Leestijd: 8 minuten

Wat is een SEO specialist? Iemand die websites vindbaar in de reguliere zoekresultaten van Google kan krijgen doet aan SEO (Search Engine Optimization) en hier specialist in is noemt men een seo specialist. Specialisten worden ook vaak SEO-ers of SEO-experts genoemd. Deze vakman bulkt van website optimalisatie kennis en weet dit in de praktijk te brengen.

Bekent met nieuwste SEO-technieken en Google updates

Een goede SEO-specialist is bekent met alle huidige technieken en updates. In voorgaande jaren kon de specialist zonder enige opleiding het vak beoefenen. Tegenwoordig zijn er zoveel veranderingen bij Google doorgevoerd dat ervaring niet langer meer telt. Hoe de grootste zoekmachine een jaar geleden was en functioneerde is niet langer meer van toepassing. Gedegen trainingen zijn een verijsde geworden.

Verstand van onderzoeken

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) bestaat voor 70% uit onderzoek. Door precies te meten wat zoekwoorden (en welke) bovenaan in de SERP (Search Engine Resut Page) nodig hebben kan de SEO specialist snelle resultaten behalen.

Specialistische onderzoeken

Goed in website optimalisatie

Al het onderzochte moet ook in de praktijk worden gebracht, dit is het optimaliseren van de website en/of webpagina. Hier wordt de overige 30% van SEO aan tijd ingestoken. Zelfs een gedreven specialist heeft ondanks alle kennis toch een behoorlijke puzzel als uitdaging.

Optimalisaties

logo zelfranken SEO specialist

Zoekwoordenonderzoek

Het is letterlijk het eerste om te doen, zoekwoordenonderzoek. Nog voordat er een spatie op de te optimaliseren website wordt getypt. Er valt veel te doen met de verkregen gegevens uit dit onderzoek. SEO-specialist Gregory de Boer van ZelfRanken.nl heeft hier een hele studie van gemaakt. En wordt zoekwoordenonderzoek op deze site als dienst aangeboden. Waar al onze concurrentie gebruik maakt van databases die van Google afkomstig zijn, hebben wij een veel modernere benadering.

Vakmensen weten en kunnen het beter

Het internet staat vol met tips en handleidingen over hoe men zelf zoekwoordonderzoek kan doen. Er zijn ook betaalde + gratis keyword research tools te vinden. Vakmensen lijken hierdoor niet nodig te zijn. Echter is het net zoiets als zelf pasta of ander gerecht in eigen keuken maken. Je komt een eind en misschien is het nog lekker ook. Maar of dit een professionele kok verslaat?

Zoekwoordonderzoek expert inhuren

Het grote voordeel van onze zoekwoordonderzoek expert inhuren is de nauwkeurigheid in data. Cijfers die je blindelings kan vertrouwen. Ga aan het werk met de gegevens van onze expert en merk zelf het verschil. Ranken is nog nooit zo snel gegaan en verkopen gaan moeiteloos. Dit allemaal dankzij meest nauwkeurige data.

Meer informatie

Entiteiten (Semantics) onderzoeken

Er zijn bepaalde woorden in teksten nodig waardoor kunstmatige intelligentie van Google kan begrijpen dat deze website een autoriteit is. Google wilt namelijk de best mogelijke resultaten het hoogst in de SERP weergeven. Deze woorden noemen we entiteiten of semantics. Ze laten merken aan publiek en machine dat de website of webwinkel hier veel over weet. Het gemis van belangrijke entiteiten zal er dan ook voor zorgen dat vindbaarheid te wensen overlaat.

Gemakkelijk te over of onder optimaliseren

Dat experts een puzzel hebben aan content-optimalisatie gaat hier blijken. Te vaak of weinig het benoemen van entiteiten zorgt direct voor lagere ranking. Er is een golden lock zone die machine learning van Google hanteert. Om het nog lastiger te maken heeft elke entiteit een score waarvan de meest belangrijkste de hoogste en minst belangrijke de laagste score hebben. Deze scores worden toegekend door kunstmatige intelligentie.

Topical Cluster onderzoeken

Een Topical Cluster is een groep webpagina’s die bij het te optimaliseren zoekwoord horen. Elke webpagina maakt RankJuice aan en geeft dit door middel van interne links door naar andere webpagina’s. Het is hier de bedoeling dat een Topical Cluster pagina intern linkt naar de webpagina die hoog in Google moet komen. De overeenkomst in deze groep webpagina’s moet correct zijn. De informatie uit onze zoekwoordonderzoek-dienst valt tevens als Topical Cluster te gebruiken.

