Het wereldwijde nieuws uit seo land. Wat is er allemaal gaande? Onze bloggende buitenlandse collega’s vertellen het je allemaal. Wij hebben het voor jou met dank aan Google vertaald kunnen aanbieden. Zie ook de wekelijkse van ons blog.

De ultieme gids voor digitale PR

Opmerking: dit artikel is geschreven met de hulp van Tina Irizarry & RJ Wilson .

Een fundamentele waarheid van werken in SEO is dat linkbuilding moeilijker is geworden. Naarmate meer en meer mensen twijfelachtige methoden voor linkbuilding hebben bedacht, is Google veel strenger geworden over wat een kwaliteitslink is .

Widget-links? Probeer het opnieuw .

Studielinks? Beschouwd als " een lastige situatie ".

Zelfs de heilige gastpost wordt nu afgekeurd.

Dus, hoe moet een website links bouwen?

Hoewel er nog steeds veel volledig geldige manieren zijn om links van hoge kwaliteit te bouwen, begint digitale PR zich te onderscheiden van de rest van het pakket. Begin 2021 prees John Mueller berucht de inspanningen van digitale PR , die zijn status als een levensvatbare vorm van linkbuilding verder hielp versterken.

Gelukkig heeft ons team bij Go Fish Digital een lange geschiedenis in het uitvoeren van digitale PR-campagnes voor onze klanten. Omdat we in de loop van de tijd een aantal geweldige interne processen hebben ontwikkeld, wilden we die vandaag met u delen.

Wat is digitale PR?

Digitale PR is een marketingstrategie die traditionele PR-mediarelaties combineert met digitale kanalen zoals SEO, sociale media en influencer-marketing. Met digitale PR kunnen merken relaties ontwikkelen met invloedrijke media om redactionele aandacht te krijgen, waardoor de backlinks van hun website, merkbekendheid, SEO en meer worden verbeterd.

Terwijl de wereld zich steeds verder verwijdert van de traditionele gedrukte journalistiek, zullen merken zich moeten aanpassen om relaties te ontwikkelen met invloedrijke entiteiten die grote online volgers hebben. Hier komt digitale PR om de hoek kijken.

De doelen van digitale PR kunnen ongetwijfeld verschillen, afhankelijk van uw merk. Sommige bedrijven willen misschien samenwerken met Instagram-accounts met grote volgers die hun demografische doelgroepen bevatten om de verkoop te stimuleren. Andere bedrijven willen misschien samenwerken met een invloedrijke entiteit om meer naamsbekendheid te genereren. Een van de meest voorkomende toepassingen van digitale PR is echter het bouwen van backlinks.

Om redactionele backlinks te krijgen, moet er veel gebeuren. U moet brainstormen over verschillende ideeën die een journalist graag zou willen behandelen. Vervolgens moet u inhoud maken die nieuwswaardig is en de tijd en aandacht van de journalist verdient. Vervolgens moet u alle potentiële journalisten onderzoeken die geïnteresseerd zijn in uw inhoud en ze pitchen. Vaak zijn er honderden pitches nodig om je content succesvol te plaatsen.

Hoewel dit veel lijkt, is dit de realiteit van het bouwen van backlinks in de huidige tijd. Om deze reden wilden we de verschillende stappen in deze uitgebreide gids samenvoegen om u te laten zien hoe u backlinks kunt genereren met behulp van digitale PR-tactieken.

Soorten digitale PR-campagnes

Onze ervaring is dat campagnes die gebruikmaken van datapunten over het algemeen het beste werken om dekking te krijgen. Door datagedreven te zijn, helpen we journalisten een verhaal te creëren door fascinerende, nieuwe data te ontdekken waar hun lezers waarschijnlijk niets vanaf weten.

Bovendien is een op data gebaseerde benadering een herhaalbaar model. Hoewel een organisatie kan deelnemen aan een nieuwswaardig evenement (liefdadigheidsevenement, fusie, bedrijfsaankondiging), zijn deze verhalen moeilijk maand na maand te herhalen. Er zijn echter veel onbenutte gegevens waaruit verhalen kunnen worden gemaakt. Deze aanpak zorgt ervoor dat u consistent nieuwswaardige campagnes kunt genereren zonder afhankelijk te zijn van externe evenementen van derden.

