seo
zelfranken

Opmerking: dit artikel is geschreven met de hulp van Tina Irizarry & RJ Wilson .

Een fundamentele waarheid van werken in SEO is dat linkbuilding moeilijker is geworden. Naarmate meer en meer mensen twijfelachtige methoden voor linkbuilding hebben bedacht, is Google veel strenger geworden over wat een kwaliteitslink is .

Widget-links? Probeer het opnieuw .

Studielinks? Beschouwd als " een lastige situatie ".

Zelfs de heilige gastpost wordt nu afgekeurd.

Dus, hoe moet een website links bouwen?

Hoewel er nog steeds veel volledig geldige manieren zijn om links van hoge kwaliteit te bouwen, begint digitale PR zich te onderscheiden van de rest van het pakket. Begin 2021 prees John Mueller berucht de inspanningen van digitale PR , die zijn status als een levensvatbare vorm van linkbuilding verder hielp versterken.

Gelukkig heeft ons team bij Go Fish Digital een lange geschiedenis in het uitvoeren van digitale PR-campagnes voor onze klanten. Omdat we in de loop van de tijd een aantal geweldige interne processen hebben ontwikkeld, wilden we die vandaag met u delen.

Wat is digitale PR?

Digitale PR is een marketingstrategie die traditionele PR-mediarelaties combineert met digitale kanalen zoals SEO, sociale media en influencer-marketing. Met digitale PR kunnen merken relaties ontwikkelen met invloedrijke media om redactionele aandacht te krijgen, waardoor de backlinks van hun website, merkbekendheid, SEO en meer worden verbeterd.

Terwijl de wereld zich steeds verder verwijdert van de traditionele gedrukte journalistiek, zullen merken zich moeten aanpassen om relaties te ontwikkelen met invloedrijke entiteiten die grote online volgers hebben. Hier komt digitale PR om de hoek kijken.

De doelen van digitale PR kunnen ongetwijfeld verschillen, afhankelijk van uw merk. Sommige bedrijven willen misschien samenwerken met Instagram-accounts met grote volgers die hun demografische doelgroepen bevatten om de verkoop te stimuleren. Andere bedrijven willen misschien samenwerken met een invloedrijke entiteit om meer naamsbekendheid te genereren. Een van de meest voorkomende toepassingen van digitale PR is echter het bouwen van backlinks.

Om redactionele backlinks te krijgen, moet er veel gebeuren. U moet brainstormen over verschillende ideeën die een journalist graag zou willen behandelen. Vervolgens moet u inhoud maken die nieuwswaardig is en de tijd en aandacht van de journalist verdient. Vervolgens moet u alle potentiële journalisten onderzoeken die geïnteresseerd zijn in uw inhoud en ze pitchen. Vaak zijn er honderden pitches nodig om je content succesvol te plaatsen.

Hoewel dit veel lijkt, is dit de realiteit van het bouwen van backlinks in de huidige tijd. Om deze reden wilden we de verschillende stappen in deze uitgebreide gids samenvoegen om u te laten zien hoe u backlinks kunt genereren met behulp van digitale PR-tactieken.

Soorten digitale PR-campagnes

Onze ervaring is dat campagnes die gebruikmaken van datapunten over het algemeen het beste werken om dekking te krijgen. Door datagedreven te zijn, helpen we journalisten een verhaal te creëren door fascinerende, nieuwe data te ontdekken waar hun lezers waarschijnlijk niets vanaf weten.

Bovendien is een op data gebaseerde benadering een herhaalbaar model. Hoewel een organisatie kan deelnemen aan een nieuwswaardig evenement (liefdadigheidsevenement, fusie, bedrijfsaankondiging), zijn deze verhalen moeilijk maand na maand te herhalen. Er zijn echter veel onbenutte gegevens waaruit verhalen kunnen worden gemaakt. Deze aanpak zorgt ervoor dat u consistent nieuwswaardige campagnes kunt genereren zonder afhankelijk te zijn van externe evenementen van derden.

Natuurlijk zijn datacampagnes niet de enige manier om digitale PR te genereren en er zijn veel andere volledig valide methoden. We vinden echter dat het gebruik van gegevens het meest consistent en betrouwbaar is.

Bestaande datacampagne

In een bestaande gegevenscampagne wilt u een soort gegevensbron identificeren die u kunt gebruiken om interessante inzichten te vinden als uitgangspunt voor uw inhoud die u aan journalisten gaat presenteren.

Hier is bijvoorbeeld een campagne die we hebben gemaakt voor "The Best US Cities for Baby Boomers ". We verzamelden gegevens over de mediane huizenprijzen, banen per 100.000 mensen en het percentage van de bevolking dat deel uitmaakt van de babyboomgeneratie. Deze campagne kreeg uiteindelijk bericht van The New York Times, Yahoo! en Reader's Digest:

Er zijn veel voorbeelden van openbare gegevensbronnen die tot uw beschikking staan. Wil je een stukje inhoud doen over de beste stad om een carrière in de financiële wereld te beginnen? Gebruik gegevens van LinkedIn Salaris om de gemiddelde salarissen binnen elke stad te vinden. Een stukje inhoud maken rond Harry Potter-huizen? Gebruik Google Trends om te vinden wat het populairste huis in elke staat is. Gegevens nodig over trends in arbeidskosten in de VS? Het Bureau of Labor Statistics en Census.gov hebben goudmijnen met potentiële gegevens om te gebruiken.

Zodra u uw gegevensbron heeft gevonden, wilt u de onbewerkte gegevens verzamelen en deze vervolgens gaan analyseren voor interessante inzichten die u in uw campagne kunt gebruiken.

Enquêtecampagne

Enquêtes maken is een fantastische manier om gegevens te verkrijgen die u in uw inhoud kunt gebruiken als u niet direct over gegevens beschikt. U kunt dit doen door tools zoals Google Surveys te gebruiken en zo'n 2.500 – 3.500 reacties te krijgen, waardoor een unieke dataset ontstaat.

Stel dat u bijvoorbeeld hebt besloten dat u een stukje inhoud wilt maken rond 'Koordafsnijding'. U heeft echter geen specifieke gegevensbronnen waaruit u interessante inzichten kunt halen. U kunt een enquête maken en mensen vragen naar hun neiging tot het doorknippen van snoeren.

In deze enquête kunt u vragen stellen als "Hoe waarschijnlijk is het dat u uw kabelabonnement de komende twee jaar opzegt?" en "Bij welke kabelprijs zou u overwegen het snoer door te knippen?".

Nadat de enquête is voltooid, kunt u de gegevens analyseren om interessante trends te vinden. Voor de vraag "Hoe waarschijnlijk is het dat u uw kabelabonnement de komende twee jaar opzegt?", kunt u de leeftijdsgroepen analyseren die het meest waarschijnlijk het snoer zullen doorsnijden. Hieronder ziet u een voorbeeld van de soorten inzichten die u uit een enquête kunt halen:

Vanaf hier kunt u interessante inzichten beginnen te trekken. Met behulp van de dummy-gegevens kunnen we zien dat de ondervraagde groepen in de leeftijdscategorie 65+ de meeste kans hadden om het snoer door te snijden. Dit zou zeker een interessant (hoewel vrij onwaarschijnlijk) gegevenspunt zijn dat we in onze inhoud zouden kunnen gebruiken en vervolgens aan journalisten kunnen pitchen. Natuurlijk kunt u ook naar andere demografische gegevens kijken, zoals geslacht en locatie.

Wanneer u uw vragen kiest om respondenten te stellen, probeer dan vooruit te denken en vragen te stellen die interessante resultaten kunnen opleveren. Probeer te voorkomen dat u vragen stelt waarbij de resultaten te voorspelbaar en dus niet nieuwswaardig zijn. Het doel van de enquête zou moeten zijn om interessante gegevens op te leveren waar u voorheen geen toegang toe had.

kaart campagne

Zoals de titel al doet vermoeden, is een kaartcampagne een soort digitale PR-campagne waarbij u uw gegevensinzichten op een kaart legt. In deze campagne voor 'De meest gegooglede taart in elke staat' van Prevention.com kunt u bijvoorbeeld zien hoe ze een taartpictogram over elke staat in de Verenigde Staten leggen.

De gegevens voor kaartcampagnes kunnen echt worden gegenereerd op basis van bestaande gegevens of enquêtes. De reden dat we ze echter hun eigen speciale categorie geven, is dat ze over het algemeen erg goed presteren. Met kaartcampagnes zijn de resultaten inherent gelokaliseerd in elke staat. Hier zijn bijvoorbeeld gegevens van een kaartcampagne die we hebben uitgevoerd en die resulteerde in backlinks van 112 verwijzende domeinen (81 gevolgde links):

We hebben ontdekt dat er veel journalisten zijn die er absoluut van houden om artikelen te behandelen die van toepassing zijn op hun specifieke gebied. Dit betekent dat kaartcampagnes u gegevenspunten geven waar u de hellingshoek voor alle 50 staten kunt draaien ("Texas' favoriete type taart is pecannoot", "Tennessee's favoriete type is schaaktaart").

Het digitale PR-proces 1. Ideatiefase

Nu u de algemene soorten campagnes kent, is het tijd om na te denken over welke u wilt maken. Dit begint bij het ideevormingsproces.

Idealiter wilt u 3 tot 5 verschillende campagne-opties bedenken. Door meerdere campagnes te bedenken, kunt u ze vervolgens met elkaar vergelijken om te bepalen welke waarschijnlijk de meeste dekking en backlinks voor uw merk zal genereren. Om u meer inzicht te geven in het bedenken van meerdere onderwerpen, kunt u de volgende regels gebruiken:

Regel #1: Kies een onderwerp dat tangentieel gerelateerd is aan uw bedrijf

Het is belangrijk dat het onderwerp van uw campagne op de een of andere manier gerelateerd is aan uw core business. Het zou bijvoorbeeld niet logisch zijn voor een tuinier om een stuk inhoud te maken dat vertelt over de meest modieuze steden in Amerika en het verhaal aan Vogue te pitchen. Een digitale PR-campagne die de steden met de meeste stadstuiniers bestrijkt en een pitch voor Appartementtherapie zal resulteren in veel meer gerichte berichtgeving.

Merk op hoe we de uitdrukking " tangentieel gerelateerd " hebben gebruikt. Het onderwerp dat je kiest hoeft niet exact te passen bij je core business. In het bovenstaande bloemenwinkelvoorbeeld zou je ook andere digitale PR-campagnes rond andere buitenonderwerpen kunnen overwegen, aangezien tuinieren over het algemeen bij dit concept past. Door u niet te beperken tot alleen campagnes over uw producten, opent u een groot aantal campagnemogelijkheden en vergroot u uw kansen op dekking.

Regel #2: Kies een nieuwswaardig onderwerp

Een ander belangrijk punt is dat om uw digitale PR-campagne succesvol te laten zijn, u ervoor moet zorgen dat alles wat u maakt op de een of andere manier nieuwswaardig is. Als dat niet het geval is, hebben journalisten geen reden om erover te berichten, omdat het hun artikelen niet helpt om klikken en shares te verdienen.

Het kan moeilijk zijn om een onderwerp te kiezen dat nieuwswaardig is. Er zijn echter strategieën die u kunt gebruiken om een campagne te bedenken die opvalt in de nieuwscyclus:

 • Identificeer uw "droompublicaties". Welke soorten onderwerpen behandelen ze meestal? Als u Cosmopolitan bijvoorbeeld identificeert als een droompublicatie, neem dan regelmatig contact op met de site en noteer de onderwerpen en soorten inhoud die ze publiceren.

 • Kies een campagne die actueel is tegen de tijd dat je voor journalisten gaat pitchen. Als je bijvoorbeeld in maart gaat pitchen, zou het zinvol zijn om een campagne rond March Madness te doen.

 • Gebruik tools zoals BuzzSumo en zoek naar trefwoorden die betrekking hebben op uw branche. Bekijk welke soorten inhoud de neiging hebben om veel sociale aandelen en interactie te krijgen.

 • Blader door Reddit om relevante subreddits met betrekking tot uw branche te vinden en kijk welke soorten inhoud de meeste stemmen krijgen.

 • Als je een team hebt, brainstorm dan over mogelijke onderwerpideeën.

Regel #3: Controleer of er recentelijk soortgelijke campagnes zijn uitgevoerd

Voordat u doorgaat met een campagne, moet u ervoor zorgen dat deze niet te recent is uitgevoerd. Niets is erger dan alle stappen te doorlopen om een campagne te maken en te pitchen, alleen maar om te ontdekken dat journalisten er al over hebben bericht.

Wanneer u met uw idee op de proppen komt, voert u snel een zoekopdracht uit om te zien of er andere vergelijkbare inhoud zoals die van u bestaat. Als het bestaat, onderzoek dan hoe recent het is gedaan. Als het alleen in het afgelopen jaar was en je van plan bent dezelfde journalisten te pitchen, wil je misschien een ander idee kiezen. Het is onwaarschijnlijk dat de journalist er nog een keer verslag van wil doen.

Regel #4: Rangschik uw campagnes

Als je eenmaal hebt gebrainstormd over meerdere ideeën voor digitale PR-campagnes waarmee je verder wilt gaan, kan het ook handig zijn om ze te rangschikken. Niet alle campagnes zijn gelijk en sommige zijn van nature sterker dan andere. We vinden het nuttig om elke campagne een score van 1-5 te geven op basis van vijf verschillende criteria:

 • Backlinkpotentieel : hoe waarschijnlijk is het dat dit backlinks oplevert?

 • Bereik diversiteit : hoeveel verschillende publicaties zouden hier interesse in hebben?

 • Outreach-hoeken : hoe waarschijnlijk is het dat we meerdere verschillende hoeken kunnen vinden om dit vanuit te pitchen?

 • Onderwerp actualiteit : Hoe relevant is deze campagne in de nieuwscyclus van vandaag?

 • Publiekgrootte : hoe groot is de omvang van het publiek voor onze doelpublicaties?

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe we elke inhoudscampagne beoordelen:

2. Publiceer de campagne: ontwerp & blogfase

Nu komt het spannende deel! U kunt uw campagne transformeren van een hoop onbewerkte gegevens in een spreadsheet naar prachtig ontworpen afbeeldingen die op een pagina van uw site staan.

De campagne moet als blogpost aan uw site worden toegevoegd en uit twee componenten bestaan:

 1. Aangepaste afbeeldingen die uw gegevensinzichten benadrukken

 2. Kopie die meer details geeft over het onderzoek en de bevindingen

We raden over het algemeen aan om 4-6 unieke afbeeldingen te maken voor uw meest interessante gegevenspunten. Als voorbeeld hebben we een digitale PR-campagne gedaan voor " How Much For A Case Of Beer By State? ”. Je kunt de afbeelding zien die we ervoor hebben gemaakt hier:

Deze afbeelding illustreert duidelijk de gegevens op een manier die gebruikers gemakkelijk kunnen begrijpen, en geeft journalisten een troef die ze heel gemakkelijk kunnen gebruiken in hun eigen berichtgeving over het artikel.

Voor dit onderdeel zul je waarschijnlijk met een grafisch ontwerper moeten werken. Wanneer we met grafisch ontwerpers werken, vinden we dat het het beste is om zo specifiek mogelijk te zijn als het gaat om hoe de afbeelding eruit moet zien. Op die manier hoeven ze zelf geen analyses uit te voeren en kunnen ze sneller creëren wat u zoekt. Als u geen grafisch ontwerper in dienst heeft, kunt u overwegen een betrouwbare freelancer te vinden op sites zoals Upwork.

Vervolgens moet u een kopie maken. Deze kopie moet de onderzoeksmethode uitleggen, hoe de gegevens zijn verzameld en verdere uitleg geven over elke afbeelding op de pagina. Dit hoeft geen enorm lang blogbericht te zijn, maar een introductie, 1-2 alinea's tekst voor elke afbeelding en een conclusie zouden voldoende moeten zijn.

Nadat de afbeeldingen zijn gemaakt en de kopie is geschreven, moet u een plek vinden waar uw campagne kan leven. Over het algemeen raden we aan dit toe te voegen aan de blog van uw site, omdat dit de meest natuurlijke plaats is voor informatieve inhoud.

3. Bouw een outreach-lijst op

Nadat je je campagne hebt gepubliceerd, ben je klaar om het pitchingproces te starten door relevante journalisten te vinden om tegen te pitchen.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een soort mediadatabase te gebruiken. Voor journalistiek onderzoek zijn we sterk afhankelijk van Cision . Met hun krachtige zoekfunctionaliteit kunt u naar journalisten en verkooppunten zoeken in veel verschillende categorieën, zoals naam, onderwerp, locatie, trefwoord en nog veel meer.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat ik heb vastgesteld dat ik iets wil laten zien op Forbes.com. Met Cision kan ik "Outlet Name" selecteren en vervolgens zoeken naar Forbes.com. Van daaruit krijg ik een grote lijst van journalisten die voor Forbes schrijven.

Als u op elke journalist klikt, vindt u de contactgegevens van elke journalist, samen met een biografie die nuttig kan zijn om te bepalen of ze geschikt zijn om uw campagne te verslaan:

U wilt uw campagne naar zoveel mogelijk gekwalificeerde journalisten sturen, dus maak een outreach-lijst van honderden contacten die u kunt bereiken tijdens de volgende fase van de campagne.

Als u geen budget heeft voor een mediadatabase, zijn er andere (maar iets moeilijkere) opties die u kunnen helpen bij het vinden van contactgegevens van journalisten. Als we bijvoorbeeld auteurs willen vinden die voor Forbes schrijven, kunnen we naar Twitter gaan en een zoekopdracht uitvoeren naar "contributor @Forbes":

Je kunt dan tools zoals Hunter.io's Bulk Email Finder gebruiken om de e-mailinformatie van sommige auteurs te vinden.

Met Hunter.io betaal je alleen op basis van het aantal inzendingen dat je door de tool haalt. Dit kan aanzienlijk goedkoper zijn dan betalen voor een abonnement op een mediadatabase. Natuurlijk zal dit proces veel handmatiger en tijdrovender zijn.

4. Pitchfase

Het laatste onderdeel van een goede digitale PR-campagne is het pitchingproces, waarbij we alle contactgegevens van de journalist die we zojuist hebben verzameld, nemen en contact met hen opnemen.

De gouden regel van het veld

Een belangrijk ding om te onthouden bij het pitchen is dat de gemiddelde journalist elke dag vele, vele verschillende pitches ontvangt. Een deel van hun taak is om ze allemaal te doorlopen en beslissingen te nemen over welke het meest succesvol zullen zijn. Omdat journalisten constant worden gebombardeerd met potentiële verhalen, wil je de gouden regel van pitchen volgen:

Doe zoveel mogelijk vooraf werk voor de journalist.

Dit betekent dat uw bereik kort, direct en gemakkelijk leesbaar moet zijn. We hebben gemerkt dat het erg handig is om opsommingstekens te gebruiken om de zaken beknopt te houden.

Dit is bijvoorbeeld hoe een pitch-e-mail eruit zou kunnen zien voor een gegevensonderzoek over honden in appartementen:

Onderwerpregel e-mail: de meest populaire hondenrassen in elke staat

Hallo [naam contactpersoon],

Mijn naam is Chris Long en ik ben bij Go Fish Digital. Onlangs hebben we een onderzoek uitgevoerd naar het favoriete hondenras van elke staat. Ons onderzoek heeft een aantal zeer interessante inzichten opgeleverd, waaronder:

 • De Golden Retriever was het meest populaire hondenras en werd door 42% van de respondenten als favoriet gekozen

 • Mensen in zuidelijke staten hadden 38% meer kans om grotere hondenrassen te kiezen dan die in noordelijke staten.

 • Mopsen waren een van de minst populaire rassen en werden slechts door 6% van de respondenten als favoriet gekozen.

U kunt ons volledige onderzoek vinden via de link hier; [link invoegen].

We zouden dit graag terugzien op [naam outlet]. Laat het ons weten als u denkt dat dit iets is waar u over wilt schrijven.

Deze e-mail is kort, to the point en laat snel onze belangrijkste bevindingen zien.

Bekijk voor meer geweldige tips Amanda Milligan's Whiteboard Friday over het onderwerp:

Outreach-software gebruiken

Hoewel het prima is om vanuit een Gmail-inbox te werken voor je pitching, kan outreach-software je helpen om dingen naar een hoger niveau te tillen. Ons team gebruikt Yesware . Pitchbox is een andere veelgebruikte optie. Beide helpen u bij het organiseren van uw outreach, het uitvoeren van A/B-tests en het verkrijgen van analyses van uw outreach-inspanningen.

Yesware stelt ons bijvoorbeeld in staat om open rates van de ene e-mail te vergelijken met die van een andere wanneer we dezelfde campagne pitchen. Op deze manier krijgen we meer inzicht in welke onderwerpregels meer kans hebben om grip te krijgen bij journalisten.

Relaties opbouwen met..

Lees verder »

Adverteren zit midden in een transformatie. Transparantie, vertrouwen en privacy zijn belangrijke aandachtspunten; technologische proliferatie en veranderingen in de regelgeving vinden regelmatig plaats. Het is tijd om te stoppen met geld verspillen en uw media-uitgaven bij te houden met een mediagegevensmodel. Lees het volledige artikel op MarketingProfs

Lees verder »

Bespaar tijd, vermijd het bewerken van code en maak eenvoudig aangepaste gebeurtenissen door uw analyse-instellingen te configureren via GTM.
Bezoek Search Engine Land voor het volledige artikel.

Lees verder »
marketing
zelfranken

Twee marketeers terzijde illustratie van de hersenen met creatieve en intellectuele kanten afbeelding.

