Leestijd: 2 minuten

Zoekmachine optimalisatie is SEO

Een site zoals webwinkel of blog op die manier indelen en invullen dat zoekmachines begrijpen waarover jouw onderwerp gaat. Er zijn vele dingen om te doen die ervoor moeten zorgen jouw site bovenaan in Google te laten verschijnen. Een groot deel hiervan is standaard, we noemen dit basis-seo. Het is zeer simpel voor iedereen te begrijpen en toe te passen.

Waar bestaat seo uit ?

Hier aan de rechterkant vindt je een lijst van enkele hoofdpunten die je website seo maakt. Vergis je niet aan wat hier allemaal nog achter steekt. Zelfranken.nl beschrijft zo simpel mogelijk alleen het meest effectieve. Daarbij komen onze (gratis) seo cursussen kijken die je laten zien hoe iets wordt gedaan. Het grote verschil tussen ons en collega seo-websites is dat wij dieper ingaan op seo-technieken. Dit wilt niet zeggen dat andere seo-websites onjuist zijn (helaas soms wel) het zegt alleen dat wij geavanceerder met nieuwe technieken en informatie te werk gaan.

Wat is seo NIET ?

SEO betekent niet wie het beste de Google richtlijnen kan navolgen. Het is ook niet wie het beste een seo-plugin of andere seo-tool kan gebruiken. Het hoort er allemaal wel bij, maar het is incompleet. Er schuilt meer in en achter een site dan wordt vermeend.

Wat is seo dan wel ?

SEO is weten hoe een zoekmachine werkt, waar het naar kijkt en wat het wilt om hier vervolgens handig gebruik van te maken. De seo-technieken die hierbij komen kijken gaan zo ver dat de Google richtlijnen onjuist blijken te zijn.

Kan SEO kwaad ?

Nee eigenlijk niet. Natuurlijk zijn er uitzonderingen te verzinnen, maar de mensen die een Google penalty hebben opgelopen weten meer van seo en doen dingen bewust om hun doel gemakkelijk te bereiken. Alleen het punt is, ze doen het verkeerd. Bij juist gebruik van deze ‘black hat’ technieken is er alsnog niks aan de hand.

Per ongeluk iets gedaan dat niet hoort

Veel beginnende seo-ers willen alles zo keurig mogelijk doen (wat ze gelijk hebben). Soms door net te weinig over een onderdeel weten reist de angst om een straf op te lopen. Onze collega seo-websites helpen helaas mee om deze angst in te boezemen. Google geeft écht niet zomaar een straf aan je website. Je moet het wel heel erg bond hebben gemaakt wil je dit oplopen.