Leestijd: 16 minuten

Kom ook met gemak en voor weinig geld bovenaan in Google tot wel de eerste plek. Super slimme oplossingen om hoger in Google te komen. Basis optimalisatie is voor veel mensen geen oplossing. Met dit maak je jezelf niet los uit de massa, immers iedereen gebruikt dezelfde technieken.
Laten we meteen goede zoekmachine optimalisatie uitvoeren en wel boven de concurrentie uitkomen.


hoog in Google beste seo cursus video

Technieken om hoogste score te bereiken

Gespecialiseerd in seo uitleggen

Met seo te scoren begrijpbaar uitgelegd en voorgedaan, dit is wat ZelfRanken.nl je aanbiedt. Veel is hier gratis verkrijgbaar, maar de video uitleg met toegang tot 100+ blogsites om je offsite-seo perfect te krijgen is betaald.

Wij doen hier zoekmachine optimalisatie op hoog niveau. Onze kennis zal je niet ergens in Nederland kunnen vinden. Meng je niet in de menigte die allemaal dezelfde kennis bezit. Schiet erboven uit door de beste en nieuwste seo technieken in te zetten.Kom Bovenaan in Zoekmachine

verpakking seo cursus

Vindbaarheid verbeteren door geavanceerde SEO

Stel je voor dat je de keuze hebt om te kiezen tussen zoekmachine optimalisatie die iedereen weet en gebruikt waardoor jouw zoekwoord in de grote massa opgaat, of kiezen voor geavanceerde seo, iets dat zeer weinigen beheersen en je daarmee dan losmaakt van al je concurrenten zodat je dan wel vindbaar bent, wat zou jij kiezen?

pagina seo hoog in Google

Betere pagina optimalisatie dan al je concurrentie

Verder in materie met pagina seo

Dat pagina seo van belang is zal je niet verbazen. Er is meer te doen waardoor betere optimalisatie ontstaat. Al deze extra’s zal je nergens anders in Nederland vinden, en zeker niet gratis.

In onze seo cursus gaan we paginaoptimalisatie aanpakken op geavanceerde manier. Stap voor stap wordt alles je uitgelegd en laten zien. De logica van deze seo-technieken doen je laten begrijpen waarom iets zo is, dat is leren zoals het hoort.

Hoogste plek halen komt door kwaliteit

Onze zwaar geliefde zoekmachine is een behoorlijke slimme. Dankzij zoveel innovatie begrijpt deze zoekmachine maar al te goed wat kwaliteit is en wat rotzooi is. Wij als gebruikers merken dit direct in de hoogste posities van de reguliere zoekresultaten. Deze websites zijn prachtig, super makkelijk in gebruik en met recht waardig.

De best mogelijke website aanbieden is niet voldoende, je hebt ook het beste aan zoekmachine optimalisatie nodig. Deze twee factoren werken nu eenmaal hand in hand. Leren wat dit precies inhoudt? Volg de seo cursus van ZelfRanken.nl het is de beste in Nederland.

Spring eruit door het beste te geven

Middelmatige kwaliteit geeft een middelmatige positie in zoekresultaten, ergens op pagina 3 of zo. Wil en kan je voor verbetering zorgen? Dan ben je met seo bezig. En niet alleen dient de kwaliteit op jouw site uitmuntend te zijn, dit geldt ook voor je backlinks en linkbuilding.

Afbeeldingen geoptimaliseerd

Is het je ooit opgevallen hoe onwijs ver GoogleBot is met afbeeldingen? De machine kan afbeeldingen begrijpen en herkennen. Dat afbeelding seo belangrijk is, is een understatement. Binnen de seo cursus van ZelfRanken.nl gaan we uitgebreid op dit onderwerp in.

geavanceerde schema cursus

Vindbaarheid verbeteren door de beste schema.org Json-LD

Ho wacht, Schema Json-LD komt toch al automatisch uit een plugin rollen? Ja dat doet het ook, bij jou, je concurrentie en ieders website. Zeker met schema.org wil je niet in de massa opgaan maar ver daarboven staan.