Twee marketeers terzijde illustratie van de hersenen met creatieve en intellectuele kanten afbeelding. Marketeers moeten voortdurend de aandacht van mensen verdienen en belonen. Als we daar niet in slagen, zijn er tal van andere inhoudsopties die er zijn. Mensen – ja, zelfs B2B-kopers – willen boeiende, vermakelijke en waardevolle inhoud. Dat is geweldig nieuws voor degenen onder ons aan de inhoudskant! Het betekent dat we regelmatig onze creatieve spieren moeten trainen, los moeten komen van saaie B2B en nieuwe manieren moeten bedenken om onze lezers te verrassen. Hoe gaaf is het bijvoorbeeld om Ghostbusters-referenties te maken … voor je job ? Maar hoe leuk en creatief het werk ook kan zijn, er is een cerebrale en analytische kant aan marketing die we niet mogen negeren. Als je via creatief schrijven in de marketing bent beland, en niet andersom, moet je misschien het linkerhersenhelftgedeelte van het werk ontwikkelen:

 • Schrijven voor een specifiek publiek
 • Voldoen aan de vraag van het publiek naar informatie
 • Het publiek aansporen om actie te ondernemen
 • Georganiseerd blijven
 • Resultaten na verloop van tijd verbeteren

Hier zijn 10 tips die ik gebruik om ervoor te zorgen dat ik geaard en georganiseerd blijf, zelfs als ik aan enorm creatieve inhoud werk. (Daarover gesproken, onze klant Dell Technologies heeft zojuist dit eBook met spionagefilmthema gepubliceerd, dat gewoon prachtig is). 1 – Omarm trefwoordonderzoek Te lang behandelden makers van inhoud SEO als een add-on – iets dat je erin strooide nadat de inhoud was voltooid. Het maakte geen deel uit van het creatieve proces. Het was gewoon iets dat je moest doen om ervoor te zorgen dat de bots je inhoud aanraadden. Maar nu weten we beter. Zoekwoordonderzoek moet deel uitmaken van het contentplanningsproces. En ook niet omdat het bots je inhoud leuker maakt. Een zoekwoord met een hoog volume betekent dat het een zoekwoord is waar echte mensen naar zoeken, omdat ze een behoefte hebben waaraan moet worden voldaan. Elk trefwoord is een verklaring van verlangen. Voor een creatieve contentmarketeer is het de beste keuze na een telepathische band met onze doelgroep. En nu we het erover hebben… 2 — Leer je publiek kennen Als je een creatieve schrijver bent, heb je waarschijnlijk een publiek dat je gewend bent aan te spreken. Toen ik aan het schrijven was voor mijn online comedy-game, waren het nerds zoals ik – mensen die leefden en ademden Star Trek, Star Wars, Doctor Who, et al. Bij TopRank Marketing heb ik echter geschreven voor CFO's, CEO's, cyberbeveiligingsexperts, eigenaren van kleine bedrijven, millennials op de arbeidsmarkt … met andere woorden, veel mensen die niet veel op mijn standaardpubliek lijken. Dus ik moest leren wat elk van deze groepen wilde, liefhad, haatte, waar ze bang voor waren en wat ze nodig hadden. Dat betekent veel onderzoek om uw creatieve inhoud te onderbouwen. 3 — Betrek diverse stemmen Hoe kunt u er absoluut zeker van zijn dat uw inhoud resoneert met een breder publiek? Betrek meer mensen bij het creatieproces. Dat betekent ideeën opdoen van zowel de millennials als de boomers in uw kantoor. Het kan betekenen dat u ook met mensen op andere afdelingen moet praten – als u voor CFO's schrijft, neem dan een vergadering met mensen op de financiële afdeling. Maar zoek naast de interne samenwerking naar manieren om zowel gerespecteerde experts uit de branche als potentiële klanten in uw inhoud te benadrukken. Dit alles vereist dat je… [bctt tweet=""Hoe kun je er absoluut zeker van zijn dat je inhoud resoneert met een breder publiek? Haal meer mensen bij het creatieproces." — Joshua Nite @nitewrites" username="toprank"] 4 — Laat het ego los Er is natuurlijk niets mis met trots zijn op je werk. Maar wij schrijvers hebben de neiging om de dingen die we schrijven te beschermen – we houden er niet van dat te veel mensen zich met onze kostbare woorden bemoeien. Als we schrijven voor persoonlijke expressie, is dat prima. Maar als het op marketing aankomt, moeten we ervoor zorgen dat de inhoud zo goed mogelijk is voor de doelgroep. En dat betekent veel redactioneel toezicht. Het is belangrijk om feedback en kwaliteitscontroles op uw werk te krijgen en om het uiteindelijke doel in de gaten te houden: inhoud die het merk dient, ongeacht wiens naam in de naamregel staat. 5 — Lees de inhoud van andere mensen Stephen King zei ooit: "Als je geen tijd hebt om te lezen, heb je ook geen tijd om te schrijven." Dat geldt zowel in marketing als in romans van duizend pagina's over moordende clowns uit de ruimte. Er zijn drie absoluut essentiële redenen om andere marketinginhoud te lezen, met name inhoud die is gericht op dezelfde doelgroep waarop u zich richt:

 1. Vind geweldige ideeën om te stelen… eh, lenen
 2. Vind hiaten waar u uw eigen briljante ideeën kunt invoegen
 3. Identificeer clichés om te vermijden

U wilt bijvoorbeeld een blog beginnen met 'In deze onzekere tijden…', maar als u regelmatig andere inhoud leest, weet u dat 99% van alle blogs die in 2020 zijn geschreven met die zin zijn begonnen, en u' Ik zal gedwongen zijn om origineler te zijn. 6 — Verwar de garnering niet voor de maaltijd Ongeveer een maand na mijn tijd bij TopRank Marketing, kreeg ik eindelijk echt de kans om mijn creatieve spieren te spannen. We waren een eBook met een superheldenthema aan het schrijven voor een klant. Ik ging helemaal uit – elke sectie had een volledige pagina over een superheld, gevolgd door een pagina die de superheld vergeleek met het onderwerp van de klant. Dus er was een sectie over Batman, en zijn methoden, en zijn gereedschapsriem, en dan een sectie die de metafoor koppelde aan de cloudsoftware waar we over schreven. Die eerste versie was een van mijn eerste lessen in het loslaten van ego en ook samenwerken. Mijn collega's vertelden me voorzichtig dat mensen meer wilden weten over de technologie, niet over het superheldengedoe. Ik gaf mensen te veel peterselie en te weinig biefstuk. Het creatieve thema in uw inhoud moet uw publiek aanspreken en het onderwerp verlevendigen. Maar het mag de informatie die u probeert over te brengen niet in de weg staan. 7 — Zorg voor een duidelijke volgende stap Marketingcontent moet uw lezer dwingen om specifieke actie te ondernemen. Het maakt niet uit hoe creatief en leuk je stuk is – en het zou genoeg van beide moeten zijn – aan het einde moet er een logische, zinvolle en meetbare volgende stap zijn. U moet de inhoudsreis en de oproepen tot actie plannen voordat u een enkele alinea met inhoud schrijft. Door de focus op de klant en hun reis te houden, zorgt u ervoor dat uw inhoud het werk doet dat het zou moeten doen. [bctt tweet=""Marketingcontent moet je lezer dwingen om specifieke actie te ondernemen. Hoe creatief en leuk je stuk ook is, aan het eind moet er een logische, zinvolle en meetbare volgende stap zijn." — Joshua Nite @nitewrites" username="toprank"] 8 — Investeer in resultaten Als je meetbare calls-to-action hebt, is de logische volgende stap om — erop te wachten — ze te meten . Als creatief schrijver is mijn impuls als ik klaar ben met een stuk om het de wereld in te sturen en er nooit meer naar te kijken. Als marketeer moeten we het tegenovergestelde doen. Kijk niet alleen af en toe naar de prestaties van uw inhoud. Ga in op die resultaten – wie leest de inhoud? Wie stuitert er rechtstreeks vanaf de zoekpagina op? Hoe lang besteden mensen ermee en hoeveel van hen klikken op uw CTA-link? Een grotere organisatie heeft misschien mensen wiens fulltime baan het is om naar die resultaten te kijken. Maar je moet er ook op gefixeerd zijn; deze statistieken zijn een doorlopende prestatiebeoordeling van uw doelgroep. 9 — Werk samen met Analytics-mensen Hoe graag contentmarketeers ook willen investeren in resultaten, het kan moeilijk zijn om de gegevens te verzamelen, te analyseren en te visualiseren. Daarom moeten we samenwerken met mensen die data eten, slapen en ademen. De analytische types die vragen schrijven en draaitabellen bouwen, zijn onmisbare bondgenoten voor hoogwaardige contentmarketing. Praat met ze, maak vrienden met ze, koop koekjes voor ze en neem ze mee uit voor een drankje naar keuze. Hoe meer je leert over elkaars disciplines, hoe effectiever je marketing zal zijn. En over leren gesproken… 10 — Ga verder met je opleiding Ik kwam in het marketingveld terecht met één heel bijzondere vaardigheid: ik kan dingen schrijven die mensen willen lezen, en ik kan het snel doen. Maar ik bleef alleen bij marketing omdat ik steeds meer leerde over alle andere aspecten van het bedrijf. We zijn nu in het tijdperk van de T-vormige marketeer. Als u een contentspecialist bent, moet u ook een beetje kennis hebben van SEO, vertrouwd zijn met analyses en zelfs af en toe een lunch met het verkoopteam nemen. Alles wat u leert, zal uw inhoud informeren en u een betere marketeer maken – en u in staat stellen uw creativiteit te verkennen en toch zinvolle, meetbare resultaten te behalen. Op zoek naar creatieve B2B-content die aanzet tot actie? We hebben je gedekt .

Het bericht Evenwicht: 10 tips om creativiteit en proces in B2B-contentmarketing in evenwicht te brengen verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

Lees verder »

Kunstmatige intelligentie kan u laten zien hoe, wanneer en waar u interne koppelingen kunt optimaliseren om uw hoogste rankingpotentieel te bereiken. Hier is hoe.

Het bericht Hoe SEO-vriendelijke interne linkstructuren te bouwen met behulp van AI verscheen eerst op Search Engine Journal .

Lees verder »

Boek nu uw All Access-pas voor slechts $ 199 — of bundel met een tweedaagse workshop voor slechts $ 299!
Bezoek Search Engine Land voor het volledige artikel.

Lees verder »
marketing
zelfranken

Met de recente wereldwijde pandemie is alles in ons dagelijks leven veranderd. Er is een drastische verandering opgetreden in de manier waarop we zaken doen, aangezien veel ervan nu virtueel wordt uitgevoerd.

Als we teruggaan naar hoe de dingen ooit waren, waren er enkele uitdagende aspecten die bedrijven moesten overwinnen.

Brick-and-mortelwinkels die voornamelijk offline opereerden, moesten verhuizen en online gaan (of meestal online). Voor sommige bedrijven was dit hun eerste ervaring met de digitale wereld, terwijl anderen met bestaande e-commercesites hun bedrijf zagen groeien.

De overgang van een offline bedrijf naar online gaan brengt zeker een hele reeks uitdagingen met zich mee. U moet deze wijzigingen aan uw klanten doorgeven als u dat nog niet heeft gedaan.

We gaan enkele manieren bespreken om ervoor te zorgen dat uw online aanwezigheid de veranderingen in uw offline bedrijf weerspiegelt. We zullen ook enkele tips behandelen voor het aanpassen en hervormen van uw advertenties en marketing om uw nieuwe bedrijfsmodel te dienen in ongekende tijden.

90 essentiële tools voor WordPress-webontwerpers en -ontwikkelaars

Update uw belangrijkste online vermeldingen

De kans is groot dat je open bent en dat de diensten die je levert iets anders zijn dan voorheen. Het is dus van cruciaal belang dat wanneer een klant naar uw bedrijf zoekt, ze die veranderingen in al uw online vermeldingen zien en niet hoeven te bellen om uw openingstijden of services te bevestigen – of, erger nog, naar een concurrent gaan die de zaken duidelijker heeft gemaakt.

Als uw bedrijf open is of gewijzigde activiteiten heeft, moet u ervoor zorgen dat uw klanten er gemakkelijk achter kunnen komen, anders gaan ze ervan uit dat u gesloten bent.

Drie hoofdgebieden waarop u zich moet concentreren en onmiddellijk moet bijwerken, zijn: Google Mijn Bedrijf, Facebook en uw eigen website.

Google Mijn Bedrijf

We gaan ervan uit dat u al een Google Mijn Bedrijf- account heeft ingesteld om de fundamentele informatie over uw bedrijf (locatie, website, openingstijden, enzovoort) weer te geven wanneer uw bedrijf wordt weergegeven in Google-zoekopdrachten. (Als dat niet het geval is, moet u dat eerst instellen.)

Google is een van de belangrijkste manieren waarop uw klanten naar uw bijgewerkte openingstijden en services zullen zoeken – hoewel niet iedereen Facebook, Yelp, Instagram en dergelijke gebruikt, gebruikt vrijwel iedereen behalve misschien de oprichter van Bing en hun directe familie Google – dus het is cruciaal om uw wijzigingen daar te plaatsen. Doe dit zo snel mogelijk (zoals nu).

De dingen die je moet updaten zijn:

 • Uren. Of, als uw fysieke locatie nog steeds volledig gesloten is, markeert u uw bedrijf als 'Tijdelijk gesloten'.
 • Diensten. Als de aard van uw diensten is gewijzigd, voegt u kenmerken toe aan uw profiel, zoals 'bezorgen' of 'ophalen'.
 • berichten. Plaats een korte update waarin u uw klanten op de hoogte stelt van uw wijzigingen. Dat heeft een tweeledig doel: het delen van informatie en het signaleren van uw klanten dat u nog steeds actief bezig bent met de dagelijkse werkzaamheden.

google mijn bedrijf

Facebook

Werk de Facebook-pagina van uw bedrijf bij om ook de wijzigingen in uw openingstijden en services weer te geven . (Facebook heeft een sectie "Tijdelijke servicewijzigingen" opgezet om u door het proces te helpen, die u kunt vinden op Pagina-instellingen > Pagina-info > Tijdelijke servicewijzigingen.)

facebook verandert

Via: Marketingland .

U kunt ook een kort bericht schrijven over de wijzigingen in uw bedrijf en dit bovenaan uw tijdlijn vastzetten.

Dit zou ook een goed moment kunnen zijn om wat vaker op Facebook te posten, aangezien het gebruik nog steeds enorm stijgt. Probeer daarom snel te reageren op klanten die op dit moment vragen stellen op Facebook om hen gerust te stellen dat de kwaliteit van de service die u levert niet is veranderd.

Je eigen website

Zelfs als klanten het meest waarschijnlijk informatie over uw bedrijf zoeken op Google of sociale media, is het belangrijk om de kanalen die u volledig bezit en beheert, bij te werken. (Dat omvat zaken als uw website, uw e-mails, het voicemailbericht van uw winkel en zelfs de bewegwijzering in uw vensters.)

Immers, als iemand je nieuwe uren op Google ziet maar de oude uren op je website, kan dat voor verwarring zorgen.

Zorg er dus voor dat u uw eigen website en al uw eigen kanalen bijwerkt met uw nieuwe openingstijden en eventuele wijzigingen in de services die u levert.

Andere plaatsen om te updaten

Hoe vinden mensen jouw bedrijf? Als je veel klanten van Yelp krijgt, werk dan je vermelding daar bij . Evenzo met andere sociale media, als je een populair Instagram-account of Twitter-feed hebt, noteer dan de wijzigingen van je bedrijf in je bio. Craigslist? De online Gouden Gids? Lokale bedrijvengidsen? Houd klanten op de hoogte van de situatie van uw bedrijf, waar u ook weet dat ze naar u zoeken.

Optimaliseer uw website voor lokale SEO

Zoekmachineoptimalisatie is een bedrijfstak van 80 miljard dollar , dus we kunnen het natuurlijk niet volledig samenvatten in een handvol opsommingstekens. Er zijn echter enkele relatief snelle maatregelen die u kunt nemen om uw lokale SEO te verbeteren en die uw bedrijf zowel nu als in de toekomst kunnen vergroten. En hey, dit is een geweldig project om aan te nemen om uw zakelijke bekendheid te vergroten.

Optimaliseer uw Google Mijn Bedrijf-vermelding

Google heeft een marktaandeel van 92 procent voor zoeken, dus zoekmachineoptimalisatie en Google-optimalisatie zijn in feite overlappende cirkels in een Venn-diagram. En als het gaat om het optimaliseren voor lokaal zoeken op Google, is de belangrijkste factor uw Google Mijn Bedrijf-vermelding.

Enkele van de belangrijkste dingen die u in uw profiel moet onderzoeken, zijn:

 • Uw servicegebied. Google wil de best mogelijke zoekresultaten bieden. Dus als iemand op zoek is naar een specifiek type bedrijf in zijn of haar regio, wil Google duidelijk laten zien dat bedrijven overeenkomen met zowel het type als het geografische gebied. Als u een te groot geografisch servicegebied aanbiedt, kan dat ertoe leiden dat minder mensen uw vermelding zien doorklikken of erop reageren, en dat kan op zijn beurt Google erop wijzen dat andere lokale concurrenten wellicht beter zijn. Zorg er dus voor dat het gebied dat u zegt te bestrijken, echt overeenkomt met het gebied dat u bestrijkt.
 • Primaire categorie en categorieën. Zorg ervoor dat uw primaire categorie het beste past bij uw bedrijf, maar gebruik ook aanvullende categorieën die betrekking hebben op de kleinere aspecten van wat u doet. Als u bijvoorbeeld een restaurant runt dat doorgaat met het verkopen van boodschappen en het produceren van dozen, voegt u de categorieën 'supermarkt' en/of 'boodschappenbezorgservice' toe.
 • Producten. U kunt, afhankelijk van uw primaire categorie, de mogelijkheid hebben om de producten die u verkoopt handmatig aan uw vermelding toe te voegen. Profiteer van die functie als deze beschikbaar is, omdat het klanten kan helpen u te vinden wanneer ze naar die producten zoeken.
 • attributen. Neem de tijd om kenmerken voor uw bedrijf toe te voegen, zoals waarvoor u populair bent en wat u aanbiedt.
 • Foto's. Hoewel foto's je zoekpositie niet helpen, zullen ze je helpen converteren wanneer iemand je profiel vindt. Google heeft ontdekt dat bedrijven met foto's 35 procent meer doorklikken naar hun website dan bedrijven zonder.
 • berichten. Voeg berichten toe over wat u verkoopt, deel afbeeldingen en bied aanbiedingen aan. Berichten verlopen over zeven dagen, dus houd ze up-to-date en actueel. Gebruik trefwoorden in die berichten waarvan u denkt dat mensen ze zouden gebruiken bij het zoeken naar uw bedrijf.
 • Vraag naar recensies. Recensies zijn een van de grootste bijdragers aan een Google Mijn Bedrijf-vermelding die bij meer zoekopdrachten opduikt. Moedig uw beste klanten aan om eerlijke beoordelingen voor u achter te laten en het zal u helpen vaker in de zoekresultaten te verschijnen.

Focus op uw SIL's ("Service op locaties")

De belangrijkste manier waarop mensen naar een lokaal bedrijf zoeken, is een combinatie van de stad en de service. Als u bijvoorbeeld in Los Angeles, Californië woont en op Google naar een bouwer wilt zoeken, typt u waarschijnlijk 'Bouwer in Los Angeles' of 'bouwer in Los Angeles'.

Die zoektermen worden SiLs genoemd, wat staat voor service op locatie. U moet een lijst maken van de verschillende manieren waarop mensen naar uw bedrijf kunnen zoeken met behulp van de SiLs-indeling (bijv. 'bouwer in Los Angeles', 'betrouwbare bouwer in Los Angeles', 'Beste bouwer van Los Angeles').

Als u eenmaal heeft besloten op welke SiL's u zich wilt richten, is de volgende stap ervoor te zorgen dat uw site wordt weergegeven wanneer mensen die zoekopdrachten uitvoeren. Dit proces gaat over in traditioneel SEO-werk (backlinks, relevante inhoud, enzovoort), maar enkele van de belangrijkste dingen die u kunt doen, zijn:

 • Specifieke URL's instellen. Als u meerdere gebieden bedient, stelt u bestemmingspagina's op uw site in met uw services en stemt u de URL's af op die gebieden.
 • Maak lokale broninhoud. Plaats een blogpost over 'Snel thuis repareren'. Geef enkele tips en focus ze lokaal (bespreek bijvoorbeeld wat er gebeurt als je niet de juiste schroeven op een wandarmatuur gebruikt).
 • Probeer wat snelle backlinks te krijgen. Neem contact op met andere lokale bedrijven en bied aan om een linkruil te doen. Laat ze naar uw bedrijf linken met uw sleutel SiL als de tekst van de link; je wilt dat de link een bouwer in Los Angeles is, niet Jack's Building Services. Je kunt ook een paar plug-ins geven aan andere lokale bedrijven in je inhoud, omdat dat goodwill kan genereren en ze misschien zelfs naar je inhoud kunnen laten linken.

Zorg ervoor dat uw Apple Maps-vermelding is geoptimaliseerd

Apple Maps is misschien niet de kaarten-app die de meeste mensen regelmatig gebruiken – Google Maps heeft een dominant marktaandeel – maar Apple Maps is de kaarten-app die heel veel mensen onbedoeld regelmatig gebruiken. Wanneer iemand een Siri- of Spotlight-zoekopdracht uitvoert naar een lokaal bedrijf op een iOS-apparaat, krijgen ze de resultaten in Apple Maps. De iPhone heeft een marktaandeel van 33 procent in de VS, dus veel mensen die onderweg zijn, krijgen hun lokale zoekresultaten op Apple Maps.

U kunt uw bedrijf toevoegen aan Apple Maps of aan uw profiel werken op Apple Maps Connect . Zorg ervoor dat je je huidige openingstijden en services hebt bijgewerkt. Net als bij uw Google Mijn Bedrijf-account, bevestigt u de locatie van uw bedrijf en zorgt u ervoor dat uw primaire categorie correct is. De wijzigingen zouden over ongeveer een week moeten verschijnen.

Plan uw marketing strategisch en adequaat

Het is moeilijk om op een 'business as usual'-manier op de markt te brengen met hoe de huidige situatie is ondanks de heropening van de meeste bedrijven. De overgrote meerderheid van de bedrijven heeft hun marketing gewijzigd op basis van de pandemie. Hier zijn enkele van de benaderingen die u kunt volgen.

Laat zien hoe uw bedrijf in een onmiddellijke behoefte voorziet

Mensen geven over het algemeen geld uit aan dingen voor het heden. Als gevolg hiervan moet uw marketingstrategie gericht zijn op alles wat u verkoopt en een onmiddellijke behoefte in het leven van uw klanten vervult. Dat betekent niet dat je van bloemist moet overstappen naar het maken van maskers of handschoenen. Wat het wel betekent, is dat u uw producten op de juiste manier moet positioneren. (Een bloemist kan bijvoorbeeld promoten hoeveel mooiere bloemen een huis er uit laten zien, ruiken en voelen).

