Leestijd: 11 minuten

De voordelen van bovenaan in Google staan is betekent veel goeds voor je bedrijf. Doe het juist en je hebt meer leads en hogere omzet. Alleen hoe kom je nu op pagina 1 van Google met jouw zoekwoord terwijl er al zoveel concurrentie is die dezelfde seo-technieken gebruiken? Juist, je leert zoekmachineoptimalisatie (SEO) dat een niveau hoger ligt en dan hebben we het over geavanceerde seo technieken die we in video cursussen op deze site verkopen. Wij laten je zien hoe je zeer snel en met weinig moeite hoog op pagina 1 van Google komt.

Hoe wordt je website goed vindbaar ?

Door je website te optimaliseren wordt deze goed vindbaar binnen de reguliere resultatenpagina’s van Google. Des te beter je optimalisaties, hoe hoger je rankt. Deze technieken worden zoekmachineoptimalisatie of SEO genoemd. Wil je eerst weten wat SEO vandaag de dag inhoudt? Dat is op deze pagina te lezen.

Onze 7 optimalisatie tips

We helpen je graag een handje mee om jouw website of webwinkel vindbaar te maken. Daarom hebben we hier 7 zeer goede tips die website-optimalisatie bevorderen. Maak er gebruik van en je zal merken dat je stijgt in de Search Engine Results Page (SERP).

 1. Zoekwoordonderzoek
 2. Entiteiten (Google Semantics)
 3. Topical Cluster
 4. Content optimalisatie
 5. Indeling website
 6. Interne Links
 7. Schema.org script

Wat kost het om bovenaan in Google te komen ?

Om in de reguliere resultaten van Google te verschijnen, inclusief de eerste pagina is geheel gratis. Echter kan het nodig zijn om een specialist in te huren, seo-tools te kopen, of iets anders uit te besteden om bovenaan in Google te komen. De kosten hiervan variëren enorm.

Onpage SEO laag hoog tijd
one page € 100,- € 500,- 1 dag
topical cluster € 500,- € 2500,- 1 week
Entiteiten vinden € 50,- € 50,- 1 dag
HEAT teksten € 50,- € 50,- 1 dag

Waarom zijn er zulke prijsverschillen ?

Afhankelijk per zoekterm, of deze makkelijk te doen is of juist niet en huidige autoriteit van de website of webwinkel verschillen de prijzen. Realistische opdrachten met een goede website-basis kunnen doorgaans goedkoop worden aangenomen. Wonderen duren langer en kosten meer.

logo zelfranken Bovenaan in Google

Redenen om bovenaan in google te komen

 • Je website bovenaan in Google krijgen is misschien wel het beste wat je online kan gebeuren.
 • Boven concurrenten in de zoekresultaten staan geeft veel meer websitebezoekers en omzet.
 • Onbeperkt gratis websitebezoekers die allemaal interesse in jouw aanbod hebben.

Onze top 7 seo tips

Onze meest profijtelijke SEO tips hebben we op deze pagina verzameld. Ze zijn elk een must om te volgen. Ze gelden voor elk zoekwoord tot een zoekvolume van ongeveer 10.000 maandelijkse zoekopdrachten. Bookmark deze pagina of maak aantekeningen zodat je ze nooit meer vergeet.

Tip 1: Zoekwoordenonderzoek

Je kan het meeste aan zoekmachineoptimalisatie zelf uitvoeren maar hebt wat hulp nodig bij bepaalde punten zoals zoekwoordonderzoek? Ook dit valt binnen onze mogelijkheden.

 • Keyword Difficulty
 • Zoekvolume
 • Beste bijhorende termen
 • Meest stipte data
Zoekwoord onderzoek pagina
Zoekwoord Onderzoek

Met welke zoekwoorden bovenaan in Google komen

Met welke zoekwoorden je bovenaan in Google wilt komen is de eerste stap om te maken. Zomaar op goed geluk raden of een gratis keywordtool gebruiken gaat uiteindelijk veel meer kosten dan alleen tijd. Alleen met onderzoek kom je er achter welke zoektermen mensen gebruiken om jou te vinden en of dit haalbaar is.

ZelfRanken.nl is specialist in zoekwoordenonderzoek. Wij onderscheiden ons met andere aanbieders om te werken met kunstmatige intelligentie. Waar elk ander keyword research gebruikt maakt van database gaan wij vele stappen verder.

