Site structuur

silo structuur seo cursus

Logisch in elkaar gezet

Elke pagina die je aanmaakt behoort op een logische plek te staan. Hiermee wordt bedoelt dat in een hoofdmap (dichtstbij de .nl) 1 of meerdere submappen komen en daar indien nodig zelfs nog sub-submappen staan zoals dit: site.nl/vakantie/europa/spanje/

De logica hiervan dicteert dat het onderwerp over een vakantie in Europa en wel in het land Spanje gaat. Dit adres (url) wordt tevens weergegeven in de breadcrumbs (broodkruimels) van de pagina en zal er uitzien als: Home / vakantie / Europa / Spanje

Bezoekers kunnen in dit pad begrijpen waar ze in jouw website zijn. Tevens kunnen ze op een link hierin klikken om daar snel naartoe te gaan.

Gratis cursus website structuur en intern linken op steroïde

Met slechts een klein simpel weetje kan je al mooie resultaten behalen. Volg de gratis cursus site structuur en intern linken.

Silo structuur

Door mappen in mappen te plaatsen zoals hierboven uitgelegd hebben we het silo structuur aangemaakt. Niet alleen je bezoekers weten dit te waarderen, het is een serieuze optimalisatie voor Google, die is er gek op.

Schema Json-LD BreadcrumbList

Voor zoekmachine Google (en andere) is er het schema script breadcrumbslist. Je bezoekers merken hier niks van, het is niet zichtbaar op de pagina. Machines lezen het wel en weten dit te waarderen.

Generator

Het standaard schema script komt veelal wel uit een WordPress plugin. Heb je dit niet? Je kan snel en simpel jouw script aanmaken met een breadcrumb generator. Het verkregen script is uiteraard geen geavanceerde schema. Dit valt naar wens handmatig te schrijven.