Leestijd: 2 minuten

SEO Google Mijn Bedrijf (GMB)

Misschien wel het belangrijkste seo onderdeel

Wie seo doet kan en zal niet om Google mijn bedrijf heen willen. GMB staat het dichtstbij jouw site. Als we tier linkbuilding in onze gedachten nemen dan automatisch dat elke backlink vanaf tier 1 het dichtstbij onze site staat.

Maar GMB is anders, het is natuurlijk van Google én zo uniek dat het zich eigenlijk niet op een tier wilt plaatsen. We zien het mogelijk wel als een tier 1 backlink maar dat is een belediging. GMB betekent heel wat meer en is veel meer waard dan dat.

Zie nagemaakte post hiernaast

Zodra je op de voorpagina van je Google mijn Bedrijf een knappe tekst schrijft en handig een link hierin plaatst volgt de teleurstelling, het is een nofollow link.

Iets is altijd beter dan niets, maar wij willen een dofollow link vanaf de GMB voorpagina. De reden waarom is simpel. Het staat op de meest betrouwbare stukje internet van Google door Google wat over jouw bedrijf gaat. De authority en overeenkomst is mega hoog.

SEO GMB

Gepost op 21 Feb, 2022

Maak een post met link na de eerste regel. https://zelfranken.nl/bovenaangoogle/seo-google-mijn-bedrijf/

Kijk op de index pagina van je business.site om te zien dat je vanaf hier een dofollow link naar jouw website hebt aangemaakt.

Meer doen met GMB voor SEO

Er valt nog zoveel meer met GMB te doen om je seo aanzienlijk te versterken. Maar voorlopig houden we het even bij dofollow en page authority verhogen. Beide zijn zeer interessant om te hebben of doen.

social stack seo cursus

GMB authority verhogen door social stacking

Zorg altijd dat welke pagina dan ook die naar jouw site linkt een kwaliteit pagina is, voorzien van hoge authority. Omdat GMB wel zo dichtbij jouw site staat én van Google is (dus vertrouwd) én de overeenkomst met jouw site is optimaal, ga je hier ultra respectvol mee om.

We kunnen niet voldoende benadrukken om alle geplaatste posts en natuurlijk de voorpagina van GMB te voorzien van social stacking. Deze seo cursus maakt gebruik van social media op een wel heel geavanceerde manier.