Leestijd: 2 minuten

Keukenmessen vindbaar maken

In het eerste helft van het jaar 2021 hadden wij toevallig een seo-challenge met een andere seo-specialist. De opdracht was om zoekwoord keukenmessen zo hoog mogelijk in Google te krijgen. We begonnen geheel vanaf nul, zelfs een domeinnaam met hosting moest nog worden gekocht. De tijdsduur was een half jaar. In die tijd moesten we dus hoog in Google met keukenmessen zien te komen. Niet geheel verrassend was de uitslag. We hadden de concurrentie op elk vlak overstegen. Het werd echter interessanter na de seo-challenge. Er werd namelijk geen spatie meer aan deze keukenmessensites getypt. Geen onderhoud, geen linkbuilding of wat dan ook. Haters betichte ons uiteraard van blackhat seo-technieken. En wij zouden snel uit de rankings verdwijnen door een penalty of andere straf. Echter na 1 jaar staat onze site met de keukenmessen zoekwoord nog altijd ver boven onze uitdagers.

seo keukenmessen

Zoekmachine optimalisatie voor keukenmessen

Voor zoekvolume kent keukenmessen het hoogste aantal, hieronder worden specifiek de mes soorten verdeeld in onder andere koksmessen en broodmessen welke nog altijd een hoog zoekvolume kennen. Om deze seo-uitdaging te winnen hebben we veel maar zeker niet alles uit de kast gehaald. We werden uiteraard gevolgd door een groot publiek, en al willen we zeker iets over SEO laten zien, niet alles kunnen we voorschotelen.

Gebruikte seo technieken

Uiteraard waar publiek extra op let is de pagina seo. Deze hebben we dan ook op een leuke en verfrissende manier laten zien. Maar het blijft nooit bij 1 pagina. Dat kan ook niet. Dus er komen meer pagina’s bij kijken en die hebben we in Silo geplaatst. Tijdens de opbouw van onze nieuwe keukenmessen-site waren we al langzaam aan begonnen met offsite-seo met hoofdzakelijk linkbuilding. De snelle slagen om backlinks te plaatsen in Google mijn Bedrijf mochten dan ook zeker niet ontbreken. Het was ook voor het eerst dat een groter publiek kennis maakte met tier linkbuilding en social stacking. Al met al was het voor iedereen een leuke en zeker interessante tijd. Met name voor de deelnemers, we hebben enorm met en om elkaar kunnen lachen.