Leestijd: 2 minuten
seo uitleg

Wat is SEO?

SEO is begrijpen hoe een zoekmachine denkt, het algoritme om precies te zijn. Als je snapt waarom Google de ene website goed vindbaar in de zoekresultaten plaatst en de ander niet, heb je kennis van seo.

Hoe ziet SEO eruit?

Voor het ongetrainde oog is seo onzichtbaar al kan het recht in het gezichtsveld staan. Een manier om seo te ontdekken is of een website gebruiksvriendelijk is. Kan je snel vinden wat je zoekt? Geeft het de informatie die je wou? Tot aan mobielvriendelijk en snelle laadtijd aan toe zijn allemaal onderdelen die bezoekers en daarmee Google weten te waarderen.

Zelf SEO doen

Je kan ervoor kiezen om voor je eigen seo zorg te dragen. Op het internet zijn heel wat websites die je er alles over vertellen. Helaas is niet alles even juist, máár gratis is het wel.

Doe je het liever in 1x goed met meer profijt? Dan zijn er seo cursussen zoals hier op ZelfRanken.nl om te volgen. Op deze manier verkrijg je de beste seo uitleg die je maar kan vinden.

SEO in 4 delen uitgelegd

Basis seo: Gratis informatie met als bron de Google richtlijnen. Iedereen heeft dit en kent dit even goed. Hierdoor meng je jezelf in de grote massa waardoor uiteindelijk de website met zoekwoorden op pagina 5 blijven steken.

Geavanceerde seo: Dit gaat veel verder en dieper in op materie. Het is niet per direct stukken moeilijker, het is meer een aanpassing en uitbreiding op de basis seo.

Onsite seo: Alles wat je op jouw site doet valt onder onsite seo. Hier wordt de basis of geavanceerde seo op toegepast. Er zijn vele seo-onderdelen die nodig zijn voor onsite-seo.

Offsite seo: Alles wat je doet voor je website maar niet erop. Denk hierbij aan linkbuilding (links naar je website plaatsen). Ook hier kan je basis of geavanceerd kiezen. Let wel dat dit onderwerp zo zwaar meetelt dat geavanceerd de beste keuze is.

SEO bangmakerij

Helaas maar waar worden mensen met regelmaat bang gemaakt om SEO zelf te gaan doen. Woorden als ‘straf van Google’ zijn niet meer weg te denken.

Gelukkig is hier niks van waar. Je moet het bewust wel zo bont maken dat Google een straf gaat opleggen. Zoiets gaat namelijk nooit per ongeluk. Seo specialisten die moeten grote moeite doen om het zover te laten komen. Dus maak je niet druk, er is niks aan de hand.

SEO uitleg in onze cursus

Alles wat je nodig hebt zit in deze seo cursus. Je wordt op geen 1 punt aan je lot overgelaten. Wij gaan zover ieder ander seo cursus aanbieder voorbij dat we zelfs de offsite seo websites voor je klaar hebben staan om hier gratis gebruik van te maken. En dit is slechts het extraatje. Het cursusmateriaal gaat per video, je hoort en ziet hoe iets wordt gedaan én waarom. Alles stap voor stap in een aangename snelheid. En mocht er toch nog iets niet duidelijk zijn of willen lukken? De support is aanwezig en helpt je mee.