je wilt gaan ranken. Wat is er allemaal minimaal voor nodig om dit te bereiken? De top 10 rankende concurrerende websites zijn je voor gegaan. Bestudeer deze voor een goede basis seo.

Hoe belangrijk is basis seo?

Het is de fundering waar je verder op kan bouwen, dus heel belangrijk. Wie niet de basis seo in orde heeft gaat grootse moeite krijgen om hoog in Google te komen. Geavanceerde seo heeft de grootste impact als de basis goed staat.

Waarom is er meer dan basis seo nodig?

Vrijwel elke zoekterm kent een ruime concurrentie. Als je net zo goed als 12 in een dozijn de seo in orde hebt, beland je nooit op pagina 1. Jezelf onderscheiden van de rest door meer en beter te willen gaat doorslag geven.

basis seo

Zelf seo leren

Voor vrijwel alle soorten websites is verkopen/inkomsten werven de reden om een site te beginnen. Doe je dit serieus, verwacht je dat er inkomsten uit komt rollen. Dan is investeren (hoe klein dan ook) een must. In 23 jaar ervaring met seo en linkbuilding is het duidelijk geworden dat mensen geen eens een betaalde plugin en/of thema hebben, maar wel hoge verwachtingen hebben. Deze personen zijn bezig met minder dan basis seo. Er is vrijwel geen kans op succes.

SEO basis tips

Beginner? Maak het jezelf makkelijk met WordPress

Toegegeven dat WordPress in eerste instantie niet het meest makkelijke platform is, maar gelijktijdig is het ook absoluut niet moeilijk, het is meer dat je een sterke basis neerzet waarop je later verder kan bouwen als je meer gedreven bent in zoekmachineoptimalisatie.

Veel en juist content

Omdat Google naar content zoekt én al veel over jouw onderwerp af weet moeten we veel en het juiste schrijven. Dit lijkt makkelijker dan het is maar er is wel degelijk een twist aanwezig, omdat Google jouw onderwerp al begrijpt gaat het ervan uit dat meerdere bepaalde woorden aanwezig zijn. Komt de zoekmachine deze in je tekst tegen? Dan kom je automatisch al hoger in de zoekresultaten.

Google en zoekwoorden

Google begrijpt dus waar jij over schrijft en verwacht specifieke woorden op je pagina. Een veel gemaakte fout is om het belangrijkste zoekwoord (waarmee je hoog in Google wilt komen) zo vaak mogelijk laat terugkomen. De waarheid is echter dat het kan voorkomen dat een pagina op plek 1 staat voor een zoekopdracht en deze helemaal niet in het content heeft.

Site Structuur

Een duidelijk begrijpbaar structuur in je site aanbrengen is de eerste stap voor basis seo. Zonder goede indeling is je site moeilijker te begrijpen voor mens en machine.

De beste en meest bekende site structuur heet silo. Dit systeem wordt hiernaast in afbeelding aangegeven. Het is tevens een belangrijk onderdeel voor intern linken.

Bekijk de seo cursus site structuur en intern linken, het is gratis.

basis-seo-site-structuur
duidelijkheid-pagina-seo

Schep duidelijkheid

Wat voor jou logisch is, dat is hoogst waarschijnlijk minder logisch voor je bezoeker en/of Google. Leg je onderwerp uit zodat een klein kind het kan begrijpen. Overdreven veel informatie is duidelijke informatie.

Hoe beter jij jouw online werkstuk maakt, hoe duidelijker het is, hoe hoger je met deze zoekterm in Google komt.

basis search engine optimization

Basis onderdelen

De basis seo wordt door seo plugin RankMath al ingevuld. Maar het benodigd wel controle. Zorg ervoor dat jouw zoekterm waarmee je hoog in Google wilt komen altijd terug komt in minimaal:

Pagina Url – Pagina titel – Pagina Beschrijving – H1 tag (koptekst) – H2 tag – Afbeelding ALT tag – afbeelding bestandsnaam.

Er is meer om op te letten, dit valt echter buiten de basis seo.

goede-basis-seo-plugin
backlinks-verkrijgen

Je site is in de basis helemaal klaar? Probeer backlinks te verkrijgen. Dit klinkt makkelijker dan het is, maar offsite seo (linkbuilding) heeft aardig wat voeten in de aarde.

Wat wij aanraden is om dit niet lichtelijk op te nemen. Ga goed van start, maar wel RUSTIG aan. Een nieuwe site die meteen honderden backlinks verkrijgt? Alarmbellen beginnen bij Google te rinkelen.

Zorg voor kwaliteit met startpagina linkbuilding cursus.

Nu begint het pas

Nu is alles klaar, je hebt de juiste structuur, gebruikt RankMath, hebt linkbuilding en nog sta je niet op pagina 1. Afhankelijk per zoekterm zal dit goed kunnen. Het geval is, je DENKT klaar te zijn, maar in werkelijkheid heb je slechts de basis opgezet. Nu pas begint het echte optimaliseren.

SEO komt dus niet uit een plugin

Zelfs met RankMath, de beste plugin voor seo, ben je er nog niet. Het geval is dat plugins tot op een zekere hoogte kunnen helpen. Seo-experts weten wat te doen, en met wat seo cursussen jij straks ook.

SEO voor beginners

Voor vrijwel alle soorten websites is verkopen/inkomsten werven de reden om een site te beginnen. Doe je dit serieus, verwacht je dat er inkomsten uit komt rollen. Dan is investeren (hoe klein dan ook) een must. In 23 jaar ervaring met seo en linkbuilding is het duidelijk geworden dat mensen geen eens een betaalde plugin en/of thema hebben, maar wel hoge verwachtingen hebben. Deze personen zijn bezig met minder dan basis seo. Er is vrijwel geen kans op succes.

Onze basis punten