Leestijd: 5 minuten

Je website beter vindbaar in Google maken? We hebben een aantal zeer goed werkende tips voor je. Binnen enkele dagen zal je al het resultaat kunnen zien in de resultatenpagina. Ook de zoekopdracht die naar jouw website of webwinkel linkt geeft meer geïnteresseerde websitebezoekers. Het loont altijd om SEO (Search Engine Optimization) te doen. Zeker als er meer leads en verkopen dienen te komen.

TIP 1: begin met zoekwoordonderzoek

Het uitvoeren van zoekmachineoptimalisatie kun je grotendeels zelf doen, maar soms heb je wat hulp nodig, vooral bij zaken zoals zoekwoordonderzoek. Gelukkig kunnen wij je daarbij ondersteunen. Onze mogelijkheden omvatten onder andere:

  • Keyword Difficulty
  • Zoekvolume
  • Beste bijhorende termen
  • Meest stipte data

Wanneer je vindbaar wilt zijn in de organische zoekresultaten van Google, is het essentieel om te beginnen met zoekopdrachten. De meest voorkomende fout in dit stadium is het aannemen dat je weet welke zoekopdrachten jouw publiek gebruikt en wat hun zoekintentie is. Bijna altijd zit de ondernemer ernaast. Het is altijd veel effectiever om te weten dan te raden. Door wetenschappelijk vast te stellen welke zoekwoorden voor jou van belang zijn, zal je online succespercentage toenemen.

logo zelfranken website vindbaar in Google

Tip 2: Aantrekkelijk maken door design

Elke webpagina die op jouw website of webwinkel wordt aangemaakt, moet van topkwaliteit zijn om bovenaan in Google te komen. Denk bijvoorbeeld aan een magazinepagina: grafisch aantrekkelijk en uitnodigend om te lezen. Maak van de site iets waar je mega trots op kunt zijn, want bezoekers zien dit en zijn sneller geneigd tot actie over te gaan. Wees trots op jouw website; het straalt er dan vanaf en bezoekers waarderen dit. Het is ook logisch dat klanten liever bij iemand aankloppen die trots is op zijn eigen onderneming, toch?

Met een pagina die lekker snel laadt, ziet men in één oogopslag dat ze bij jou aan het juiste adres zijn en willen ze langer op de webpagina blijven. Verover het publiek met prachtige, duidelijke afbeeldingen en opvallende kopteksten die uitnodigen om de paragraaf eronder te lezen. Je kunt maar één keer een eerste indruk geven, dus besteed hier veel tijd en liefde aan.

Tip 3: Pagina inhoud onderzoeken

Voordat je begint met schrijven is het handig om te weten waarover verwacht wordt dat er wordt geschreven. Dit klinkt mogelijk raar maar dit is zoals kunstmatige intelligentie werkt. Google bestaat daaruit dus het is zeker een punt om uiterst serieus te nemen. Ook weet de zoekmachines alles al over jouw onderwerp. Het vergelijkt en beoordeelt jouw inzending met de gegevens van Google. Iets wat wordt gemeten zijn entiteiten. Deze zijn nodig om in je tekst te verwerken. Elke entiteit heeft een punten score. Ga je over de score heen die Google verwacht dan treedt kunstmatige intelligentie SpamBrain in werking en degradeert jouw webpagina. Bij te weinig punten vindt Google dat je te weinig over het onderwerp weet en rankt je daarom niet hoog.

TIP 4: Leren bovenaan in Google te komen

Volg onze online cursus om jouw website of webwinkel dusdanig te verbeteren dat Google je bovenaan in de zoekresultaten plaatst. Het gaat hier om betaalde informatie, dit geeft al aan dat de meerderheid van Nederlanders afhaken en daardoor moeilijk tot niet in de top 10 zullen belanden. Ben jij ondernemend genoeg om bij te leren? Dan is onze seo-cursus iets waar je jezelf helemaal op uit kan leven.

Zelf website vindbaar maken

Ga verstandig met een klein budget om door eigen website vindbaar te maken. Op deze manier heb je geen dure seo-specialist nodig. Ook heb je de gehele regie in eigen handen. Zo bepaal je zelf welke pagina’s je het eerst wilt optimaliseren en hoeveel tijd er waar wordt ingestoken.

Meer informatie

Google pagina 1

Website vindbaar maken

Wat wilt Google?