Natuurlijk zijn datacampagnes niet de enige manier om digitale PR te genereren en er zijn veel andere volledig valide methoden. We vinden echter dat het gebruik van gegevens het meest consistent en betrouwbaar is.

Bestaande datacampagne

In een bestaande gegevenscampagne wilt u een soort gegevensbron identificeren die u kunt gebruiken om interessante inzichten te vinden als uitgangspunt voor uw inhoud die u aan journalisten gaat presenteren.

Hier is bijvoorbeeld een campagne die we hebben gemaakt voor "The Best US Cities for Baby Boomers ". We verzamelden gegevens over de mediane huizenprijzen, banen per 100.000 mensen en het percentage van de bevolking dat deel uitmaakt van de babyboomgeneratie. Deze campagne kreeg uiteindelijk bericht van The New York Times, Yahoo! en Reader's Digest:

Er zijn veel voorbeelden van openbare gegevensbronnen die tot uw beschikking staan. Wil je een stukje inhoud doen over de beste stad om een carrière in de financiële wereld te beginnen? Gebruik gegevens van LinkedIn Salaris om de gemiddelde salarissen binnen elke stad te vinden. Een stukje inhoud maken rond Harry Potter-huizen? Gebruik Google Trends om te vinden wat het populairste huis in elke staat is. Gegevens nodig over trends in arbeidskosten in de VS? Het Bureau of Labor Statistics en Census.gov hebben goudmijnen met potentiële gegevens om te gebruiken.

Zodra u uw gegevensbron heeft gevonden, wilt u de onbewerkte gegevens verzamelen en deze vervolgens gaan analyseren voor interessante inzichten die u in uw campagne kunt gebruiken.

Enquêtecampagne

Enquêtes maken is een fantastische manier om gegevens te verkrijgen die u in uw inhoud kunt gebruiken als u niet direct over gegevens beschikt. U kunt dit doen door tools zoals Google Surveys te gebruiken en zo'n 2.500 – 3.500 reacties te krijgen, waardoor een unieke dataset ontstaat.

Stel dat u bijvoorbeeld hebt besloten dat u een stukje inhoud wilt maken rond 'Koordafsnijding'. U heeft echter geen specifieke gegevensbronnen waaruit u interessante inzichten kunt halen. U kunt een enquête maken en mensen vragen naar hun neiging tot het doorknippen van snoeren.

In deze enquête kunt u vragen stellen als "Hoe waarschijnlijk is het dat u uw kabelabonnement de komende twee jaar opzegt?" en "Bij welke kabelprijs zou u overwegen het snoer door te knippen?".

Nadat de enquête is voltooid, kunt u de gegevens analyseren om interessante trends te vinden. Voor de vraag "Hoe waarschijnlijk is het dat u uw kabelabonnement de komende twee jaar opzegt?", kunt u de leeftijdsgroepen analyseren die het meest waarschijnlijk het snoer zullen doorsnijden. Hieronder ziet u een voorbeeld van de soorten inzichten die u uit een enquête kunt halen:

Vanaf hier kunt u interessante inzichten beginnen te trekken. Met behulp van de dummy-gegevens kunnen we zien dat de ondervraagde groepen in de leeftijdscategorie 65+ de meeste kans hadden om het snoer door te snijden. Dit zou zeker een interessant (hoewel vrij onwaarschijnlijk) gegevenspunt zijn dat we in onze inhoud zouden kunnen gebruiken en vervolgens aan journalisten kunnen pitchen. Natuurlijk kunt u ook naar andere demografische gegevens kijken, zoals geslacht en locatie.

