Vijf senior marketingrollen die het succes van het merk in 2022 zullen bepalen

Bron

30 seconden samenvatting:

  • Klanten blijven hoge verwachtingen hebben van merken
  • Met empathie, inclusiviteit, veiligheid en gemak als kernthema's – sommige senior marketingfuncties zullen de taak krijgen deze te implementeren in de marktpraktijken van merken
  • Michael Collins, CFA Institute's CMO, noemt vijf sleutelrollen die het succes van het merk zullen maximaliseren

Marketingleiders, het is tijd om je voor te bereiden op weer een spannend jaar vol nieuwe trends, kansen en uitdagingen! Afgelopen maand heb ik me gefocust op voorspellingen voor het komende jaar. Deze maand wil ik me concentreren op de marketingrollen die van groot belang zijn voor het succes van uw merk.

Zoals ik al eerder heb geschreven, hangt marketing af van veelzijdigheid: het vermogen om meerdere hoeden te dragen en met meerdere verantwoordelijkheden te jongleren. De meest succesvolle marketingleiders weten hoe ze de naald moeten verplaatsen terwijl ze flexibel blijven in een steeds evoluerend klimaat. Binnen de bredere marketingwereld zijn er belangrijke senior marketingfuncties die het komende jaar steeds belangrijker zullen worden. Sommige zijn goed gedefinieerd, andere zijn rollen die ik zou willen creëren. Hier is een nadere blik op mijn top vijf lijst:

1. Directeur digitale marketing

In de digitale wereld van vandaag is iemand die goed thuis is in digitale marketingtrends en branchebewegingen essentieel voor merksucces. De digitale economie is ingebed in elke hoek van ons leven en gaat nergens heen. Interessant is dat 93 procent van de online activiteit begint met een zoekmachine en zorgt voor de voortdurende effectiviteit van SEO als superieure marketingstrategie. Terwijl ongeveer 263 miljoen Amerikaanse consumenten online aankopen doen – zo'n 80 procent van de bevolking, zal dit aantal naar verwachting stijgen tot 291,2 miljoen in 2025.

Een cruciaal onderdeel van digitale marketing is videomarketing. Video-inhoud is een snelle en effectieve manier om uw boodschap over te brengen en blijkt ook na de eerste dagen van de pandemie een blijvende kracht te hebben. Cisco's 'Annual Internet Report' meldde zelfs dat videocontent naar verwachting 82 procent van al het internetverkeer zal uitmaken. Zorg ervoor dat uw digitale marketingspecialist verschillende video-indelingen gebruikt die passen bij uw merk, branche en niche. Een videocontentplan hebben dat elke stap van het klanttraject aanvult en optimaliseert.

2. Datastrateeg

Ik blijf erbij dat personalisatie een van de belangrijkste ingrediënten zal blijven voor algeheel marketingsucces. Hoe persoonlijker u de ervaring kunt maken, hoe beter. Een marketingprofessional die zich richt op het maximaliseren van gegevens om het klanttraject te personaliseren, zal merken helpen de op maat gemaakte ervaringen te creëren die moderne consumenten verwachten en eisen. Dit gaat veel verder dan alleen uw klant bij zijn naam aanspreken in e-mails. Geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) maken gegevensanalyse efficiënter en effectiever, waardoor u hypergepersonaliseerde communicatie kunt bereiken en kunt leveren wat klanten zoeken. Zoals we in het verleden hebben gezien, zullen gegevens de levensader blijven van elk marketingsucces, dus zorg ervoor dat je iemand hebt die toegewijd is om het tot het uiterste te benutten.

Datastrategen zullen de hoeders zijn van de datagovernance- en dataprivacypraktijken van merken. Ze zullen ook de brug zijn tussen marketing, verkoop, de consumenten, business intelligence en niet in de laatste plaats de merkreputatie.

3. Inhoudsstrateeg

Het creëren van relevante en consistente inhoud is van onschatbare waarde voor het succes van een merk. Inhoud van hoge kwaliteit helpt om merkreputatie en -vertrouwen op te bouwen, nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten aan te trekken. Uitstekende inhoudsoutput is ook gekoppeld aan verhoogde klantconversie, betere verbinding met merkambassadeurs en verbeterde merkzichtbaarheid. Als het gaat om het vinden van informatie over merken, vindt ongeveer 80 procent van hen deze via hun inhoud.