Dit is alleen maar mogelijk als we zelf ons eigen schema Json-LD script gaan schrijven. En dit op geavanceerd niveau. Je zal misschien denken ‘dat kan ik niet‘. Geen probleem, ook dit wordt je keurig op een simpele manier uitgelegd.

Google mijn bedrijf

Van alle websites over het gehele internet staat slechts 1 site het dichtst bij die van jou, dit is Google mijn bedrijf. De uiterst belangrijke site om te hebben en goed te gebruiken. Er zijn hier wat tips voor die als je ze inzet direct invloed op jouw seo hebben.

Wat kan je van onze seo cursus verwachten?

Natuurlijk de best profijt gevende seo-technieken. Het nieuwste van elk moment mocht dit nodig zijn door een Google-update. Ofwel als de zoekmachine met een hoog aangrijpende update komt, blijft ZelfRanken.nl niet achter, net zo min als jij want die updates zitten gratis bij je seo cursus inbegrepen.

Unieker dan elk andere seo cursus

Met ZelfRanken.nl laten we je nooit aan je lot over. Waarin elk andere plek je wordt geleerd over backlinks en linkbuilding en het daarna stopt, gaan wij door.

Je krijgt gratis toegang tot een ruim 100 blogsite tellend netwerk van eigen bodem.

blognetwerk van beste seo cursus Nederland (2)

Omdat je veel meer bezoekers wilt werk je met alleen het beste. Al onze blogsites zijn standaard uitgerust met Elementor pro en Rank Math pro.

Veel gestelde vragen

Waarom is gevonden worden zoveel werk?

Website hoog in de resultaten

Alles draait hier om interesse, als jij dat al niet hebt om in je eigen site te stoppen, zullen bezoekers én de zoekreus net zo min interesse tonen. Er wat van maken kost nu eenmaal aandacht en tijd. Stop je liefde erin dan komt dat er ook weer uit.

Hoe kan ik mijn website aanmelden?

Aanmelden met de zoekwoorden van belang

Hiervoor heb je een Google-account nodig. Dit is gratis aan te maken en hier vind je ‘Google Search Console’. Hoe je daarin je website kan aanmelden is vrij simpel en wordt goed duidelijk uitgelegd. Ga hiervoor naar https://search.google.com/search-console

Vindbaar worden gratis, kan dat?

Website hoger ranken zonder uitgaven

Er is altijd wel een uitzondering op de regel. Maar het is veilig om te beweren dat het niet te doen is. Daarbij is besparen op seo nooit een goed idee. Zeker niet als je iets van je website verwacht.

Backlink aanvragen | gratis backlink krijgen

Bovenaan staan betekent meer bezoekers

Bezoekersaantallen verhogen

Bovenaan Google komen betekent tevens dat er heel wat tijd en aandacht in de webpagina is gaan zitten. Zeker met zoekwoorden die hoge concurrentie kennen zijn veelal niet simpel om hoog in de zoekresultaten te verkrijgen. Is dit al gelukt of moet de marketing nog wat aangestuurd worden? Wordt gebruiker van onze search engine cursus.

Met deze cursus kom ik bovenaan in resultatenpagina's?

Website bovenaan krijgen

Oh ja, aan het cursusmateriaal zal het niet liggen. We hebben het hier allemaal over bewezen seo technieken. Is het je toch niet gelukt om je hoger in Google te komen? Neem dan contact op.

verpakking seo cursus

Waarom kan ik niet in Google zoekmachine komen

zoekmachine optimalisatie

Je had tijden geleden al een pagina aangemaakt en die kan maar niet in de zoekmachine komen? Er zijn tal van redenen te bedenken waarom niet. De gemiddelde webpagina wordt doorgaans vrij snel door Google gevonden en geïndexeerd. Mocht dit niet het geval zijn, maak eens gebruik van onze indexatie service.

Werkt Google-ads voor seo?

Werkt adverteren?

Mocht je advertenties in Google hebben dan helpt je dit in zoekmachine optimalisatie. De links die naar jouw site verwijzen gaan via 301 redirect en dofollow. Al is er wat geluk nodig om een crawler net op dat moment je advertentie te zien waardoor deze link wordt meegeteld.