Wanneer u uw vragen kiest om respondenten te stellen, probeer dan vooruit te denken en vragen te stellen die interessante resultaten kunnen opleveren. Probeer te voorkomen dat u vragen stelt waarbij de resultaten te voorspelbaar en dus niet nieuwswaardig zijn. Het doel van de enquête zou moeten zijn om interessante gegevens op te leveren waar u voorheen geen toegang toe had.

kaart campagne

Zoals de titel al doet vermoeden, is een kaartcampagne een soort digitale PR-campagne waarbij u uw gegevensinzichten op een kaart legt. In deze campagne voor 'De meest gegooglede taart in elke staat' van Prevention.com kunt u bijvoorbeeld zien hoe ze een taartpictogram over elke staat in de Verenigde Staten leggen.

De gegevens voor kaartcampagnes kunnen echt worden gegenereerd op basis van bestaande gegevens of enquêtes. De reden dat we ze echter hun eigen speciale categorie geven, is dat ze over het algemeen erg goed presteren. Met kaartcampagnes zijn de resultaten inherent gelokaliseerd in elke staat. Hier zijn bijvoorbeeld gegevens van een kaartcampagne die we hebben uitgevoerd en die resulteerde in backlinks van 112 verwijzende domeinen (81 gevolgde links):

We hebben ontdekt dat er veel journalisten zijn die er absoluut van houden om artikelen te behandelen die van toepassing zijn op hun specifieke gebied. Dit betekent dat kaartcampagnes u gegevenspunten geven waar u de hellingshoek voor alle 50 staten kunt draaien ("Texas' favoriete type taart is pecannoot", "Tennessee's favoriete type is schaaktaart").

Het digitale PR-proces 1. Ideatiefase

Nu u de algemene soorten campagnes kent, is het tijd om na te denken over welke u wilt maken. Dit begint bij het ideevormingsproces.

Idealiter wilt u 3 tot 5 verschillende campagne-opties bedenken. Door meerdere campagnes te bedenken, kunt u ze vervolgens met elkaar vergelijken om te bepalen welke waarschijnlijk de meeste dekking en backlinks voor uw merk zal genereren. Om u meer inzicht te geven in het bedenken van meerdere onderwerpen, kunt u de volgende regels gebruiken:

Regel #1: Kies een onderwerp dat tangentieel gerelateerd is aan uw bedrijf

Het is belangrijk dat het onderwerp van uw campagne op de een of andere manier gerelateerd is aan uw core business. Het zou bijvoorbeeld niet logisch zijn voor een tuinier om een stuk inhoud te maken dat vertelt over de meest modieuze steden in Amerika en het verhaal aan Vogue te pitchen. Een digitale PR-campagne die de steden met de meeste stadstuiniers bestrijkt en een pitch voor Appartementtherapie zal resulteren in veel meer gerichte berichtgeving.

Merk op hoe we de uitdrukking " tangentieel gerelateerd " hebben gebruikt. Het onderwerp dat je kiest hoeft niet exact te passen bij je core business. In het bovenstaande bloemenwinkelvoorbeeld zou je ook andere digitale PR-campagnes rond andere buitenonderwerpen kunnen overwegen, aangezien tuinieren over het algemeen bij dit concept past. Door u niet te beperken tot alleen campagnes over uw producten, opent u een groot aantal campagnemogelijkheden en vergroot u uw kansen op dekking.

Regel #2: Kies een nieuwswaardig onderwerp

Een ander belangrijk punt is dat om uw digitale PR-campagne succesvol te laten zijn, u ervoor moet zorgen dat alles wat u maakt op de een of andere manier nieuwswaardig is. Als dat niet het geval is, hebben journalisten geen reden om erover te berichten, omdat het hun artikelen niet helpt om klikken en shares te verdienen.

Het kan moeilijk zijn om een onderwerp te kiezen dat nieuwswaardig is. Er zijn echter strategieën die u kunt gebruiken om een campagne te bedenken die opvalt in de nieuwscyclus:

 • Identificeer uw "droompublicaties". Welke soorten onderwerpen behandelen ze meestal? Als u Cosmopolitan bijvoorbeeld identificeert als een droompublicatie, neem dan regelmatig contact op met de site en noteer de onderwerpen en soorten inhoud die ze publiceren.

 • Kies een campagne die actueel is tegen de tijd dat je voor journalisten gaat pitchen. Als je bijvoorbeeld in maart gaat pitchen, zou het zinvol zijn om een campagne rond March Madness te doen.

