ZelfRanken.nl voor optimalisatie hulp

SEO cursussen

Zien is zelf kunnen

Met een beetje hulp door video uitleg is jouw site straks ook vindbaar.

Gratis bij inloggen
silo structuur

Site structuur en intern linken

Voorzie je website van de best mogelijke fundering. Vanaf hier kan het bouwen aan SEO gaan beginnen.

Start deze cursus

Gratis
spintax

Spintax schrijven

Unieke teksten niet zelf schrijven maar laten genereren? Schrijf spintax en verhoog de productiviteit in record tijd.

Start deze cursus

179 Euro
startpagina tier linkbuilding

Startpagina tier building

Maak gratis gebruik van honderden startpagina's, veilig en optimaal. Voorkom teleurstelling en erger door een beetje bij te leren.

We vullen startpagina's met unieke teksten die wij eenmalig met spintax schrijven. Plus geven we Google al het andere dat het wilt. Zo hebben wij niks meer te maken met die oude linkfarms uit 1998. Maar gaan wij voor kwaliteit pagina's.

Start deze cursus

Gratis bij inloggen
afbeelding seo maken

Afbeelding seo maken

Afbeeldingen seo maken is goed voor je pagina-seo en het verbeterd vindbaar maken in Google afbeelding zoeken. Gratis schema Json-LD script voor je EXIF

Start deze cursus

Gratis bij inloggen
schema logo

Schema.org logo

Een korte maar effectieve cursus om je logo in Google als optimalisatie te verkrijgen. Dit met schema Json-Ld welke je hier kan downloaden.

Start deze cursus

99 Euro
advanced schema

Geavanceerde schema schrijven

Zelf schema schrijven, het is zo makkelijk. Beter en geavanceerder dan je concurrentie is een zekerheid. In Jip en Janneke taal gebracht, geschikt voor beginner en ultra experts.

We verslaan plugins op onze sloffen door Google zeer gericht over jouw niche te vertellen. We kloppen aan bij wikidata/pedia én meerdere Knowledge Graphs.

Start deze cursus

29 Euro
pagina seo

Pagina SEO

Een stapje verder dan je gewent bent. Simpel, goed te volgen en natuurlijk effectief voor je ranking. Pagina seo met pit.

Deze seo cursus maakt gebruik van WP in combinatie met Elementor.

Start deze cursus

Gratis bij inloggen
backlink uitbreiding

Backlink uitbreiding

Heerlijk geavanceerd en gratis bezig zijn om je backlink en link building profiel een super boost te geven. Onbeperkt inzetbaar kan je het zo gek maken als je zelf wilt.

Start deze cursus

€ 249
social stacking

Social Media Stacking

Het nieuwste, beste, sterkste op het gebied van offsite seo. Social stacking geeft spectaculaire ranking resultaten aan elk soort site op elk soort platform en van alle domein leeftijden. Easy te volgen cursus.

Je bouwt een eigen netwerk van hoogwaardige, veilige, vertrouwde sites waaronder Twitter en Tumblr. Deze en meer stapelen we op unieke wijze voor het beste seo resultaat.

Goede combi met Startpagina Tier Building

Start deze cursus

« » pagina 1 / 2

Geheel jouw succes

Je werkt zelf aan je seo en/of linkbuilding in geheel eigen tempo. Je leert wat bij, en uiteindelijk is het leuk om je eigen vorderingen bij te houden.

De seo cursussen zijn van deze tijd en zeer goed begrijpbaar. Vele cursisten gingen je voor en hebben reeds posities hoog in Google weten te behalen met hun meest belangrijke zoekterm(en).

Vindbaarheid heeft niks met geluk nodig, maar met kennis.

Video Seo Cursussen

Basis SEO voor beginners

Voor wie begint met een site op te zetten. Je bent als eerste bezit met de basis seo en site structuur. Ben je nog aan het oriënteren over welk platform je wilt? Bezint eer ge begint is altijd verstandig en zeker in het beginsel. Platformen zoals Wix en Jimdo zijn makkelijk om een site online te krijgen. Alleen is de SEO (technisch) vrijwel altijd een draak, plus geven ze geen volledige toegang en maken gebruik van gedeelde bestanden.

Seo plugin kiezen (WordPress)

Als je de beste keuze voor jouw site hebt gemaakt, vaak is dit WordPress omdat je er alle kanten mee op kan, dan is het tijd om stil te staan bij welke SEO-plugin je wilt gebruiken.

Vele kennen alleen Yoast, of hebben nooit iets anders geprobeerd. Er wordt volop beweerd dat dit ook de beste is. Dat is best vreemd als er nooit iets anders is geprobeerd toch?

Als we alle seo-plugins naast elkaar leggen en beoordelen. Dan zeggen de internationale seo-experts dat Yoast juist de minst goede is. In Nederland begint dit geluid ook harder te worden.

Rank Math aan kop

Zelfranken.nl zweert bij RankMath. Deze plugin bezit veel meer, betere programmering, draait lichter, en vooral geeft het de meeste baat.

Niet geheel onbelangrijk, volgens de commerciële gebruikers is het ook gebruiksvriendelijker dan concurrerende seo-plugins.

Waar RankMath erg sterk in is. Het onderdeel schema. Je geeft alleen aan welke niche zo dicht mogelijk bij jouw site ligt en RankMath doet de rest.

Meta tags, titels, beschrijvingen invullen kan je ook rustig aan deze plugin overlaten. Plus de analytics en 404, redirect en … allemaal prachtig.

schema cursussen

Schema.org uitgelegd

Een belangrijk deel aan seo cursussen is het onderdeel schema Json-LD. Als je hier nog nooit van hebt gehoord, dat is ok, geen paniek.

Schema script geeft in het kort aan Google door waar jouw site over gaat. Al ziet het er op eerste gezicht imposant uit, het valt te doen als je er maar even voor gaat zitten.

Zelfranken.nl legt je uit en geeft je voorbeelden die je gratis kan downloaden. Dit alles geavanceerd, dus verder dan wat een plugin kan geven.

Startpagina linkbuilding

Een link aanvragen of zelf een startpagina maken? Die benadering stamt nog uit het jaar 1995. Net als bij alle seo cursussen gaan we ook bij linkbuilding geavanceerd werken. Het onderste en beste wordt uit de kan gehaald.

In deze cursus worden startpagina’s in tier diagram geplaatst. Dit klinkt misschien moeilijk, maar dat is het zeker niet. Je krijgt lijsten met in totaal honderden startpagina’s om gratis en goed gebruik van te maken.

De beste tips en tricks weten die voor super effect zorgen? Start de cursus.

Om mee te beginnen is pagina optimalisatie het absoluut minimale om te bezitten. Hierna hangt het af wat de specifieke website benodigd. Wat we willen benadrukken is dat ‘het minimale werk willen doen’ niet de juiste instelling is. Het is veel beter om jezelf altijd af te vragen ‘wat kan ik nog meer doen’.

Dit is afhankelijk van hoeveel en hoe sterk de concurrentie is, alsmede wat alreeds is gebeurt en leeftijd van de website. Niet te vergeten hoe goed de seo cursus is uitgevoerd. Hierdoor kan je rekenen op slechts enkele dagen tot 6 maanden om verschil te merken. We raden sterk aan om niet af te wachten tot je verbetering ziet. Dit zou zonde tijd zijn, ga gewoon door, niets doen en/of afwachten werpt nooit vruchten af.

Terug lezen?