Deze link gaat niet direct naar jouw site maar volgt een pad eerst naar googleadservices.com welke een zeer hoge authority heeft. Betaald adverteren kan dan lekker gunstig uitpakken. Al zijn er manieren te bedenken die wel deze profijten geven zonder betaald te adverteren.

Wat zijn de belangrijkste punten?
 • Zoekwoordonderzoek: Identificeer de meest relevante en meest gebruikte zoekwoorden met betrekking tot uw bedrijf of website.
 • On-page optimalisatie: optimaliseer de inhoud, metatags, koppen, afbeeldingen en interne linkstructuur van uw website voor de gerichte zoekwoorden.
 • Mobielvriendelijkheid: zorg ervoor dat uw website mobielvriendelijk en responsief is om een ​​naadloze gebruikerservaring op alle apparaten te bieden.
 • Paginasnelheid: verbeter de laadsnelheid van uw website door afbeeldingen te optimaliseren, de reactietijd van de server te verkorten en HTTP-verzoeken te minimaliseren.
 • Backlinks: bouw backlinks van hoge kwaliteit van gezaghebbende websites in uw niche om uw domeinautoriteit en zoekmachine-ranking te vergroten.
 • Inhoudskwaliteit: maak waardevolle en boeiende inhoud die voldoet aan de zoekintentie van gebruikers en moedigt hen aan om langer op uw site te blijven.
 • Gebruikerservaring (UX): focus op het bieden van een positieve UX door de navigatie, leesbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van uw site te verbeteren.
 • Lokale SEO (indien van toepassing): optimaliseer voor lokale zoekopdrachten door een Google Mijn Bedrijf-vermelding te maken met nauwkeurige informatie over locatie, openingstijden, enz.
Geef is een samenvatting?
 • Google gebruikt complexe algoritmen om de positie van websites in de zoekresultaten te bepalen.
 • Hoe hoger een website scoort op Google, hoe groter de kans dat deze organisch verkeer en potentiële klanten ontvangt.
 • Factoren die de positie van een website kunnen beïnvloeden, zijn onder meer relevante zoekwoorden, inhoud van hoge kwaliteit, backlinks van gerenommeerde bronnen en gebruikerservaring.
 • Het regelmatig updaten en optimaliseren van een website kan de kans op een hogere positie in Google vergroten.
 • Betaalde advertenties via Google Ads kunnen ook helpen de zichtbaarheid te vergroten en verkeer naar een website te leiden.
Wat moet er allemaal gebeuren?
 • Hoog in de zoekresultaten van Google staan ​​betekent dat uw website op de eerste pagina van de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) verschijnt voor relevante zoekwoorden.
 • Dit is belangrijk omdat de meeste mensen niet verder komen dan de eerste pagina met zoekresultaten, dus hoger staan ​​vergroot de zichtbaarheid en het verkeer naar uw site.
 • Om hoger in Google te scoren, moet u uw website optimaliseren voor SEO (zoekmachineoptimalisatie), waarbij factoren als zoekwoordonderzoek, inhoudskwaliteit en relevantie, backlinks van andere sites en technische aspecten zoals sitesnelheid en mobielvriendelijkheid betrokken zijn.
 • Het is ook belangrijk om op de hoogte te blijven van veranderingen in de algoritmen van Google (de formules die ze gebruiken om rankings te bepalen), omdat deze van invloed kunnen zijn op hoe goed uw site presteert.
 • Enkele strategieën voor het verbeteren van uw positie zijn onder meer het maken van inhoud van hoge kwaliteit die vragen van gebruikers beantwoordt of hun problemen oplost; het opbouwen van relaties met andere websites door gastposten of linkuitwisselingen; het gebruik van sociale media om uw inhoud te promoten en in contact te komen met volgers; en monitoring van analytische gegevens om de voortgang in de loop van de tijd bij te houden.
Wat zeggen experts?
 • Experts zeggen dat een hoge positie in Google tijd en moeite kost, dus nieuwelingen moeten bereid zijn om beide te investeren.
 • Nieuwkomers moeten weten dat er veel factoren zijn die de positie van zoekmachines beïnvloeden, waaronder website-inhoud, backlinks, gebruikerservaring en technische SEO.
 • Experts raden aan om u te concentreren op het maken van inhoud van hoge kwaliteit die relevant is voor uw doelgroep en is geoptimaliseerd voor zoekwoorden waarnaar ze zoeken.
 • Nieuwkomers moeten ook prioriteit geven aan het opbouwen van een sterk backlinkprofiel door links te verdienen van gerenommeerde websites in hun branche of niche.
 • Het is belangrijk voor nieuwkomers om het belang van gebruikerservaring (UX) in SEO te begrijpen. Dit omvat het hebben van een snel ladende website met gemakkelijke navigatie en mobiele responsiviteit.
 • Experts raden af ​​om black hat SEO-tactieken te gebruiken, zoals het opslokken van zoekwoorden of het kopen van links, omdat dit kan leiden tot boetes van Google.
 • Nieuwkomers zullen misschien verrast zijn om te horen dat aanwezigheid op sociale media ook van invloed kan zijn op de positie in zoekmachines. Een actieve aanwezigheid op sociale media met betrokken volgers kan helpen de zichtbaarheid online te vergroten.
 • Ten slotte benadrukken experts het belang van het volgen van de voortgang via analysetools zoals Google Analytics. Zo zie je wat er goed gaat en waar verbeteringen mogelijk zijn.