 • Gebruik tools zoals BuzzSumo en zoek naar trefwoorden die betrekking hebben op uw branche. Bekijk welke soorten inhoud de neiging hebben om veel sociale aandelen en interactie te krijgen.

 • Blader door Reddit om relevante subreddits met betrekking tot uw branche te vinden en kijk welke soorten inhoud de meeste stemmen krijgen.

 • Als je een team hebt, brainstorm dan over mogelijke onderwerpideeën.

Regel #3: Controleer of er recentelijk soortgelijke campagnes zijn uitgevoerd

Voordat u doorgaat met een campagne, moet u ervoor zorgen dat deze niet te recent is uitgevoerd. Niets is erger dan alle stappen te doorlopen om een campagne te maken en te pitchen, alleen maar om te ontdekken dat journalisten er al over hebben bericht.

Wanneer u met uw idee op de proppen komt, voert u snel een zoekopdracht uit om te zien of er andere vergelijkbare inhoud zoals die van u bestaat. Als het bestaat, onderzoek dan hoe recent het is gedaan. Als het alleen in het afgelopen jaar was en je van plan bent dezelfde journalisten te pitchen, wil je misschien een ander idee kiezen. Het is onwaarschijnlijk dat de journalist er nog een keer verslag van wil doen.

Regel #4: Rangschik uw campagnes

Als je eenmaal hebt gebrainstormd over meerdere ideeën voor digitale PR-campagnes waarmee je verder wilt gaan, kan het ook handig zijn om ze te rangschikken. Niet alle campagnes zijn gelijk en sommige zijn van nature sterker dan andere. We vinden het nuttig om elke campagne een score van 1-5 te geven op basis van vijf verschillende criteria:

 • Backlinkpotentieel : hoe waarschijnlijk is het dat dit backlinks oplevert?

 • Bereik diversiteit : hoeveel verschillende publicaties zouden hier interesse in hebben?

 • Outreach-hoeken : hoe waarschijnlijk is het dat we meerdere verschillende hoeken kunnen vinden om dit vanuit te pitchen?

 • Onderwerp actualiteit : Hoe relevant is deze campagne in de nieuwscyclus van vandaag?

 • Publiekgrootte : hoe groot is de omvang van het publiek voor onze doelpublicaties?

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe we elke inhoudscampagne beoordelen:

2. Publiceer de campagne: ontwerp & blogfase

Nu komt het spannende deel! U kunt uw campagne transformeren van een hoop onbewerkte gegevens in een spreadsheet naar prachtig ontworpen afbeeldingen die op een pagina van uw site staan.

De campagne moet als blogpost aan uw site worden toegevoegd en uit twee componenten bestaan:

 1. Aangepaste afbeeldingen die uw gegevensinzichten benadrukken

 2. Kopie die meer details geeft over het onderzoek en de bevindingen

We raden over het algemeen aan om 4-6 unieke afbeeldingen te maken voor uw meest interessante gegevenspunten. Als voorbeeld hebben we een digitale PR-campagne gedaan voor " How Much For A Case Of Beer By State? ”. Je kunt de afbeelding zien die we ervoor hebben gemaakt hier:

Deze afbeelding illustreert duidelijk de gegevens op een manier die gebruikers gemakkelijk kunnen begrijpen, en geeft journalisten een troef die ze heel gemakkelijk kunnen gebruiken in hun eigen berichtgeving over het artikel.

Voor dit onderdeel zul je waarschijnlijk met een grafisch ontwerper moeten werken. Wanneer we met grafisch ontwerpers werken, vinden we dat het het beste is om zo specifiek mogelijk te zijn als het gaat om hoe de afbeelding eruit moet zien. Op die manier hoeven ze zelf geen analyses uit te voeren en kunnen ze sneller creëren wat u zoekt. Als u geen grafisch ontwerper in dienst heeft, kunt u overwegen een betrouwbare freelancer te vinden op sites zoals Upwork.

