Leestijd: 3 minuten

Hoe wordt mijn website vindbaar in Google?

Leer begrijpen hoe een zoekmachine werkt (algoritme) en je website wordt vindbaar in Google. De studie bieden wij je aan in onze seo cursus. Deze is voor ieder niveau weggelegd.

Cursus vindbaarheid in Google

verpakking seo cursus

Wat wilt Google?

Wat Google wilt is de juiste vraag voor zoekmachine optimalisatie. Laten we meteen duidelijk en eerlijk zijn, er wordt gezegd dat je niet voor Google schrijft maar voor je publiek. Dit zou zo moeten zijn in de perfecte wereld maar feiten liggen helaas anders. We gaan hier op deze pagina verder op in.

Google zoekt naar tekst

Google kan alleen maar weten wat jij op jouw site aanbiedt als je erover schrijft, het liefst nog zo veel en duidelijk mogelijk. Elke pagina die hoog in Google moet komen zal dan ook ruim in tekst moeten zitten. De pagina’s die door interne links te bereiken zijn behoren net zo ruim tekst te bevatten.

Google kent jouw onderwerp al

Mogelijk kent Google jouw onderwerp beter als jou zelf. De machine verwacht daarom ook een reeks aan woorden die je hebt gebruikt. Is dit niet het geval? Dan valt de ranking lager uit. Weet jij als specialist zijnde meer toevoegingen te geven? Dan is bovenaan in Google komen een serieuze mogelijkheid geworden.

Belangrijkste voor bezoeker het eerst

In 1 oogopslag willen bezoekers al weten of dit de juiste pagina voor hun is. Zonder naar beneden te scrollen (boven de vouw) staat er doorgaans een afbeelding die duidelijkheid geeft samen met de grootste koptekst (H1). Gebruik in het bovenste gedeelte van je pagina ook zeker je zoekwoord, en als het even kan ook een variatie zoekwoord.

Passie is verbeteren van concurrentie

Sterke seo is jouw website beter voor elkaar te hebben dan concurrerende websites. Waarom? Het onderwerp op jouw site is jouw passie, laat maar zien hoeveel liefde jij ervoor over hebt. Daarnaast natuurlijk ook kennis, je mag alles wat je erover weet in het content plaatsen. Mensen zien heus wel jouw inzet en waarderen dat, dit verhoogt de kans op een opdracht of verkoop.

Sterke fundering

Het Nederlandse internet is 1 van de beste ter wereld, we zijn wat verwent geraakt. Om dan achter te blijven door gratis templates en plugins te gebruiken gaat dan ook geen voorsprong geven. De wijze waarop een webpagina in elkaar steekt, de programmering, en alle gemakken die vandaag de dag zo vanzelfsprekend zijn behoren van top kwaliteit te zijn.

Net als webhosting, dit zorgt voor snelheid. Niemand die lang wilt wachten op het laden van een pagina. Is dit voor jou niet zo belangrijk? Dan ook niet voor Google en kan je de vindbaarheid vrijwel gedag zeggen.

Van top tot teen uniek

Voldoende, goed én uniek content aanbieden. De gehele site is als jouw vingerafdruk, er is er geen ander van. Veelvuldig vergeet men dit even als het gaat om afbeeldingen en website logo. Neem zelf foto’s en laat een professioneel artiest voor jouw grafische ondersteuning zorgen. Hierop besparen is absoluut vernietigend in je vindbaarheid.

Zeg nee tegen automatisch gegenereerd

Vandaag de dag is er zoveel makkelijker en sneller gemaakt met onder andere kunstmatige intelligentie.zoals chatGPT die jou van best goede teksten voorziet. Ook seo plugins willen je voorzien van automatisch gegenereerd schema.org Json-LD script.

Dit laatste is voor vele mooi meegenomen maar bedenk je dit eens, concurrentie heeft het vergelijkbare, je maakt jezelf niet los van de massa. Onze seo cursus is trouwens uiterst goed geschikt om te leren hoe jezelf unieke en geavanceerde Json-LD kan schrijven.

Autoriteit opbouwen

Dat mensen juist bij jou moeten zijn wilt eigenlijk zeggen dat jij een autoriteit in jouw niche bent. Dit betekent weer dan er over jou gepraat wordt, dat mensen naar jou toe linken. De praktijk is echter dat dit niet vaak gebeurt, kijk eens naar jouw site, wordt daar naar een andere website gelinkt? Doe je dit overigens wel dan voldoe je aan Google’s gedachtegang waardoor vindbaarheid verbetert.

Maar laten we in de praktijk blijven en ervan uit gaan dat niemand of weinigen naar jouw site een link hebben geplaatst. Toch heb je backlinks nodig dus plaats je die zelf. Alleen nu is het geval weer dat Google dit trucje ook kent. Dus zit er niks anders op dan linkbuilding uitbesteden of te leren in onze linkbuilding cursus.

[tagcloud]