Leestijd: 6 minuten

white hat SEO werkt niet

Gouden bergen betaald voor niks

Je had hoge verwachtingen van je seo, en dat mag ook wel want je betaald meer dan genoeg voor goede resultaten. Alleen blijk je vanuit een sprookje in een horrorfilm te zijn beland. Veel tijd en geld later zonder dat de gewenste zoekwoorden hoog in Google ranken.

Eigen schuld?

Als jouw seo avontuur begon met ‘in goed vertrouwen’ of iets als ‘het voelde goed’. Dan is er reden om eerst bij jezelf na te gaan. Heb je wel voldoende gedaan om de juiste seo specialist te vinden? Was er wel een kans van slagen voordat je deze seo specialist aannam?

seo white hat werkt niet opgelicht

Inhoud

Had je het kunnen voorkomen?

Troost jezelf, om uit de handen te blijven van mooie seo praatjes is niet makkelijk, bijna niet eens te doen. Er zijn er zoveel, en jij als beginner die nog niks weet of iets denkt te weten is een gemakkelijke prooi. Maar uiteindelijk had dit je dan bespaard kunnen blijven mits je veel meer en beter je huiswerk had gedaan. We praten hier verder in deze pagina uitgebreider over.

Wanneer kan ik aan seo beginnen?

Dat klinkt als een vreemde vraag? Waarom doet dat er toe? Nou Google is ook een website en deze wilt de best mogelijke sites voor de zoekopdracht aan haar gebruikers voorschotelen. Ziet jouw site er volgens jou en je buurvrouw er mooi uit? Dit zegt nog niet dat Google het eens is, en die is een stuk lastiger te overtuigen.

Het enge van MainStream SEO

Wat wordt er eigenlijk bedoelt met MainStream SEO? In het kort is dit de gratis toegankelijke 12 in het dozijn technieken. Niet dat dit altijd zo erg is, maar regelmatig komt er informatie uit waar men bij zweert en toch onjuist is. Er wordt veel geroepen bijvoorbeeld over ‘white hat’. Dit zegt dat de richtlijnen van Google netjes worden gevolgd.

Is richtlijnen volgen niet goed dan?

Je moet begrijpen dat de richtlijnen van Google hun het beste uitkomen. Het is zoiets als “wij van WC eend adviseren WC eend”. Wat je dan krijgt is de meest standaard en simpele seo die iedereen gebruikt. Met als gevolg dat het vrijwel onhaalbare kaart is om hoog in Google te komen. Er zijn gewoon TE veel sites die het zelfde aanbieden met dezelfde seo technieken. Om dit te omzeilen moet je als ondernemer nogmaals ‘out of the box‘ denken.

Tijd is dodelijk door white hat seo

Het geval met MainStream seo is dat het verschrikkelijk lang duurt om zoekwoorden te laten ranken. We praten rustig over 1 jaar en langer. Nu moet jij als ondernemer al die tijd voor seo betalen zonder dat je zoekwoord rankt dus zonder de inkomsten die dit behoort te geven. Niet veel mensen houden het lang uit om wel te betalen maar weinig tot niks te verdienen.

Ben je opgelicht ?

Om op die vraag ‘ja’ te zeggen moet je met veel meer komen dan ‘seo is niet gelukt’. Boosheid, teleurstelling, we begrijpen het allemaal. Je droom om online ondernemer te worden heeft op dit moment mogelijk het diepste punt bereikt. Hoe hard het ook is, mislukking is een leerschool. De volgende keer als je klaar bent om het nogmaals te proberen zal je vast een andere partij om hulp vragen. Maar is dit dan wat je geleerd hebt? De fout ligt bij die ene? Laten we eens kijken wat bij jezelf misschien beter had gekund.

Te veel gevraagd

Zelf hebben we de nodige ervaring om te weten dat cliënten zo veel mogelijk voor zo min mogelijk geld willen. Dit is logisch, dat wilt iedereen. We weten ook dat kleinere seo bedrijven zoals ZZP (zelfstandige zonder personeel) het moeilijk hebben. Ze zijn sneller en vaker geneigd om toe te geven aan opdrachten waarvan ze van te voren al weten het niet waar te kunnen maken. Is dat goed? Absoluut 100% niet!

Precies weten wat je vraagt

Hoeveel zoekvolume staat er op het gewenste zoekwoord? Is er niet te veel concurrentie zodat het wel haalbaar is? En wat is zoekvolume eigenlijk? Tja als je hier niet eerst onderzoek naar hebt laten doen (of zelf had gedaan) dan mag je elke wens maken voor een bedrag dat jou het best uitkomt. Klinkt dit niet te mooi om waar te zijn?

Was er voldoende materiaal om mee te werken?