Stappenplan voor iedereen om vindbaarheid te verbeteren

In de seo cursus worden deze stappen tevens vermeld en uitgelegd, alleen dan gaan we diepgaander eropin. Een goede plan van aanpak ofwel strategie is iets waar geen ondernemer zonder kan. Bij blindelings beginnen met invulling geven aan een webpagina en website vraagt om optimalisatie problemen.

1: Controleer of je pagina geïndexeerd is

Als je pagina niet in Googles index staat zal deze nooit of te nimmer verschijnen in de resultaten. Dit valt gemakkelijk te controleren, type of plak de url van je pagina in het zoekvenster. Als deze op plek 1 staat is de pagina geïndexeerd.

indexatie zelfranken

Je kan dit tevens bekijken in Search Console. Type of plak je url in deze zoekbalk, als de pagina is geïndexeerd zal je dit te zien krijgen.

2: Niet geïndexeerd? Dat kan tal van redenen hebben

Normaal zou search binnen maximaal 14dgn je pagina moeten hebben gevonden. Zo niet zijn dit doorgaans de meest voorkomende redenen.

 • Pagina staat niet in de sitemap
 • Server was druk op moment crawler bezoek
 • Duplica content
 • Pagina is niet uniek genoeg
 • Fout bij canonieke url
 • Pagina heeft de tag no index
 • Uitgesloten door robots.txt

3: Zoekwoord op strategische plekken in content

Je zoekwoord moet wel op je pagina staan om te kunnen vinden. De plekken die minimaal benodigd zijn om vindbaarheid te vergroten zijn in de:

4: Ruim content aanbieden

Wat het onderwerp ook is waar je over schrijft, jij bent de specialist en zit vol passie en wilt er zoveel en duidelijk mogelijk over vertellen. Hoe meer en beter het content is hoe meer vindbaard je zal worden.

5: Extra tips om mee te nemen:

Wij mensen lezen liever niet meteen een hele lap tekst, we lezen eerst de kopteksten en als iets onze interesse heeft gewekt willen we het stukje daaronder doornemen. Het algoritme werkt net zo. Kopteksten worden belangrijker bevonden dan het uitgebreide verhaal. Gebruik deze dan ook wat vaker.

Zorg ook dat je geschreven content niet op elkaar zit. Houdt afstand van je teksten door middel van een enter (stukje wit) er tussen te houden.