Zoals je zult zien in deze lijst met onmiddellijke behoeften, kan bijna alles als een onmiddellijke behoefte worden beschouwd als je het correct inkadert:

 • Levenspunten. Voedsel, zowel essentieel voedsel als moreelverhogend, uitspattingen en lekkernijen. Medische benodigdheden, beschermingsmiddelen, toiletartikelen, basiskleding.
 • De kinderen bezig houden. Activiteiten, binnenspeeltuinen, puzzels, boeken, speelgoed, educatief speelgoed.
 • Werken vanuit huis. Computerapparatuur en -upgrades, producten voor thuiskantoren, sta-bureaus, lampen, joggingbroeken.
 • Vermaak en ontsnapping. Media, activiteiten, videogameproducten, upgrades voor thuisbioscopen. Dit kan zelfs zaken zijn als sieraden of andere luxe goederen met de juiste marketingspin gericht op het juiste klantensegment.
 • Verbouwing. Gereedschap, doe-het-zelf projecten, planten, tuinproducten, matrassen, verf, verlichting.
 • Comfort. Kleding, meubels, beddengoed, stimulators.
 • Zelfverbetering. Thuisfitness, online cursussen, meditatieproducten, vitamines en supplementen, huidverzorgingsproducten, muziekinstrumenten.

Als er echt geen manier is om op dit moment wat u verkoopt als iets essentieels of quasi-essentieels in te kaderen, richt u dan in plaats daarvan op uw merk en waarden. Positioneer uw marketing rond wat uw merk op dit moment doet om te proberen een bijdrage te leveren, uw voortdurende toewijding aan en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap, en wat u voor mensen gaat doen als we eenmaal aan de andere kant van dit alles staan.

Houd de focus lokaal

Uw lokale klanten zijn eraan gewend dat ze naar uw bedrijf kunnen gaan om te krijgen wat ze nodig hebben. Dat is misschien niet meer het geval. Het is aan jou om je klanten en de mensen in de gemeenschappen die je bedient, op de hoogte te stellen van de wijzigingen in je bedrijf en wat je wel en niet kunt bieden op dit moment.

Hoewel veel van de stappen die we eerder in dit artikel hebben beschreven, kunnen helpen, zoals het bijwerken van uw Google-aanwezigheid, sociale media en website, raden we u ook aan de boodschap op andere manieren te verspreiden.

Als u een e-maillijst heeft, kunt u deze gebruiken om uw klanten op de hoogte te houden en om aanbiedingen te promoten die u nu heeft.

Als u budget over heeft, kunt u nu ook sterke resultaten behalen door lokaal te adverteren. Gebruik locatiegebaseerde filters op sociale media om de juiste klanten in uw regio te targeten, zodat ze op de hoogte blijven van wat u verkoopt.

Zorg ervoor dat u de nadruk legt op dingen waar mensen op dit moment om geven in uw marketing, zoals of u nog steeds contactloze leveringen en afhalingen doet, hoe u uw klanten en werknemers veilig houdt en uw rol in de gemeenschap en het lokale ecosysteem. Mensen willen lokale bedrijven ondersteunen, dus als u uitstekende producten en diensten levert en oprecht laat zien hoe uw waarden overeenkomen met de waarden van uw klanten en gemeenschappen, maakt dat het gemakkelijk voor iemand om de beslissing te nemen om bij u te winkelen.

Gebruik empathie

Het is belangrijk om de juiste toon te vinden met je marketingcampagnes. Promoties die de toon hebben van 'verkoop van gebruikte auto's' – te verkopend, te agressief, te oneerlijk, te onbetrouwbaar – voelen vooral los van de realiteit of de algemene stemming van consumenten.

Marketing moet nu een dunne lijn bewandelen. Er moet een gevoel van empathie en sympathie zijn voor uw klanten en de steeds veranderende situaties.

Hier zijn twee goede vuistregels die u nu met uw marketing kunt volgen.

Ten eerste: probeer het grotere goed te promoten: positioneer uw producten om mensen te helpen, toon empathie en laat zien dat u om uw klanten, de gemeenschap en de hele wereld geeft. Vergeet niet om de focus op uw klanten te houden en hoe uw bedrijf op dit moment in hun onmiddellijke behoeften voorziet.

En ten tweede: wanneer je iets op sociale media plaatst of een e-mail stuurt, bedenk dan hoe het eruit zou zien naast heel slecht nieuws. Vermijd het licht van situaties. Houd het perspectief: u zou niets willen zeggen dat uw merk zou kunnen beledigen of een slechte naam zou kunnen bezorgen.

Belangrijkste leerpunten

In een wereld van steeds veranderende situaties en sociale afstand, zijn veel offline bedrijven nu of nog steeds afhankelijk van hun online aanwezigheid, zowel voor verkoop als om klanten op de hoogte te houden.

Het is belangrijk om uw online vermeldingen bij te werken met uw nieuwe openingstijden en services, zodat uw klanten precies weten wat u aanbiedt en wanneer en hoe ze het kunnen krijgen.

 • Google Mijn Bedrijf. Zorg ervoor dat u de cruciale informatie in uw Google Mijn Bedrijf-vermelding bijwerkt en voeg een bericht toe met een korte update over uw wijzigingen.
 • Facebook. Werk de Facebook-pagina van uw bedrijf bij en plaats regelmatig berichten om uw klanten te laten weten dat u voor hen beschikbaar bent.
 • Uw eigen website. Verwaarloos uw eigen website niet. Zorg ervoor dat het ook uw nieuwe openingstijden, services en bedrijfsinformatie weerspiegelt.
 • Andere aanbiedingen. Als je klanten krijgt van Yelp, Craigslist, andere sociale-mediasites of ergens anders online, zorg er dan voor dat je je profiel daar ook bijwerkt.

Dit is ook een goed moment om je opnieuw te concentreren op je lokale zoekmachineoptimalisatie, wat zowel op korte als op lange termijn vruchten kan afwerpen.

 • Optimaliseer uw Google-vermelding. Concentreer u op uw bedrijfscategorieën, producten, kenmerken en berichten.
 • Zoek uit wat je SiL's zijn. Veel mensen zullen uw bedrijf ontdekken door te zoeken op 'service op locatie'. Bepaal de meest voorkomende SiL's die mensen zullen gebruiken om u te vinden en onderneem stappen om uw positie in zoekmachines voor die termen te verbeteren.
 • Optimaliseer uw Apple Maps-vermelding. Siri- en Spotlight-zoekopdrachten maken gebruik van Apple Maps – en de iPhone heeft een groot marktaandeel. Zorg ervoor dat alles in uw profiel op Apple Maps volledig en nauwkeurig is om in meer resultaten te verschijnen.

Pas ten slotte uw marketing aan zodat deze overeenkomt met wat mensen nu nodig hebben en hoe u ze kunt behouden.

 • Laat zien hoe u in een onmiddellijke behoefte voorziet. Kader uw marketing rond..
Lees verder »
marketing
zelfranken

Het gebruik van zoekwoorden om andere merknamen, producten of services te targeten, is een van de gemakkelijkste manieren om achter concurrenten aan te gaan in Google Ads. Maar het targeten van zoekwoorden van concurrenten kan duur worden. Het goede nieuws is dat we meer opties hebben dan alleen het zoeknetwerk.

voorbeeld van concurrerende zoekadvertentie

Hoewel Zoeken altijd de diepste intentie heeft, zijn er enkele vrij specifieke targetingopties die we kunnen gebruiken voor andere campagnetypen die ook een diepe intentie hebben. In dit bericht ga ik drie manieren bespreken waarop u het publiek van uw concurrenten kunt bereiken zonder hun zoekwoorden te targeten.

 1. Bouw aangepaste doelgroepen met zoekwoorden van concurrenten
 2. Creëer aangepaste doelgroepen met URL's van concurrenten
 3. YouTube-advertenties targeten op video's van concurrenten

1. Bouw aangepaste doelgroepen op met zoekwoorden van concurrenten

Zoals u wellicht weet, zijn aangepaste intentiedoelgroepen en aangepaste affiniteitsdoelgroepen gecombineerd in één aangepaste doelgroepfunctie in Google Ads, waardoor we doelgroepen beter kunnen bereiken in overeenstemming met het doeltype van onze campagne. Het helpt ons ook om concurrerende advertenties weer te geven.

Hoe het werkt

Deze strategie zorgt ervoor dat uw video- en ontdekkingscampagnes worden weergegeven voor gebruikers die hebben gezocht op termen van concurrenten.

Hoe je dat doet

Ga naar Hulpmiddelen en instellingen > Gedeelde bibliotheek > Doelgroepbeheer om uw aangepaste doelgroep te maken.

Kies de optie om te targeten op 'Mensen die op Google naar een van deze termen hebben gezocht'.

aangepaste doelgroepconfiguratie voor google-advertenties - optie om mensen te kiezen die hebben gezocht op termen van concurrenten

Het gedeelte "op Google" hiervan is essentieel, omdat het betekent dat u zich in wezen richt op mensen die hebben gezocht naar een lijst met termen op Google-eigendommen zoals YouTube en Google.com. Dat lees je goed. Hier is de exacte quote van Google.

"Geef zoektermen op die uw ideale klant op Google gebruikt. Uw advertenties bereiken mensen die naar deze en vergelijkbare termen zoeken, alleen in campagnes die worden uitgevoerd op Google-eigendommen. In andere campagnes worden de termen gebruikt als interesses of aankoopintenties."

Neem nu uw lijst met termen van concurrenten en voeg ze toe aan uw nieuwe aangepaste doelgroep. Stel dat u bijvoorbeeld laptops verkoopt en dat Asus een van uw concurrenten is. Termen die u kunt toevoegen, zijn onder meer: asus-laptoprecensies, asus-laptopproblemen, asus i5-laptop, beste asus-gaminglaptop, enzovoort.

voorbeeld van aangepaste doelgroep voor Google-advertenties met zoektermen van concurrenten

Als mensen eerder naar deze termen hebben gezocht op Google en YouTube, is dat een veel diepere bedoeling dan een bewustmakingspubliek.

Hoewel aangepaste doelgroepen misschien niet zo specifiek zijn als bieden op merknamen van concurrenten in Zoeken , kunnen we ze toch gebruiken om een zeer relevante doelgroep te bereiken en hun besluitvorming in het voordeel van uw merk te beïnvloeden.

Opmerkingen over deze strategie

Waar ik wel op wil wijzen is die laatste zin in het citaat hierboven.

"Bij andere campagnes worden de termen gebruikt als interesses of aankoopintenties."

Dit betekent dat deze instelling van toepassing is op YouTube- en Discovery-campagnes, omdat dit Google-eigendommen zijn. Hoewel u aangepaste doelgroepen voor display-campagnes kunt gebruiken, zijn display-plaatsingen geen Google-property's.

Test ze voor uw video- en ontdekkingscampagnes (Discovery omvat nu ook Gmail-plaatsingen ) om op een andere manier onder de aandacht van het publiek van uw concurrenten te komen.

2. Maak aangepaste doelgroepen met URL's van concurrenten

Naast targeting op trefwoord of zoekterm voor uw aangepaste doelgroepen, kunt u ook specifieke URL's invoeren. Dit was een strategie die ik graag gebruikte in de tijd van Custom Affinity, maar hij is nog steeds beschikbaar in Custom Audiences.

Hoe het werkt

Deze strategie maakt een lijst van alle URL's van uw concurrenten en maakt een publiek van die domeinen.

Hoe je dat doet

Dus wat u gaat doen, is een nieuwe aangepaste doelgroep maken en de optie 'Mensen opnemen met de volgende interesses of gedragingen' kiezen. Onder dat vak ziet u vervolgens 'Doelgroep uitbreiden door ook op te nemen:', waar u kunt klikken op 'Mensen die door typen websites bladeren.

aangepaste doelgroepen voor Google-advertenties maken met behulp van interesses en aankoopintenties

U kunt dan "Mensen die websites bezoeken die vergelijkbaar zijn met" selecteren en u krijgt een ander gebied waar u zoveel webpagina's van concurrenten kunt toevoegen als u wilt.

Om verder te gaan met het voorbeeld van mijn laptopverkoper, zijn enkele URL's die ik aan deze lijst heb toegevoegd www.dell.com/en-us, www.asus.com/us/, store.acer.com/en-us/laptops en meer.

aangepaste doelgroepen voor Google-advertenties maken met URL's van concurrenten

Hoewel dit niet zo exact is als targeting op historische zoektermen, is het wel gericht op specifiek gebruikersgedrag als uw concurrenten vrij vergelijkbare websites hebben. Gebruik deze strategie voor een meer trechterbenadering om een introductie te geven aan gebruikers die mogelijk geïnteresseerd zijn in de producten van uw merk.

Opmerkingen over deze strategie

Het is belangrijk op te merken dat deze targeting anders werkt dan het toevoegen van zoektermen. We zijn en kunnen geen gebruikers targeten die de door u ingevoerde URL's daadwerkelijk hebben bezocht. U kunt geen remarketing uitvoeren zonder uw tag op die URL's te plaatsen, en dit is geen plaatsingstargeting voor het Display Netwerk .

In plaats daarvan vertelt deze instelling Google om uw advertenties te targeten op gebruikers die websites bezoeken die vergelijkbaar zijn met de websites die u invoert.

3. Plaats YouTube-advertenties op video's van concurrenten

Deze derde strategie (een van mijn favorieten) omvat plaatsingstargeting: plaatsingstargeting voor YouTube .

Hoe het werkt

Deze strategie plaatst u voor het publiek van uw concurrenten door te adverteren op hun eigen YouTube-video's. Een van de beste gevoelens die ik in deze branche krijg, is dat ik een klant het plaatsingsrapport voor een bepaalde advertentiegroep laat zien en hen laat zien welke bekendheid, weergaven en conversies we krijgen van de YouTube-video's of het YouTube-kanaal van hun concurrenten.

Hoe je dat doet

Ga hiervoor naar je plaatsingsopties voor YouTube-advertenties.

plaatsingstargeting op youtube plaatsingen kiezen

Ik ging verder met mijn laptopvoorbeeld en typte Hewlett Packard in.

voorbeeld van youtube-plaatsing zoeken op naam van concurrent

Je kunt dan specifieke YouTube-video's targeten of een heel kanaal targeten als je concurrent komt opdagen.

Opmerkingen over deze strategie

Als u besluit een advertentiegroep met gerichte plaatsingen op YouTube te plaatsen, moet u rekening houden met de kleine lettertjes. Als u plaatsingen alleen op YouTube of in het Display Netwerk target, komen uw advertenties nu in aanmerking voor weergave op beide. Houd dus nog steeds in de gaten waar uw advertenties worden weergegeven in de plaatsingsrapporten om ervoor te zorgen dat uw advertenties op de gewenste plaatsingen van concurrenten blijven staan.

Richt u op het publiek van uw concurrenten zonder de bank te breken

Het kan effectief zijn om de zoekwoorden van uw concurrenten in het zoeknetwerk van Google Ads te targeten, maar in sommige gevallen kan het ook duur zijn. Deze drie goedkope opties die ik u heb gegeven, kunnen krachtige manieren zijn om bekendheid op te bouwen en de juiste gebruiker aan te trekken die mogelijk geïnteresseerd is in wat u verkoopt. Test ze uit en combineer ze met creatieve en bestemmingspagina's die laten zien waarom uw merk superieur is.

Lees verder »
marketing
zelfranken

Brian Solis

Brian Solis Als dit je eerste keer is, is Inside B2B Influence een podcastserie die een kijkje neemt achter de schermen van B2B-marketing en inzichten belicht met topmanagers over influencer-marketing voor B2B-bedrijven. Bij TopRank Marketing doen we ons best om lezers en luisteraars in contact te brengen met insiders van B2B-marketing over strategieën, trends, tactieken en de toekomst om de praktijk van groeiende invloed binnen en buiten B2B-merken te vergroten. In aflevering 17 van Inside B2B Influence hebben we een terugkerende gast die weinig introductie nodig heeft gezien zijn prestaties, en toch zouden we het allemaal missen als ik niet had vermeld dat Brian Solis Global Innovation Evangelist is bij Salesforce, een 8X bestverkopende auteur, global keynote speaker, digitale pionier en al meer dan 10 jaar een goede vriend. [bijschrift id="attachment_30272" width="500"] Lee Odden Valerie Combs Brian Solis Lee, Valerie, Brian – 2008 (Foto: Brian Solis)[/caption] Als iemand die een voortrekkersrol heeft gespeeld bij het bestuderen, innoveren en uitoefenen van invloed in de B2B-bedrijfs- en technologiewereld, nam ik contact op met Brian voor zijn mening over wat de toekomst heeft invloed op B2B-organisaties van binnen en van buiten, waar je op moet letten bij zakelijke influencers en gedachten over hoe je invloed kunt schalen. Hoogtepunten van aflevering 17 zijn onder meer:

 • Voordelen die influencer marketing creëert voor B2B-merken in 2022
 • De belangrijkste kwaliteiten die B2B-merken moeten zoeken in influencers
 • Het belang voor B2B-merken om invloed van binnenuit te vergroten
 • De volgende evolutie van invloed voor B2B-bedrijven
 • Waar moeten B2B-bedrijven rekening mee houden om invloed te vergroten?

Luister naar The Future of Influence in B2B Marketing met Brian Solis: Transcript – Inside B2B Influence Episode 17: The Future of Influence for B2B Marketing In het allereerste onderzoeksrapport over B2B influencer marketing deelde u dat "in een tijd van duisternis, chaos of verwarring, B2B-merken een kans hebben om het licht te zijn voor hun klanten." Nu we 2021 afsluiten en weer een jaar van de pandemie ingaan, wat voor soort voordeel brengt influencermarketing met zich mee voor B2B-merken?

Ik denk dat (B2B influencer marketing) belangrijker is dan ooit. @briansolis

Brian: Ik denk dat het belangrijker is dan het ooit is geweest en een pluim voor jou voor het lanceren van dat eerste rapport. Ik begrijp dat het ongelooflijk succesvol was, dus bedankt dat ik daar deel van mocht uitmaken. Ik zal proberen de punten op deze manier met elkaar te verbinden voor degenen die luisteren. Bij Salesforce is het onze missie om bedrijven te helpen, niet alleen om te transformeren, maar ook om relevant te zijn en te gedijen in wat ik noem, een nieuwe economie. Het is het woord roman, net als in nieuw betekent coronavirus nieuw en ongebruikelijk, en dat betekent dat we een nieuw jaar tegemoet gaan, een nieuw bedrijfsgenre zonder draaiboek. Als we dat standpunt innemen, betekent dat dat we een zeer solide standpunt moeten hebben over hoe we u gaan helpen. Hoe ziet het bedrijfsleven er aan de andere kant uit? Hoe ziet elke functie er aan de andere kant uit? Marketing, verkoop en service? Hoe komen ze allemaal samen om nu in wezen de onderneming van de toekomst te creëren? En dat zal veel werk vergen, veel thought leadership, veel inhoud, veel video, veel artikelen, veel sociale media om diegenen te bereiken die op zoek zijn naar inzichten – om de punten te verbinden tussen waardevolle informatie en acties voor degenen die ze nodig hebben.

We zijn nu allemaal marketeers geworden. @briansolis

Wat dat betreft kun je niet zomaar ideeën hebben. Je kunt niet alleen de oplossingen hebben. Je moet ook het vermogen hebben om de punten te verbinden tussen die ideeën en mensen die ze nodig hebben. Dus in zekere zin zijn we nu allemaal marketeers geworden. En dat vind ik een goede zaak. Ik denk dat marketing zelf een veel grotere toegevoegde waarde krijgt, het stijgt in de rangen van helpen te dienen, denk ik, is de beste manier om het te zeggen, niet alleen om op de markt te brengen of te promoten of om oogbollen te krijgen, maar om mensen te dienen. Ik denk dat het is als een oproep tot de wapens of deze verlichting die ons een groter gevoel van doel geeft, een nobeler gevoel van doel. Dus dat gezegd hebbende, ik heb veel te lezen, veel te leren en opnieuw te leren in deze tijden, want er zijn zeker veel echt slimme mensen die er zijn. Ik hoop gewoon door te gaan, niet alleen na te denken over manieren om bedrijven te helpen, maar ook om na te denken over manieren om mensen op hun manier te bereiken. En dat heeft me "control alt delete" veel aannames, dat is zeker. B2B-marketeers hebben veel lessen geleerd van onze B2C-tegenhangers, waaronder wat een influencer maakt. B2B-influencers zijn meer dan experts met branchereferenties. Ze zijn ook steeds meer makers. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen in een influencer waar merken naar moeten zoeken? Brian: Oh man, laten we beginnen met de vraag wat een influencer maakt. Weet je, ik denk terug aan sommige van de gesprekken, hoeveel jaar hebben we deze echt geweldige gesprekken? Ik waardeer het enorm hoe lang we elkaar al kennen. We hebben samen heel veel toffe dingen gedaan. Ik denk dat dit een tijd is waarin het bijna net zo opwindend is als toen we elkaar voor het eerst ontmoetten. Weet je nog? Sociale media kwamen net bij elkaar. Het was gewoon chaos. Het was het wilde westen. En ik denk dat dit het moment is. Ik weet niet of mensen zullen oppikken dat het die tijd is, maar het is echt zo. Ik wil het om deze reden noemen. Wat is een beïnvloeder? Want als we in 2022 komen, denk ik dat we allemaal deze visioenen zouden kunnen hebben van een mooi mens op een strand in Thailand. Iemand loopt en ziet hun rug met hun hand uitgestrekt en houdt hun hand vast. Weet je, dat is waar veel traditionele marketeers volgens mij over denken in termen van influencer marketing. Ik ga er niet op kloppen. Het is voor B2C een van de meest innovatieve, creatieve dingen geweest die ik in lange tijd heb gezien. Er is echter niets om te zeggen dat als het om B2B gaat, je ook geen mens kunt zijn. Ik denk dat we daar echt over moeten gaan nadenken.

