SEO-inhoud van hoge kwaliteit maken

Bron

Zoekmachineoptimalisatie en schrijfkwaliteit spelen beide een grote rol bij de inhoudsprestaties. Te zwaar naar beide kanten zwaaien leidt meestal tot negatieve resultaten.

SEO zorgt ervoor dat webgebruikers uw inhoud gemakkelijk kunnen vinden – een goed geoptimaliseerd artikel verschijnt op de eerste pagina van Google en is op dezelfde manier zichtbaar op andere webbronnen.

Dus als veel mensen uw webpagina binnen enkele seconden na het openen verlaten, realiseert Google zich dat u geen waarde biedt en duwt u in de pikorde. Om dit te voorkomen, volgen hier vijf eenvoudige stappen om inhoud te creëren die is geoptimaliseerd voor zowel zoekmachines als kwaliteit. Volg deze richtlijnen om gestaag bevredigende informatieve inhoud te produceren die potentiële klanten gemakkelijk kunnen vinden.

Vijf stappen om waardevolle SEO-vriendelijke inhoud te produceren

Er zijn vijf eenvoudige stappen om uitstekende SEO-inhoud te creëren. Regelmatige naleving ervan zorgt ervoor dat het creëren van inhoud van goede kwaliteit een routine wordt voor u en uw team.

1. Identificeer zoekintentie

Uw onderzoek begint met het vinden van de zoekintentie voor uw zoekwoorden. Houd er rekening mee dat dit trefwoorden zijn die worden geïdentificeerd door betrouwbare tools (Ahrefs, Moz, Serpstat) of gekwalificeerde experts.

 • Wanneer u de zoekintentie voor uw aangewezen primaire zoekwoord identificeert, heeft u een duidelijk onderwerp voor uw artikel.
  • De zoekintentie is de hoofdintentie van de duizenden internetgebruikers die op dat trefwoord hebben gezocht. Als uw interne expert bijvoorbeeld ‘hoe start u een blog in 2021′ als het belangrijkste trefwoord identificeert, moet u erachter komen waarom uw doelgroep naar die zin heeft gezocht. Wat willen ze bereiken met de informatie die ze uit hun zoektocht halen?
  • De zoekintentie is onderverdeeld in vier gebieden:
   • Informatief. Wanneer de gebruiker specifieke informatie over een onderwerp wil, zijn veelgebruikte woorden ‘zelfstudie’, ‘gids’, ‘how-to’, ‘beste’ en vergelijkbare woorden, die gewoonlijk herleidbaar zijn tot featured snippets en FAQ’s.
   • navigatie. Wanneer de gebruiker een bepaalde webpagina wil vinden, zijn veelvoorkomende woorden merknamen en diensten, herleidbaar tot interne links.
   • Reclame. Wanneer de gebruiker wil weten of hij een kwaliteitsproduct koopt, zijn de gebruikelijke termen ‘review’, ‘goedkoopste’ en ‘vergelijking’, herleidbaar naar Google- en Shopping-advertenties.
   • Transactioneel. Wanneer de gebruiker een aankoop wil doen, omvatten algemene termen ‘kopen’, ‘coupon’ en ‘prijs’, ook herleidbaar naar Google- en Shopping-advertenties.

Als we deze categorieën in aanmerking nemen, kunnen we zeggen dat ons eerdere voorbeeld informatieve bedoelingen heeft.

Daarnaast is het ook nodig om de zoekintentie voor de belangrijkste secundaire zoekwoorden te begrijpen. Als een relevant secundair zoekwoord ‘top tien marketingsoftware VS 2021’ is, moet u uitzoeken waarom uw doelgroep ‘VS’ aan hun zoekopdracht heeft toegevoegd. Dat komt natuurlijk omdat ze in de VS wonen. Daarom moet uw lijst gericht zijn op marketingsoftware die bruikbaar is in de Verenigde Staten.

Vervolgens kunt u van alle informatie die u vindt een ruwe schets maken.