Tip 2: Entiteiten en Topical Cluster onderzoeken

De minimale benodigdheden die een zoekwoord nodig heeft om hoog in Google te komen zijn entiteiten en topical Cluster. Welke woorden er worden gebruikt (semantics) en welke bijhorende webpagina’s er met elkaar intern linken. Het onderzoek wijst uit hoe jouw website in elkaar gaat zitten en de inhoud eruit gaat zien.

Leer vindbaarheid te verbeteren

Hoe kan je entiteiten en topical clusters vinden? Je leert het allemaal in onze online seo-cursus.

De manier om boven in pagina 1 van Google te komen is door eerst onderzoek te plegen. Eerst weten wat je gaat doen in plaats van beginnen met raden en hopen op goede afloop.

Onze training bestaat uit meerdere video’s die praktisch antwoord geven op de meest prangende vragen.

Meer informatie

Website bovenaan in Google krijgen

Met onze seo-cursus krijg je antwoord op de vraag:
Hoe kom ik bovenaan in Google

Tip 3: Content Optimaliseren

Je onderzoek heeft uitgewezen welke semantics te gebruiken plus wat de gedeeltelijke zoektermen zijn. Deze gegevens moeten in je teksten terug komen. Natuurlijk valt dit zelf te schrijven, of als je kiest voor automatisch zoals in onze cursus is uitgelegd is dat ook goed.

H.E.A.T. aanmaken

H.E.A.T. is een belangrijk deel van pagina-seo dat vindbaarheid kan maken of breken. Ook dit onderdeel bespreken we in onze videocursussen. Het hebben van HEAT is de reden van mensen om jouw webpagina te bezoeken. Google heeft namelijk door de tientallen jaren heen zeer goed begrepen waarom mensen graag op een webpagina komen en blijven en de andere juist ontwijken of snel verlaten. HEAT is het resultaat dat aangeeft of publiek interesse heeft om het content in te zien.

Entiteiten in balans houden

Over-optimalisatie ligt altijd op de loer bij het schrijven van tekst. Het is een goed iets om de juiste entiteiten te benoemen maar misbruik dit niet. Er is namelijk een machine learning deel van Google dat weet of je expres entiteiten toevoegt. Wij hebben hier trouwens een zeer effectieve manier voor gevonden die we als tip in onze cursus aangeven.

 

Meer informatie

Tip 4: Afbeeldingen toevoegen

Een goede optimalisatie is het toevoegen van afbeeldingen. Het meest belangrijke punt hiervan is dat deze duidelijk met het onderwerp te maken moeten hebben. Gebruik je zoekwoord voor de zoekopdracht in Google-afbeeldingen. Bekijk de eerste resultaten en neem deze als voorbeeld. Maak daarna iets soortgelijks.

Afbeelding ALT tag

Vroeger in 2023 stopte we onze exacte-zoekwoord in de afbeelding ALT-tag. Sinds de doorbraak van kunstmatige intelligentie is dit anders geworden. Nu kiezen we liever om gedeeltelijke-zoekterm hierin te vullen. Het momentele probleem is namelijk de kunstmatige intelligentie SpamBrain. Deze vindt herhaling van EMQ (Exact Match Query) bedoelt voor seo redenen en niet voor het publiek.

Tip 5: Overeenkomst controleren en indien nodig verbeteren

De inhoud van je webpagina moet overeenkomen met pagina titel met beschrijving. Tevens moeten paragrafen met bovenstaande kopteksten overeenkomst bieden. Dit klinkt heel simpel of standaard maar dit gaat 99 van de 100 keer toch verkeerd. Ook seo-specialisten waaronder jouw auteur van ZelfRanken.nl (Gregory de Boer) moet zichzelf wel controleren want het gaat sneller verkeerd dan gedacht.

Google BERT update

In het jaar 2023 had die overeenkomst geen hoog seo-belang. Maar in 2024 toen kunstmatige intelligentie was doorgebroken werd BERT stukken krachtiger. Vanaf deze tijd werd het mogelijk voor Google om teksten te kunnen begrijpen. Dit is stukken ingewikkelder als voorheen het aantal woorden per pagina kunnen tellen.

Tip 6: Overzichtelijke moderne weergave

Elke webpagina die op jouw website of webwinkel wordt aangemaakt behoort er top kwaliteit uit te zien om bovenaan in Google te komen. Denk aan bijvoorbeeld een magazine pagina. Grafisch aantrekkelijk en uitnodigend om te lezen. Maak van de site iets waar je mega trots op kan zijn. Bezoekers zien dit ook en zijn sneller geneigd tot actie over te gaan. Wees trots op jouw website, het straalt er dan vanaf en bezoekers weten dit te waarderen. Het is ook logisch dat klanten liever bij iemand aankloppen die trots is op eigen onderneming toch?