Elke dag krijg ik e-mails: "Je moet hier deel van uitmaken." Zeer zelden neemt iemand de tijd om mijn werk te lezen en vervolgens uit te reiken en te praten over manieren waarop we zouden kunnen samenwerken. @briansolis

Ook ik ben de ontvanger van dit soort verzoeken geweest. Elke dag krijg ik e-mails, "we hebben je nodig om hieraan deel te nemen. We willen je wat inhoud geven om te publiceren. Kun je een video maken? Kun je dit doen?" En dat komt gewoon door het aantal mensen dat mijn werk volgt. Zeer zelden neemt iemand de tijd om mijn werk te lezen en vervolgens uit te reiken en te praten over manieren waarop we zouden kunnen samenwerken, omdat er een idee was waarvan ze dachten dat het hen zou kunnen helpen de punten van markten die ze proberen te cultiveren met elkaar te verbinden. Daar begint het: wie wil je bereiken en waarom? En dan bruggen bouwen tussen die mensen die het vertrouwen hebben verdiend van degenen die je probeert te bereiken, of het nu een macro-influencer is, zeker in de B2B-wereld, er zijn mensen met veel volgers, meer volgers dan ik waarschijnlijk zal ooit hebben. En tegelijkertijd hebben ze de micro-invloed bereikt die nu zo cruciaal is. De mensen die je vertrouwt omdat ze je iets specifieks zullen vertellen dat je moet doen en je gelooft dat hun inzichten je zullen helpen slagen in hoe je wordt beoordeeld op succes. Ik ben een groot voorstander van experimenteren. Dus ik ga experimenteren met de brede banen en het grote publiek. Maar ik wil ook experimenteren met directe uitkomsten. Als we samen wat werk kunnen doen dat mensen helpt betere beslissingen te nemen of markten te verplaatsen of producten te lanceren die andere bedrijven helpen, dan is dat waar ik het over heb. Ik herinner me bijvoorbeeld enkele van mijn grootste werken in het verleden, afgezien van wat ik nu doe. Dus ik weet niet dat ik ooit zoveel plezier heb gehad terwijl ik zo'n impact had, toen we met Google lanceerden, introduceerden we het concept van micro-momenten. Micro-momenten was onze manier om marketeers te helpen begrijpen dat een mobile first-klant niet het webtraject doorloopt zoals een traditionele klant achter een groot scherm of een laptopreis zit. Je moet denken aan TikToK of Snapchat versus amazon.com, toch, in termen van hoe je daar doorheen gaat. Het werk dat we deden wierp een breed net omdat Google daar heel goed in is. Mijn verantwoordelijkheid was de micro-dingen. Kunnen we de trommel van micro-invloed verslaan door te praten over micromomenten in elk aspect van hoe een klant de reis doormaakt en wat ze missen en wat ze nodig hebben van marketeers, van digitale marketeers, van webmarketeers om dat ideaal te creëren reis.

Als ik dat publiek niet had, zou ik dat publiek gaan opbouwen. @briansolis

Dus we hadden het over micro-momenten, we hadden het over mobile first things. We hadden het over statistieken, we deden allerlei soorten onderzoek. We deden micro-momenten voor reizen, micro-momenten voor verzekeringen en micro-momenten voor autoverkopen. Ik was een gekke man tijdens dat eerste jaar tot 18 maanden, elke dag nieuwe inhoud ontwikkelend en deze plaatsend op de plaatsen die die mensen zouden bereiken. Als ik dat publiek niet had, zou ik dat publiek gaan opbouwen. Dat was mijn leven voor anderhalf jaar. En ik denk dat het resultaat daarvan is dat iedereen weet van micromomenten en dat het na al die jaren nog steeds belangrijk is. Maar dat was het harde werk, toegewijde werk van het cultiveren van die gemeenschappen, niet alleen vertrouwen op iemand omdat ze de cijfers hadden. Ik denk dat in deze postpandemische economie die vorm gaat krijgen, zodra we mensen kunnen laten vaccineren, dat de nieuwe wereld, de volgende normale, meer van dat soort werk nodig heeft. Niet alleen de bedoeling om dingen te promoten, maar om dingen te bouwen, om degenen die op zoek zijn naar inzichten te helpen begrijpen dat we dat draaiboek samen kunnen bouwen.

Wat is je probleem? Hoe is de wereld veranderd en hoe kan ik je helpen? Ga daar (content) omheen creëren. @briansolis

Ik denk dat veel mensen vragen stellen. Er zijn veel mensen die hulp zoeken. Voor die influencers die de tijd nemen om erover na te denken, niet alleen iets promoten of zeggen, of proberen veel views of clicks te krijgen of wat dan ook. Maar om over na te denken, zoals eerlijk nadenken, wat is je probleem? Hoe is de wereld veranderd en hoe kan ik je helpen? En ga daar dan omheen creëren. Dat is het antwoord op je vraag. Dat is wat een influencer maakt en op dat moment is het nog niet eens een influencer. Dat is een zakenpartner die u en anderen helpt bij het oplossen van problemen en het creëren van kansen. Een van de belangrijke trends die we bij veel zakelijke B2B-merken hebben gezien, is de groei van investeringen in het opbouwen van invloed van binnenuit. Dit komt in de vorm van programma's voor belangenbehartiging van werknemers en het opbouwen van thought leadership en invloed voor belangrijke leidinggevenden door samen te werken aan inhoud met experts uit de sector. Hoe belangrijk is het voor B2B-merken om invloed van binnenuit te vergroten? Brian: Wat een geweldige vraag. Ik kwam bij dit bedrijf omdat ik deel wilde uitmaken van deze cultuur. De Ohana, het is een heel speciale cultuur. Zij, wij, moet ik zeggen, geloven in die belangenbehartiging en empowerment van werknemers. Omdat de frontlinie voor ons die individuen zijn die onze klanten moeten helpen een aantal behoorlijk grote problemen op te lossen en van de ene op de andere dag te transformeren, zoals de meeste bedrijven die in maart 2020 werden getroffen met werken op afstand en e-commerce, en chatbots en automatisering, en al de dingen die roadmaps hadden versneld, roadmaps voor digitale transformatie met 10 jaar. Dus Mark Benioff, tijdens onze grote zakelijke kickoff-bijeenkomst, sprak over hoe we allemaal als individuen, als werknemers van de organisatie, niet alleen technologie moeten verkopen, wat heel belangrijk is voor een CEO van een hypergroeiend bedrijf om zeggen. Hij zei eigenlijk: hij wil dat we allemaal nadenken over de uitkomsten die onze klanten proberen op te lossen en de dingen die ze niet weten, die ze moeten oplossen en ga die persoon zijn, ga zijn die hulpbron zodat ze u kunnen vertrouwen, meer dan alleen een verkoper of een servicemedewerker zijn.

Employee advocacy is het geloof in uw mensen dat zij oplossingen en hulp kunnen bieden. @briansolis

Dat is een grote oproep aan ons allemaal, toch? Niet alleen ik en mijn collega's die dit elke dag doen, maar voor iedereen. Dat is belangenbehartiging van medewerkers. Het is het geloof in uw mensen dat ze oplossingen en hulp kunnen bieden, niet alleen de dingen die de bottom line bereiken. Om relaties op te bouwen, zoals mijn collega Henry King en ik er vorig jaar serieus over hebben geschreven, praten we over relatietransformatie. Wat wilt u dat de werknemer doet, of de werknemers in het algemeen en als individuen? Nou, in wezen is het om relaties op te bouwen. Jij weet dit als geen ander. Je bouwt relaties op door waarde toe te voegen en consequent waarde toe te voegen.

Bedrijfsresultaten zijn natuurlijke bijproducten van investeren in relaties. @briansolis

Om dat te doen, moet je begrijpen hoe waarde eruitziet. Waarde is in the eye of the beholder. Vervolgens train je, geef je empowerment, her-vaardigheid of vaardigheid om mensen te helpen daar te komen. En dan meet je dat omdat we allemaal in de relatiebusiness zitten. Je meet de relaties die je tot leven wilt zien komen. Dan zijn bedrijfsresultaten natuurlijke bijproducten van het investeren in die relaties. Dan is het niet zomaar een gesprek. Hoe kunnen we medewerkers in staat stellen om vragen te creëren, te delen, te beantwoorden die misschien niet zijn gesteld en om die vragen massaal te beantwoorden, zodat veel mensen die antwoorden vinden. In wezen bouw je een infrastructuur die kan helpen bij het creëren van dat soort belangenbehartiging. Ik denk dat dat nogal wat is, verder gaan dan alle apps om te zien, hey, hoe is het om daar te werken? Je begint echt te investeren in de cultuur waar een deel van die cultuur is, je hebt slimme mensen die slimme dingen delen. Ik denk dat dat deels leiderschap is, maar je hebt ook een programma nodig dat niet alleen gaat over ghostwriting voor leidinggevenden. Het gaat er echt om een stem te geven aan de executive die echt in die dingen gelooft en ze op te schalen. Bedankt Brian! Je kunt Brian vinden op Twitter , LinkedIn , zijn website en je kunt Brian samen met zijn co-host John Kao en speciale gasten elke donderdagochtend om 10:30 uur PT zien op hun Intersections-show. Blijf op de hoogte van TopRank Marketing's B2B Marketing Blog voor onze volgende aflevering van Inside B2B Influence, waar we de meest prangende vragen van de B2B-marketingindustrie zullen beantwoorden over de rol van invloed in business-to-business marketing. Heb je de B2B Influencer Marketing Survey 2021 al ingevuld? B2B-influencermarketingonderzoek 2021 Help de praktijk van beïnvloeding in B2B-marketing te verbeteren door uw ervaring en mening over B2B-marketing te delen en met influencers samen te werken in ons nieuwste onderzoeksproject . De enquête duurt slechts 10 minuten en je krijgt niet alleen een geavanceerde kopie van ons onderzoeksrapport met inzichten van Brian Solis en een ongelooflijke mix van B2B-industrie-experts, maar we geven ook een aantal leuke incentives weg. Vul de enquête vandaag nog in, want we sluiten deze binnenkort af.

Het bericht Inside B2B Influence: Brian Solis van Salesforce over de toekomst van invloed in B2B-marketing verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

Lees verder »

Plus, Instagram test 'Map Search' en last-minute SEO-tips voor kerstinkopen.
Bezoek Search Engine Land voor het volledige artikel.

Lees verder »

Facebook introduceert nieuwe gratis en betaalde zakelijke tools die zijn ontworpen om bedrijven te helpen nieuwe klanten te vinden en op meer manieren met hen in contact te komen.

Het bericht Facebook heeft nieuwe manieren om leads te genereren en contact te leggen met klanten verscheen eerst op Search Engine Journal .

Lees verder »

Kunnen 301-omleidingen uw Google-ranglijst beïnvloeden? Lees verder om te zien of er een verband is tussen 301-omleidingen en verbeterde rankings.

Het bericht Zijn 301 omleidingen een Google Ranking Factor? verscheen eerst op Search Engine Journal .

Lees verder »

In aflevering # 1862 vertellen Neil en Eric over hun belangrijkste aandachtspunten bij het interviewen van podcastgasten. Ze zijn er al acht of negen jaar mee bezig en ze weten iets of doen het. Stem af om enkele van deze gouden klompjes te horen

TIJDGESTEMPELDE SHOW OPMERKINGEN:

 • [00:25] Onderwerp van vandaag: 7 lessen uit het interviewen van podcastgasten
 • [00:34] #1: Krijg inzicht in hoe uw gast over dingen denkt.
 • [01:21] #2: Als gasten niet het vlees en de aardappelen van hun ervaring geven, heb je geen goed interview.
 • [02:01] #3: Doe veel onderzoek en ontdek waar ze gepassioneerd over zijn.
 • [02:27] #4: Vind eerdere interviews om een idee te krijgen waar ze over praten.
 • [02:50] #5: Vraag aan het einde van de show wat je voor je gast kunt doen.
 • [03:49] #6: Interview mensen met volgers, want dat zal je helpen.
 • [04:17] #7: Vergeet niet om uw inhoud opnieuw te gebruiken
 • [04:51] Dat was het voor vandaag!
 • [04:51] Om op de hoogte te blijven van evenementen en meer te weten te komen over ons meesterbrein, ga je naar de Marketing School- site voor meer informatie of bel je ons op 310-349-3785!

Laat wat feedback achter:

 • Waar moeten we het nu over hebben? Laat het ons weten in de reacties hieronder
 • Heb je genoten van deze aflevering? Zo ja, laat dan een korte review achter.

Verbind je met ons:

 • Neilpatel.com
 • Snelle Spruit
 • Overal groei
 • enkele korrel
 • Twitter @neilpatel
 • Twitter @ericosiu
Lees verder »

In aflevering #1861 pakken Neil en Eric verschillende strategieën uit en welke het meest effectief zijn. Van SEO tot CRO tot PPC, er zijn er veel om uit te kiezen, dus het is belangrijk om te weten welke voor u werkt. Tune in om het allemaal te horen!

TIJDGESTEMPELDE SHOW OPMERKINGEN:

 • [00:25] Het onderwerp van vandaag: welke strategie wint? SEO, CRO of PPC.
 • [00:28] De strategie die u gebruikt, hangt af van uw bedrijfstype.
 • [00:43] Waarom we voor CRO kiezen, ook al is het het minst sexy.
 • [01:25] De strategie die u gebruikt, hangt af van wat u zoekt.
 • [01:37] Pre-CRO-werk en waarom dit net zo belangrijk is.
 • [02:43] U moet gaan nadenken over CRO voor uw bedrijf.
 • [03:08] Dat was het voor vandaag!
 • [03:08] Om op de hoogte te blijven van evenementen en meer te weten te komen over ons meesterbrein, ga je naar de Marketing School- site voor meer informatie of bel je ons op 310-349-3785!

Links genoemd in de aflevering van vandaag:

gek ei

Laat wat feedback achter:

 • Waar moeten we het nu over hebben? Laat het ons weten in de reacties hieronder
 • Heb je genoten van deze aflevering? Zo ja, laat dan een korte review achter.

Verbind je met ons:

 • Neilpatel.com
 • Snelle Spruit
 • Overal groei
 • enkele korrel
 • Twitter @neilpatel
 • Twitter @ericosiu
Lees verder »

YouTube biedt de meest gedetailleerde uitleg tot nu toe met betrekking tot de aanbevelingsengine en hoe het kiest welke video's op uw startpagina worden weergegeven.

Het bericht Hoe YouTube video's aanbeveelt verscheen eerst op Search Engine Journal .

Lees verder »

Wilt u zoekoctrooien beter begrijpen? Met de verschillende Google-whitepapers die uitkomen en de wijzigingen in hun patenten, kan het een opgave zijn om bij te blijven. Uiteindelijk zijn we geïnteresseerd in het begrijpen van SEO, waar het naartoe gaat en hoe het ons bedrijf zal beïnvloeden. Bill Slawski, van SEO by the Sea en Go Fish Digital, voegt zich in deze aflevering bij Loren Baker om Bills hobby te bespreken, het ontleden van Google, Bing en andere zoekgerelateerde patenten – en wat ze betekenen. Terwijl patenten veranderen, doet Google het nu veel beter om video en audio op te pikken, niet […]

Het bericht Google Patents & Future-Proofing Your SEO [Podcast] verscheen eerst op Search Engine Journal .

Lees verder »

Hier is een samenvatting van wat er vandaag in de zoekforums is gebeurd…

Lees verder »

Veel SEO's zien vaak af van Bing-optimalisatie ten gunste van zijn tegenhanger met meer verkeer, maar dit is nog een reden om uw doelzoekmachines te diversifiëren.
Bezoek Search Engine Land voor het volledige artikel.

Lees verder »

Google onthult nieuwe informatie over de update van de paginatitel en legt uit waarom deze sommige titels vervangt en andere niet.

Het bericht Waarom vervangt Google paginatitels? verscheen eerst op Search Engine Journal .

Lees verder »

In aflevering #1860 praten Neil en Eric over hoe je je Twitter-betrokkenheid kunt maximaliseren. Er zijn meerdere, toegankelijke manieren om je betrokkenheid te vergroten, dus zorg ervoor dat je afstemt om ze allemaal te horen!

TIJDGESTEMPELDE SHOW OPMERKINGEN:

 • [00:25] Het onderwerp van vandaag: hoe u uw betrokkenheid op Twitter kunt maximaliseren
 • [00:33] Er zijn veel slimme en krachtige mensen die op Twitter rondhangen.
 • [00:52] Maak gebruik van de huidige kanalen die je hebt om de betrokkenheid van Twitter te verbeteren.
 • [01:22] Een blog-achtige post gebruiken voor meerdere tweets.
 • [02:15] Als je invloedrijke mensen kent, zorg dan dat ze je tweets leuk vinden
 • [02:52] Als je een tweetstorm doet, geef dan een oproep tot actie of bied je andere vaardigheden aan.
 • [03:38] Dat was het voor vandaag!
 • [03:38] Om op de hoogte te blijven van evenementen en meer te weten te komen over ons meesterbrein, ga je naar de Marketing School- site voor meer informatie of bel je ons op 310-349-3785!

Laat wat feedback achter:

 • Waar moeten we het nu over hebben? Laat het ons weten in de reacties hieronder
 • Heb je genoten van deze aflevering? Zo ja, laat dan een korte review achter.

Verbind je met ons:

 • Neilpatel.com
 • Snelle Spruit
 • Overal groei
 • enkele korrel
 • Twitter @neilpatel
 • Twitter @ericosiu
Lees verder »

Plus waarom u uw advertenties zou moeten pauzeren (voor de wetenschap)
Bezoek Search Engine Land voor het volledige artikel.

Lees verder »
marketing
zelfranken

Persoon die door veld en zonsondergang aan het backpacken is

Als bedrijfseigenaar vraagt u zich misschien af hoe klanten omgaan met uw e-commercewebsite. Genieten ze van de producten die u te bieden heeft of is er meer dat u zou kunnen doen om de online verkoop te stimuleren? Met verbeterde e-commercerapporten in Google Analytics (GA) kunt u verkooprapporten analyseren en het consumentengedrag volgen voor verschillende producten die u online verkoopt. Door deze rapporten strategisch te gebruiken, kunt u uw bedrijf in de loop van de tijd opbouwen en verbeteren.

De beste manier om verbeterde e-commercerapporten te gebruiken, is afhankelijk van:

 • Welke vragen je beantwoord wilt hebben?
 • De rapporten die u wilt gebruiken om gegevens te onderzoeken
 • Wat u wilt doen met de informatie die u verzamelt
 • De doelen die u wilt stellen en hoe u deze kunt optimaliseren en bereiken

Bovendien helpen verbeterde e-commercerapporten u dieper in te gaan op aankoop- en transactiegegevens voor uw bedrijf.

Voorbeelden van zaken die u kunt onderzoeken zijn:

 • Product- en transactiegegevens
 • Gemiddelde bestelwaarde
 • Conversieratio voor e-commerce
 • Tijd om te kopen en meer

Hieronder bespreken we hoe uw bedrijf kan profiteren van deze informatie. Bekijk bovendien een overzicht van de verschillende functies die u kunt gebruiken om doelen te voorspellen en meer klanten te werven.

Gerelateerd: Google Analytics en Google Search Console gebruiken om erachter te komen wat mensen naar uw website brengt

Welke bedrijven profiteren van verbeterde e-commercefuncties?

Er zijn twee soorten e-commercerapporten die GA ondersteunt: standaard en verbeterd. De standaardversie is het originele trackingrapport en is handig als u alleen gegevens nodig hebt die plaatsvinden nadat aankopen zijn gedaan (ook wel het einde van de verkooptrechter genoemd). Veel startups en kleinere bedrijven beginnen eerst met deze optie en gaan later over op Verbeterde e-commerce.

Bedrijven die het hele klanttraject van begin tot eind willen volgen, hoeven niet verder te zoeken dan Enhanced E-commerce Reports .

Deze rapporten doen alles wat standaard e-commercerapporten doen, maar met een veel breder scala aan informatie.

U kunt inzoomen op specifieke vragen, zoals:

 • Hoeveel mensen bekijken uw pagina met productdetails?
 • In welke fase van de reis laten mensen hun karren achter?
 • Genereren uw coupons en promoties een gezonde hoeveelheid inkomsten?

Meestal profiteren grotere en meer geavanceerde e-commercebedrijven meer van deze rapporten, omdat ze een breder scala aan producten hebben.

Hiermee kunnen ze zien waar ze hun productvermeldingen, marketinginvesteringen, het afrekenproces en meer kunnen optimaliseren.

Het is belangrijk op te merken dat het inschakelen van verbeterde e-commerce-functies middelen en planning vereist om aan de slag te gaan. Het is de belangrijkste reden waarom bedrijven met een beperkt budget vaak eerst voor de standaardversie kiezen.

U kunt hier meer informatie vinden over standaard e-commercerapporten om te zien of dit geschikt voor u is.

Verbeterde e-commercerapportage inschakelen

Hoewel het voor bedrijven geweldig is om deze hoeveelheid informatie binnen handbereik te hebben, vereist het wel een meer geavanceerd begrip van technische knowhow (zoals codering en javascript). Dit komt omdat u trackingcodes moet implementeren voor elke pagina van uw site die u wilt bijhouden.

Bovendien kunnen alleen geselecteerde e-commerceplatforms van derden (inclusief WooCommerce) integreren met de Enhanced Ecommerce Plugin.

Dus het inhuren van een ervaren webontwikkelaar om de zaken soepeler (en efficiënter) te laten verlopen, is hier een belangrijke aanbeveling.

Maar als je de technische vaardigheden hebt om het zelf te maken, kun je deze handige gids van Neil Patel raadplegen om aan de slag te gaan.

Zodra alle codering en het bijhouden van pagina's op hun plaats zijn, kunt u de weergave Verbeterde e-commerce in GA inschakelen door naar Beheerder > E-commerce-instellingen (in de kolom 'Weergave') te gaan. Google heeft ook een gedetailleerde stapsgewijze handleiding die u kunt raadplegen om dit gemakkelijk te bereiken.

E-commerce instellen

Als je net begint, kun je ook experimenteren met een demo-GA-account om een idee te krijgen hoe het werkt. Houd er rekening mee dat u de Universal Analytics-versie van GA moet gebruiken om mee te kunnen doen. Maar het is een goede gewoonte om door de verschillende functies te bladeren om te zien of dit de juiste keuze is voor uw bedrijf.

Een snel overzicht van de verbeterde e-commercerapporten

Tabbladen Conversies en E-commerce in GA-navigatiemenu

Nu we de voor- en nadelen van deze plug-in kennen, gaan we dieper in op de specifieke rapporten die deze te bieden heeft. U kunt naar de uitgebreide e-commercerapporten navigeren door op het tabblad 'Conversies' in het GA-menu aan de linkerkant te klikken en vervolgens naar 'E-commerce' te scrollen.

Overzichtsrapport

In het gedeelte 'Overzicht' begint u met een dashboard met de volgende informatie:

 • Inkomsten en conversiepercentages
 • Transacties
 • Marketing (campagnes, promoties, coupons, aansluiting)
 • Productprestaties (topverkopers/lage verkopers)

U kunt deze pagina zien als een soort bedrijfsgezondheidsrapport, samen met aanvullende gegevens over hoe uw gebruikers omgaan met uw pagina.

Overzichtsrapport

Rapport over winkelgedrag

Rapport over winkelgedrag

Het rapport Winkelgedrag is waar u heen gaat als u wilt zien hoe uw klanten zich door de verkooptrechter bewegen. Het geeft details over hoe uw nieuwe en terugkerende bezoekers omgaan met uw site, op basis van sessies die afkomstig zijn van:

 • Productweergaven: hoge productweergaven met lage afrekenpercentages kunnen erop wijzen dat u uw productvermeldingen beter moet optimaliseren. Werk samen met uw inhoudsteam om te zien hoe u uw vermeldingen kunt verbeteren met toegevoegde tutorials, video's of recensies.
 • Toevoegen aan winkelwagentje: een hoog percentage toe te voegen aan winkelwagentje met een laag afrekenpercentage kan duiden op een probleem met uw prijsstelling. Werk samen met uw marketingafdeling om betere promo's op te stellen en bekijk de prijzen van concurrenten om te zien of u aanpassingen moet maken.
 • Afrekenen: als uw afrekenpercentage laag is, moet u mogelijk het afrekenproces beter optimaliseren. Werk samen met uw webontwikkelaar om het proces voor klanten eenvoudiger en gebruiksvriendelijker te maken.