Vervolgens moet u een kopie maken. Deze kopie moet de onderzoeksmethode uitleggen, hoe de gegevens zijn verzameld en verdere uitleg geven over elke afbeelding op de pagina. Dit hoeft geen enorm lang blogbericht te zijn, maar een introductie, 1-2 alinea's tekst voor elke afbeelding en een conclusie zouden voldoende moeten zijn.

Nadat de afbeeldingen zijn gemaakt en de kopie is geschreven, moet u een plek vinden waar uw campagne kan leven. Over het algemeen raden we aan dit toe te voegen aan de blog van uw site, omdat dit de meest natuurlijke plaats is voor informatieve inhoud.

3. Bouw een outreach-lijst op

Nadat je je campagne hebt gepubliceerd, ben je klaar om het pitchingproces te starten door relevante journalisten te vinden om tegen te pitchen.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een soort mediadatabase te gebruiken. Voor journalistiek onderzoek zijn we sterk afhankelijk van Cision . Met hun krachtige zoekfunctionaliteit kunt u naar journalisten en verkooppunten zoeken in veel verschillende categorieën, zoals naam, onderwerp, locatie, trefwoord en nog veel meer.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat ik heb vastgesteld dat ik iets wil laten zien op Forbes.com. Met Cision kan ik "Outlet Name" selecteren en vervolgens zoeken naar Forbes.com. Van daaruit krijg ik een grote lijst van journalisten die voor Forbes schrijven.

Als u op elke journalist klikt, vindt u de contactgegevens van elke journalist, samen met een biografie die nuttig kan zijn om te bepalen of ze geschikt zijn om uw campagne te verslaan:

U wilt uw campagne naar zoveel mogelijk gekwalificeerde journalisten sturen, dus maak een outreach-lijst van honderden contacten die u kunt bereiken tijdens de volgende fase van de campagne.

Als u geen budget heeft voor een mediadatabase, zijn er andere (maar iets moeilijkere) opties die u kunnen helpen bij het vinden van contactgegevens van journalisten. Als we bijvoorbeeld auteurs willen vinden die voor Forbes schrijven, kunnen we naar Twitter gaan en een zoekopdracht uitvoeren naar "contributor @Forbes":

Je kunt dan tools zoals Hunter.io's Bulk Email Finder gebruiken om de e-mailinformatie van sommige auteurs te vinden.

Met Hunter.io betaal je alleen op basis van het aantal inzendingen dat je door de tool haalt. Dit kan aanzienlijk goedkoper zijn dan betalen voor een abonnement op een mediadatabase. Natuurlijk zal dit proces veel handmatiger en tijdrovender zijn.

4. Pitchfase

Het laatste onderdeel van een goede digitale PR-campagne is het pitchingproces, waarbij we alle contactgegevens van de journalist die we zojuist hebben verzameld, nemen en contact met hen opnemen.

De gouden regel van het veld

Een belangrijk ding om te onthouden bij het pitchen is dat de gemiddelde journalist elke dag vele, vele verschillende pitches ontvangt. Een deel van hun taak is om ze allemaal te doorlopen en beslissingen te nemen over welke het meest succesvol zullen zijn. Omdat journalisten constant worden gebombardeerd met potentiële verhalen, wil je de gouden regel van pitchen volgen:

Doe zoveel mogelijk vooraf werk voor de journalist.

Dit betekent dat uw bereik kort, direct en gemakkelijk leesbaar moet zijn. We hebben gemerkt dat het erg handig is om opsommingstekens te gebruiken om de zaken beknopt te houden.

Dit is bijvoorbeeld hoe een pitch-e-mail eruit zou kunnen zien voor een gegevensonderzoek over honden in appartementen:

Onderwerpregel e-mail: de meest populaire hondenrassen in elke staat

Hallo [naam contactpersoon],

Mijn naam is Chris Long en ik ben bij Go Fish Digital. Onlangs hebben we een onderzoek uitgevoerd naar het favoriete hondenras van elke staat. Ons onderzoek heeft een aantal zeer interessante inzichten opgeleverd, waaronder:

 • De Golden Retriever was het meest populaire hondenras en werd door 42% van de respondenten als favoriet gekozen

 • Mensen in zuidelijke staten hadden 38% meer kans om grotere hondenrassen te kiezen dan die in noordelijke staten.