Inhuren van webdesigner helpt naar het volgende niveau

Het is niet per direct de meest geliefde manier van aanpak, ik bedoel, geld uitgeven door iemand in te huren in plaats van geld te verdienen. Maar met geld maak je geld. In bijna elk geval is eerst investeren en daarna verdienen de juiste volgorde (eerst zaaien dan oogsten). Een webdesigner zal dan ook een deel van je budget aanspreken, maar deze is het meer dan waard. Hij of zij kan je hele website stukken aantrekkelijker maken waardoor mensen langer op je site blijven. De kans dat iemand gaat bestellen neemt hierdoor toe en Google meet een positieve tijd op site waardoor de ranking weer omhoog gaat.

 

Tip 7: Lever expert kwaliteit

Laat Google en jouw publiek zien dat jij de expert in jouw niche bent. Ga diep op onderwerpen in, biedt het aan zoals geen ander doet. Het is positief om uit te blinken in jouw vakgebied. Hoe meer je laat zien dat jij de expert bent hoe beter het is. Vergeet ook niet om een prachtig werkstuk van je site te maken. De trots mag van elke pagina afspatten, jouw publiek weet dit alleen maar te waarderen.

Wees boeiend van begin tot eind

Waarom is het onderwerp van jouw zoekwoord zo geweldig? Breng het aan iedereen over. Weet de focus van elke bezoeker zo lang mogelijk vast te houden, het liefst tot het einde van de pagina. Dit kan je bereiken door zeer goede en hoofdzakelijk duidelijke afbeeldingen over het onderwerp te plaatsen en opvallende kopteksten te schrijven.

at the top of google Youtube videos

Hoe krijg je je website bovenaan in Google?

In 2 minuten laat deze video je 8 geweldige manieren zien. Sterke rankingfactoren die de basis van goede vindbaarheid zijn. Met als eerste plaats zijn deze optimalisaties voor het publiek.


Nieuwste technieken het zwaarste werk

Je bent op ZelfRanken.nl voor een reden en dat is de nieuwste SEO technieken leren die het zwaarste werk voor je doen.

Deze website is de eerste in Nederland met tips en uitleg over kunstmatige intelligentie SEO.


Hoog in Google

Eerste pagina in Google

Website vindbaar in Google

Onderzoeken verslaat raden en hopen

Ruim 70% van zoekmachineoptimalisatie bestaat uit onderzoeken.

Willekeurig uit de mouw schudden en voor het beste hopen kan een strategie zijn en wie weet, soms heb je geluk.

Realiteit zegt echter dat men bijna altijd SEO-werk verzet zonder hier ooit van te profiteren.

Onderzoek standaard het volgende:

 1. Zoekwoordenonderzoek: check haalbaarheid en zoekintentie voor optimale conversie
 2. Entiteiten: Vaak de Google semantics genoemd. Zonder deze woorden in je tekst is vindbaarheid vrijwel niet mogelijk
 3. Topical Cluster: Een groep webpagina’s die bij jouw onderwerp horen.
onderzoek van zoekwoorden laten doen

Zoekwoordenonderzoek

De beste soort hulp om te kopen

Meer informatie

Hoe lang duurt het om bovenaan in pagina 1 te komen

Je kan binnen 24 uur op pagina 1 van Google komen. Dit hoeft niet eens met de makkelijkste zoektermen te zijn. Het gaat wel om hoe realistisch is de zoekterm in vergelijking met jouw site.

Welke factoren bepalen of mijn website snel bovenaan in Google kan komen ?

 • Site Autoriteit
 • Design (Magazine Kwaliteit)
 • Feitelijk correcte inhoud
 • Geven waar men naar zoekt

 

Zijn je bezoekers geholpen?

Je maakt webpagina’s om mensen verder te helpen. Dit kan door informatief te zijn of door een aanbod zoals product of dienst te geven. In alle gevallen zullen bezoekers helemaal tevreden moeten zijn. Ze hoeven niet verder naar een andere website te zoeken die wel de informatie verschaft die voor bezoekers van belang is.

SEO uitbesteden

Laat Greg aan jouw website werken zodat jouw gewenste zoekwoorden bovenaan Google komen.

 • 100 Euro per uur ex btw
 • Vanaf 5 uur per maand
 • Allround seo-specialist
 • Geen contract
Specialist inhuren

SEO specialist Greg inhuren

Teveel geworden ?

Is seo lastiger en tijdrovender dan je dacht? Geen nood, dit is pas het begin. Er valt nog zoveel meer te doen om die begeerde plekken in Google’s zoekresultaten pagina te behalen. Kies ervoor om jouw seo uit te besteden, dan ben je van al dat gedoe af en kan je doorgaan met ondernemen.