Wat Google wilt is de juiste vraag voor zoekmachine optimalisatie. Laten we meteen duidelijk en eerlijk zijn, er wordt gezegd dat je niet voor Google schrijft maar voor je publiek. Dit zou zo moeten zijn in de perfecte wereld maar feiten liggen helaas anders. We gaan hier op deze pagina verder op in.

Google zoekt naar tekst

Google kan alleen maar weten wat jij op jouw site aanbiedt als je erover schrijft, het liefst nog zo veel en duidelijk mogelijk. Elke pagina die hoog in Google moet komen zal dan ook ruim in tekst moeten zitten. De pagina’s die door interne links te bereiken zijn behoren net zo ruim tekst te bevatten.

Google kent jouw onderwerp al

Mogelijk kent Google jouw onderwerp beter als jou zelf. De machine verwacht daarom ook een reeks aan woorden die je hebt gebruikt. Is dit niet het geval? Dan valt de ranking lager uit. Weet jij als specialist zijnde meer toevoegingen te geven? Dan is bovenaan in Google komen een serieuze mogelijkheid geworden.

Belangrijkste voor bezoeker het eerst

In 1 oogopslag willen bezoekers al weten of dit de juiste pagina voor hun is. Zonder naar beneden te scrollen (boven de vouw) staat er doorgaans een afbeelding die duidelijkheid geeft samen met de grootste koptekst (H1). Gebruik in het bovenste gedeelte van je pagina ook zeker je zoekwoord, en als het even kan ook een variatie zoekwoord.

Passie is verbeteren van concurrentie

Sterke seo is jouw website beter voor elkaar te hebben dan concurrerende websites. Waarom? Het onderwerp op jouw site is jouw passie, laat maar zien hoeveel liefde jij ervoor over hebt. Daarnaast natuurlijk ook kennis, je mag alles wat je erover weet in het content plaatsen. Mensen zien heus wel jouw inzet en waarderen dat, dit verhoogt de kans op een opdracht of verkoop.

Sterke fundering

Het Nederlandse internet is 1 van de beste ter wereld, we zijn wat verwent geraakt. Om dan achter te blijven door gratis templates en plugins te gebruiken gaat dan ook geen voorsprong geven. De wijze waarop een webpagina in elkaar steekt, de programmering, en alle gemakken die vandaag de dag zo vanzelfsprekend zijn behoren van top kwaliteit te zijn.

Net als webhosting, dit zorgt voor snelheid. Niemand die lang wilt wachten op het laden van een pagina. Is dit voor jou niet zo belangrijk? Dan ook niet voor Google en kan je de vindbaarheid vrijwel gedag zeggen.

Van top tot teen uniek

Voldoende, goed én uniek content aanbieden. De gehele site is als jouw vingerafdruk, er is er geen ander van. Veelvuldig vergeet men dit even als het gaat om afbeeldingen en website logo. Neem zelf foto’s en laat een professioneel artiest voor jouw grafische ondersteuning zorgen. Hierop besparen is absoluut vernietigend in je vindbaarheid.

Zeg nee tegen automatisch gegenereerd

Vandaag de dag is er zoveel makkelijker en sneller gemaakt met onder andere kunstmatige intelligentie.zoals chatGPT die jou van best goede teksten voorziet. Ook seo plugins willen je voorzien van automatisch gegenereerd schema.org Json-LD script.

Dit laatste is voor vele mooi meegenomen maar bedenk je dit eens, concurrentie heeft het vergelijkbare, je maakt jezelf niet los van de massa. Onze seo cursus is trouwens uiterst goed geschikt om te leren hoe jezelf unieke en geavanceerde Json-LD kan schrijven.

Autoriteit opbouwen

Dat mensen juist bij jou moeten zijn wilt eigenlijk zeggen dat jij een autoriteit in jouw niche bent. Dit betekent weer dan er over jou gepraat wordt, dat mensen naar jou toe linken. De praktijk is echter dat dit niet vaak gebeurt, kijk eens naar jouw site, wordt daar naar een andere website gelinkt? Doe je dit overigens wel dan voldoe je aan Google’s gedachtegang waardoor vindbaarheid verbetert.

Maar laten we in de praktijk blijven en ervan uit gaan dat niemand of weinigen naar jouw site een link hebben geplaatst. Toch heb je backlinks nodig dus plaats je die zelf. Alleen nu is het geval weer dat Google dit trucje ook kent. Dus zit er niks anders op dan linkbuilding uitbesteden of te leren in onze linkbuilding cursus.