 • Mopsen waren een van de minst populaire rassen en werden slechts door 6% van de respondenten als favoriet gekozen.

U kunt ons volledige onderzoek vinden via de link hier; [link invoegen].

We zouden dit graag terugzien op [naam outlet]. Laat het ons weten als u denkt dat dit iets is waar u over wilt schrijven.

Deze e-mail is kort, to the point en laat snel onze belangrijkste bevindingen zien.

Bekijk voor meer geweldige tips Amanda Milligan's Whiteboard Friday over het onderwerp:

Outreach-software gebruiken

Hoewel het prima is om vanuit een Gmail-inbox te werken voor je pitching, kan outreach-software je helpen om dingen naar een hoger niveau te tillen. Ons team gebruikt Yesware . Pitchbox is een andere veelgebruikte optie. Beide helpen u bij het organiseren van uw outreach, het uitvoeren van A/B-tests en het verkrijgen van analyses van uw outreach-inspanningen.

Yesware stelt ons bijvoorbeeld in staat om open rates van de ene e-mail te vergelijken met die van een andere wanneer we dezelfde campagne pitchen. Op deze manier krijgen we meer inzicht in welke onderwerpregels meer kans hebben om grip te krijgen bij journalisten.

Relaties opbouwen met..

Lees verder »

Een mediadatamodel: wat het is en waarom je er een nodig hebt

Adverteren zit midden in een transformatie. Transparantie, vertrouwen en privacy zijn belangrijke aandachtspunten; technologische proliferatie en veranderingen in de regelgeving vinden regelmatig plaats. Het is tijd om te stoppen met geld verspillen en uw media-uitgaven bij te houden met een mediagegevensmodel. Lees het volledige artikel op MarketingProfs

Lees verder »

Evenwicht: 10 tips om creativiteit en proces in balans te brengen in B2B-contentmarketing

Twee marketeers terzijde illustratie van de hersenen met creatieve en intellectuele kanten afbeelding.

Twee marketeers terzijde illustratie van de hersenen met creatieve en intellectuele kanten afbeelding. Marketeers moeten voortdurend de aandacht van mensen verdienen en belonen. Als we daar niet in slagen, zijn er tal van andere inhoudsopties die er zijn. Mensen – ja, zelfs B2B-kopers – willen boeiende, vermakelijke en waardevolle inhoud. Dat is geweldig nieuws voor degenen onder ons aan de inhoudskant! Het betekent dat we regelmatig onze creatieve spieren moeten trainen, los moeten komen van saaie B2B en nieuwe manieren moeten bedenken om onze lezers te verrassen. Hoe gaaf is het bijvoorbeeld om Ghostbusters-referenties te maken … voor je job ? Maar hoe leuk en creatief het werk ook kan zijn, er is een cerebrale en analytische kant aan marketing die we niet mogen negeren. Als je via creatief schrijven in de marketing bent beland, en niet andersom, moet je misschien het linkerhersenhelftgedeelte van het werk ontwikkelen:

 • Schrijven voor een specifiek publiek
 • Voldoen aan de vraag van het publiek naar informatie
 • Het publiek aansporen om actie te ondernemen
 • Georganiseerd blijven
 • Resultaten na verloop van tijd verbeteren

