Leestijd: 2 minuten

Vacatures vindbaar maken

Een uitzendbureau website is een heel ander soort site dan iets om een dienst of product aan te bieden. Dit betekent dat Google dit uitzendbureau anders benaderd en kwalificeert. De Google spiders/bots moeten ook veel vaker de site bezoeken om te speuren naar een nieuwe vacature. Het aanbieden van vacature heeft bij Google voorrang omdat dit belangrijker wordt geacht.

Maar hoe krijgen we het nu voor elkaar dat Google ons voorrang geeft op alle andere websites? Dit vergt het eerlijke deel aan expertise. Zeker om een nieuw uitzendbureau website bij Google aan te bieden vergt een paar tips and tricks.

seo uitzendbureau

Tips voor uitzendbureau seo

Als eerste is aanmelden bij Google mijn Bedrijf als uitzendbureau nodig. Probeer ook zoveel mogelijk gebruik te maken van GMB, post bijvoorbeeld de nieuwe/open vacatures hierin. Voor onsite seo wil je dieper duiken in pagina seo en schema Json-LD. Zeker dit laatste vertelt stukken beter aan de machine dat wat je aanbiedt een vacature is.

 

Hoog in Google met aangeboden vacatures

Vrij hoog binnen de reguliere resultaten pagina van Google vinden we vlak onder de advertenties een speciaal block waarin vacatures worden aangeboden, een voorbeeld hiervan zie je aan de rechter kant.

In dit geval hebben we de zoekterm ‘vacatures Amsterdam’ gebruikt. Je ziet dat deze behoorlijk actueel zijn, zelfs eentje die 14 uur geleden is gepost.

Hierin vernoemd worden zou helemaal fantastisch zijn toch? Echter bestaat er geen tip om dit even snel voor elkaar te krijgen. Door continu aan je site te werken, veel te updaten, en (social) links te verkrijgen zal na geruime tijd ook jij in deze begeerde plek komen.

Onder dit block beginnen de normale reguliere resultaten. Deze plekken vallen absoluut zeker nog altijd onder de noemer ‘hoog in Google‘.

vacatures knowledge panel

Online werk aanbieden

Een baan vinden gebeurt steeds vaker online. Er zijn dan ook vele sites die zelf aan personeel proberen te komen via hun eigen website. Natuurlijk is niet geschoten altijd mis. We willen alleen benadrukken dat het zeker verstandig is om naast de eigen promotie ook een heus uitzendbureau in te schakelen. Een vacature op eigen site aanbieden maakt nog geen vacature site. Met wat (een heleboel) geluk zou het voor kunnen komen dat Google de werkgeverswebsite alsnog hoog binnen de rankings plaatst. Dit is een uitzondering. Wie werk zoekt maakt meer kans van slagen en heeft soms meer profijt bij het aanmelden van regionaal uitzendbureau.

Wat voor werk wordt er aangeboden?

Wees meer dan duidelijk over wat de vacature inhoudt. Je kan personeel zoeken voor elk soort niche dus duidelijkheid is een absolute must. Stel je zoekt iemand die backoffice taken op zich moet kunnen nemen. Dan vul je dit in ieder geval in de titel, H1 tag, beschrijving en binnen het content. Tevens je schema Json-LD wilt heel graag alle informatie over de aangeboden vacature bevatten.