Leestijd: 3 minuten

Linkstroom van backlinks

Ook wel bekend als linkjuice of linksap. De eigenschap van linkstroom is vergelijkbaar als een rivier, het stroomt slechts 1 kant op. Dit lijkt makkelijker dan het is, een foutje of over het hoofd gezien is snel gebeurd. We proberen de linkstroom zo goed mogelijk te volgen om het meeste profijt plus potentiële problemen te voorkomen.

Google is niet gek

Vele seo-ers die weten en zweren erbij dat je niks moet doen om de rankings te beïnvloeden. Dus is een link kopen met als doel bovenaan in Google te komen iets om niet te doen. DUS gaan we een link ruilen want deze manier is niet bedoelt om hoog in Google te komen?

Maar wat moeten we dan? Seo is toch juist bedoeld om de rankings te beïnvloeden? Dat is zeker waar! Het is allemaal leuk en aardig om richtlijnen te volgen en eigen bedenksels goed te keuren, maar zo werkt het niet.

Google is niet gek, wij willen hoog ranken, dus wij moeten slimmer zijn. Werken met duidelijke linkstroom is slim.

backlink linkstroom

De tier trein

Door je backlink houdende pagina ook van backlinks te voorzien maak je in weze een treintje ofwel tier linkbuilding aan. De linkstroom vloeit van de tier 3 naar tier 2 naar tier 1 tot het jouw website bereikt.

Hoogste kwaliteit dichtstbij de mainsite

Wat je altijd wilt is jouw site in zoveel mogelijk kwaliteit verhullen. Dus de hoogste kwaliteit staat het dichtst mogelijk bij jouw site ofwel op de tier 1. Maar wat is nu kwaliteit? In het kort zijn dit hoge authority houdende websites, het liefst ook gerespecteerd (veilig) bevonden door Google. En van wie zijn de meest belangrijke hoge authority websites volgens Google? Van Google zelf.

De meest belangrijke website na de mainsite

We hebben over niks minder dan de Google Mijn Bedrijf (GMB) website. Deze business.site is eigendom van de grootste zoekmachine. Hier wordt gevraagd om verificatie per post. Foto’s van je bedrijf zoals een niet afneembaar bedrijfsbord. Op deze manier weet Google vrij zeker dat jij bent wie je zegt die je bent. Dankzij deze verificatie mag je nu een bedrijvensite openen en posts plaatsen. Deze domeinnaam heeft standaard al een heel hoge Domain Authority (DA) het enige wat we hoeven te doen is deze site knap invullen en links naartoe sturen (tier 2 links) om zodoende de Page Authority (PA) te verhogen.

Wat te doen met slechte backlinks

Slechte backlinks staan op pagina’s met een lage authority en gaan niet over het onderwerp waar je naartoe linkt. Om deze direct naar de mainsite te sturen is de grootste fout die je kan maken in het onderdeel linkbuilden/backlinks plaatsen.

Om nu te zeggen dat ze waardeloos zijn is ook weer niet waar. Je moet alleen weten waar je ze naartoe stuurt. In principe is een veilige afstand vanaf de mainsite de tier 3. Maar je kan ook deze slechte backlinks sturen naar pagina’s van websites die nooit of te nimmer een penalty kunnen oplopen zoals je GMB site of Twitter. De authority wordt verhoogt (een beetje) en geen slechte dingen kunnen vanaf zulke websites komen. Ga maar na, nog nooit iemand over heel de wereld heeft een penalty of straf gekregen door een backlink vanaf GMB of Twitter.

Interne linkstroom

Wat geldt vanaf offsite-seo geldt ook voor website-seo. We noemen dit intern linken. Het kent precies hetzelfde principe afgezien nu is alles wel van kwaliteit. Je linkt naar overeenkomende onderwerpen binnen je eigen site. De pagina die de meeste interne links verkrijgt (waar de meeste linkjuice naartoe gaat) wordt door Google als belangrijkste gezien. Dit is de reden waarom deze pagina goed vindbaar in de Google resultatenpagina staat.

Meer seo leren? Zie onze cursussen

Aanbieding!
 238,84
Aanbieding!