Leestijd: < 1 minuut

Backlinks plaatsen

Backlinks zijn externe links van de ene website naar de andere. Dit is een krachtige manier om zoekmachines te laten weten waar belangrijke pagina’s van uw site zich bevinden door er vanaf andere sites op het internet naar te verwijzen.

Hyperlinks moeten op zoveel mogelijk nuttige plaatsen worden geplaatst, waaronder: op websites met een verwant onderwerp, op sociale media websites zoals Facebook, Twitter, en op Q&A websites zoals Yahoo! Answers en Quora.

De beste manier om inkomende links te krijgen is door ze te verdienen: zorg voor waardevolle inhoud waar andere mensen naar willen linken.

Een andere goede strategie is om pagina’s op je site te vinden met zeer weinig backlinks en verbind ze met relevantere pagina’s die al veel externe links hebben.

Als je deze strategie gebruikt, wees dan voorzichtig dat je niet dezelfde tekst kopieert als op andere websites staat. Als u dat doet, zult u worden bestraft door zoekmachines zoals Google voor het gebruik van Duplicate Content. Dit is vast wat je eerder hebt vernomen, het is echter niet waar. Er was wel een tijd dat dit zo was maar dingen veranderen. Google heeft er nu geen problemen mee om jouw teksten wereldkundig te maken. Een voorbeeld hiervan zijn onder andere affiliatie feeds die het product beschrijven en RSS feeds.

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de inhoud van de inkomende link relevant is voor de pagina’s waar ze naar verwijzen. Als je dat doet, zal je site hoog blijven in de zoekmachine rankings en zal je niet worden bestraft.