Leestijd: 3 minuten

 

Hoe SEO toe te passen

Een seo cursus bekijken kan iedereen en gaat altijd goed. Het venijn zit in de aandacht en tijd om het toe te passen. Onze ervaring met cursisten liegt er niet om. Waar de 1 alles zo goed mogelijk nadoet en die even snel iets aan het doen zijn is een verschil van dag en nacht in de SERP.

 

 

In een uurtje kan al veel

Seo vraagt om tijd, maar niet alles hoeft in 1 keer. Stel nu dat je een pagina wilt gaan aanmaken, dit kan binnen het kwartier klaar zijn het kan ook vele malen langer duren.

Wij weten als geen ander dat iedereen het druk heeft en zo snel mogelijk klaar wilt zijn. Echter is snelheid niet altijd mogelijk want anders gaat het ten koste van kwaliteit en dát zorgt voor tegenvallende rankings.

Om het leuk te houden willen we adviseren om als het mogelijk is elke dag even een uurtje aan je seo te werken. Gaat dit niet lukken? Sla een dag over. Gaat het nooit lukken om een uurtje vrij te maken, dan is het seo toepassen niet van toepassing.

Rustige omgeving

Bij het toepassen van seo is een rustige omgeving aanraadbaar. Laat je zo min mogelijk afleiden want een foutje sluit er ongemerkt zomaar in. Zorg dat de kids op bed liggen, de koffie naast je staat en jij gereed bent om het beste van jezelf te geven. We raden in eerste instantie snelheid niet graag aan. Dit komt vanzelf als je wat meer bedreven bent en de routine te pakken hebt.

Bovenaan in Google komen duurt toch even

Tijdens het seo toepassen zal je vast beginnen te merken dat zoekwoorden hoger in Google beginnen te ranken. Dat is positief en geeft energie om door te willen gaan. Je zal echter gaan merken dat ranken in het begin vrij snel gaat, maar hoe dichterbij je doel komt, des te langer het begint te duren. De spreekwoordelijke laatste loodjes wegen het zwaarst zijn van toepassing.

Vreemd is dit ook weer niet, de beste resultaten voor dit zoekwoord staan alreeds bovenaan in Google. Dus vecht je nu tegen de moeilijkste concurrentie, dat gaat langer duren om die te verslaan. Maar dit is ook een kwestie van tijd. Als jij lekker door blijft gaan met jouw geleerde seo uit zelfranken.nl, elke dag een uurtje dan is er maar slechts 1 uitkomst. De begeerde eerste plek is voor jou 🙂

Tools nemen werk uit handen

Alle SEO geheel zelf toepassen is niet te doen. Gelukkig zijn er seo tools die veel werk uit handen nemen. Niet om je extra op kosten te jagen, maar we raden altijd betaalde tools aan. We zijn wel Nederlanders en houden van gratis maar we houden meer van hoge rankings waardoor we meer verdienen toch? Dus besparen is altijd duurder. Welke tools je nodig hebt? Je komt er in ieder geval een paar tegen zodra je de seo cursussen bekijkt. Maar voor onsite seo raden we minimaal RankMath aan welke ongeveer 70 Euro per jaar kost of voor de meest bedreven seo-ers onder ons XAGIO die op 700 Euro per jaar komt. Hiernaast zijn wij i.i.g. verliefd op LinkWhisper, deze regelt je gehele interne links. Je kan niet zonder als je veel pagina’s en veel tekst hebt.

Behoud altijd de kwaliteit als je seo toepast