6: Ruim in afbeeldingen

Wat net zo opvallend is als kopteksten zijn afbeeldingen binnen het content. Kan je met een afbeelding meer laten zien dan je kan schrijven? Het loont de moeite voor seo en om de aandacht van je bezoeker te behouden.

7: Optimalisatie door intern linken

Een interne link stuurt je bezoekers van de ene naar de andere pagina op jouw site. Men klikt op zo’n interne link omdat het meer uitleg geeft over het onderwerp wat hij/zij aan het lezen was. Dus zit er een overeenkomst tussen deze 2 pagina’s. Google’s-crawlers en indexers vinden dit net zo leuk.

Deze dataverbruik verslindende lieverds (hier is een haat liefde verhouding mee) wil je graag regelmatig verwelkomen. Om ook deze te verzorgen is intern linking nodig. Nu kunnen ze gemakkelijk je gehele website crawlen en indexeren.

8: Op pagina 1 komen met backlinks en (tier) linkbuilding

Vrijwel altijd, op een enkele uitzondering nagelaten kan een zoekwoord scoren zonder backlinks. Dit betekent niet dat je als een jekker overal maar lukraak links moet gaan plaatsen of aanvragen.

De backlink van een pagina naar jouw pagina dient overeenkomend content te bevatten. In de seo cursus van Zelfranken.nl gaan we hier heel wat aandacht aanbesteden. Geoptimaliseerde backlinks met 100% overeenkomend content voor jouw zoekwoord.

9: Nooit teveel kwaliteit backlinks

Er zit geen maximaal aantal vast aan hoeveel (kwaliteit) backlinks je mag hebben. In dit geval telt een hoog aantal als beter.

Het bezitten van backlinks is een zeer goede optimalisatie. Mits er maar een hoge overeenkomst tussen beide pagina’s is.

10: Tier Linkbuilding

Het sterkste in offsite-seo is tier linkbuilding. Dit houdt in dat je backlink pagina’s ook van backlinks zijn voorzien. De tier 1 linkt naar de MainSite, tier 2 linkt naar tier 1, tier 3 linkt naar tier 2, enzovoorts.

11: Factor gelijktijdigheid

Het algoritme is zo nu en dan best slim. Zo kan de machine zien wanneer er backlinks naar jouw site zijn geplaatst. Als maanden lang geen 1 backlink de weg naar jouw site heeft gevonden en daarna een dag met vele honderden dan klopt er iets niet. Eveneens als een gloednieuwe site bij de start al vele links verkrijgt.

12: Slechte kwaliteit zoals startpagina’s vermijden

Nu we het over overeenkomstig content hebben gehad gaan we eens kijken hoe dit zit bij startpagina’s. Normaliter bezit een startpagina een behoorlijk aantal aan links terwijl het geen of nauwelijks content heeft. Zo’n link verzameling pagina is nu eenmaal niet geoptimaliseerd voor jouw zoekwoord. Hierdoor laat de kwaliteit te wensen over. Het kan geschikt zijn voor de tier 2.

Vroeger kon je concurrentie voorzien van slechte links waardoor hun naar beneden zakte en jij automatisch boven hun uitstak. Hier is gelukkig een stokje voor gestoken waardoor dit niet langer meer mogelijk is. Slechte links worden gewoon niet meer meegeteld . Echter zien andere tools zoals Ahrefs, MOZ en SemRush deze wel. Begrijp dat die tools geen invloed hebben op ranking, ze kunnen van alles zien, maar als de zoekmachine het niet meetelt is dat het eindwoord.

Zie je? Waar gaat deze startpagina nu over? Animals? Baby? Finances? Het is zoal zo niet geoptimaliseerd voor jouw zoekwoord. Het beste is om hier geen links naar de MainSite op te hebben.

13: Authority verhogen

Een geheel ander onderwerp dan linkbuilding is het verhogen van authority. Bijna altijd is het geval dat een site met een lage autoriteit moeilijkheden ondervindt. Terwijl een site met hoge autoriteit binnen 24 uur z’n zoekwoord bovenaan laat scoren. Hoe komen we hieraan? Valt dit te versnellen?

autoriteit controleren
adverteren op Google

14: SEO technisch

Het technische gedeelte van je website of webwinkel. Zoals vernoemd behoort de gebruikerservaring uitmuntend te zijn. Is een pagina niet gevonden (404 error)? Dat is een teleurstelling en ronduit vervelend. Voor Google geldt dit net zo, en waarom zal deze een site die technische fouten bevat hoog laten ranken?