2. Creëer een geoptimaliseerde structuur

Uw artikelstructuur bepaalt of uw zoekwoorden correct worden gebruikt. Het speelt ook een sleutelrol in de waarde van het artikel. Uw inhoud kan nuttige informatie bevatten, maar het zal niet veel waarde hebben als de structuur onbegrijpelijk is. Lezers zouden niet moeten stressen voordat ze waarde kunnen halen uit uw inhoud.

 • U hebt het juiste inhoudstype al in de eerste stap geïdentificeerd. Is uw artikel een gids, een recensie, een vergelijking of een shortlist? Vind logica in alle subonderwerpen die u identificeert terwijl u uw zoekintentie onderzoekt.
  • Ga door met het maken van een redelijk en gemakkelijk te volgen overzicht. Als een artikel informatief is, weet goed zoekintentieonderzoek of de gebruikers al bekend zijn met het onderwerp of vanaf de basis willen beginnen.
  • Stel dat ‘inleiding tot online advertenties’ uw belangrijkste zoekwoord is; je moet beginnen met een sectie die de lezer vertelt over digitale advertenties en hun kernelementen. Je kunt niet meteen beginnen met het identificeren van de beste marketingtools van het jaar zonder een adequate introductie.

Een handige tip is om de eerste tien pagina’s op Google te openen met vergelijkbare gepubliceerde inhoud. Let op het overzicht op elke site en brainstorm hoe u de navigatie voor uw lezers nog eenvoudiger kunt maken. U kunt het overzicht bekijken om overbodige informatie te verwijderen en in ruil daarvoor waardevolle informatie toevoegen.

3. Tijd om inhoud op te zwepen

Houd er rekening mee dat u niet voor Google of een andere robot schrijft. Je maakt content voor mensen in nood. Uw inhoud moet hun pijnpunten bevredigen.

Stel dat de beschikbare zoekwoorden niet passen in de context van het artikel. U kunt ze vervangen door natuurlijkere en logischere keuzes – laat uw lezers weten dat u om hen geeft en wat ze van u leren.

Uitstekende inhoud moet ook aan een paar algemene regels voldoen. Deze regels houden je op één lijn met je doel:

 • Bouw consistente logica op . Goede content vermijdt het schuiven tussen talloze concepten. Als je het hebt over het maken van sociale media-inhoud , moet dit je thema blijven. Introduceer geen e-mailmarketing wanneer uw kop zegt: “Bewezen stappen naar dominantie van sociale media-marketing in 2021.”
 • Korte en eenvoudige composities . Zorg ervoor dat de inhoud gemakkelijk te lezen en te begrijpen is. Complexe zinnen en lange alinea’s hebben de neiging om de lezers te benadrukken. Uw gebruikers moeten alles in één oogopslag begrijpen.
 • Blijf levendig . Een levendige toon houdt je menselijk, terwijl starre, robotachtige tonen terloopse lezers aantrekken. Vermijd dat uw artikel leest als een paper over een natuurkundeconferentie. Je kunt levendigheid bereiken met het gebruik van kleurrijke woorden, herkenbare metaforen en echte voorbeelden. Dit vereist ook dat je schrijft wat je lezers zullen begrijpen. Vermijd technisch jargon als je niet schrijft voor Ph.D. houders in het veld.
 • Beantwoord de belangrijkste vraag . De belangrijkste vraag is de hoofdgedachte van uw onderwerp. Uw inhoud moet alle zorgen van de lezer over dat specifieke concept aanpakken. Ga niet van de baan af.

Nadat u inhoud heeft gemaakt die een waarde (informatie) bevat, laten de volgende stappen zien hoe u uw lezers kunt helpen deze gemakkelijk te vinden.