Een zo’n groot mogelijke Topical Cluster

De groep bijhorende webpagina’s mag zo groot zijn als je zelf wilt. In dit geval is meer beter. Google heeft een voorliefde voor grote websites dus maak zoveel mogelijk Topical Cluster pagina’s aan. Ook deze zijn overigens te optimaliseren om extra bezoekers uit de SERP te halen. De moeite van grote Topical Clusters wordt dan ook zeker beloond.

Sterke autoriteit opbouwen

De seo-gedachten zijn simpel bij deze vraagstelling: welke website heeft de meeste autoriteit, is dat de site met 1 webpagina over het onderwerp of die met meerdere webpagina’s? Uiteraard is het antwoord voor de hand liggend. Websites met meerdere webpagina’s over het onderwerp, die meer vertellen, verder op materie ingaan, dat zijn autoriteit houdende websites. Dit is voor ons reden om zoveel mogelijk topical cluster pagina’s aan te maken.

Content Optimalisatie

Content is alles wat op een webpagina te vinden is. We hebben het hier over onder andere teksten, afbeeldingen en video’s. Maar ook opties die aan bezoekers worden gegeven zoals: breadcrumbs, table of content en veel gestelde vragen zijn allemaal te optimaliseren.

H.E.A.T. optimalisatie

Helpful Expertise Authority Trust afgekort H.E.A.T. is het belangrijkst om op webpagina’s te hebben. Elke webpagina moet geven wat bezoekers willen. Deze optimalisatie is de standaard om dit te geven.

Afbeelding Optimalisatie

Afbeeldingen maken veel duidelijk voor bezoekers. Bijvoorbeeld bij webwinkels wilt men graag het product kunnen zien. Uiteraard moet het afgebeelde precies of zo dicht mogelijk in de buurt komen van het aanbod. Maar er zijn meer optimalisaties waaronder ALT-tags. Jouw SEO specialist weet hier optimaal gebruik van te maken.

Website Structuur

Voor logisch navigeren en een zo’n krachtig mogelijke website willen we website structuur optimaal hebben. Alle sub en sub-sub mappen of categorieën in begrijpelijk structuur. Dit zodat breadcrumbs (kruimelpad) goed door websitebezoekers kan worden benut. Ook interne links hebben veel baat bij goede website structuur.

Waarom zijn er zoveel seo specialisten in Nederland

Toen het hebben van een website of webwinkel doorbrak in Nederland rees de al bekende vraag ‘hoe kom ik hoog in Google’. De webmasters toen en heden ten dage nog altijd vele hadden geen kaas van SEO gegeten. Het bestaan van plugins als Yoast en Rank Math waren onbekend of men wist niet wat ermee te doen. Wie dat wel wisten noemde zichzelf al snel seo specialisten.

Natuurlijk zijn er door tientallen jaren heen veel optimalisaties veranderd. Maar deze seo specialisten hebben nooit iets bijgeleerd. Ze zweven nog een beetje in het oude bekende van begin jaar 2000. Ondertussen komen er steeds meer specialisten bij omdat men denkt een tool of plugin goed te kunnen gebruiken.

Mag je zomaar jezelf uitgeven als seo specialist ?

Netjes is het zeker niet, maar ja, je mag jezelf deze titel op elk moment van de dag aanmeten. Al bak je er helemaal niks van, heb je nog nooit een zoekterm op resultatenpagina 1 van Google kunnen krijgen. Toch mag iedereen zich als specialist voor dit beroep uitgeven.

Specialist in SEO worden

Hoe word je seo specialist ?

Expert in zoekmachineoptimalisatie worden? Hiervoor heb je opleidingen nodig. In voorgaande jaren was het hebben van ervaring voldoende. Maar sinds de doorbraak van kunstmatige intelligentie (ook bij Google) is er zoveel veranderd dat je moet leren websites en webteksten te verbeteren. Helaas is door deze Google vernieuwing al het bekende sterk verouderd en zorgt voor negatieve resultaten. In Nederland is er maar 1 opleider die echt up-to-date is, en je raadt het al, dat is ZelfRanken.nl.