15: Dubbele redirect

Waar de zoekmachine nu écht niet van gediend is zijn dubbele redirects. Ofwel je wordt automatische van de ene naar de andere naar weer een pagina gestuurd. Dit is zo’n complete ranking killer dat je erg waakzaam moet zijn om dit juist niet te hebben.

16: Mobiel vriendelijk

Ongeveer de helft of zelfs meer van alle internetgebruikers surfen met regelmaat tevens op smartphone of tablet. Het is een absolute must om voor alle mobiele apparatuur een goed functionerende site aan te bieden. En eentje die nog een snelle laadtijd heeft ook. Bezoekers en indexers gaan weg als het te lang duurt.

mobiel vriendelijke website

Google en content

17: Schrijf VEEL goede teksten

Iedereen met een bedrijvensite wilt vroeg of laat hoog scoren in pagina 1. Maar de vraag die dwarszit is “wat moet je doen om hoog te scoren in Google?”. En natuurlijk is dat zo, vergelijk de statistieken van alle zoekmachines maar met elkaar. Zoekgigant Google is de stilstaande zon waar alle in het niets vallende planeten omheen draaien. 

Om het belang van pagina 1 in cijfers uit te drukken, de eerste pagina ontvangt gemiddeld 37,1% van alle kliks. De 2de pagina heeft nog maar 0,78% van alle klikken over de 10 resultaten te verdelen. Dat verschil is behoorlijk drastisch te noemen, maar ga eens bij je zelf na, hoe vaak ben jij naar de volgende resultatenpagina gegaan en hebt daar op een link geklikt?

Dit wilt zeggen, dat als jij niet in de top 10 staat dan staat je concurrent er wel al die bezoekers naar binnen te halen. De implementatie van seo kan om deze reden niet op zich laten wachten, er dient zo snel mogelijk actie ondernomen te worden.

18: Zoekwoorden en zoekintentie

Je bent met je website begonnen omdat je weet dat er behoorlijk wat mensen geïnteresseerd zijn in het product of service dat je aanbiedt. Dus wat doen mensen om die informatie te kunnen vinden? Ze Googlen het. Nu zijn we bij de belangrijkste vraag gekomen. Wat typen mensen in de zoekbalk om jouw product of dienst te kunnen vinden?

De antwoord op deze vraag laat je kassa rinkelen. Deze zoekwoorden zijn de bouwstenen die je seo tot een mega succes maakt. Zonder goed zoekwoordonderzoek spring je in het diepe en zal je vrijwel nooit begrijpen waar de interesses van je publiek ligt. Het doel van zoekwoordonderzoek is erachter komen waar jouw doelgroep naar zoekt. Als je dit weet gebruik je deze zoekwoordideeën om in je content te verwerken. Daar worden je bezoekers blij van.

Door alleen al te weten dat zoekwoorden een onmisbare seo-factor zijn ben je al heel wat opgeschoten. Nu gaan we verder met zoekintentie.

Laten we eens naar één scenario kijken. Ik heb een huis laten bouwen en deze is bijna klaar, nu is het interieurontwerp dat aandacht nodig heeft. Alleen heb ik nog nooit eerder iets met interieurontwerpen te maken gehad, dus ik ben een complete blindganger.

Dat is niet zo’n hindernis want ik heb een onuitputtelijke bron van informatie door even te Googlen. Ik ga me dus geen zorgen maken omdat ik niks over dit onderwerp weet. Nu gaan we een denkproces af om de term zoekintentie te begrijpen.

 1. Voordelen van interieurontwerp.
 2. Wat zijn de nieuwste trends op het gebied van interieurontwerp?
 3. Hoeveel kost interieurontwerp?
 4. Welke interieurontwerpbureaus in mijn regio worden er aangeraden?
 5. Neem contact op met een ontwerpbureau.