Het hebben van een contentstrateeg die zich focust op het gebruik van verschillende soorten content, van digitaal tot sociaal tot video, zal ervoor zorgen dat uw klanten content lezen, horen en zien die echt een afspiegeling is van uw merkverhaal en hun ervaringen.

4. Directeur klantervaring

De marketeers van vandaag begrijpen dat de klantervaring een onderscheidende factor is in de concurrentie en zich moeten concentreren op het waarborgen van een positieve klantervaring gedurende het hele traject. Het lijdt geen twijfel dat het bieden van uitzonderlijke klantervaringen essentieel is voor het succes van een merk. Of het nu via sociale media, persoonlijke interactie of digitale contactpunten is, klanten hebben hoge verwachtingen van merkervaringen. Door gebruik te maken van de vele kanalen die klanten gebruiken om met merken in contact te komen, kan de algehele gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren. Dit, in combinatie met door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC), kan merken helpen om meer connectiviteit met hun klanten te creëren. Het hebben van een marketeer die zich richt op de algehele klantervaring en de nodige aanpassingen doet om de band tussen merk en klant te versterken, kan een essentiële rol spelen bij het opbouwen van duurzame relaties.

5. Chief empathiefunctionaris

Hoewel de rol van Chief Empathy Officer in de meeste bedrijven officieel niet bestaat, zou dat wel moeten. Empathische marketing is meer dan alleen compassievol zijn. Het vereist het leiden van echte gesprekken, een unieke probleemoplosser zijn en bereid zijn om je aan te passen op basis van feedback van klanten. Marketing met empathie helpt merken om betekenisvolle en authentieke connecties met hun klanten te creëren. Hoe klanten over uw merk denken, kan een aanzienlijke invloed hebben op de merkreputatie en -loyaliteit. Volgens 'The Edelman Trust Barometer Special Report' zeiden de ondervraagde consumenten zelfs dat een goede reputatie hen ertoe zou kunnen brengen een product te kopen, maar tenzij ze het bedrijf achter het product vertrouwen, zouden ze er snel mee stoppen.

Het hebben van een senior marketingrol die is ontworpen voor en toegewijd is aan het opwekken van empathie, terwijl klanten centraal blijven staan in alle marketingpraktijken, zal ervoor zorgen dat merken voldoen aan het volledige spectrum van de behoeften van klanten. Dit vereist een grondig onderzoek van de interacties van uw merk met consumenten op elk punt van het kooptraject om te bepalen waar meer empathie nodig is en tegelijkertijd aan klanten te bewijzen dat zij centraal staan.

Afsluitende gedachten

Kijk aan het begin van 2022 goed naar uw marketingteam en zorg ervoor dat u professionals heeft die digitale strategieën, contentgegevens en klantervaringsstrategieën kunnen uitvoeren om het succes van uw merk te maximaliseren. En stel uzelf de vraag: wie kan bij elke stap relevante gegevens gebruiken en empathie opwekken? Als je al deze dingen kunt bereiken, weet je dat je in een uitstekende positie bent om je merk naar nieuwe hoogten te brengen.

Michael J Collins Michael Collins is CMO en algemeen directeur van CFA Institute .

Hij heeft leiding gegeven aan marketingteams in organisaties van miljoenen en miljarden dollars, waarbij hij gestage groei en winst heeft gestimuleerd door middel van een visionaire marketingstrategie en gedisciplineerde uitvoering.

Michael's wereldwijde team van 125 mensen stemt de gecentraliseerde wereldwijde strategie af op de uitvoering van regionale marketing.

Abonneer u op de ClickZ-nieuwsbrief voor inzichten in het veranderende marketinglandschap, prestatiemarketing, klantervaring, thought leadership, video's, podcasts en meer.

Praat met ons mee op LinkedIn en Twitter .

Het bericht Vijf senior marketingfuncties die het succes van het merk in 2022 zullen bepalen, verscheen eerst op ClickZ .