Krijg de beste tips voor de laagste kosten

Onze richtlijnen zijn uitgebreid door enorm veel onderzoek plus volgen wij zelf ook internationale cursussen van de beste experts ter wereld.

Onze technieken gaan stukken verder dan zoekwoord vermelding binnen het content. Eigenlijk helpt die oude techniek alleen maar om aandacht van kunstmatige intelligentie SpamBrain te verkrijgen. Dus gaan wij optimaler te werk en vragen de aandacht van RankBrain.

Hoe kom je bovenaan Google?

Je wordt goed vindbaar in zoekmachine Google door de nieuwste kennis in je website toe te passen. Laten we duidelijk zijn, techniek verandert continu. Wie zich vastklampt aan oude informatie zo als uit 2022 en daarvoor die is het gaan merken in de zoekresultaten.

Van ervaring vallen er helaas geen vruchten meer te plukken in Search Engine Optimization.

Wetenschap is veruit de beste manier om bovenaan in zoekmachine Google te komen. Raden en hopen zal ongetwijfeld wel eens een gelukje geven. Maar je wilt je onderneming toch niet aan toeval overlaten?

Zelf seo maken is super duurzaam

Zelf voor eigen seo zorgen is een optie die het meest wordt gekozen omdat men dan zelf de touwtjes in handen heeft en het bespaart veel geld aan een seo specialist. Er zijn wel wat dingen om te weten zoals dat seo niet uit een plugin komt. Daarnaast zijn er nog veel meer weetjes waarvan het gros in Nederland bij zweert, alleen komt dit omdat men niet beter weet. Wil jij wel meer weten?

Met wat kom ik dan wel op pagina 1?

Alle websites zijn uniek dus is de seo voor iedereen uniek. Natuurlijk zijn er overeenkomsten het zijn juist deze die iedereen al kent en gebruikt, wil jij uniek zijn zoals het behoort? Gebruik geavanceerde zoekmachine optimalisatie kennis dat juist het unieke met uiterst belangrijke toegevoegde waarde geeft. Hoe dit in elkaar steekt? Lees de rest van deze pagina of koop onze cursus meteen.

Google kent jouw onderwerp beter dan jij schrijft

Altijd al gedacht dat Google een slimme machine is? Dan heb je meer gelijk dan je op dit moment ook maar kan bedenken. Wat jouw niche ook mag zijn, Google weet er al het fijne van en verwacht daardoor binnen het content meerdere dingen die als je deze hebt je automatisch al bovenaan in Googles eerste resultatenpagina komt.

Die dingen zijn onder andere je teksten, hoe steken deze in elkaar en bevatten ze meer dan alleen het hoofd zoekwoord. We hebben het hier over variatie zoekwoorden, LSI en entiteiten. Geen idee wat dit zijn en hoe je aan de jouwe komt? We leggen het je stap voor stap uit in onze online seo cursus.

Uniek is geen automatisch gegenereerd

Met stipt op plek 1 staat de meest gemaakte fout, schema’s Json-LD script automatisch laten genereren door seo-plugin of generator. Laat ons jou vertellen dat dit geen enkel toegevoegde waarde geeft aan je zoekmachineoptimalisatie. Dit script is vrijwel het zelfde als al jouw concurrenten hebben, hiermee ga je je dan ook niet los van die massa maken.

De enige echte manier om juist wel toegevoegde waarde aan je Json-LD script te geven is door foutloos het zelf te schrijven. Mogelijk klinkt dit als een stap te ver, maar we weten dat al onze cursisten binnen 1 uur het met succes zelf hebben geschreven, jij kan het 100% zeker ook.

Autoriteit opbouwen

Hoe komt het dat die grote bekende websites met zoveel zoekwoorden bovenaan in Google staan en nieuwe zoekwoorden zich binnen een dag zich daarbij toevoegen? Dát komt omdat die websites een enorm hoge autoriteit hebben. Vele andere websites die schrijven en linken hiernaar toe, ja dit zijn backlinks.

Laten we meteen duidelijk zijn, en geen geld voor deze tip nodig hebben, startpagina links werken voor geen meter. De reden hiervan is dat de overeenkomst van de startpagina nihil is én er wordt weinig of niks aan tekst geschreven dat jouw onderwerp ondersteunt. Het zijn linkfarms van 25 jaar geleden, een tijd toen Google het nog allemaal best vond maar die tijd is al lang niet meer dankzij vele updates in haar algoritme.