Leestijd: 2 minuten

Aan verwijzende link(s) komen

Wil je hoog in Google komen dan heb je vast interesse in backlinks plaatsen. Maar is het echt zo simpel? Lees verder want schijn kan je veel geld kosten.

Zomaar ergens een backlink aanvragen, kopen of zelf plaatsen is al zo oud als de weg naar Rome. Google kent deze trucjes en heeft daar een aardig stokje tegen gestoken.

Dan kan je denken, ja er moet overeenkomend content zijn, of een 3weg link systeem. Nou niet helemaal. Content dat met elkaar te maken heeft en daar een backlink naar jouw site toe gaat is goed. Maar ook niet alles.

Waar komen de terugverwijzingen vandaan die op je linkpagina staan, en hoeveel? Zijn ze van hoge kwaliteit? Heb je geen idee dan zou het verhaaltje hier moeten stoppen. Ga niet verder om je link daar te plaatsen.

Backlinks stapelen

Momenteel is linkbuilding een hot item, iedereen wil het omdat het nodig is. Maar wat werkt nu wel en wat niet? Zoals gezegd is backlinks plaatsen verleden tijd.

Startpagina backlinks inzetten

1 Van de meest bekende site soorten zijn startpagina’s. En al helemaal bij website eigenaren omdat je hier backlinks kan plaatsen. Maar wat voegt de startpagina aan jouw site toe? Staat er ruime tekst op van minimaal 300 woorden? De afbeeldingen zijn geoptimaliseerd voor jouw zoekterm? NEE !

Cursus blogsite tier linkbuilding

Leer om honderd blogsites op de juiste manier in te zetten. Je leert wat er op de blogsite nodig is en hoe dit het snelst en meest efficiënt voor elkaar te krijgen. En je startpagina’s krijgen backlinks vanaf een hele rij andere startpagina’s, dit noemen we in tier plaatsen.

Hoeveel backlinks zijn er nodig?

Het is onmogelijk te vertellen hoeveel backlinks er genoeg zijn. Maar er is wel bruikbare informatie die we met je willen delen.

Hoe beter en professioneler jouw site is, hoe minder backlinks je nodig hebt dan wanneer jouw site laat zeggen wat gemiddeld of er zelfs onder zit. Google heeft de laatste jaren meerdere updates gehad die kijken naar de opbouw van sites. Waarom? Nou Google wilt haar bezoekers de best mogelijke websites voorschotelen natuurlijk. Gebruiksgemak voor onder andere het navigeren en laadtijd zijn hier sterke voorbeelden van. Betaalde thema’s en duurdere hosting willen hier hard aan meewerken.

Koop geen backlinks, zorg voor eigen hoogste kwaliteit.