Leestijd: 2 minuten

SEO is Google begrijpen

Google is technologisch gezien een geavanceerde zoekmachine. Maar vergelijk dit met mensen dan zit Google op het niveau van een 6 jarige. Het kan lezen en begrijpen gaat ook steeds beter maar je moet super duidelijk en herhalend zijn. Het belangrijkste zou je daarom het best dan nogmaals maar in andere woorden kunnen plaatsen. 

SEO is je beste werkstuk inleveren

Net als op school bij het inleveren van je werkstuk werd deze beoordeeld. Wie het meeste aandacht, tijd en passie erin stopte deed het altijd beter. Even snel zo min mogelijk doen kreeg dan weinig positief ervoor terug. Google is geavanceerd genoeg om te begrijpen of jouw inzending goed genoeg is om de meeste bezoekers te geven.

SEO is gemak aanbieden

Jouw bezoekers (en Google) behoren makkelijk door je site te kunnen surfen en zo snel mogelijk te vinden waar ze naar zoeken. Een doolhof van je website maken werkt niet makkelijk terwijl een overzichtelijke site juist duidelijkheid geeft. Ofwel je website structuur behoort overzichtelijk te zijn. Laat mensen weten waar ze zich begeven door gebruik te maken van breadcrumbs. Zeker als je site gebruik maakt van subcategorieën binnen een hoofdcategorie.

SEO is een geoliede machine

Laat je site zo gesmeerd lopen als mogelijk is. Zorg voor zo min mogelijk vertraging dus elke pagina moet lekker snel laden. Tevens behoort alles ook te werken, elke pagina moet wel bestaan. Dat lijkt simpel maar een interne link plaatsen naar een pagina die niet bestaat gebeurt de beste. Hetzelfde is met afbeeldingen, ook deze moeten geladen worden als een pagina het opvraagt. Mocht je een script hebben dat niet goed functioneert werkt je site onopgemerkt stroef voor de zoekmachine.

Online Cursus Volgen

SEO leren doe je gewoon online. Volg de technieken van ZelfRanken.nl om up-to-date te blijven van de best mogelijke SEO.

Had je al kennis gemaakt met kunstmatige intelligenties van Google zoals BERT, RankBrain, SpamBrain of KGMID?

We vertellen precies wat ze allemaal doen en willen. Met als eindresultaat hoog in Google komen.