Leestijd: 2 minuten

Beste seo pagina titel voor elk soort site

Zoekwoorden waarmee de pagina bovenaan in Google moet komen behoren in de pagina titel te staan. Dit klinkt eenvoudig, dat is het ook wel, alleen is er nog veel onduidelijkheid en zelfs onjuistheden die worden geroepen. We gaan vrij diep op dit onderwerp in omdat het een zeer belangrijk seo onderdeel is. Veel zal je mogelijk al weten, we hopen je te verrassen met dat ene dingetje wat je is ontgaan.

pagina titel

Alleen het belangrijkste benoemen

Zoals altijd komt het meest belangrijke het eerst. In de pagina titel beginnen we dan ook met het zoekwoord dat hoog in Google moet komen. Ontwijk altijd en overal woorden als ‘welkom op onze website‘. Het is goed bedoelt, maar Google heeft hier niks aan en mensen kunnen hier niet uit opmaken waar jouw pagina over gaat.

Dubbel, synoniemen en meervoud

Zo duidelijk mogelijk in je pagina titel beschrijven waar je onderwerp over gaat is iets om langer stil bij te staan. Doe wat onderzoek door simpelweg te kijken welke woorden je hoogst rankende concurrentie gebruikt. Je kan dit toepassen en liever nog aanvullen met alle woorden die de gehele top 10 van dit zoekwoord gebruiken.

Lange pagina titel is veelal beter

Op dit punt staat zelfranken.nl haaks op wat de mainstream seo beweert. Deze zeggen dat de pagina titel een maximale lengte mag hebben omdat Google het anders niet goed in haar resultaten kan weergeven.

Omdat Google maar tot aan een beperkt aantal pixels kan weergeven zegt helemaal NIKS over dat langere pagina titels niet mogen. Onze website met onze seo hebben niks met de weergave van Google te maken.

Sterker nog, wie zich keurig aan de maximale pagina titel lengte houdt mist onwijs veel optimalisatie. Al je zoekwoorden en synoniemen inzetten is vele malen belangrijker dan je druk maken over of Google het wel kan weergeven.

Het MEEST belangrijke is dat de zoekmachine jouw gehele titel, hoe lang dan ook, gewoon kan LEZEN. Google zegt niet van ‘oh ik lees maar tot hier want mijn weergave kan het anders niet aan’.

Publiek telt

Nu dat we hebben vastgesteld dat jouw pagina titel langer mag zijn dan elders wordt geroepen, het is wel zaak om in ieder geval het voor Google zichtbare deel zo te hebben geschreven dat het voor publiek reden is om jouw site aan te klikken.

Social Media en pagina titels

Heeft jouw site de optie om ook pagina titels speciaal voor Social Media als Twitter en Facebook te plaatsen? Maak hier gebruik van door nogmaals een unieke pagina titel hiervoor te schrijven. Google leest deze ook, en tellen zeer zwaar mee binnen je zoekmachine optimalisatie.