Hier zijn 10 tips die ik gebruik om ervoor te zorgen dat ik geaard en georganiseerd blijf, zelfs als ik aan enorm creatieve inhoud werk. (Daarover gesproken, onze klant Dell Technologies heeft zojuist dit eBook met spionagefilmthema gepubliceerd, dat gewoon prachtig is). 1 – Omarm trefwoordonderzoek Te lang behandelden makers van inhoud SEO als een add-on – iets dat je erin strooide nadat de inhoud was voltooid. Het maakte geen deel uit van het creatieve proces. Het was gewoon iets dat je moest doen om ervoor te zorgen dat de bots je inhoud aanraadden. Maar nu weten we beter. Zoekwoordonderzoek moet deel uitmaken van het contentplanningsproces. En ook niet omdat het bots je inhoud leuker maakt. Een zoekwoord met een hoog volume betekent dat het een zoekwoord is waar echte mensen naar zoeken, omdat ze een behoefte hebben waaraan moet worden voldaan. Elk trefwoord is een verklaring van verlangen. Voor een creatieve contentmarketeer is het de beste keuze na een telepathische band met onze doelgroep. En nu we het erover hebben… 2 — Leer je publiek kennen Als je een creatieve schrijver bent, heb je waarschijnlijk een publiek dat je gewend bent aan te spreken. Toen ik aan het schrijven was voor mijn online comedy-game, waren het nerds zoals ik – mensen die leefden en ademden Star Trek, Star Wars, Doctor Who, et al. Bij TopRank Marketing heb ik echter geschreven voor CFO's, CEO's, cyberbeveiligingsexperts, eigenaren van kleine bedrijven, millennials op de arbeidsmarkt … met andere woorden, veel mensen die niet veel op mijn standaardpubliek lijken. Dus ik moest leren wat elk van deze groepen wilde, liefhad, haatte, waar ze bang voor waren en wat ze nodig hadden. Dat betekent veel onderzoek om uw creatieve inhoud te onderbouwen. 3 — Betrek diverse stemmen Hoe kunt u er absoluut zeker van zijn dat uw inhoud resoneert met een breder publiek? Betrek meer mensen bij het creatieproces. Dat betekent ideeën opdoen van zowel de millennials als de boomers in uw kantoor. Het kan betekenen dat u ook met mensen op andere afdelingen moet praten – als u voor CFO's schrijft, neem dan een vergadering met mensen op de financiële afdeling. Maar zoek naast de interne samenwerking naar manieren om zowel gerespecteerde experts uit de branche als potentiële klanten in uw inhoud te benadrukken. Dit alles vereist dat je… [bctt tweet=""Hoe kun je er absoluut zeker van zijn dat je inhoud resoneert met een breder publiek? Haal meer mensen bij het creatieproces." — Joshua Nite @nitewrites" username="toprank"] 4 — Laat het ego los Er is natuurlijk niets mis met trots zijn op je werk. Maar wij schrijvers hebben de neiging om de dingen die we schrijven te beschermen – we houden er niet van dat te veel mensen zich met onze kostbare woorden bemoeien. Als we schrijven voor persoonlijke expressie, is dat prima. Maar als het op marketing aankomt, moeten we ervoor zorgen dat de inhoud zo goed mogelijk is voor de doelgroep. En dat betekent veel redactioneel toezicht. Het is belangrijk om feedback en kwaliteitscontroles op uw werk te krijgen en om het uiteindelijke doel in de gaten te houden: inhoud die het merk dient, ongeacht wiens naam in de naamregel staat. 5 — Lees de inhoud van andere mensen Stephen King zei ooit: "Als je geen tijd hebt om te lezen, heb je ook geen tijd om te schrijven." Dat geldt zowel in marketing als in romans van duizend pagina's over moordende clowns uit de ruimte. Er zijn drie absoluut essentiële redenen om andere marketinginhoud te lezen, met name inhoud die is gericht op dezelfde doelgroep waarop u zich richt:

 1. Vind geweldige ideeën om te stelen… eh, lenen
 2. Vind hiaten waar u uw eigen briljante ideeën kunt invoegen
 3. Identificeer clichés om te vermijden