4. Dwing SEO-naleving af

Controleer of je content voldoet aan de basis SEO-regels:

 • Trefwoorden en ankers. Zorg ervoor dat uw zoekwoorden en ankers aanwezig zijn in het artikel. Worden ze bovendien op natuurlijke wijze verspreid en gebruikt? Onhandig en onnatuurlijk gebruik van trefwoorden kan de stroom van de lezer verstoren terwijl ze uw inhoud verwerken.
 • Inhoudsopgave. Dit is een grote noodzaak, en het moet beknopt zijn. Neem geen H3- of H4-koppen op in uw tabel; lezers willen het gemak om er gewoon doorheen te bladeren voor een algemeen idee. Laat ze de inhoudsopgave niet doorzoeken voordat ze de sectie hebben gevonden die ze willen.
 • Uitgelicht fragment. Het is essentieel om relevante antwoorden in het fragment te geven met uw hoofd- of secundaire zoekwoorden. Google haalt automatisch een fragment van uw pagina als het een vraag goed beantwoordt.
 • Veelgestelde vragen schema. Blader door verschillende blogs om de meest voorkomende veelgestelde vragen van gebruikers te verzamelen en beantwoord ze vervolgens onder uw artikel. U kunt ook de sectie ‘Mensen vragen ook’ bellen.
 • Interne links (backlinks). Deze linken naar andere nuttige artikelen op uw website. Stel dat u bespreekt hoe u cryptocurrencies dagelijks kunt verhandelen – een interne link naar een artikel over de beste daghandel in crypto-wallets zou een slimme keuze zijn. Analyseer backlinks om ervoor te zorgen dat al uw interne links geschikt zijn.

SEO houdt niet op bij bovenstaande overwegingen; uw opmaak is ook van belang, en dat is waar we hierna naar zullen kijken.

5. Formatteer uw inhoud

Opmaak gaat over de stijl en het uiterlijk van uw inhoud. Bekijk deze factoren om ervoor te zorgen dat uw tekst een uniek en passend formaat heeft.

 • Koppen en ondertitels. Beide moeten de lezer verder leiden; het is handig als ze vragen stellen. Bijvoorbeeld een titel als ” Mozilla Thunderbird : wat zijn de beste alternatieven voor deze e-mailsoftware?” roept meer reacties op dan “Andere e-mailapps zoals Mozilla Thunderbird.” Uit onderzoek van Semrush blijkt dat content met H2’s en H3’s beter presteert in traffic en backlinks.
  • Illustraties toevoegen. Deze omvatten lijsten, tabellen of opsommingstekens die de lezer kunnen helpen het beter te begrijpen. Ze voorkomen ook dat mensen zich vervelen.
  • Bewerk je alinea’s. De ideale alinea bevat drie tot vijf rijen tekst. Eenvoud trekt lezers en houdt hun aandacht vast, terwijl lange alinea’s er overweldigend uitzien en saai aanvoelen.
  • Introduceer visuele inhoud. Afbeeldingen, screenshots, grafieken en video’s dragen bij aan de SEO-ranglijst en verbeteren de leesbaarheid. Geef uw afbeeldingen grappige bijschriften voor betere effecten, maar zorg ervoor dat ze betrekking hebben op uw inhoud.

Conclusie

SEO-vriendelijke inhoud trekt gemakkelijk potentiële klanten aan. Uw artikel moet echter ook waardevol zijn. Lezers moeten gemakkelijk vinden wat ze willen in uw publicatie. Om dit te bereiken, definieert u uw zoekwoorden, identificeert u de zoekintentie en maakt u een geschikte indeling. U kunt dan de laatste hand leggen aan de juiste plaatsing van zoekwoorden, backlinks, inhoudsopgave en veelgestelde vragen.

Een artikel dat op de juiste manier gebruik maakt van SEO-applicaties en ook nuttige informatie bevat, is van onschatbare waarde.

Auteur

Roman Shvydun schrijft voornamelijk informatieve artikelen over alles wat te maken heeft met marketing, zaken, productiviteit, werkplekcultuur, enz. Zijn artikelen zijn gericht op het balanceren van informatie en SEO-behoeften, maar nooit ten koste van een vermakelijke lezing. Bekijk nog een paar voorbeelden van Roman’s artikelen door zijn Twitter te bezoeken: https://twitter.com/Roman27561221