Laten we hier een rollenspel van maken en jij speelt de interieurontwerper die ik zoek. Hoe weet jij mijn aandacht op jouw bedrijf te vestigen en niet op je concurrentie? Zo moeilijk is dit echt niet. Al wat nodig is, is mijn denkproces te volgen zodat je me relevante informatie kan geven, ik ben om en word jouw klant.

Om het zover te krijgen moet je dus wel ervoor zorgen dat die relevante inhoud wel aan mijn intentie voldoet. Het gebeurt me vaak genoeg dat ondernemers net even te snel of opdringerig zijn met contact maken per telefoon of formulier. Ik ben nog zoekende naar voordelen en waarom ik contact op zou willen nemen. Als ik dit niet vindt ga ik of bij je doorzoeken of weg.

Dit is de reden om elke fase van het oriënteren te beschrijven, op deze manier worden je meest relevante zoekwoorden vindbaar. Vul daarom je pagina’s met content die je optimaliseert met zoekwoorden die overeenkomen met mijn intentie.

De uitdrukking ‘zoekintentie’ (ook bekend als ‘gebruikersintentie’ of ‘doel van het publiek’) verwijst naar het doel achter elke zoekopdracht die jouw gebruikers invoeren. Over het algemeen verwacht iedereen die op internet naar termen zoekt iets te ontdekken.

Google Trends
Google bedrijfsprofiel

4 Soorten zoekintentie

1: Zet hoog in met informatieve intentie

De eerste is informatieve intentie. Een groot aantal zoekopdrachten online wordt gedaan door mensen die op zoek zijn naar informatie. Dat kan informatie zijn over aandelen, het weer, SEO of iets anders onder de zon. Mensen met een informatieve bedoeling hebben een specifieke vraag of willen meer weten over een bepaald onderwerp.

2: Navigatie-intentie voor bezoeker

Het tweede type zoekintentie staat bekend als navigatie-intentie. Mensen met dit doel willen naar een specifieke website. Als u nuttige en relevante informatie geeft aan degenen die op uw site klikken, zal je website hoger scoren.

3: Transactionele intentie voor bezoekers

Transactionele intentie is de derde vorm van zoekintentie. Veel mensen kopen dingen op internet en zoeken op internet naar de beste deal. Mensen zoeken met transactie-intentie wanneer ze iets willen kopen.

4: Commerciële zoekmachine onderzoek intentie

Soms zijn mensen van plan om in de (nabije) toekomst iets te kopen en internet te gebruiken om hun onderzoek te doen. Deze mensen hebben ook een transactie-intentie, maar ze hebben meer tijd en overtuigingskracht nodig. Deze zoekintentie wordt gewoonlijk commerciële onderzoek intentie genoemd.

 • Hoog in eerste resultatenpagina Google

 • Zoekwoorden hoog laten ranken

 • Website gebruiksvriendelijk maken

 • Strategie met resultaat

 • Zoekmachine marketing

 • Zoekwoordonderzoek en zoekintentie

SEO cursus hoog komen in Google

verpakking seo cursus
 • Zoekmachine

 • Optimalisatie

 • Content

 • Linkbuilding

 • Marketing

Long en short tail zoekwoorden

Wat is een long tail keyword precies? Je kunt het gewoon googelen. We hebben zelfs een screenshot naast deze tekst geplaatst. Maar wat kun je er eigenlijk mee? Het gebruik van specifieke zoektermen in je content kan werken, maar voor SEO is het beter om zowel long tail als short tail keywords te gebruiken.

Het belangrijkste hierbij is dat de tekst meerdere woorden bevat die inhoudelijk met elkaar overeenkomen. Dit is absoluut essentieel. Sterker nog, dit zorgt voor kwalitatieve content. Als je dit niet doet, bestaat de kans dat Google het als kunstmatig gegenereerde content beschouwt. Maar dat betekent niet automatisch dat je gestraft wordt met lagere rankings.

 

Vragen? Stel ze gerust!