Leestijd: 2 minuten

Duidelijkheid over wat SEO niet is

Zodra het gaat over zoekmachine optimalisatie wordt er veel geroepen en aangenomen wat eigenlijk onjuist is. Op deze pagina gaan we zoveel mogelijk aankaarten wat SEO niet is.

SEO is geen toeval

Google werkt met algoritmes om de best mogelijke resultaten aan haar zoekend publiek voor te schotelen. Hoe hoger een website staat des te beter deze scoort voor de ingevulde zoekterm in de zoekbalk. Er is niks toevalligs aan deze hiërarchie. Het zijn de algoritmes die bepalen of een webpagina bovenaan of juist onderaan de resultatenpagina wordt benoemd.

SEO is niet onlogisch

De logica achter SEO is geen vergezochte. Vrijwel altijd is het geval dat als men iets wordt laten zien en/of uitgelegd dat de reactie is ‘oh dat is eigenlijk vrij logisch’. Over het algemeen zijn zelfs de meer geavanceerde seo technieken vrij makkelijk te begrijpen. Slechts een heel klein deel binnen zoekmachine optimalisatie gaat zo ver dat zelfs de beste seo specialisten hier een harde dobber aan hebben. Maar dit heeft een zo uitzonderlijk hoog niveau dat het vrijwel nooit voorkomt.

SEO komt niet uit een plugin

Hoewel zeker de WordPress gebruikers maar al te graag van een seo plugin gebruik maken, komt SEO hier niet uitrollen. Geen 1 plugin geeft aan hoe jouw silo structuur in elkaar behoort te zitten, het vertelt je niet hoe de intern linking moet verlopen. Het zegt al helemaal niks over offsite seo. Eigenlijk doet het niet veel meer dan aangeven waar je zoekwoord behoort te staan. Als dat nu SEO is dan zou Google het behoorlijk moeilijk krijgen om de best mogelijke resultaten hoog te ranken.

SEO is niet snel

Wie vandaag zijn of haar site een stuk beter heeft geoptimaliseerd en morgen de resultaten van deze inspanningen wilt zien komt van de koude kermis thuis. Afhankelijk van het geoptimaliseerde zoekwoord en huidige authority kan het wel weken duren om vooruitgang te boeken. Google is doorgaans niet zo snel voor ‘normale’ websites. Eerst moet er een crawler de aanpassingen ontdekken, daarna moet de pagina overnieuw geïndexeerd worden en als laatste moet die hele reut opnieuw door het algoritme. En dit niet alleen van jouw site, maar het gehele internet. Uitzonderingen zijn er wel maar dit betreft veelal nieuws en vacature sites.

SEO is niet goedkoop

Natuurlijk leven we in Nederland het plekje op aarde waar gratis en besparen misschien wel de oorsprong van is. Het zit nu eenmaal in ons bloed om zo goedkoop mogelijk en het liefst gratis zo hoog mogelijk in Google te komen. Letterlijk voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Alleen gaat die vlieger voor SEO niet op. Vroeger echter nog wel. Toen was Google nog lang niet zo ver als dat het nu is.

Up to Date SEO technieken cursus

Cursus voor SEO

Leren wat SEO vandaag de dag wél inhoudt? Koop de cursus van ZelfRanken.nl. Deze wordt online gegeven en bestaat uit video’s die makkelijk te begrijpen zijn. Laat je vertellen en voordoen hoe SEO wordt gedaan.

koop nu