Leestijd: 4 minuten

SEO cursus van ZelfRanken.nl

Wordpress cursus seo

WordPress

SEO op een WordPress website

WordPress is een platform met vele voordelen, 1 hiervan is SEO vriendelijkheid. Op zichzelf is WP een ligt en stabiel draaiend stukje software. Het kan anders worden naarmate (onnodige) plugins worden geïnstalleerd. Voor zoekmachine optimalisatie is er een ruim aanbod aan plugins. De meest gekozene hiervoor is Yoast die wij echter niet aan kunnen raden. WordPress SEO is al zo makkelijk mogelijk gemaakt. Hiervoor dient er alleen niet extra bespaard te worden. Er is vooralsnog heel wat nodig om hoog in Google te komen.

WordPress Seo Plugin

Normaliter raden de meeste mensen Yoast aan terwijl ze zelf nooit een andere SEO-plugin hebben geprobeerd. Tja dan heeft aanraden in onze ogen weinig zin. Kijk voor goede WordPress seo verder dan de neus lang is, bekijk meerdere opties en besluit hierna welke voor jou het beste van toepassing is. Onze keuze valt dan ook op andere aanbieders. Al is elke andere keuze dan Yoast seo een betere, we hebben de 2 toppers uitgekozen die doorgaans voor iedereen voldoende zijn (premium). De afbeelding hiernaast is het handige en makkelijk te gebruiken Rank Math vanuit Elementor.

Meer lezen over SEO plugin

WP seo Rank Math

WordPress Seo Theme

De eerste keuze waar we voor staan is gaan we een theme gratis downloaden of willen we ervoor betalen. Juist omdat we Nederlanders zijn is die keuze net even te snel gemaakt. Programmeurs hebben in betaalde WordPress seo theme hun ziel en zaligheid gestopt wat resulteert in een veel beter product. Zeker met oog op ZoekmachineOptimalisatie is besparing lang niet altijd financieel voordeliger. We raden dan ook met klem aan om een WordPress thema te kopen.

Optimaliseren binnen designer

Een webpagina het mooie uiterlijk geven dat jouw onderneming verdient is vanzelfsprekend. We willen echter benadrukken dat in de WP-designer-plugin veel extra voor zoekmachines te optimaliseren valt. Dit gaat wel verder dan het doorgaans gebruik en gratis informatie hierover vinden zal beperkt of niet aanwezig zijn. Gespecialiseerde trainingen zoals in de seo-cursus van ZelfRanken.nl leren je hier wel meer over.

WordPress Elementor Seo

SEO

SEO toevoegingen in WP

Andere plugins weten de bezoeker ervaring te optimaliseren. Door simpelweg een extra toevoeging te geven kan je jouw website in 1 slag verbeteren. Wat is handig voor jouw bezoekers? Kijk eens op concurrerende websites wat die extra hebben gedaan en jij (nog) niet hebt.

WP seo plugin

WordPress seo artikel

Ongeacht of je nu een WordPress gebruiker bent of niet, elk artikel dat je schrijft behoort aan SEO te voldoen. Welke woorden weten het beste jouw zoekwoord te beschrijven en op welke positie plaats je deze elders in je webpagina. Er komt dus veel meer bij kijken dan alleen maar lukraak een WordPress seo artikel schrijven. Ik wou zeggen enig onderzoek is geboden maar ik weet uit praktijkervaring dat hier veel meer tijd en moeite in gaat zitten.

WordPress SEO tips

Het mooie van WordPress is dat veel plugins gratis te gebruiken zijn. Of je echt zo goedkoop uit wilt zijn is een tweede. Je mist namelijk heel wat functies en misschien wel een verbeterd script. Probeer altijd het beste aan je bezoekers te bieden, dit is ook waar SEO hoofdzakelijk om gaat. Vertroetel je bezoekers door een uitmuntend functionerende website voor te schotelen. Search Engine Optimization begint wat dit betreft in eigen portemonnee.

Het beste content maken

Maak het beste content dat jouw onderneming verdient. Onder content valt onder andere afbeeldingen, video’s, Google Maps en uiteraard het geschreven woord. Voor marketing doeleinden wil je zo uniek mogelijk zijn. Een afbeelding ‘lenen’ of laten maken en een logo ontwerp zelf creëren of uitbesteden. Het zijn van die dingen die extra kosten met zich meebrengen voor het online gebeuren. Maar je bezoekers en Google weten dit zeer te waarderen.

Goede WordPress informatie

Ondersteuning nodig om zoekmachines jouw WordPress site goed vindbaar te maken? Google is de machine bij uitstek die veel meer leest dan alleen de meta description. Elke tag binnen de broncode wordt gelezen samen met wat de voorkant weergeeft. Alle informatie inclusief afbeeldingen behoren met enorme snelheid toegankelijk te zijn. Een WordPress-hosting kan je veel meer informatie over snelheid geven.