Deze drie indicatoren helpen u een beter beeld te krijgen van waar uw gebruikers vastlopen in de klantreis. Gebruik de gegevens die u hier verzamelt om doelen te stellen voor uw team en het algehele bedrijf.

Gerelateerd: 10 tactieken om impulsaankopen om te zetten in steenkoude verkopen

Rapport over betalingsgedrag

Rapport over betalingsgedrag

Het rapport Afrekengedrag is vergelijkbaar met het rapport Winkelgedrag, behalve dat het zich meer concentreert op de verschillende fasen van uw afrekenproces. U kunt deze gegevens gebruiken om te zien in welke fase van het afrekenproces uw gebruikers hun winkelwagentje verlaten.

De meeste e-commercebedrijven hebben meerdere stappen die klanten moeten invullen voordat hun transactie is voltooid. Maar het is mogelijk dat uw publiek ook de voorkeur geeft aan een methode van één pagina. U kunt met uw ontwikkelaar samenwerken om aangepaste labels te configureren voor elk van uw afrekenstappen onder Beheer > Weergeven > E-commerce-instellingen .

Mogelijke aandachtspunten om in de gaten te houden zijn:

 • URL-problemen: ongerechtvaardigde omleidingen of paginalinks die er onbetrouwbaar uitzien, kunnen een klant ervan weerhouden om door te gaan met een transactie. Zorg ervoor dat al uw links correct werken en optimaliseer uw betaalpagina's zodat klanten weten dat uw site veilig te gebruiken is. GoDaddy Payments biedt gestroomlijnde verificatie en geavanceerde codering om jou en de persoonlijke gegevens van je klant te beschermen.
 • Betalingspagina's : als u een hoog verlatingspercentage op uw betalingspagina opmerkt, kan dit betekenen dat het tijd is om te analyseren hoe efficiënt deze is. Kies voor functies die het proces gemakkelijker maken met zaken als betalen met één klik of zoek mobielvriendelijke oplossingen die het proces soepeler laten verlopen op verschillende apparaten.
 • Specifieke klantvoorkeuren: de manier waarop uw publiek omgaat met uw afrekenproces kan verschillen van hoe ze omgaan met andere e-commercesites. De beste manier om erachter te komen wat het beste werkt voor uw publiek, is door A/B-testen uit te voeren. Dit kan helpen bepalen of uw klanten de voorkeur geven aan zaken als afrekenen met één of meerdere pagina's.

Neem bij twijfel contact op met uw webontwikkelaar en UI/UX-team om te zien hoe u uw afrekenproces beter kunt optimaliseren met behulp van de gegevens die uit dit rapport zijn verzameld.

Productprestatierapport

Productprestatierapport

Het productprestatierapport is een geweldige manier om te zien hoe goed uw producten het doen als het gaat om verkoop en klantinteractie. U zult zien dat het rapport is gescheiden door verkoopprestaties en winkelgedragstatistieken.

Verkoopprestaties

Statistieken onder deze categorie geven u een uitsplitsing van de verkoop per product, SKU, categorie of merk. U kunt deze verschillende weergaven vinden en schakelen in de primaire dimensiebalk onder de grafiek bovenaan.

Elke weergave geeft u informatie met behulp van de onderstaande statistieken:

 • Productinkomsten
 • Unieke aankopen
 • Hoeveelheid
 • Gemiddelde prijs
 • Gemiddelde hoeveelheid
 • Bedrag van productterugbetaling

Als je wat verder wilt duiken, kun je een secundaire dimensie toevoegen via het vervolgkeuzemenu onder de balk Primaire dimensie.

Dit zal dienen als een soort filter dat u andere inzichten laat zien, zoals:

 • Welke bestemmingspagina's genereren de meeste productverkopen?
 • Welke apparaten (mobiel versus desktop) gebruiken klanten het meest om bepaalde producten te kopen?
 • Hoe effectief zijn uw campagnes bij het promoten van producten?

Gebruik deze informatie om u te helpen prioriteit te geven aan de gebieden die uw conversieratio het meest kunnen verhogen.

Winkelgedrag

Deze categorie statistieken toont u het aantal klanten dat producten aan hun winkelwagentje toevoegt in vergelijking met het aantal mensen dat hun aankoop voltooit.

Deze twee statistieken zijn gecategoriseerd op:

 • Tarief van winkelwagen tot detail
 • Tarief van aankoop tot detail

Het gemiddelde percentage bovenaan elke kolom is een goede indicator om als referentie te gebruiken bij het bekijken van de cijfers voor elk product. GA toont u automatisch een lijst met de best presterende bovenaan. Maar als u producten met lager dan gemiddelde aantallen wilt bekijken, kunt u een filter toevoegen door op de knop Geavanceerd boven aan de metrische kolommen te klikken.

Bekijk voor meer informatie over filters deze GA-zelfstudie waarin het nog verder wordt opgesplitst.

Verkoopprestatierapport

Verkoopprestatierapport

Het verkoopprestatierapport is wat u zult gebruiken wanneer u uw verkopen over een bepaalde periode wilt volgen. U kunt het datumbereik dat u wilt bekijken aanpassen door op het vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek te klikken. Onder het vervolgkeuzemenu heeft u opties om de visuele grafiek te bekijken op basis van dag, week of maand.

Deze informatie zal u helpen een gevoel van verkoop te krijgen op basis van twee dimensies:

 • Transactie-ID: Dit vertegenwoordigt de aankoopinformatie van een specifieke transactie. Het is meestal gekoppeld aan uw e-commerce winkelplatform en werkt samen met uw CMS.
 • Datum: als u dit rapport op datum sorteert, ziet u automatisch de datums met de hoogste verkopen.

Als u op de aankoop-ID of het datumnummer klikt, ziet u de omzet- en hoeveelheidsstatistieken van producten die binnen die transactie of datum zijn verkocht.

Wanneer u zich op de hoofdoverzichtspagina bevindt, ziet u andere statistieken, zoals:

 • Winst
 • Belasting
 • Verzending
 • restitutiebedrag
 • Hoeveelheid

U kunt dit rapport gebruiken om hoge transactiedatums of datums met hoge verkooppieken in bepaalde producten (zoals seizoensartikelen) vast te stellen. Hierdoor kunt u uw marketinginspanningen (denk aan coupons en promoties) concentreren op die specifieke gebieden.

U kunt dit rapport echter ook gebruiken om u te helpen de verkopen met een lagere trend te targeten door uw productaanbod op te schalen of naar nieuwe markten te gaan (wereldwijd gaan kan helpen ).

Productlijst prestatierapport

Productlijst prestatierapport

Met het prestatierapport Productlijst kunt u gegevens bekijken voor specifieke groepen of categorieën die u voor producten op uw e-commercewebsite heeft vermeld. Met deze momentopname kunt u zien welke producten goed presteren en welke kunnen profiteren van aanvullende optimalisatie.

Net als het rapport Afrekengedrag kunt u samenwerken met uw webontwikkelaar om uw groeperingen aan te passen zoals u dat wilt.

Hier zijn drie verschillende manieren waarop de meeste e-commercebedrijven hun producten groeperen:

 • Categorieën: Merken kunnen een breed scala aan producten onderverdelen in categorieën die doorgaans te vinden zijn in een navigatiemenu. Een modemerk kan zijn producten bijvoorbeeld indelen op handtassen, jurken en schoenen.
 • Zoekresultaten: u kunt een lijst maken waarin alle producten worden gecategoriseerd die worden weergegeven wanneer iemand specifieke zoekwoorden in een zoekopdracht typt.
 • Gerelateerde producten: Deze lijst kan worden gemaakt om add-ons of voorgestelde items weer te geven op een pagina met productdetails.

Zodra u uw lijsten hebt geconfigureerd zoals u ze wilt, kunt u uw toppresteerders vergelijken met uw laagpresteerders met behulp van specifieke filters in de geavanceerde instellingen.

Waarom het er allemaal toe doet

Het opzetten van de plug-in voor verbeterde e-commerce kost wat tijd en geld, maar het is de investering op de lange termijn zeker waard.

De rapporten in Enhanced E-commerce bieden u een breed scala aan informatie die het hele klanttraject volgt.

Het staat vol met inzichten over kansen voor uw bedrijf, samen met belangrijke succesgebieden.

Onthoud dat alles wat de klantervaring handiger en gebruiksvriendelijker maakt, uw algehele verkoop- en conversiepercentages zal helpen verhogen.

Doe je onderzoek, analyseer de resultaten en werk samen met je team om doelen aan te pakken die kunnen helpen om je e-commercebedrijf succesvol te laten groeien.

Het bericht De verbeterde e-commercefuncties van Google Analytics gebruiken om meer klanten te werven verscheen eerst op GoDaddy Blog .

Lees verder »

2021 september 17 MarketingCharts Grafiek

2021 september 17 MarketingCharts Grafiek LinkedIn rolt artikelen uit voor pagina's Microsoft-eigendom LinkedIn (klant) heeft een nieuwe functie gelanceerd die pagina's de mogelijkheid geeft om langwerpige inhoud te delen op het professionele sociale platform, een toevoeging die wordt gecombineerd met een reeks andere nieuwe functies, waaronder een verbeterde LinkedIn Live Events-ervaring voor het creëren van robuustere virtuele evenementen, kondigde het bedrijf onlangs aan. Adweek Instagram ontwikkelt een nieuwe 'montage'-functie om verhalen om te zetten in rollen, nieuwe 'favorieten'-vermelding Instagram is eigendom van Facebook en heeft een nieuwe optie getest die bedoeld is om het voor digitale marketeers gemakkelijk te maken om bestaande Instagram Stories-inhoud om te zetten in korte reel-videoclips , inclusief automatisch gesynchroniseerde audio. Nieuwe toolopties voor het signaleren van favoriete doelgroepselecties zijn onlangs ook getest op het platform – beide veranderingen die uiteindelijk de manier waarop marketeers Instagram gebruiken zouden kunnen verbeteren. Social Media Today- studie: Podcast-advertenties stimuleren de verkoop 33 procent van de podcast-luisteraars zegt dat podcast-reclame een goede manier is voor merken om hen te bereiken, een cijfer dat oploopt tot 42 procent voor de meest frequente podcast-luisteraars, terwijl 32 procent van de podcast-luisteraars zegt dat ze hebben aankopen gedaan in de categorie technologie, volgens recent vrijgegeven onderzoeksgegevens. MediaPost YouTube voegt verkeers- en inkomstengegevens toe aan mobiele analyse Google's YouTube-platform heeft aanvullende analytische informatie uitgerold die nu kan worden gevonden met de Studio Mobile-app van YouTube, inclusief maandelijkse en transactie-inkomstenrapportage, samen met een rapport met de prestaties van verschillende verkeersbronnen, voorheen alleen beschikbaar via het desktopgebaseerde dashboard, heeft YouTube onlangs aangekondigd. Zoekmachine Journaal 2021 TopRank Marketing B2B Influencer Marketing Enquête Afbeelding Reddit lanceert nieuwe updates voor zijn advertentieplatform, inclusief biedingsaanbevelingen Sociale nieuwsaggregator en discussieplatform Reddit heeft verschillende nieuwe functies toegevoegd aan zijn programma voor het maken van advertenties, omdat het meer merken wil aantrekken, waaronder verbeterde bewerkingsmogelijkheden, de toevoeging van aanbevelingen voor het bieden van advertenties, en betere functies voor het bewerken van bulkadvertenties, heeft Reddit onlangs aangekondigd. Social Media Chat-app Discord is tegenwoordig $ 15 miljard waard na nieuwe financiering Online communicatieportaal Discord heeft een groei doorgemaakt die een toenemend aantal merken heeft aangetrokken, en $ 500 miljoen aan nieuwe financiering heeft de waarde van Discord verhoogd tot ongeveer $ 15 miljard, een cijfer dat twee keer zoveel is investeerders gaven het bedrijf in 2020 een groei die meer zakelijke gebruikers en adverteerders ertoe heeft aangezet om het opkomende platform te verkennen. BNN Bloomberg Twitter breidt toegang tot professionele profielen en ticketed Spaces uit Met een uitgebreidere test voor professionele profielen voor meer merken, heeft Twitter zijn initiatief voortgezet om bedrijven meer bekendheid op het platform te bieden, een stap die nu ook meer gebruikers toegang heeft gegeven tot Twitter's Ticketed Spaces — het Clubhouse-achtige aanbod voor spraakgesprekken, kondigde het bedrijf onlangs aan. Adverteren op sociale media wordt vandaag de dag de snelst groeiende bron van inkomsten uit opgenomen muziek Tijdens de eerste helft van 2021 zagen de door advertenties ondersteunde on-demand audiostreamingdiensten de inkomsten stijgen met 54,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020, een sprong waardoor het de snelste -groeiend segment van de Amerikaanse muziekindustrie, volgens recent gepubliceerde gegevens van de Recording Industry Association of America (RIAA) die van belang zijn voor digitale marketeers. MediaPost 2021 september 17 Statistieken Afbeelding LinkedIn lanceert 'donkere modus' op mobiel en desktop Verhoogde toegankelijkheid, inclusiviteit en verminderd blauw licht dat de ogen vermoeide 774 miljoen volgens de laatste openbaar gemaakte cijfers van het bedrijf. Sociale media vandaag Wat zijn de grootste uitdagingen van B2B-marketeers met kopers? 63 procent van de B2B-marketeers zei dat het begrijpen van de veranderende behoeften en eisen van kopers hun grootste uitdaging was, gevolgd door 57 procent die het vinden van de juiste tijd voor het juiste kanaal hun grootste uitdaging zag – twee van de vele statistieken die van belang zijn voor online marketeers in nieuw vrijgegeven onderzoeksgegevens. Marketinggrafieken AAN DE LICHTERKANT: 2021 17 september Marketoonist Comic Image Een luchtige blik op de "share of voice" door Marketoonist Tom Fishburne – Marketoonist Wat de Pandemic Pet Boom betekent voor marketeers – Adweek TOPRANK MARKETING & KLANTEN IN HET NIEUWS:

 • Lee Odden — Wat is trending: upgraden en verbeteren — LinkedIn (klant)
 • Lee Odden — Contentmarketing 101: wat het is en wat uw inhoud moet doen — Mark Armstrong
 • Lee Odden — 12 inzichtelijke gidsen voor het samenstellen van marketinginhoud — Marx Communications

Bent u uw eigen B2B-marketingnieuwsitem van de afgelopen week branchenieuws tegengekomen? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Bedankt dat je bij ons bent gekomen om het TopRank Marketing B2B-marketingnieuws van deze week te verkennen, en we hopen dat je volgende week vrijdag weer terugkomt voor meer van het meest relevante B2B- en digitale marketingnieuws van de week. In de tussentijd kun je ons volgen op onze LinkedIn-pagina of op @toprank op Twitter voor nog actueler dagelijks nieuws.

Het bericht B2B-marketingnieuws: de grootste uitdagingen voor kopers van B2B-marketeers, de nieuwe artikelen van LinkedIn voor pagina's, Instagram krijgt montagefunctie en YouTube-updates Analytics verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

Lees verder »
marketing
zelfranken

Deze week bieden we onze kijk op drie inhoudsvoorbeelden: Lego-klantenservice die de donkere kant vermijdt; JP Morgan Chase brandt restaurantcontent af; en Doritos tweeten tijdens de MTV Video Music Awards. Wat is uw oordeel?

Het bericht 3 Hot Takes: LEGO en JPMorgan Chase Sizzle, Doritos Fizzles verscheen eerst op Content Marketing Institute .

Lees verder »
marketing
zelfranken

In deze aflevering van de Ecwid Ecommerce Show, ontmoet Nicole Horowitz, Content Marketing Manager bij Ecwid… en aspirant-ondernemer.

Nicole heeft een nieuwe Ecwid-blogserie geschreven, "Hoe online te verkopen als je een beginner bent" , waarin ze haar ervaring uit de eerste hand deelt met het starten van een online vintage kledingwinkel, waarbij ze Ecwid meeneemt voor een rondje in de echte wereld. Het doel van de serie is om aspirant-online verkopers te helpen begrijpen hoe ze Ecwid voor hun eigen bedrijf kunnen gebruiken, en hopelijk om een deel van de angst weg te nemen om aan de slag te gaan.

Nicole legt uit hoe u gemotiveerd kunt blijven wanneer u een bedrijf start en hoe u obstakels kunt overwinnen die u tijdens uw e-commercereis kunt tegenkomen.

Beginnen

Je moet beginnen met een idee waar je oprecht enthousiast over bent. Begrijp het zaad van uw concept. Je hebt geen volledig businessplan nodig om aan de slag te gaan. Je hebt alleen een startpunt nodig om je te inspireren tot actie.

Gebruik je droom als je motivatie, want het kan je door tijden heen helpen waarin dingen misgaan.

Een zakenpartner kan van onschatbare waarde zijn. Ze bieden een ondersteuningssysteem en een klankbord om ideeën te onderzoeken. Doe in ieder geval wat onderzoek naar de concurrentie in uw niche en gebruik ze om uw eigen ideeën te sturen.

Planning en budgettering

Hoe combineer je je droombedrijf met je dagelijkse baan? Kun je je bedrijf starten als een hobby/parttime onderneming? Is het mogelijk om een bedrijf te starten met babystapjes? Test uw plannen en concepten op een kleine manier en voer vervolgens op waar u succes vindt.

Start-ups moeten voorzichtig zijn met hun budget. Maak eerst een website en enkele social media profielen om met minimale opstartkosten aan de slag te gaan.

Onderweg aanpassen

Nicole bespreekt hoe ze leert zich aan te passen naarmate het bedrijf groeit om de vaart erin te houden.

Haar bedrijf zal dingen uitproberen en opnieuw evalueren, werken met A/B-testconcepten en reageren op feedback uit de markt.

De winkel van Nicole biedt unieke, eenmalige artikelen. Andere mensen zijn wellicht meer geïnteresseerd in gestandaardiseerde producten. In beide gevallen moet u inhoud maken en uitdragen om interesse in uw product te wekken en betrokkenheid te stimuleren.

Nicole benadrukt dat je vallen en opstaan moet omarmen en bereid moet zijn om je aan te passen en te veranderen, in plaats van je vast te houden aan het eerste plan dat je bedacht.

Leun op je sterke punten. Nicole's schrijfvaardigheid stelt haar bijvoorbeeld in staat om advies en verhalen te delen om relaties op te bouwen met haar doelgroep.

Heb je een vraag voor Nicole over haar online business? Waar wil je dat ze het over heeft in haar volgende deel van de serie 'Hoe online te verkopen als je een beginner bent'? Stel gerust je vragen in de reacties hieronder!

Het bericht Hoe online te verkopen als je een beginner bent zoals ik verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

Lees verder »

De verwachtingen van de huidige B2B zijn veranderd; ze zoeken nu on-demand content om zelf oplossingen te zoeken voordat ze contact opnemen met uw bedrijf. Daarom is video het perfecte contentformaat om die kopers te bereiken. Hier is hoe. Lees het volledige artikel op MarketingProfs

Lees verder »

Deze infographic van Depositphotos onderzoekt de status van videomarketing en videogerelateerde statistieken voor vier belangrijke platforms: YouTube, Facebook, TikTok en Instagram. Lees het volledige artikel op MarketingProfs

Lees verder »
marketing
zelfranken

Misschien ben ik te veel nerd over PPC, maar ik denk dat het doorzoeken van het zoektermenrapport de meest vermakelijke activiteit is. Wanneer heb je anders de kans om in de hoofden van je publiek te kruipen en te zien wat ze in Google typen?

Vorig jaar nam Google een deel van het plezier weg met beperkingen die ze op de gegevens legden. Ik was een van de vele adverteerders die erover baalden. Maar vorige week op 9 september kondigde Google aan dat het nieuwe gegevens zou toevoegen aan het rapport met zoektermen.

google ads zoektermen rapport update 2021

Dus wat zijn deze veranderingen? Zijn ze allemaal positief? Lees verder om erachter te komen:

 • Wat wordt er verbeterd in het rapport Google Ads-zoektermen.
 • Wat de afweging is.
 • Opmerkingen van de PPC-gemeenschap over wat deze verandering betekent.
 • Vier tips om optimaal gebruik te maken van de data die je hebt.

Google voegt nieuwe gegevens toe aan het rapport met zoektermen: een verbetering?

Op 9 september kondigde Google aan dat het verbeteringen gaat aanbrengen aan de tool voor het rapporteren van zoektermen binnen het advertentieplatform. Google verklaarde dat, met onmiddellijke ingang, zoektermen die wel vertoningen opleverden, maar geen klikken , nu worden weergegeven. Dus misschien zie je dit al in je account!

Dit verschilt van het voorheen alleen populaire zoekopdrachten die klikken opleverden. Hoewel u nog steeds alleen de termen met het hoogste volume kunt zien die voldoen aan de privacydrempels, geeft dit adverteerders in ieder geval wat meer om mee te werken.

google ads tweet over zoektermen rapport september 2021

Ze hebben ons ook een plezier gedaan om deze wijziging ook op sommige van onze historische gegevens te laten toepassen. De nieuwe rapportage over zoektermen is van toepassing op alle gegevens die teruggaan tot 1 februari 2021.

Dus als je een beter idee wilt krijgen van wat je het afgelopen jaar hebt laten zien, dan is dat nu mogelijk.

Voor verdere context…

Het rapport Google Ads-zoektermen dat werd gebruikt om ons alle zoekopdrachten te tonen waarvoor onze advertenties werden weergegeven. Ik word er alleen maar nostalgisch van als ik eraan terugdenk.

Maar in september 2020 verminderde Google Ads de zichtbaarheid in het rapport met zoektermen om alleen zoekopdrachten weer te geven waarnaar 'een aanzienlijk aantal gebruikers heeft gezocht' om de privacy tussen zoeker en adverteerder te behouden.

google zoektermen rapport update september 2020

Veel adverteerders waren ontevreden over deze beperkingen en smeekten Google om ons de gegevens te geven waar we recht op hebben.

@ppcrachel tweet over google zoektermen rapport beperking september 2020

Een van de vele boze tweets als reactie op de aankondiging van Google voor 2020.