SEO expert worden heeft tijd nodig

Door herhaling en blijven werken aan zoekmachineoptimalisatie kennis in de praktijk te brengen word je steeds beter. Zeker de eerste webpagina die je gaat optimaliseren zal niet direct het gewenste resultaat geven. Je slaat nu eenmaal niet meteen een hole in one bij de eerste keer. Geef het tijd, ontwikkel je vaardigheden en dan gaat alles makkelijker, sneller en geeft meer resultaat.

SEO cursus die je specialist maakt

Je eigen website of die van klanten hoog in Google krijgen? Leer hoe dit in z’n werk gaat met onze cursus-seo.

De meest unieke seo-technieken die je in Nederland zal tegenkomen. Begrijpbaar en stap voor stap uitgelegd in meerdere video’s.

Begin en pauzeer naar wens. Eenmaal de beste online aanschaf gemaakt? Dan behoud je altijd toegang tot onze cursussen.

Is er een nieuwe Google update? Dan updaten wij jouw cursusvideo’s geheel gratis mee. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

seo cursus kopen

SEO cursus van ZelfRanken.nl

Om bovenaan in Google te komen

SEO cursus kopen

Oefening maakt beter

De eerste keer SEO-toepassen zal naar alle waarschijnlijkheid wel verbeterde vindbaarheid geven, maar misschien valt het resultaat toch tegen. Verwacht in het begin geen golden touch. Bij iedere pagina die je optimaliseert zal het iets sneller en beter gaan. Gewoon door blijven oefenen tot je deze seo-technieken helemaal onder de knie hebt.

SEO-expert inhuren

Door specialist jouw website seo maken

Je hebt ondernemers ambitie maar wilt niet daarboven op nog eens seo-specialist worden? Ergens ook logisch want je moet tijd besteden aan jouw bedrijf en online marketing kan daar buiten vallen. In dit geval is beslissen om de seo-specialist van ZelfRanken.nl in te huren de meest geschikte optie.

Greg: Jouw zoekmachineoptimalisatie expert inhuren

Huur Greg in. Jouw expert op gebied van zoekmachineoptimalisatie. Dan weet je zeker dat je iemand hebt die zelf vele studies heeft afgerond. Bijblijven van de nieuwste technieken en optimalisaties is een must om vindbaarheid te bevorderen. Nu zeker dat Google vrijwel geheel is overgestapt op kunstmatige intelligentie wil je iemand die hiermee overweg kan.

SEO specialist inhuren

Gespecialiseerd in:

 • Kunstmatige Intelligenties
 • RankBrain
 • SpamBrain
 • BERT
 • KGMID
 • Entiteiten
 • Topical Clusters
 • Over Optimalisatie
 • Onder Optimalisatie
 • Content Optimalisatie
 • Website Structuur
 • Buffersites
 • Tier Linkbuilding

Het inhuren van een seo-expert voor websiteoptimalisatie

Het is ook niet makkelijk om een seo expert te kiezen. Zeker niet als jezelf weinig tot geen kaas hebt gegeten over websiteoptimalisatie. Wie ga je jouw opdracht toe vertrouwen? Je laat het lot van jouw website over in handen van een vreemde.

Al valt jouw keuze niet op Greg, huur dan in ieder geval iemand in met alleen ervaring. Zoekmachine Google verandert continu. Ervaring hebben over hoe Google een tijdje geleden was zet geen zode aan de dijk.

seo consultant inhuren

Laat jouw eigen roadmap maken door een seo consultant. Op deze manier kan je in eigen tempo zelf aan website-optimalisatie werken plus houd je financiële uitgaven tot het minimum. Let er bij het inhuren wel op dat niveau verschil een probleem kan veroorzaken. Als consultant en jij op 1 denklijn zitten zal het werk aan de website sneller vlotten en hogere profijten kennen.

Laat je adviseren zodat organisch zichtbaarheid verbetert

Ervaren professionals kunnen de betreffende trefwoorden vele posities omhoog laten plaatsen binnen organische zoekresultaten. Deze kunnen tevens optreden als consultants die benodigde strategie dan niet zelf uitvoeren maar als advies doorgeven. Dankzij deskundige inzichten zullen rankings verbeteren waardoor meer verkeer uit de zoekmachine gratis jouw website weet te bereiken.