Leestijd: 7 minuten

SEO backlinks in 100% geoptimaliseerde blogs

Linken vanaf overeenkomend content klinkt bekent in de oren? Maar is dit wel wat je momenteel doet? Vast en zeker dat je een pagina op de MainSite kan optimaliseren voor het gewenste zoekwoord, die overeenkomst is misschien wel 100%. Maar dan ga je backlinks plaatsen vanaf een startpagina of door een PBN tool? Hoe groot denk je dat die overeenkomst dan daadwerkelijk is?

Ok hierboven is confronterende tekst. Maar het kwartje begint wel te vallen nu toch? Netwerkje, hoge autoriteit, unieke IP adressen . . . Laat dit nu zijn wat ZelfRanken.nl aanbiedt. 100 verschillende blogsites elk tot 100% te optimaliseren voor je gekozen zoekwoord dankzij Rank Math pro en Elementor pro.

En dan nog laten we je niet spartelen of twijfelen of je het wel juist doet. Er zit namelijk een SEO cursus aan vast. Natuurlijk zijn er dingen die je vast zal weten, dat geeft toch niet? Het gaat om die dingen die nieuw zijn, juist deze maken het verschil, en reken maar dat die in onze seo cursus volop aanwezig zijn.

Backlinks zijn externe links van de ene website naar de andere. Dit is een krachtige manier om zoekmachines te laten weten waar belangrijke pagina’s van uw site zich bevinden door er vanaf andere sites op het internet naar te verwijzen.

Backlinks moeten op zoveel mogelijk nuttige plaatsen worden geplaatst, waaronder: op websites met een verwant onderwerp, op sociale media websites zoals Facebook, Twitter, en op Q&A websites zoals Yahoo! Answers en Quora.

De beste manier om backlinks te krijgen is door ze te verdienen: zorg voor waardevolle inhoud waar andere mensen naar willen linken.

Een andere goede strategie is om pagina’s op je site te vinden met zeer weinig backlinks en verbind ze met relevantere pagina’s die al veel externe links hebben.

Als je deze strategie gebruikt, wees dan voorzichtig dat je niet dezelfde tekst kopieert als op andere websites staat. Als u dat doet, zult u worden bestraft door zoekmachines zoals Google voor het gebruik van Duplicate Content. Dit is vast wat je eerder hebt vernomen, het is echter niet waar. Er was wel een tijd dat dit zo was maar dingen veranderen. Google heeft er nu geen problemen mee om jouw teksten wereldkundig te maken. Een voorbeeld hiervan zijn onder andere affiliatie feeds die het product beschrijven en RSS feeds.

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de inhoud van de backlinks relevant is voor de pagina’s waar ze naar verwijzen. Als je dat doet, zal je site hoog blijven in de zoekmachine rankings en zal je niet worden bestraft.

seo backlinks plaatsen voor linkbuilding

Hoog in Google komen is zeer lastig als je geen backlinks hebt.U kunt dagen of maanden proberen om legitieme backlinks te krijgen, maar het is moeilijk. Ik ga je vertellen hoe je duizenden backlinks kunt krijgen in slechts 1-2 uur.

Er zijn honderden manieren om uw pagina rang te verhogen, zoals het indienen van uw site naam en beschrijving, het creëren van unieke inhoud (niet dupliceren), het kopen van hogere PR links. Het maken van een site map, enz. Maar de meeste van deze kosten je geld en kosten tijd als ze effectief zijn. Dus heb ik een oplossing bedacht voor dit probleem, en het is gratis!

Onbeperkt veel hoge autoriteit backlinks plaatsen zonder dat het je een cent gaat kosten. Je zal alleen even moeten weten hoe dit wordt gedaan, en dat vertellen we je uitgebreid in onze cursus.

Backlinking strategie

Er zijn heel wat strategieën voor offsite-seo. Het meest simpele is linkruil ook wel bekend als AB linken. Deze techniek is alleen zo oud en als het al iets voor een website zou doen, kan het nooit veel zijn.

Eigenlijk is alles wat met tier te maken heeft voor offsite-seo een gouden formule. Hoe meer hoe beter. Let wel dat bij tier linkbuilding elk domein op een unieke IP adres staat.

Stacken

Het opstapelen van backlinks onder de naam stacken. De meest bekende technieken zijn Google en Social stacking. Beide volgen een vaste route (linkstroom) vanaf hoge autoriteit sites waaronder Twitter en Google.com.

Autoriteit opbouwen

Massa veilige backlinks vanaf hoge autoriteit websites. De bedoeling van deze seo-techniek is het verhogen van je autoriteit. Pas je echter een klein stukje geavanceerde seo toe dan is hierdoor ranken minstens zo interessant.

Begrijp en houdt de linkstroom in de gaten

Hoogste kwaliteit dichtstbij de mainsite

Backlinks komen vanaf overeenkomend onderwerp

Werk met zoveel mogelijk unieke IP adressen

Gebruik alleen PBN tools als je 200% weet wat je doet

Plaats regelmatig backlinks, niet alles in 1 keer

Zorg voor geïndexeerde pagina’s waar je externe links op staan


Backlink

Goed veel kwaliteit backlinks plaatsen je hoog in Google

Wil je hoog in Google komen dan heb je vast interesse in backlinks plaatsen. Maar is het echt zo simpel? Lees verder want schijn kan je veel geld kosten.

