Leestijd: 2 minuten

Autoriteit backlinks plaatsen

Een backlink hebben op je buurvrouw haar haaknaalden site heeft een andere lading als een link op b.v. de Telegraaf. Het verschil is autoriteit welke is onderverdeeld in Domain Authority (DA) en Page Authority (PA).

Hoe hoger deze waardes hoe belangrijker ze zijn om te hebben. De lage autoriteit kunnen sneller als SPAM links worden aangemerkt, deze wil je juist niet hebben.

Kwalitatieve blog backlinking

Voor een kwalitatieve blog backlinking geldt een zo’n hoog mogelijke overeenkomst tussen bron en doelpagina. Uiteraard is het advies dat bronpagina voorzien is van goede pagina seo. Zonder reclame de gehele pagina met gewenste url van header tot footer zelf invullen zodat de waarde stijgt. Hoe dit allemaal in z’n werk gaat? We leggen het uit en laten zien in de seo cursus video’s.

Wanneer begin je?

Google is en zoekmachine die je niet snel voor de gek kan houden. In de praktijk zien we dat mensen liever aan linkbuilden werken dan aan MainSite. Dit is de omgekeerde wereld. Verbeter zoveel mogelijk eerst de onsite-seo voordat er (veel) energie aan linkbuilding gaat zitten. Google heeft ondertussen het 1 en ander aan updates gedaan die meer en beter voor gebruikers is. Want zeg nu zelf, wat heeft de klant nu aan jouw links?

Waar schuilt het gevaar?

Mensen hebben de eigenschap om hoofdzakelijk te linken naar eigen site. Zelfs lage autoriteit en vanaf pagina’s die niet over het onderwerp gaan verkrijgen een link naar de MainSite. Probeer eens te linken naar GMB of naar Google maps, Google sites. Dit zijn absoluut 100% veilige websites die nooit of te nimmer schade kunnen brengen. Verhoog die Pagina Autoriteiten en je zit geramd.