Dit is dus wat Google bedoelt in zijn update voor 2021 als hij zegt: "We hebben uw feedback gehoord over de updates van het rapport over zoektermen van vorig jaar." We kunnen nog steeds geen zoekopdrachten met een laag volume zien, maar voor nu komt deze onlangs uitgebrachte update het dichtst in de buurt van een verbetering.

Maar Google verwijdert ook enkele gegevens in 2022

Ik kan niet geloven dat ik dacht dat Google ons zo gemakkelijk zou laten gaan! Natuurlijk is er een addertje onder het gras met deze verandering.

Hoewel Google het rapport 'Zoektermen' uitbreidt met zoekopdrachten met een hoog volume met vertoningen maar zonder klikken, is er hier een kans.

In februari 2022 verwijdert Google zoektermen in historische rapporten die niet voldoen aan het privacydrempelvolume dat in september 2020 is vastgesteld.

Wat dit betekent, is dat als u op dit moment naar uw rapportgegevens voor zoektermen kijkt voor een periode vóór september 2020, u nog steeds zoektermen met een laag volume kunt zien.

Maar in februari 2022 kan dat niet meer. Alle zoektermgegevens, vóór en na september 2020, hebben dezelfde beperkingen: alleen zoektermen worden weergegeven met een voldoende hoog volume om de privacy te beschermen.

Dit is echter al een tijdje geleden. Met de steeds veranderende zoekruimte, zal het terugkijken op oude zoektermen die je jaren geleden liet zien je sowieso niet veel goeds doen.

Gedachten van de PPC-gemeenschap over de update van het rapport met zoektermen

Ik ben niet de enige die een mening heeft over deze wijziging, kijk wat andere PPC-gedachtenleiders zeggen over deze specifieke Google-update:

Algemeen sentiment: dit is goed nieuws

PPC-expert Navah Hopkins noemt het belang van deze aankondiging voor adverteerders – en dat we erover gepompt moeten worden.

navah hopkins tweet over google zoektermen update

Afbeeldingsbron

Het verwijderen van oude zoektermgegevens is een spelbreker, maar geen groot verlies

Search Engine Land ging zitten met senior productmanager bij Google, Pallavi Naresh, die stelde dat dit geen groot verlies zou moeten zijn:

"'De meeste adverteerders zullen de meeste van hun zoekopdrachten vóór 1 september 2020 blijven zien… We verwijderen alleen historische zoekopdrachten die niet voldeden aan de nieuwe drempelwaarden voor het rapporteren van zoekopdrachten die we in september 2020 hebben vastgesteld. We verwijderen deze gegevens als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om onze privacydrempels consistent te maken op Google.'"

Dit verzekert ons niet dat onze rapportgegevens voor zoektermen van vóór september 2020 nog steeds nuttig zullen zijn. Het is immers mogelijk dat het zien van 'de meeste' van uw zoekopdrachten niet noodzakelijkerwijs is wat u nodig heeft als de zoekopdrachten die niet in het rapport zijn opgenomen degene zijn die u zoekt. toevoegen aan uw lijst met uitsluitingszoekwoorden .

Echter, zoals ik al eerder zei, oude zoektermen van een jaar geleden of langer zijn mogelijk geen bruikbare informatie. Dus al met al lijkt het geen groot verlies te zijn.

Er komen meer Google-updates aan

Greg Finn, een andere PPC-gedachteleider, herinnert ons aan het deel in de aankondiging van Google met betrekking tot meer updates die eraan komen.

tweet over de Google Ads Insights-pagina

Afbeeldingsbron

Tips voor de nieuwe rapportwijzigingen voor zoektermen

Dit is misschien niet de baanbrekende update van de zoektermen waar iedereen op hoopte, maar het is toch een verandering. Hier zijn een paar manieren om deze update vlot te laten verlopen:

1. Inventariseer oude zoekopdrachten

Aangezien we mogelijk eerdere zoekopdrachten van vóór september 2020 kwijtraken (afhankelijk van de privacydrempels), wilt u misschien een kijkje nemen voor iets opmerkelijks. U kunt een inventaris opmaken van eerdere zoektermen die u mogelijk wilt gebruiken als zoekwoorden, uitsluitingen of ideeën voor advertentiekopieën voor de toekomst.

Evenzo, nu we toegang hebben tot meer zoekopdrachten van februari 2021 tot nu, kunt u uw eerdere zoekopdrachten van dit jaar bekijken en kijken of u iets nieuws opvalt.

Aaron Levy, hoofd van betaald zoeken bij Tinuiti, heeft hetzelfde idee en zegt tegen adverteerders dat ze "uw langetermijntrends moeten oogsten".

tweet over september 2021 google zoektermen rapport update

Afbeeldingsbron

2. Begin regelmatiger door uw huidige zoekopdrachten te bladeren

Onthoud dat we nu de mogelijkheid hebben om wat meer in onze huidige zoektermen te zien! De praktijk van het regelmatig controleren van het rapport met zoektermen is mogelijk door sommige mensen verlaten vanwege de vorige wijzigingen in september 2020. Als dit klinkt zoals jij, probeer dan een review van zoektermen weer op te nemen in uw normale PPC-auditroutine .

Zoekopdrachten met vertoningen maar geen klikken kunnen net zo veelzeggend zijn omdat ze aangeven dat die gebruikers niet geneigd waren om op uw advertentie te klikken. Denk dus na over verbeteringen die u zou kunnen aanbrengen om uw CTR te verbeteren (bijvoorbeeld uw koppen verbeteren of extensies toevoegen).

voorbeeld van Google Ads-zoektermenrapport

Afbeeldingsbron

3. Kijk uit voor meer informatie op de Insights-pagina

Helemaal aan het einde van de aankondiging liet Google sluw doorschemeren om nog meer bronnen te bieden op zijn nieuwe bètatool, de Insights-pagina.

De pagina Insights is vergelijkbaar met het gedeelte met aanbevelingen waar u hulp kunt krijgen over de algehele prestaties, maar het biedt ook informatie over trends binnen uw branche.

Google Ads Insights-pagina bèta

Het platform vermeldde dat in de komende maanden de Insights-pagina zal worden uitgebreid met "zoektermenthema's" om u een beter idee te geven van de soorten zoekopdrachten waarvoor u wordt weergegeven.

Hier is het officiële citaat van Google hierover:

“Ons doel is om u een beter inzicht te geven in hoe uw klanten u vinden op Google Zoeken. In de komende maanden geven we u nog meer bronnen op de Insights-pagina om u inzicht te geven in de zoekopdrachtthema's die de prestaties in uw campagnes hebben gestimuleerd, zelfs als die zoekopdrachten niet in uw rapport met zoektermen worden weergegeven.'

4. Gebruik Auction Insights en Google Trends voor extra hulp

Ten slotte zijn deze wijzigingen in het rapport met zoektermen niet superbelangrijk. Ik kan anticiperen dat sommige adverteerders, waaronder ikzelf, nog steeds meer willen. Hoewel dit momenteel misschien het beste is dat we uit het rapport met zoektermen kunnen halen, kun je samenvatten hoe je SERP er elders uitziet.

Veilinginzichten zijn een geweldige plek om te beginnen, want hoewel het niet aangeeft welke zoekopdrachten uw concurrenten hebben getriggerd om te laten zien, weet u in ieder geval wie de SERP nog meer met u heeft gedeeld. Dit is de sleutel tot inzicht in de concurrentieruimte in uw branche.

voorbeeld van veilinginzichten rapport google ads

Afbeeldingsbron

Bovendien kunt u altijd vertrouwen op Google Trends om u een beter idee te geven van de zoekopdrachten waarin mensen in de loop van de tijd en op de locatie geïnteresseerd zijn.

Beide kunnen u helpen de ervaring van uw zoekers op de SERP beter te begrijpen wanneer ze worden gebruikt in combinatie met het rapport met zoektermen.

Nog een dag, nog een (hopelijk nuttige) verandering van Google?

Als het erop aankomt, zou deze wijziging de meeste adverteerders moeten helpen om enige controle te behouden over voor welke zoekopdrachten hun advertenties worden weergegeven.

Zelfs met de wisselwerking van het verlies van een aantal historische zoekopdrachten van de afgelopen jaren, komt deze verandering het dichtst in de buurt van een positieve of nuttige van Google Ads die we in een tijdje hebben gezien.

Hoe dan ook, u kunt zien dat deze wijzigingen niet ophouden van Google te komen. Daarom is het het beste om ze ter harte te nemen en te kijken hoe u elke update voor uw bedrijf kunt laten werken.

Dus, wat gaat u doen om deze verandering in uw voordeel te laten werken? Laat het ons weten in de reacties!

Lees verder »
marketing
zelfranken

De wereld is veranderd. We zijn een tijdperk ingegaan van B2H (business to human) dat verder gaat dan de business-as-usual categorisering van B2B, B2C en D2C. Dus hoe kan marketing slagen in een tijdperk van digitale afstandsbediening? Doe op 27 oktober mee met de ClickZ Experience voor een leerzame dag met veel impact met 's werelds toonaangevende marketeers – ontdek consumenteninzichten, beheers uw strategie en technologie-stack.

Exclusief voor senior marketeers, ons vlaggenschipevenement is 100% online en gratis.

Het evenement in een notendop

Met 23+ wereldwijde merken, 6 Keynotes, 3 panels, 8 workshops en ontelbare inzichten en netwerkmogelijkheden, richt het evenement zich op drie belangrijke pijlers:

 1. Uw klant: ontleed de belangrijkste problemen met betrekking tot de veranderingen in uw branche, het gedrag van klanten en hun verwachtingen
 2. Uw strategie: bepaal hoe de new age-consument uw algehele strategie beïnvloedt
 3. Uw technologie: pak de ontwrichtende tools en technologieën uit die uw marketingteams sterker zullen maken en uw visie zullen uitvoeren

Bekijk onze agenda voor meer sessiedetails.

ClickZ Experience 2021 - Virtueel evenement - Model

Ontmoet 's werelds grootste geesten op het gebied van digitaal, marketing en technologie

De ClickZ Experience biedt een felbegeerde line-up van sprekers van innovatieve leiders met een collectieve ervaring van meer dan 100 jaar in de sector!

 • Linda Boff, Chief Marketing & Communications Officer, General Electric
 • Harris Beber, Chief Marketing Officer, Vimeo
 • Sally Susman, EVP, Chief Corporate Affairs Officer (Forbes – 's werelds meest invloedrijke CMO), Pfizer
 • Luis Navarette Gomez, Global Head of eCommerce, Lego
 • Meg Haley, Global Head of Revenue Product Strategy, Twitter
 • Brian Solis, Global Innovation Evangelist, Salesforce
 • Douwe Bergsma, Chief Marketing Officer, Piedmont Healthcare
 • Thanassis Thomopoulos, hoofd van Global Marketing & Commercial Analytics, eBay
 • Orchid Bertelsen, Hoofd Digitale Strategie & Innovatie, Nestle
 • Samantha Margolis, VP Digitale Marketing, Christie's
 • Jad Khalil, Agency Development Manager UK&I, Google
 • David Gibson, hoofd operaties, mensen toevoegen

Opgewonden? Ontgrendel hier de hele sprekerslijst .

Geef uw strategie een boost, benchmark de prestaties en garandeer de uitvoering. Reserveer nu je plaats voor 27 oktober! Geen kosten inbegrepen.

Het bericht De ClickZ Experience 2021: geef je strategie kracht met 's werelds grootste geesten in digitale marketing verscheen eerst op ClickZ .

Lees verder »

In aflevering #1859 praten Neil en Eric over hoe je je LinkedIn-betrokkenheid kunt maximaliseren. Toegegeven, dit is niet gemakkelijk, maar het is niet onmogelijk. Tune in om het allemaal te horen!

TIJDGESTEMPELDE SHOW OPMERKINGEN:

 • [00:25] Het onderwerp van vandaag: hoe u uw betrokkenheid op LinkedIn kunt maximaliseren.
 • [00:42] In de loop der jaren is het organische bereik op LinkedIn aan het afnemen.
 • [01:00] Bouw een netwerk op met mensen die betrokken reacties op uw inhoud achterlaten.
 • [01:23] Manieren om mensen reacties te laten achterlaten op je LinkedIn-berichten.
 • [02:04] Je kunt een pod hebben van je vrienden of medewerkers die je berichten leuk vinden.
 • [03:15] Video's werken beter dan korte lijnen om de aandacht van mensen te trekken.
 • [03:50] Als je een e-maillijst hebt, klik dan op deze om je LinkedIn-berichten leuk te vinden.
 • [04:13] Dat was het voor vandaag!
 • [04:13] Om op de hoogte te blijven van evenementen en meer te weten te komen over ons meesterbrein, ga naar de Marketing School- site voor meer informatie of bel ons op 310-349-3785!

Laat wat feedback achter:

 • Waar moeten we het nu over hebben? Laat het ons weten in de reacties hieronder
 • Heb je genoten van deze aflevering? Zo ja, laat dan een korte review achter.

Verbind je met ons:

 • Neilpatel.com
 • Snelle Spruit
 • Overal groei
 • enkele korrel
 • Twitter @neilpatel
 • Twitter @ericosiu
Lees verder »
marketing
zelfranken

In de laatste aflevering van onze serie over het openen van een e-commercebedrijf als complete beginner, hebben mijn zakenpartner Kate en ik een winkel opgezet via het Instant Site- platform van Ecwid.

Deze week gaan we verder met iets dat echt lijkt te spelen bij elke aspirant-e-commercehandelaar: sociale media.

Sociale media kunnen qua e-commerce een van de moeilijkste noten zijn om te kraken. Het heeft ook het potentieel om ongelooflijk lucratief te zijn, wanneer het effectief wordt gebruikt, wat waarschijnlijk de reden is waarom iedereen zo geïnteresseerd is in het krijgen van een Instagram . Nu ben ik geen expert, maar ik ben hier om te delen wat ik tot nu toe heb geleerd over het gebruik van sociale media voor e-commerce.

Lees de volledige serie: Online verkopen als je een beginner bent

De volgende stap van Bad Asta: winkelen op Instagram?

Het zal je misschien verbazen om te horen dat Bad Asta Vintage al aanwezig is op sociale media. In feite zijn we begonnen als een Instagram-account, met de vertrouwde oude "dm for purchase" -regel aan de meeste van onze berichten.

Daarom had ik oorspronkelijk voor ogen dat dit artikel zou gaan over het naar een hoger niveau tillen van onze socialmediastrategie: verkopen via Instagram Shopping. Voor het geval je het niet weet, Instagram Shopping is een handige functie waarmee je daadwerkelijk naar je producten kunt linken in een Instagram-bericht of -verhaal. Op die manier, als iemand geïnteresseerd is, hoeven ze alleen maar op de link te tikken die op de Instagram-afbeelding verschijnt, en ze kunnen een aankoop doen. Klinkt cool, toch?

Onze Instagram in actie

Als vintage kledingmerk dachten we dat Bad Asta echt zou kunnen profiteren van deze functie: dat het toevoegen van een koopoptie aan onze berichten (die vaak over items te koop gaan!) onze verkoop zou helpen stimuleren. En dat zou het waarschijnlijk ook zijn! Het probleem?

Het probleem

In 2012 werd Instagram gekocht door een bedrijf genaamd Facebook (misschien heb je er wel eens van gehoord?). En dus wisten we weinig: als je geïnteresseerd bent in het opzetten van Instagram Shopping, moet je het via Facebook instellen . Dat betekent dat je een Facebook voor je merk moet hebben. En berichten op dat account. En laat mensen die dat Facebook-account leuk vinden, interactie hebben met je berichten.

Slechte Asta heeft geen van die dingen. Maar we dromen er echt van om op Instagram te verkopen! Dus we gaan een Facebook-account maken. En we gaan door met het opbouwen van een aanwezigheid op onze Instagram, totdat we op een dag deze dromen kunnen waarmaken.

Het artikel van vandaag gaat dus over onze eerste Instagram-strategie: hoe we een Insta hebben gemaakt, wat we doen om volgers te krijgen en inhoud te plaatsen. Ons plan op dit moment is om een Facebook te maken en deze te verbinden met onze Instagram, zodat wanneer we op het "gram posten, het ook op Facebook zal posten. Dit, plus het hebben van een openbare pagina en het uitnodigen van onze vrienden om het leuk te vinden, zal hopelijk genoeg aanwezigheid voor ons om de Shopping-functie binnenkort te kunnen ontgrendelen.

Onze eerste Instagram-strategie

In deze serie wil ik benadrukken dat we e-commerce beginners zijn. We hebben geen diploma's in het bedrijfsleven, geen kennis van computerprogrammering, geen voormalige ondernemersondernemingen. Maar als het op marketing aankomt, is het verhaal een beetje anders.

Ik werk in de marketing. Mijn zakenpartner Kate is al een paar jaar hobbykunstenaar/digitale kunstmaker. We zijn ook halverwege de twintig, wat betekent dat we een enigszins intuïtief begrip hebben van sociale-mediaplatforms en hoe ze werken, meestal uit persoonlijke ervaring. Dus van alle enge dingen over het bouwen van een online merk, leek dit het minst intimiderend.

We besloten om ons instagram rond onze niche te bouwen (zoals besproken in deel 2 ). Dat betekende dat we inhoud wilden maken die mensen ongeveer in onze leeftijdscategorie aansprak, die zowel van mode als van film hielden. Dus we maakten een punt dat elk bericht dat we maakten een kledingstuk zou bevatten dat we verkochten, of iets dat relevant was voor filmsterren uit de 20e eeuw.

Kate gebruikt graag een grafische ontwerp-app (en website) genaamd Canva voor het maken van visuele berichten, omdat het relatief eenvoudig te gebruiken is en er een gratis versie is. Ze liet me het ook downloaden, en we brachten een week of zo door met het uitwisselen van afbeeldingen die we via de app hadden gemaakt, totdat we een stijl hadden gevonden die we leuk vonden. Onze vroegste ontwerpen waren sterk afhankelijk van collages die een mengelmoes van oud en nieuw waren: een film die nog steeds naast een foto van mij staat met een rok te koop. Posts die zwart-witafbeeldingen over in-kleurafbeeldingen plakten.

Canva kan een geweldige bron zijn

We hebben besloten om elke dag te posten. Wat aanvankelijk, gezien alle foto's die we van onze inventaris hadden gemaakt, gemakkelijk was. Naarmate de tijd verstreek, werd het moeilijker en moesten we het terugschalen naar ongeveer twee berichten per week.

Als we geen inventaris hadden om te posten, zochten we vaak outfits op uit films die we leuk vonden en maakten er collages omheen, of anders schreeuwden we naar de verjaardag van een favoriete filmacteur of de releasedatum van een geliefde film. We hebben manieren gevonden om het te mixen met onze visuele inhoud, zodat volgers een beetje vertrouwd en een beetje anders kunnen verwachten.

Wat er ook gebeurt, we hebben relevante hashtags in onze berichten gestrooid (altijd onze eigen #badastavintage voor de goede orde erin gegooid), en altijd een geotag toegevoegd, in de hoop dat deze ons zouden helpen meer verkeer te genereren.

Als u meer wilt weten over het aanpassen van een strategie aan uw specifieke bedrijf, vindt u hier een betrouwbaar artikel van de Ecwid-blog met wat meer informatie.

Volgers krijgen

Nog iets wat we deden: onderzoek. Welnu, Instagram-onderzoek, waarbij accounts van vintage kledingverkopers werden gevonden. En over hen praten. We hielden van de flair van Page of Air voor fotografie. We hielden van de inventaris van zona.g.vintage en hoe deze werd weergegeven. We volgden deze pagina's vanuit ons account en brachten een deel van onze wekelijkse vergadering door met praten over welke aspecten van hun harde werk we konden opnemen in onze eigen stijl.

Page of Air Vintage spant de kroon met moeiteloos mooie vintage

Niet alleen dat! We gaven accounts die we echt leuk vonden, veel betrokkenheid: vonden hun berichten leuk, maakten opmerkingen, kochten zelfs een paar stukken waarin we geïnteresseerd waren en gaven ze een shoutout. We volgden accounts die deze accounts leuk vonden. Ook met hen hebben we contact gehad. Dat, plus regelmatig posten, heeft ons zelfs volgers opgeleverd. Voordat we het wisten (en nog maar een paar maanden later!) hadden we meer dan 500 volgers.

Het helpt natuurlijk dat we met z'n tweeën zijn. Een extra set handen betekent extra tijd besteed aan het volgen van accounts, het leuk vinden van berichten en het maken van inhoud. Maar toch, terwijl het aantal volgers bleef stijgen, ontdekten we dat mensen ons bijna nooit dmdden voor een aankoop. En wat is erger? We raakten uitgeput.

Meer tips nodig om je publiek aan te trekken? Hier is nog een artikel over het groeien van Instagram-volgers .

Instagram-marketing: het veranderen

Hoe bestrijd je Instagram-vermoeidheid? We ontdekten dat een geweldige manier om dit te doen, was om het type inhoud dat we posten te veranderen en onszelf toe te staan onze strategie af en toe opnieuw te evalueren.

We hadden een brainstormsessie en kwamen op het idee voor een serie, die we 'Monday Movies' noemden. Elke week, op maandagavond, kozen we een film om te bespreken op Instagram Live. Wij tweeën zouden een 20 minuten durende, informele discussie bijwonen over een film waar we van hielden, en de mode-looks waar we van hielden. We zouden het zelfs vermelden als we iets soortgelijks in onze eigen inventaris hadden.

Een Instagram-verhaal uit onze serie Monday Movie

Dit soort inhoud was geweldig omdat er weinig voorbereidend werk bij kwam kijken, en we genoten er echt van om samen te komen en over films te praten. Het diversifieerde ook het soort inhoud dat we maakten (live gaan versus het plaatsen van reguliere berichten) en vestigde onze geloofwaardigheid als mensen die echt een echte passie hadden voor film en mode. Het werkte ook volgens een schema dat gemakkelijk te volgen was en ons in staat stelde om regelmatig inhoud te bankieren zonder van week tot week super innovatief te zijn met ons ontwerp, en dus burn-out aan te pakken.

Een andere manier om het te veranderen: verhalen! We begonnen met het loggen van films die we bekeken en outfits die we droegen, geïnspireerd door films in onze sectie Verhalen, waardoor we meer 'off the cuff'-inhoud hadden om mee te werken. Dit toonde een iets minder gepolijste kant van onszelf. En op zijn beurt veranderde ons algehele merk een beetje.

Een van onze verhalen

We zijn tenslotte geen gepolijst merk fashionista's die hun waren met expertise verkopen: we zijn twee vrienden die aan weerszijden van het land wonen in een pandemie, die graag praten over film en kleding. Met deze nieuwe instagram-strategie konden we andere mensen laten genieten van het plezier terwijl we ons oprechte enthousiasme toonden.