Google zoekt naar tekst, dus dit moet in overvloed aanwezig zijn. Een seo expert is niet verplicht om teksten voor jouw site te schrijven, mocht dit wel in het pakket zitten is het mooi meegenomen. Bij onvoldoende tekst kan de seo expert dit verzoeken en behoort te worden verzorgd. Afbeeldingen zijn vaak ‘geleend’ ofwel niet uniek. Dit behoort wel het geval te zijn. Een ‘single page’ ofwel een onderwerp met 1 pagina heeft vrijwel geen kans om te kunnen ranken. Ook hiervoor geldt dat er voldoende pagina’s met ruim content over 1 onderwerp aanwezig behoort te zijn.

Extra investeringen om te maken

Voor WordPress zijn er meerdere seo plugins verkrijgbaar. Het is aan de expert met welke plugin hij of zij wilt werken. In alle gevallen zal het over een betaalde plugin gaan. Goede experts hebben een ‘master licentie’ die ze zullen inzetten. Is dit niet het geval? Persoonlijk zullen we dan liever doorzoeken naar een andere seo expert.

Automatisch intern linken

Een goede seo expert snapt het belang van intern linken. De juiste persoon zal aandringen of heeft misschien wel de plugin LinkWhisper. Het is misschien wéér een plugin en deze vraagt behoorlijk wat aan het vermogen van de hosting. Maar voor grotere websites/webwinkels is het een must have.

Wat is er mis met White Hat seo?

White Hat seo is de basis. Er is niks mis mee, het is alleen te weinig. Meer dan 99% in Nederland zijn MainStream seo-ers. Ze kennen niks anders dan de basis. Zodra het een stap verder moet om het gewenste resultaat te behalen geven ze niet thuis. Afgezien dan om geavanceerde technieken ‘Black Hat’ te noemen (wat totaal niet waar is) of beweren dat die technieken niet werken. Maar nogmaals dat komt omdat ze niet weten.

Dat is een kwalijke zaak toch?

Een ieder heeft z’n niveau, wij van zelfranken.nl ook. Ja wij leren bij, volgen internationale seo cursussen van de beste ter wereld. Het zijn ook meteen de duurste in onze niche. Dat niet iedereen dat kan betalen is dan ook niet vreemd.

SEO niet de enige bron van inkomsten

De meeste seo experts in Nederland kunnen niet rondkomen van inkomsten door seo. Dit komt omdat iedereen zichzelf een seo-expert mag noemen, dus er zijn er vele van. Dan komt erbij kijken dat Nederlandse seo een foute naam heeft gekregen juist door het niet bij leren. Ofwel zijn er ondertussen meer experts dan klanten. Dat er dan een bijbaan moet zijn als bijvoorbeeld DJ is logisch.

Krijg je geen straf als iets anders dan White Hat seo hebt?

Er is zoveel mis met deze vraag. Vanuit de MainStream seo wordt er veel geroepen over straf en penalty. Wij noemen dat bangmakerij. We leggen het niet alleen naast ons neer, we bewijzen ook keer op keer dat die beweringen sprookjes zijn. En wat is dat toch altijd met White Hat? Zodra MainStream het niet meer weet is het automatisch geen White Hat meer? Laten we het zo zeggen, wij van zelfranken.nl denken niet in hokjes, we weigeren dat. En waarom? Omdat als welke seo techniek dan ook niet goed wordt uitgevoerd dan werkt het niet goed. Je krijgt geen straf of penalty, het doet gewoon niks. (Met uitzondering van hardcore Black Hat, we gaan je dit niet eens leren.)

Is er meer dan MainStream seo?

Jazeker is er meer dan alleen MainStream seo. Zoals wij hier in zelfranken.nl je leren is geavanceerde seo. Heeft seo voor jou tot nu toe niet gewerkt? Dat betekent dat je alleen de beginselen hebt. Al wat nodig is, is op een hoger niveau doorgaan. De pech is alleen, in Nederland zijn er misschien een handje vol seo experts aanwezig die jou geavanceerde seo kunnen geven. Zelfranken.nl is daar koploper van alleen wij doen het niet voor je, we leggen het je wel uit.

Zelf benoemde seo specialisten

Vele in de wereld van zoekmachine optimalisatie noemen zichzelf specialist alleen is dit ver van de waarheid. Wie ook maar even denkt dat hij/zij op de juiste manier een backlink kan plaatsen, of ‘seo titel’ kan schrijven die is ‘specialist’. Je kan op je vingers natellen dat hier problemen door ontstaan.

Conclusie punten

  • Doe onderzoek naar vermeende seo expert. Lees reviews, bel cliënten op, vraag of er een andere baan aanwezig is.
  • Welke plugin(s) worden er gebruikt en zijn die bij geleverd.
  • Weet jij precies wat je wilt en is dit haalbaar? Laat je vrijblijvend informeren op b.v. DTVSEO
  • Staar je niet dood op White Hat. Het zijn enkel richtlijnen en straffen worden echt niet zo snel uitgedeeld als wordt geroepen.

white hat

MainStream met White Hat seo is niet slecht het is de basis.
Geavanceerde seo is het verlengstuk en brengt je waar je wilt zijn.