Zomaar ergens een backlink aanvragen, kopen of zelf plaatsen is al zo oud als de weg naar Rome. Google kent deze trucjes en heeft daar een aardig stokje tegen gestoken.

Dan kan je denken, ja er moet overeenkomend content zijn, of een 3weg link systeem. Nou niet helemaal. Content dat met elkaar te maken heeft en daar een backlink naar jouw site toe gaat is goed. Maar ook niet alles.

Waar komen de backlinks vandaan die op je linkpagina staan, en hoeveel? Zijn ze van hoge kwaliteit? Heb je geen idee dan zou het verhaaltje hier moeten stoppen. Ga niet verder om je link daar te plaatsen.

Momenteel is linkbuilding een hot item, iedereen wil het omdat het nodig is. Maar wat werkt nu wel en wat niet? Zoals gezegd is backlinks plaatsen verleden tijd.

1 Van de meest bekende site soorten zijn startpagina’s. En al helemaal bij website eigenaren omdat je hier backlinks kan plaatsen. Maar wat voegt de startpagina aan jouw site toe? Staat er ruime tekst op van minimaal 300 woorden? De afbeeldingen zijn geoptimaliseerd voor jouw zoekterm? NEE !

Cursus blogsite tier linkbuilding

Leer om honderd blogsites op de juiste manier in te zetten. Je leert wat er op de blogsite nodig is en hoe dit het snelst en meest efficiënt voor elkaar te krijgen. En je startpagina’s krijgen backlinks vanaf een hele rij andere startpagina’s, dit noemen we in tier plaatsen.

Het is onmogelijk te vertellen hoeveel backlinks er genoeg zijn. Maar er is wel bruikbare informatie die we met je willen delen.

Hoe beter en professioneler jouw site is, hoe minder backlinks je nodig hebt dan wanneer jouw site laat zeggen wat gemiddeld of er zelfs onder zit. Google heeft de laatste jaren meerdere updates gehad die kijken naar de opbouw van sites. Waarom? Nou Google wilt haar bezoekers de best mogelijke websites voorschotelen natuurlijk. Gebruiksgemak voor onder andere het navigeren en laadtijd zijn hier sterke voorbeelden van. Betaalde thema’s en duurdere hosting willen hier hard aan meewerken.

Koop geen backlinks, zorg voor eigen hoogste kwaliteit.

Hoe beter de basis seo is gedaan hoe minder backlinks je benodigd. Het verschil tussen een kwaliteit site (een site waar aardig tijd en geld aan is gespendeerd) en een site die bijna niks mag kosten is dag en nacht.

Voordat je begint met backlinks plaatsen. Weet dat dit stukken minder krachtig is dan tier linkbuilding en zorg voor een kwaliteit site. Bespaar niet op je thema en plugins. Laat het liefst je site onder handen nemen door een webdesigner.


Een backlink hebben op je buurvrouw haar haaknaalden site heeft een andere lading als een link op b.v. de Telegraaf. Het verschil is autoriteit welke is onderverdeeld in Domain Authority (DA) en Page Authority (PA).

Hoe hoger deze waardes hoe belangrijker ze zijn om te hebben. De lage autoriteit kunnen sneller als SPAM links worden aangemerkt, deze wil je juist niet hebben.

ketting linkbuilding

Kwalitatieve blog linkbuilding

Voor een kwalitatieve blog linkbuilding geldt een zo’n hoog mogelijke overeenkomst tussen bron en doelpagina. Uiteraard is het advies dat bronpagina voorzien is van goede pagina seo. Zonder reclame de gehele pagina met gewenste url van header tot footer zelf invullen zodat de waarde stijgt. Hoe dit allemaal in z’n werk gaat? We leggen het uit en laten zien in de seo cursus video’s.

Wanneer begin je aan linkbuilden?

Google is en zoekmachine die je niet snel voor de gek kan houden. In de praktijk zien we dat mensen liever aan linkbuilding werken dan aan MainSite. Dit is de omgekeerde wereld. Verbeter zoveel mogelijk eerst de onsite-seo voordat er (veel) energie aan linkbuilding gaat zitten. Google heeft ondertussen het 1 en ander aan updates gedaan die meer en beter voor gebruikers is. Want zeg nu zelf, wat heeft de klant nu aan jouw linkbuilding?

Waar schuilt het gevaar?

Mensen hebben de eigenschap om hoofdzakelijk te linken naar eigen site. Zelfs lage autoriteit en vanaf pagina’s die niet over het onderwerp gaan verkrijgen een link naar de MainSite. Probeer eens te linken naar GMB of naar Google maps, Google sites. Dit zijn absoluut 100% veilige websites die nooit of te nimmer schade kunnen brengen. Verhoog die Pagina Autoriteiten en je zit geramd.