En zeker, veel van onze betrokkenheid komt nog steeds van ondersteunende vrienden en familie. Maar met zo'n 1000 volgers zijn we blij met onze huidige strategie en hopen we dat de lessen die we onderweg hebben geleerd ons kunnen helpen terwijl we blijven groeien.

We zijn Instagram gaan zien als een stukje van de e-commercepuzzel, niet als de puzzel zelf. Het hebben van een e-commerce winkel heeft ons daarbij geholpen. Het openen van een Etsy shop heeft ons daar ook bij geholpen (daarover later meer!). En nog belangrijker, het heeft geholpen om ons aan te passen en opnieuw te evalueren wie we zijn en wat we willen bereiken. En misschien kan het jou ook helpen!

Enkele moeren en bouten

Het eerste wat we deden was een instagramaccount maken dat gekoppeld was aan onze merknaam ' badastavintage '. Het mooie van Instagram is dat je meerdere accounts kunt hebben en dat meerdere mensen tegelijkertijd toegang hebben tot één account. Dit is geweldig om jezelf georganiseerd te houden.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw zakelijke Instagram-account een … zakelijk account is. Persoonlijke instagram-accounts zijn geweldig voor het plaatsen van foto's van uw familievakantie. Maar een zakelijk account geeft je toegang tot een aantal leuke analyses die je laten zien wie je pagina bezoekt, wanneer, en zelfs demografische informatie over mensen die interactie hebben met je account. Dit kan u helpen uw publiek beter te begrijpen en nieuwe inhoud af te stemmen op de mensen die het meest geïnteresseerd zijn.

Sommige van onze berichten zijn getagd met analyses over verkeer

Ten slotte hebben we onze Instagram- en Facebook-accounts met elkaar verbonden om berichten van de ene naar de andere te vullen. Het proces hier was heel eenvoudig. Instagram zal je vaak vragen of je wilt crossposten op Facebook. We hoefden alleen maar ja te zeggen, onze accountgegevens in te voeren en voila! Twee accounts voor de prijs van één.

Belangrijkste afhaalrestaurants van vandaag

Het belangrijkste dat we hebben geleerd over verkopen op sociale media is dit: je moet zowel een gevestigde Instagram- als Facebook-aanwezigheid hebben om via deze platforms te verkopen . Omdat we dit niet wisten, waren we aanvankelijk teleurgesteld, dus leer van onze fouten.

Merkidentiteit kan sociale strategie helpen: Als je niet weet wie je bent als merk, wie je doelgroep is en wat voor soort berichten je wilt overbrengen, wordt sociale media lastig! Het is belangrijk om een deel van deze planning vooraf te doen, zodat je een strategie kunt bedenken. Bekijk gratis tools zoals Canva om te helpen met brainstormen over grafisch ontwerp.

Een werkende sociale strategie? Consistentie en flexibiliteit: het is erg belangrijk om een identiteit voor sociale media vast te stellen en vervolgens regelmatig te posten. Het is ook belangrijk om jezelf niet te overbelasten, met het risico op een burn-out. Als je iemand hebt die voor je werkt en wiens taak het is om op sociale media te posten, geweldig! Elke dag posten. Maar als je het alleen doet, probeer dan misschien een paar keer per week te posten en gebruik een combinatie van berichten, verhalen en andere soorten inhoud om je op de been te houden.

Heb je een tip of take away van je eigen social media strategie? Of misschien gewoon een onderwerp waarvan je wilt dat ik het onderzoek voor de serie? Laat het me weten in de comments hieronder!

Lees de volledige serie: Online verkopen als je een beginner bent

Het bericht Hoe online te verkopen als je een beginner bent: deel 4 "Sociaal worden" verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

Lees verder »
marketing
zelfranken

Voor elke digitale marketeer die zijn SEO-prestaties wil verbeteren, kan de tijd nemen om schema.org-markeringen aan hun webpagina's toe te voegen, deze pagina's helpen om in rijke resultaten te verschijnen, die meer klikbaar en wenselijk zijn voor gebruikers.

Maar velen aarzelen om aan de achterkant van hun websites te werken. Ze weten dat schema belangrijk is, maar zien af van het toevoegen van opmaak aan hun pagina's (of standaard aan plug-ins) zonder echt te begrijpen wat schema is en hoe het kan helpen meer organisch verkeer te genereren.

wat is schema.org markup

Voor die digitale marketeers die niet bekend zijn met de meerdere beschikbare schematypen en hoe ze de zichtbaarheid van zoekmachines kunnen vergroten, behandelt dit artikel de volgende essentiële schema's:

 • Wat schema.org-opmaak is en waarom het belangrijk is voor zoekmachines.
 • Hoe schema.org kan helpen met SEO-prestaties.
 • De verschillende schematypen en hoe u de beste typen voor uw webpagina's kiest.
 • Schema-opmaak toevoegen aan een webpagina zonder een webontwikkelaar te raadplegen.

Wat is Schema-opmaak?

Schema.org-opmaak is een gedeeld vocabulaire van microdata waarmee grote zoekmachines de inhoud op webpagina's beter kunnen begrijpen.

Het schemavocabulaire omvat specifieke manieren om gegevens rond mensen, plaatsen en dingen te structureren. Wanneer Google-crawlers een specifiek schematype op hun webpagina vinden, helpt dit hen te begrijpen wat die inhoud betekent en welke soorten uitgebreide resultaten moeten worden weergegeven.

wat is schema-opmaak: voorbeeld van receptrijke resultaten

De website Schema.org schat dat slechts ongeveer 10 miljoen webpagina's gebruikmaken van schema's. In het uitgestrekte landschap van internet is dat een vrij klein percentage.

Dus die digitale marketeers die de tijd nemen om schema's aan hun pagina's toe te voegen, hebben nog meer mogelijkheden om beter te scoren dan hun concurrenten in de zoekresultaten.

Wat zijn de SEO-voordelen van Schema-opmaak?

De primaire waardepropositie van Schema-opmaak is dat het uw webpagina's in staat stelt om in rijke resultaten te verschijnen, of meer prominente SERP-plaatsingen.

Zie bijvoorbeeld de eerste pagina van de SERP's voor de zoekwoordgroep 'target'.

wat is schema-opmaak - voorbeeld van uitgebreide resultaten in SERP

In plaats van alleen het standaard SERP-resultaat met de blauwe, aanklikbare paginatitel en de bijbehorende metabeschrijving, heeft deze SERP een verscheidenheid aan rijke resultaten die ook bovenaan de pagina verschijnen.

Al deze uitgebreide resultaten worden mogelijk gemaakt door schema.org-opmaak.

Maar er zijn nog andere voordelen van het toevoegen van schema.org aan webpagina's die verder gaan dan alleen verbeterd SERP-vastgoed.

 • Hogere CTR : de gemiddelde CTR voor rijke resultaten is 58% vergeleken met 41% voor niet-rijke resultaten. Voor sommige typen uitgebreide resultaten kan de CTR oplopen tot wel 87%
 • Verbeterde targeting: als u probeert gebruikers ertoe te brengen evenementen te boeken, producten te kopen of boekingen te doen, kunnen uitgebreide resultaten u helpen doelgroepen te bereiken die dit willen doen
 • Merkbekendheid: door aan de top van en in meer prominent onroerend goed te verschijnen, kan uw merk meer erkenning krijgen
 • Ontvang een CTA van Google: sommige uitgebreide resultaten worden geleverd met CTA's zoals 'Bellen' of 'Nu ophalen', waarmee u klikken en conversies kunt genereren.

Typen Schema-markeringen en wanneer ze te gebruiken

Ongeveer een derde van de zoekresultaten van Google bevat uitgebreide resultaten. Rijke resultaten zien er niet alleen aantrekkelijker uit in de SERP's, ze bieden gebruikers ook sneller de exacte informatie waarnaar ze op zoek zijn.

Een zoeker die bijvoorbeeld 'binnentuin' in de zoekbalk typt, is waarschijnlijk op zoek naar een product waarmee hij binnen kan tuinieren.

wat is schema-opmaak: voorbeeld van productrijke resultaten

Voorbeeld van productrijke resultaten voor het trefwoord 'binnentuin'

Een zoeker die 'hoe moet je tuinieren' typt, is echter op zoek naar stapsgewijze informatie. Uiteraard vult Google die tweede reeks zoekresultaten met de "How-to" uitgebreide resultaten.

wat is schema-opmaak: voorbeeld van uitgebreide how-to-resultaten

Omdat Google het zoeken graag zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk maakt voor de gebruiker, is het waarschijnlijk dat Google verschillende soorten uitgebreide resultaten zal blijven toevoegen om te passen bij de verschillende soorten zoekopdrachten die mensen op internet uitvoeren.

Google heeft nu meer dan 30 verschillende soorten uitgebreide resultaten . Hier zijn enkele van de meest voorkomende die u waarschijnlijk hebt gezien in uw Google-zoekopdrachten:

 • Artikel
 • broodkruimel
 • Evenement
 • FAQ
 • Hoe
 • Vacature
 • Logo
 • Product
 • Vraag en antwoord
 • Recensiefragment
 • Video

Met product-, banen- en evenementenschema's en, sinds eerder dit jaar, onderwijssites , lijkt Google niet snel te vertragen met uitgebreide resultaten.

Dat betekent dat als uw webpagina's nog niet in rijke resultaten worden weergegeven, u talloze kansen misloopt om op te vallen ten opzichte van uw concurrentie.

Maar geen enkel bedrijf hoeft elk schematype aan zijn website toe te voegen. Uw specifieke branche en het type inhoud op uw website zullen van invloed zijn op welke schemamarkeringen het meest gunstig zijn voor uw merk.

Voorbeelden van schema-opmaak: 6 krachtige schematypen voor kleine bedrijven

Over de hele linie zijn er enkele essentiële schematypen die vrijwel elk klein tot middelgroot bedrijf zou moeten toevoegen om hun SEO-prestaties, merkzichtbaarheid en conversiepercentages te verbeteren.

Als u inhoud op uw webpagina heeft die past bij een van de onderstaande schematypen, kan uw merk waarschijnlijk baat hebben bij het toevoegen van de bijbehorende schema-opmaak aan de pagina.

1. Opmaak van organisatieschema

Verbeter merkidentiteit en bekendheid

Het organisatieschema combineert essentiële informatie over uw bedrijf of organisatie in een kennisvenster dat aan de rechterkant van de zoekresultaten wordt weergegeven.

Dit kennisvenster wordt weergegeven voor zoekopdrachten die uw merknaam bevatten.

wat is schema-opmaak: voorbeeld van organisatieschema rijk resultaat

Hier volgen enkele specifieke voordelen van het toevoegen van het type organisatieschema aan uw webpagina's:

 • Merkherkenning: omdat het organisatieschema belangrijke informatie over uw merk consolideert, zoals uw naam, logo, oprichter, locatie en services, kan het de algemene naamsbekendheid helpen verbeteren.
 • Volgen van sociale media : door links naar uw sociale-mediaprofielen te combineren in het kennispaneel, kunt u meer links naar uw sociale-mediapagina's genereren, evenals meer volgers en engagementen
 • Reputatiebeheer : voor bedrijfsmerken met veel merkherkenning en daarom veel andere mensen op internet die inhoud met hun merknaam publiceren, kan schema helpen bij reputatiebeheer – door gebruikers te helpen de informatie te vinden waarop u zich wilt concentreren en begrijpen over uw bedrijf.

2. Lokale bedrijfsschema-opmaak

Krijg meer afspraken en boekingen

Google weet wanneer een gebruiker op zoek is naar een lokaal aanbod en zal lokale bedrijven dienovereenkomstig bovenaan de resultaten rangschikken.

Omdat de meeste lokale zoekopdrachten plaatsvinden op mobiele apparaten, is het belangrijk om uw weergaven in Google Map Pack te verbeteren.

wat is schema-opmaak: voorbeeld van een rijk resultaat van een lokaal bedrijfsschema

Lokale zoekresultaten op mobiel voor "fysiotherapeuten"

Het lokale bedrijfsschema maakt het voor Google gemakkelijk om belangrijke informatie over uw bedrijf te vinden en weer te geven, zoals openingstijden, adres, telefoonnummers, en om uw beoordelingen weer te geven.

Binnen de opmaak van het lokale bedrijfsschema kunt u een actieschema met uw resultaat toevoegen, zoals 'Boek een afspraak' of 'Maak een reservering'.

Een deel van de informatie die wordt weergegeven in uitgebreide resultaten voor lokale bedrijven, wordt opgehaald uit uw Google Mijn Bedrijf- vermelding, dus zorg ervoor dat uw bedrijf uw vermelding correct heeft ingesteld en geclaimd.

Vervolgens raadde ik aan om de schema-opmaak toe te voegen aan uw startpagina, over pagina en contactpagina.

3. Opmaak voor breadcrumbs-schema

Help gebruikers (en zoekmachines) uw website-architectuur te begrijpen

Het breadcrumbs-schema helpt zoekmachines om te weten hoe de webpagina's op uw site met elkaar in verband staan. Als u veel inhoud op uw site heeft, is het breadcrumbs-schema een must-have.

wat is schema-opmaak: voorbeeld van broodkruimels rijk resultaat

Hoewel het uiterlijk van een SERP-resultaat niet drastisch verandert door broodkruimels, helpt het gebruikers en zoekmachines om te begrijpen hoe uw inhoud is georganiseerd.

Het kan helpen het aantal keren dat gebruikers terugkeren naar de zoekresultaten te verminderen, maar hen in plaats daarvan aanmoedigen om door meer pagina's van uw website te navigeren.

4. Opmaak van sitelinkschema

Geef zoekers meer opties en neem meer onroerend goed in beslag

Als het gaat om het maken van impact in de SERP's, kunnen sitelinks u helpen meer opties te bieden aan zoekers en meer ruimte in beslag te nemen.

wat is schema-opmaak: voorbeeld van een rijk resultaat voor sitelinks

Enkele van de belangrijkste voordelen van het sitelinks-schema zijn:

 • Geef gebruikers meer opties die relevant zijn voor hun zoekopdracht
 • Leid gebruikers naar uw meest converterende pagina's
 • Maak uw SERP-resultaat aantrekkelijker en klikbaarder dan andere

5. Productschema-opmaak

Laat kopers belangrijke informatie over uw producten zien

E-commercebedrijven zullen aanzienlijk profiteren door het productschema aan hun productpagina's toe te voegen.

Productschema toont gebruikers van zoekmachines belangrijke informatie over uw product in een carrousel bovenaan de SERP's.

wat is schema-opmaak: voorbeeld van rijke resultaten voor productschema's

Informatie zoals prijs, recensies of speciale acties verschijnen ook naast de afbeelding van uw product in uw uitgebreide resultaat.

Het productschema plaatst uw product centraal in de gebruikerservaring, zodat ze niet door categoriepagina's of de zoekbalk van uw e-commercesite hoeven te navigeren.

Voor uw concurrenten die het productschema niet gebruiken, zult u ze ook gemakkelijk overtreffen door in de carrousel bovenaan de pagina te verschijnen.

6. Bekijk Schema-opmaak

Laat zoekers weten dat je tevreden klanten hebt

Het beoordelingsschema is aantoonbaar een schema dat elk bedrijf zou moeten gebruiken, ongeacht hun branche.

Dat komt omdat beoordelingen zo'n belangrijk onderdeel zijn van de aankoopbeslissingen van de meeste gebruikers. Bijna 90% van de kopers kijkt naar reviews voordat ze een product kopen. Dus als je goede recensies hebt, is er geen reden om ze niet weer te geven.

In recensiefragmenten worden die gele sterren weergegeven naast het aantal recensies dat uw product, lokale bedrijf of softwareproduct heeft ontvangen.

wat is schema-opmaak: voorbeeld van uitgebreide recensieresultaten

Als u direct in de SERP-resultaten ziet dat uw bedrijf, product of service veel 4- en 5-sterrenrecensies heeft, wordt uw resultaat aantrekkelijker in de ogen van gebruikers die beoordelingen en recensies vertrouwen bij het kiezen van producten of diensten.

Schema aan uw webpagina's toevoegen

Omdat het toevoegen van schema-opmaak betekent dat u zich in de backend van hun websites moet wagen, aarzelen veel digitale marketeers om schema's toe te voegen.

Hoewel het voor beginners misschien het beste is om te worden begeleid door de hulp van een ervaren webontwikkelaar, kan iedereen schemamarkeringen aan hun webpagina's toevoegen met behulp van schematools.

Kies een indeling voor Schema-opmaak

Er zijn drie verschillende indelingen voor schema-opmaak. Deze indelingen bepalen welke eigenschappen vereist, optioneel of aanbevolen zijn in de schema-opmaak.

Geen enkele schema-indeling is beter dan een andere, maar u moet ze kennen en begrijpen om ervoor te zorgen dat uw schema correct wordt gevalideerd en in uitgebreide resultaten kan verschijnen.

 • JSON-LD : Dit formaat wordt beschouwd als het gemakkelijkst te implementeren voor beginners, omdat het annotatietype eenvoudig kan worden gekopieerd en in de kop van de webpagina kan worden geplakt.
 • RDFa : afkorting voor Resource Descriptive Framework in Attributes, u kunt deze code toevoegen aan elk HTML-, XHTML- en XML-gebaseerd document
 • Microdata : Microdata heeft andere attributen dan RDFa, maar de implementatie is vergelijkbaar.

Maak je geen zorgen als al deze codepraat je nerveus maakt. U kunt een schema op uw webpagina implementeren met behulp van tools die de code voor u genereren.

Een schema-opmaakgenerator gebruiken

Gebruik een tool voor het genereren van schema's om schema's aan uw webpagina's toe te voegen. Deze tools vereenvoudigen het toevoegen van schema-opmaak door het moeilijke deel (de codering) voor u te doen.

tool voor het genereren van zoekatlas-schema's

Schema Generator in SearchAtlas- softwaresuite

Selecteer eenvoudig welk schematype u wilt, voeg de vereiste kenmerken toe die door de tool worden gevraagd en u zult zien dat de tool uw code genereert.

De bovenstaande tool maakt gebruik van JSON-LD-opmaak, dus het enige wat u hoeft te doen is de opmaak kopiëren en plakken in de kop van uw webpagina.

voorbeeld van script van schemagenerator

Test uw schema-opmaak

U kunt vervolgens controleren of uw schema correct is geïmplementeerd met behulp van de uitgebreide resultatentest van Google.

Nadat u uw webpagina met het nieuwe schema heeft geïmplementeerd, kopieert en plakt u de url in de tool.

Google laat u weten of de pagina in aanmerking komt voor uitgebreide resultaten, voor welke resultaten deze in aanmerking komt en of er al dan niet waarschuwingen op de pagina staan.

google search console pagina schema geschiktheidscontrole

Als de pagina niet in aanmerking komt, ziet u dit:

google search console zegt pagina komt niet in aanmerking voor uitgebreide resultaten

Verbeter uw SEO, CTR en reputatie met Schema-opmaak

Als u zich niet op uw gemak voelt bij het kiezen van uw eigen schema en het zelf implementeren van de code, aarzel dan niet om samen te werken met een ervaren SEO-strateeg of webontwikkelaar om schema-opmaak op uw webpagina's te implementeren.

Maar als de kosten van het inhuren van die services u tegenhouden, kunt u deze krachtige SEO-optimalisatie zelf implementeren.

Het toevoegen van een schema aan uw website is de waarde die het op de lange termijn oplevert waard: meer zichtbaarheid, meer klikken en meer converterend verkeer.

Lees verder »

In aflevering #1857 praten Neil en Eric over of je moet stoppen als je je overweldigd voelt. Dit is een zeer subjectieve beslissing en alleen u weet wat goed voor u is. Kom zeker vandaag nog langs!

TIJDGESTEMPELDE SHOW OPMERKINGEN:

 • [00:25] Het onderwerp van vandaag: moet je stoppen als je je overweldigd voelt?
 • [00:29] Als je houdt van wat je doet, moet je niet stoppen.
 • [01:02] Geld is niet alles in deze wereld; je moet je passie vinden.
 • [01:23] Ook al heeft Eric veel meegemaakt, hij is nog steeds zo dankbaar voor zijn baan.
 • [02:37] Je kunt proberen te mediteren, pauzes te nemen en proberen je perspectief te veranderen.
 • [02:52] Begin met het creëren van processen die dingen van je bord kunnen halen om je overweldiging te verminderen.
 • [03:59] Dat was het voor vandaag!
 • [03:59] Om op de hoogte te blijven van evenementen en meer te weten te komen over ons meesterbrein, ga je naar de Marketing School- site voor meer informatie of bel je ons op 310-349-3785!

Laat wat feedback achter:

 • Waar moeten we het nu over hebben? Laat het ons weten in de reacties hieronder
 • Heb je genoten van deze aflevering? Zo ja, laat dan een korte review achter.

Verbind je met ons:

 • Neilpatel.com
 • Snelle Spruit
 • Overal groei
 • enkele korrel
 • Twitter @neilpatel
 • Twitter @ericosiu
Lees verder »
marketing
zelfranken

Persoon die een test doet

Uw Google PageSpeed-score uit de PageSpeed Insights- tool van Google is een van de meest zichtbare scores voor een website-eigenaar.

Ontvang een lage score in het rood en je weet dat je website niet voldoet aan de normen. Als je dit artikel leest, ken je het gevoel waarschijnlijk wel.

In dit artikel bespreken we praktische stappen om een perfecte PageSpeed-score op Google te krijgen. Nodig gerust uw webontwikkelaar uit voor de rit. Laten we een technische blik werpen op het verbeteren van PageSpeed.

Gerelateerd: Weet u niet zeker hoe u zich moet voorbereiden op de wijziging van de SEO-rangschikking van Google? Publiceer uw website opnieuw

Waarom is een Google PageSpeed-score van belang?

Denk met Google-statistieken

Een Google PageSpeed-score van 90 of hoger wordt als goed beschouwd. Vijftig tot 90 is een score die moet worden verbeterd, en onder de 50 wordt als slecht beschouwd.

Doen die scores er echt toe?

Volgens een onderzoek " Milliseconds Make Millions ", uitgevoerd door Google en Deloitte, kan het verbeteren van uw laadtijd met 0,1 s de conversieratio's met 8% verhogen.

Met andere woorden, de paginasnelheid van uw site kan een grote impact hebben op de conversie- en bouncepercentages, omdat eerste indrukken ertoe doen. Klanten zijn ongeduldig. Daarom is uit een ander onderzoek van Google en Ipsos gebleken dat 77% van de smartphonekopers eerder iets koopt bij bedrijven met mobiele sites of apps waarmee ze snel aankopen kunnen doen.

Er is zeker een businesscase te maken rond een goede PageSpeed. Maar er zijn ook enkele veelvoorkomende mythes rond een perfecte Google PageSpeed-score.