U wilt bijvoorbeeld een blog beginnen met 'In deze onzekere tijden…', maar als u regelmatig andere inhoud leest, weet u dat 99% van alle blogs die in 2020 zijn geschreven met die zin zijn begonnen, en u' Ik zal gedwongen zijn om origineler te zijn. 6 — Verwar de garnering niet voor de maaltijd Ongeveer een maand na mijn tijd bij TopRank Marketing, kreeg ik eindelijk echt de kans om mijn creatieve spieren te spannen. We waren een eBook met een superheldenthema aan het schrijven voor een klant. Ik ging helemaal uit – elke sectie had een volledige pagina over een superheld, gevolgd door een pagina die de superheld vergeleek met het onderwerp van de klant. Dus er was een sectie over Batman, en zijn methoden, en zijn gereedschapsriem, en dan een sectie die de metafoor koppelde aan de cloudsoftware waar we over schreven. Die eerste versie was een van mijn eerste lessen in het loslaten van ego en ook samenwerken. Mijn collega's vertelden me voorzichtig dat mensen meer wilden weten over de technologie, niet over het superheldengedoe. Ik gaf mensen te veel peterselie en te weinig biefstuk. Het creatieve thema in uw inhoud moet uw publiek aanspreken en het onderwerp verlevendigen. Maar het mag de informatie die u probeert over te brengen niet in de weg staan. 7 — Zorg voor een duidelijke volgende stap Marketingcontent moet uw lezer dwingen om specifieke actie te ondernemen. Het maakt niet uit hoe creatief en leuk je stuk is – en het zou genoeg van beide moeten zijn – aan het einde moet er een logische, zinvolle en meetbare volgende stap zijn. U moet de inhoudsreis en de oproepen tot actie plannen voordat u een enkele alinea met inhoud schrijft. Door de focus op de klant en hun reis te houden, zorgt u ervoor dat uw inhoud het werk doet dat het zou moeten doen. [bctt tweet=""Marketingcontent moet je lezer dwingen om specifieke actie te ondernemen. Hoe creatief en leuk je stuk ook is, aan het eind moet er een logische, zinvolle en meetbare volgende stap zijn." — Joshua Nite @nitewrites" username="toprank"] 8 — Investeer in resultaten Als je meetbare calls-to-action hebt, is de logische volgende stap om — erop te wachten — ze te meten . Als creatief schrijver is mijn impuls als ik klaar ben met een stuk om het de wereld in te sturen en er nooit meer naar te kijken. Als marketeer moeten we het tegenovergestelde doen. Kijk niet alleen af en toe naar de prestaties van uw inhoud. Ga in op die resultaten – wie leest de inhoud? Wie stuitert er rechtstreeks vanaf de zoekpagina op? Hoe lang besteden mensen ermee en hoeveel van hen klikken op uw CTA-link? Een grotere organisatie heeft misschien mensen wiens fulltime baan het is om naar die resultaten te kijken. Maar je moet er ook op gefixeerd zijn; deze statistieken zijn een doorlopende prestatiebeoordeling van uw doelgroep. 9 — Werk samen met Analytics-mensen Hoe graag contentmarketeers ook willen investeren in resultaten, het kan moeilijk zijn om de gegevens te verzamelen, te analyseren en te visualiseren. Daarom moeten we samenwerken met mensen die data eten, slapen en ademen. De analytische types die vragen schrijven en draaitabellen bouwen, zijn onmisbare bondgenoten voor hoogwaardige contentmarketing. Praat met ze, maak vrienden met ze, koop koekjes voor ze en neem ze mee uit voor een drankje naar keuze. Hoe meer je leert over elkaars disciplines, hoe effectiever je marketing zal zijn. En over leren gesproken… 10 — Ga verder met je opleiding Ik kwam in het marketingveld terecht met één heel bijzondere vaardigheid: ik kan dingen schrijven die mensen willen lezen, en ik kan het snel doen. Maar ik bleef alleen bij marketing omdat ik steeds meer leerde over alle andere aspecten van het bedrijf. We zijn nu in het tijdperk van de T-vormige marketeer. Als u een contentspecialist bent, moet u ook een beetje kennis hebben van SEO, vertrouwd zijn met analyses en zelfs af en toe een lunch met het verkoopteam nemen. Alles wat u leert, zal uw inhoud informeren en u een betere marketeer maken – en u in staat stellen uw creativiteit te verkennen en toch zinvolle, meetbare resultaten te behalen. Op zoek naar creatieve B2B-content die aanzet tot actie? We hebben je gedekt .

Het bericht Evenwicht: 10 tips om creativiteit en proces in B2B-contentmarketing in evenwicht te brengen verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

Lees verder »