Leestijd: 2 minuten

Kopteksten H1, H2, H3

Net als in kranten en vele andere waar het geschreven woord wordt aangeboden gaan wij onze pagina’s ook voorzien van kopteksten. Ze zijn uiterst vriendelijk voor gebruikers. Zo lezen mensen eerst de kopteksten voordat ze aan de kleinere lettertjes daaronder beginnen.

Google leert van mensen

Dat wij mensen kopteksten het eerst lezen (dus belangrijker vinden) heeft Google van ons afgekeken. De waardering van kopteksten is dan ook een belangrijke. Wij gaan hier handig mee om door veelvuldig gebruik van kopteksten te maken.

Maak meer gebruik van kopteksten

Meer is beter maar overdrijf het niet. Je content moet vooral overzichtelijk en leesbaar blijven. We proberen onze zoekwoord(en) in diverse kopteksten te verwerken met uiteraard de meest belangrijke H1 koptekst.


SEO cursus

verpakking seo cursus

H1 koptekst

Deze is de meest belangrijke en staat daarom ook helemaal bovenaan in je pagina. In deze koptekst staat waar de hele pagina over gaat, in slechts enkele woorden. Er wordt gesuggereerd dat je de H1 tag maar 1 keer per pagina mag gebruiken. Echter is hier werkelijk niks van waar. Het is jouw pagina en je mag ermee doen wat je wilt. Dat Google je gaat straffen vanwege meerdere H1 kopteksten op dezelfde pagina is compleet onjuist. Echter we proberen het wel altijd bij een enkele te houden. Maar als dit niet kan? Geen probleem.

H2 kopteksten

De hoofdonderdelen die direct over het H1 tag onderwerp gaan plaatsen we in een net wat kleinere koptekst, de H2. Je mag net zoveel gebruik van deze kopteksten maken als je zelf wilt. Uiteraard behoort er wel een deel aan normale tekst hieronder te staan dus we kunnen niet alleen maar gebruik van de H2 tag maken. Al zijn hier ook weer uitzonderingen voor te vinden. Let zo goed mogelijk op dat je pagina niet onder de overdaad schaadt valt.

H3 kopteksten

Valt het onderwerp van het tekstdeel niet direct te koppelen aan het H1 gedeelte maar meer aan de H2 tag? Dan gaan we nog 1 tree kleiner in koptekst grootte en spreken de H3 tag aan. Ook hiervoor zit geen limiet aan gebruik, wel dezelfde voorwaarden zoals bij H2 tag besproken is.

Vraag over kopteksten?