Beperkingen van Google PageSpeed-scores

Hoewel de PageSpeed-score een waardevolle maatstaf kan zijn voor het evalueren van websiteprestaties en het verbeteren van de klantervaring, heeft het enkele beperkingen.

Enkele van de beperkingen waarmee u rekening moet houden voordat u geobsedeerd raakt door het behalen van een perfecte 100 PageSpeed-score, zijn onder meer:

 • Gebruikerservaring kan niet worden vastgelegd met een enkele statistiek . Een goede gebruikerservaring wordt niet bepaald door een goede PageSpeed-score. Daarom heeft Google Core Web Vitals- standaarden uitgebracht om de gebruikerservaring te kwantificeren. Het begrijpen van de verschillende statistieken van Core Web Vitals is belangrijker voor de ervaring van uw gebruikers dan PageSpeed.
 • Gebruikerservaring kan niet worden vastgelegd met een enkele 'representatieve gebruiker'. PageSpeed-scores worden berekend met behulp van een vooraf bepaald apparaat en netwerkinstellingen. Met andere woorden, de statistiek houdt geen rekening met de prestaties in de echte wereld, die zeer variabel zijn vanwege verschillen in apparaten van gebruikers (dwz mobiel versus desktop), netwerkverbindingen (dwz 3G of 4G) en andere factoren .
 • Gebruikerservaring kan niet zo goed worden vastgelegd door laboratoriumgegevens als op veldgegevens. Veldgegevens worden verzameld van uw daadwerkelijke gebruikers en houden rekening met op welke apparaten en netwerken uw gebruikers zich bevinden en weerspiegelen die omstandigheden op de juiste manier bij het testen van de prestaties. Labgegevens zijn prestatiegegevens die zijn verzameld binnen een enkele, gecontroleerde omgeving. Als u de echte prestaties van gebruikers wilt verifiëren, bieden veldgegevens een realistischer beeld van wat uw gebruikers daadwerkelijk ervaren.

Het komt erop neer dat een goede PageSpeed-score niet gelijk staat aan een goede gebruikerservaring. Een site-eigenaar zou zich meer moeten bekommeren om consistente snelheidsverbeteringen in de echte wereld, omdat onderzoeken aantonen dat een snelle website kan profiteren van verbeterde conversies.

Dat gezegd hebbende, laten we beginnen met onze verkenning van hoe u een perfecte 100/100 PageSpeed-score kunt krijgen op Google's PageSpeed Insights.

10 tips voor het behalen van een perfecte PageSpeed-score op Google

Welke stappen hebben websites met perfecte 100 Google PageSpeed-scores genomen om hun websites te optimaliseren?

Om uw bedrijf te laten genieten van een snelle website, hebben we eigenaren van kleine bedrijven, digitale marketeers, auteurs van plug-ins en webontwikkelaars gevraagd naar de acties die ze met hun websites hebben ondernomen. Van het kiezen van een betrouwbare hostingprovider tot beeldoptimalisatie, hier zijn tien tips om u te helpen een perfecte 100 te krijgen voor uw Google PageSpeed-score:

 • Kies een snelle, betrouwbare hostingprovider.
 • Selecteer een lichtgewicht thema.
 • Verwijder plug-ins.
 • Verminder en optimaliseer het JavaScript van uw website.
 • Optimaliseer afbeeldingen.
 • Browsercaching.
 • Code minificatie en compressie.
 • Content Delivery Network (CDN).
 • Gebruik tools voor het testen van meerdere snelheden.
 • Vind een alles-in-één, cloudgebaseerde service.

Lees verder voor meer informatie.

1. Kies een snelle, betrouwbare hostingprovider

bril die voor een computer zit

De reactietijden van servers zijn een van de belangrijkste redenen voor een langzame laadtijd.

Veel van de goedkope hostingplannen die kleine bedrijven hebben, zijn gedeelde servers. Als u zich op een gedeelde server bevindt, betekent dit dat u de processor en het geheugen van uw server deelt met verschillende andere websites, wat van invloed kan zijn op uw prestaties.

Upgraden naar een dedicated hostingplan bij een betrouwbare provider is de eerste stap die u moet nemen als u webprestaties serieus neemt. De investering in dedicated hosting is aanzienlijk meer dan een shared hosting plan, maar de voordelen van snelle laadtijden, hoge uptime beschikbaarheid, beveiliging en ondersteuning.

Er is geen oplossing die slechte hosting kan overwinnen, dus overweeg de investering en kies verstandig.

2. Selecteer een lichtgewicht thema

Als u een CMS zoals WordPress gebruikt, is het selecteren van een lichtgewicht websitethema van vitaal belang voor de laadsnelheid.

Verschillende websitethema's worden geladen met CSS-code en grote bestanden die van invloed zijn op de paginagrootte en het aantal serververzoeken verhogen.

Hoe meer serververzoeken en hoe groter een paginabestand kan zijn, hoe langer het kan duren om uw thema en site-inhoud aan een gebruiker te leveren.

Daarom kan een slecht geschreven websitethema de laadtijd van uw website aanzienlijk verhogen. Het selecteren van een lichtgewicht thema met schone broncode kan afhankelijke verzoeken verminderen, ongebruikte code of CSS-bestanden elimineren en de meeste snelheidsproblemen oplossen.

"We hebben onlangs onze website overgezet naar een gestroomlijnd Elementor-thema van een omslachtiger thema", zegt Thorin Yee van Best Companies AZ . “Door te investeren in een lichtgewicht thema, konden we CSS- en JS-bestanden elimineren die onze site vertraagden. De basis van een website is cruciaal. Als je moeite doet om de snelheid van je site te veranderen, heeft dat weinig effect als de site zelf structureel niet optimaal is.”

Het herschrijven of wijzigen van een websitethema is vanwege de investering een moeilijke keuze om te maken als eigenaar van een klein bedrijf. Maar nogmaals, er is geen remedie voor een opgeblazen websitethema, dus selecteer je foundation zorgvuldig.

3. Verwijder plug-ins

Plug-ins op WordPress

Doe het rustig aan met de plug-ins.

Hoe meer plug-ins van derden u aan een website toevoegt, hoe langzamer een site kan worden. Daarom is het een slecht idee om vijf of zes plug-ins te gebruiken om verschillende aspecten van een website te optimaliseren, zoals het aanpakken van bronnen die het renderen blokkeren of niet-geoptimaliseerde afbeeldingen.

In plaats daarvan kan het veel handiger zijn om één enkele tool te installeren en te controleren die de doelstellingen voor snelheidsoptimalisatie bereikt.

Het installeren van extra plug-ins kan aanzienlijke overhead toevoegen aan uw server en uiteindelijk leiden tot langere laadtijden. Probeer plug-ins te onderzoeken en de prestaties van uw site te controleren met behulp van laboratoriumgegevens nadat u elke plug-in hebt toegevoegd of gedeactiveerd. Zodra u een optimale plug-inmix heeft gevonden, kunt u de prestatiescores over een periode van 28 dagen testen met behulp van veldgegevens om te zien of de site is verbeterd.

4. Verminder en optimaliseer het JavaScript van uw website

Render-blocking JavaScript is een van de grootste redenen voor een langzaam ladende website. En toch zit JavaScript boordevol websiteframeworks, CMS-thema's en plug-ins.

Het verminderen en optimaliseren van het JavaScript van uw website is geen snelle oplossing en vereist een ervaren ontwikkelaar om de code van uw website te analyseren.

Google PageSpeed Insights, samen met andere prestatietools die in dit artikel worden genoemd, kunnen een ontwikkelaar helpen bij het identificeren van JavaScript-weergave dat kan worden geëlimineerd om de paginasnelheid en prestaties te verbeteren.

Toegegeven, het zien van de suggestie "elimineer render-blocking resources" van Google PageSpeed Insights kan een verlammend gevoel geven van niet weten wat te doen. Er zijn verschillende alles-in-één plug-ins die u kunnen helpen uw JavaScript te verkleinen of uit te stellen. Maar het is altijd het beste om deze plug-ins te testen in een staging-omgeving voordat ze in productie worden genomen.

5. Optimaliseer afbeeldingen

Afbeeldingen bewerken op laptop

Het optimaliseren van afbeeldingen is iets minder een technische verandering en gemakkelijker te begrijpen voor bedrijfseigenaren dan het optimaliseren van JavaScript.

Het gebruik van een afbeeldingsindeling zoals WebP kan helpen om de prestatiescore te verbeteren, aangezien verliesloze WebP-afbeeldingen 26% kleiner zijn in vergelijking met PNG's en 25%-34% kleiner dan JPEG's. Het verkleinen van de afbeeldingsgrootte of het uitstellen van afbeeldingen buiten het scherm kan ook de mobiele ervaring verbeteren en het bandbreedtegebruik verminderen.

"Beeldoptimalisaties zijn vooral belangrijk voor mobiele gebruikers, aangezien Google mobiel indexeert en grote afbeeldingsbestanden gegevens op mobiel in beslag nemen", zegt Carey Wilbur van Charter Capital . “Niet alleen zal het vergroten of verkleinen van afbeeldingen of het opnieuw formatteren van afbeeldingen naar de volgende generatie PageSpeed Insights helpen, het zal je ook helpen om mensen langer op je website te houden. Dat is overal een overwinning.”

6. Browsercaching

Wanneer een website wordt geladen, moet informatie zoals statische inhoud, een CSS-bestand, externe bronnen, scripts en meer worden opgevraagd. Deze verzoeken hebben allemaal invloed op de laadsnelheid.

Browsercaching geeft een webbrowser de keuze om die informatie op te halen van een eerder opgeslagen versie of de server.

Dit kan een groot verschil maken in hoe snel een webpagina wordt geladen.

Om een grote boost in PageSpeed-scores te zien, schakelt u browsercaching in met behulp van een alles-in-één plug-in, een specifieke caching-plug-in of een beheerde hostingservice.

7. Code minificatie en compressie

Codeminificatie wijzigt bestanden en maakt ze compact, waardoor de prestaties van de website worden verbeterd door compressie van schone code.

Het verkleinen van code is met name handig voor HTML-, CSS- en JavaScript-bestanden omdat onnodige of overtollige gegevens worden verwijderd, zonder dat dit invloed heeft op de manier waarop de bron door een webbrowser wordt verwerkt.

Als dat allemaal technisch klinkt, bieden veel plug-ins tegenwoordig codeminificatie en compressie als functie. Onderzoek alles-in-één plug-ins om ervoor te zorgen dat ze deze functionaliteit hebben.

8. Content Delivery Network (CDN)

Content Delivery Networks (CDN's) ontlasten de bronverzoeken die de laadtijden van de hoofdinhoud van een pagina kunnen vertragen. Als u bijvoorbeeld een CDN gebruikt om afbeeldingen en inhoud in de cache op te slaan, kunnen pagina's sneller worden geladen voor gebruikers die webpagina's met veel bronnen openen.

CDN's klinken misschien technisch, maar dit zou een functie moeten zijn die wordt meegeleverd door een betrouwbare hostingprovider. Neem contact op met uw webhost om te zien of u toegang heeft tot een CDN, en zo ja, kijk of het kan worden ingeschakeld om de trage paginasnelheid aan te pakken.

9. Gebruik tools voor het testen van meerdere snelheden

Hoewel PageSpeed Insights de meest zichtbare tool voor het testen van snelheid is voor kleine bedrijven, zijn er verschillende andere prestatietools die verschillende perspectieven kunnen bieden op het verbeteren van de paginasnelheid.

Hier is een lijst met prestatietools en hun voordelen voor website-eigenaren:

Lighthouse : geeft u persoonlijk advies over hoe u uw website kunt verbeteren op het gebied van prestaties, toegankelijkheid, PWA, SEO en andere best practices.

WebPageTest: Hiermee kunt u de prestaties van een of meer pagina's vergelijken in een gecontroleerde laboratoriumomgeving en diep in prestatiestatistieken duiken en prestaties testen op een echt apparaat.

TestMySite : hiermee kunt u de prestaties van webpagina's op verschillende apparaten diagnosticeren en biedt een lijst met oplossingen voor het verbeteren van de ervaring van Webpagetest en PageSpeed Insights.

PageSpeed Insights : toont snelheidsveldgegevens voor uw site, naast suggesties voor algemene optimalisaties om deze te verbeteren.

Snelheidsscorekaart : hiermee kunt u de snelheid van uw mobiele site vergelijken met die van uw collega's in meer dan 10 landen. De snelheid van mobiele sites is gebaseerd op real-world gegevens uit het Chrome User Experience Report.

Impactcalculator : hiermee kunt u de potentiële inkomsten van het verbeteren van de snelheid van uw mobiele site inschatten, op basis van benchmarkgegevens van Google Analytics.

Chrome-ontwikkelaarstools : hiermee kunt u de runtime van een pagina profileren en knelpunten in de prestaties identificeren en debuggen.

Marketeers kunnen genieten van het gebruik van TestMySite, Impact Calculator en Speed Scorecard om de ROI te meten, terwijl ontwikkelaars meer voordeel kunnen halen uit het gebruik van PageSpeed Insights, Lighthouse, Chrome Developer Tools of WebPageTest om prestatieproblemen te identificeren en te corrigeren.

Gerelateerd: GoDaddy Website Design Services en Google Lighthouse – design ontmoet kracht

10. Zoek een alles-in-één, cloudgebaseerde service

Onze website, Markitors.com , voerde alle bovenstaande stappen uit en haalde onze PageSpeed-scores van 75/100 op mobiel en 95/100 op desktop.

We hadden een alles-in-één service nodig die caching, beeldoptimalisatie, lui laden, codeminificatie en compressie combineerde om onze site een perfecte score te geven.

Daarvoor wendden we ons tot NitroPack .

"NitroPack combineert alles wat nodig is voor een snelle website in één service", zegt Deyan Georgiev, CEO van NitroPack. "Onze ingebouwde functies en hun unieke implementatie in één cloudgebaseerde service leiden tot onze uitstekende prestaties."

Na het installeren van een betaald NitroPack-abonnement op Markitors.com zagen we onze 75/100 score op mobiel en 95/100 op desktop direct naar een perfecte 100/100 gaan.

Missie volbracht.

Volgende stappen

Helaas is er geen snelle oplossing om een perfecte 100 te krijgen voor uw Google PageSpeed-scores. In de meeste gevallen moet u of een ervaren webontwikkelaar in de code van uw site graven en deze optimaliseren.

Het is een reis.

Maar, zoals in dit artikel wordt aangetoond, zijn er onmiddellijke stappen die u kunt nemen om uw website sneller te maken en dicht bij een perfecte 100-score te komen.

Als je een doe-het-zelver bent die graag in een codebasis duikt, begin dan met het lichter maken van je site door je JavaScript te verminderen en te optimaliseren.

Als u op zoek bent naar een onmiddellijke boost met minimale tijd besteed aan het verbeteren van de paginasnelheid, overweeg dan om te investeren in een snel, betrouwbaar hostingplan en het installeren van een alles-in-één, cloudgebaseerde service zoals NitroPack.

Of, als deze stappen u te ver gaan of laag op uw prioriteitenlijst staan, stuur dit artikel dan door naar een ervaren webontwikkelaar, zodat zij aan de slag kunnen met het verbeteren van de prestaties van uw site.

De moeilijkste stap naar verbetering is vaak de eerste. Hopelijk helpen deze stappen u om een perfecte Google PageSpeed-score van 100 te behalen en uw klantervaring als resultaat te verbeteren.

Het bericht Een perfecte Google PageSpeed-score krijgen verscheen eerst op GoDaddy Blog .

Lees verder »

Ongeveer een maand geleden heeft Google een wijziging aangebracht in de titels van fragmenten die worden weergegeven in de zoekresultaten, en deze wijziging vervolgens een week nadat deze is gelanceerd, bevestigd. De SEO-gemeenschap werd een beetje gek van de veranderingen en Google zei: wacht even, we luisteren, we zullen ons aanpassen. Google is mogelijk begonnen met het uitrollen van enkele van die wijzigingen op basis van de feedback die het heeft ontvangen.

Lees verder »
B2B-beïnvloeders krachtige marketingsamenwerkingen opbouwen
marketing
zelfranken

Samenwerkende ondernemers silhouet afbeelding.

Samenwerkende ondernemers silhouet afbeelding. Hoe kunnen B2B-marketeers krachtige en duurzame samenwerkingen opbouwen met behulp van influencers? Er zijn tegenwoordig meer tactieken beschikbaar dan ooit voor samenwerking met influencers in de B2B-ruimte, maar hoe kunnen marketeers degenen vinden die daadwerkelijk blijvend succes boeken? We hebben het geluk gehad om topbeïnvloeders uit een aantal sectoren in ons derde seizoen van de Break Free B2B Marketing-serie video-interviews te laten zien , en we wilden hun toptactieken delen om zowel een beïnvloeder in de B2B-ruimte te zijn als om te verbeteren samenwerking. Laten we dieper ingaan en leren hoe 12 materiedeskundigen krachtige samenwerkingen creëren tussen influencers en merken, met inzichtelijke tactieken die je kunt implementeren in je eigen marketinginspanningen terwijl we richting 2022 gaan. Ramon Ray van Smart Hustle Media @ramonray Oprichter, Smart Hustle Media Ramon Ray [bctt tweet="“Zoek altijd naar partnerschappen, hoe u met anderen kunt samenwerken en hoe u groter en strategischer kunt denken.” — Ramon Ray @ramonray #BreakFreeB2B" username="toprank"] "Ik denk dat er verschillende manieren zijn waarop merken verschillende dingen doen. Eén ding dat in ieder geval met het merk praat, denk ik, en de influencers, is dat – ten eerste, ben jij duidelijk over wat de doelen zijn? Waarom willen ze jou? Bereikt het cijfers? Dat zou kunnen. Voor mij is het vaak dat ze veiligheid en zekerheid willen. We willen iemand die consequent kan leveren en ons een goed seminar, webinar, of host een product en wees enthousiast en haal de expertise uit onze materiedeskundigen. Dus dat is er een, "merkte Ramon op. "Ten tweede – leef je je merk, offline en online? Wat betekent dat ze erop kunnen vertrouwen dat wat je tweet – wat je op Instagram plaatst, iets zal zijn waar ze trots op zullen zijn. Dat is oké voor de merken waarmee je werkt "Dus dat is twee. En ik denk dat punt drie, ik denk dat het andere ding om te overwegen is, ben je binnen het stuurhuis van wat ze willen? Als je een influencer bent voor een koptelefoonbedrijf, en je bent niet alleen bezig met muziek, je bent misschien niet geschikt, 'voegde Ramon eraan toe. "Ik denk dat dat een paar dingen zijn waar ik aan denk als we kijken naar hoe we met een merk werken en hoe een merk ons kan evalueren – het is veiligheid, beveiliging, we proberen het juiste te doen en zijn goed voor werken. En ik denk dat dat belangrijk is," vertelde Ramon ook. Bekijk, luister of lees Ramon's volledige interview door onze volledige blogpost " Breek gratis B2B-marketing: Ramon Ray van Smart Hustle Media on Small Business Success & Thinking Big " te lezen. Minda Harts van The Memo @MindaHarts CEO en oprichter, The Memo Minda Harts [bctt tweet=""Of je nu 300 of 300.000 volgers hebt, het is de manier waarop je betrokken bent en mensen moeten je vertrouwen." — Minda Harts @MindaHarts" username="toprank"] Wat is er nodig om een thought leader, materiedeskundige of influencer te zijn? “Weet je, ik zou zeggen consistentie. Een van de dingen waar ik mee begon voordat ik een bestseller had, of een van die dingen – ik was consistent met de inhoud die ik daar naar buiten bracht," zei Minda. "Ik koos een of twee sociale-mediaplatforms, en ik zei, weet je wat, ik ga hier alles voor geven. Mijn demografie staat niet op alles, toch? Dus als ik er een paar kies, en ik ben consequent, en elke maandag begin ik met een nieuwsbrief, omdat je je fans of je potentiële klanten wilt vastleggen. Dus ik denk dat het voor mij consistent was, "voegde Minda eraan toe. "Sinds 2015 verspreidde ik elke maandag een nieuwsbrief. En dan hergebruik ik die inhoud op LinkedIn of Twitter – dat zijn de meest actieve platforms waar ik op zit. Ik probeer ook authentiek te zijn voor mijn stem en praat over de dingen waarvan ik weet dat mijn demografie geïnteresseerd is. Ik breng mijn persoonlijke verhalen en ik stelde ze vragen", deelde Minda. "Of je nu 300 volgers hebt of 300.000, het is de manier waarop je omgaat, en mensen moeten je vertrouwen. Als je eenmaal die consistentie en dat vertrouwen hebt opgebouwd, dan heb je alleen mensen nodig die voortdurend een nieuw doel gebruiken en retweeten, en sommige van die dingen doen. Maar het begint met die consistentie. Zorg er dus voor dat je trouw en authentiek bent aan de stem die je toevoegt aan je gemeenschap", legt Minda uit. Bekijk Minda's volledige interview en bezoek onze volledige blogpost " Breek gratis B2B-marketing: Minda Harts van The Memo on Having Courageous Gesprekken ." Keith Townsend van The CTO Advisor @CTOAdvisor Mede-oprichter, The CTO Advisory Keith Townsend [bctt tweet=""Je moet je gedachten naar buiten brengen. En soms is het engste om een influencer te worden." — Keith Townsend @CTOAdvisor" username="toprank"] "Ik vind het prima om het een influencer, een thought leader of hoe je het ook wilt noemen te noemen. Je moet je gedachten daar kwijt. En soms is het engste om een influencer te worden, soms is het engste om je gedachten naar buiten te brengen, maar laten we het gewoon noemen dat je bekend bent binnen je branche,' deelde Keith mee. de dingen die ik doe. Dus ga ik naar TopRank Marketing of werk ik rechtstreeks met leveranciers om erachter te komen hoe ik een leverancier kan helpen om ons hun verhaal te vertellen, terwijl ik mijn authentieke stem behoud", voegde Keith eraan toe. "Om op te vallen, vermijd die moeilijke gesprekken niet ", merkte hij ook op. Bekijk Keith's volledige interview in " Break Free B2B Marketing: Keith Townsend van The CTO Advisor on Bringing Value Through Friction " Dez Blanchfield van Sociaall @dez_blanchfield Oprichter, Sociaall Inc. Dez Blanchfield [bctt tweet=""Als je een bank bent, wees dan een bank, concentreer je erop de beste bank te zijn die je kunt en zoek naar dingen die je gaan storen. Maar probeer geen telefoonmaatschappij te zijn." — Dez Blanchfield @dez_blanchfield" username="toprank"] “Als we een gesprek hebben, praten we niet alleen over influencer marketing. Dat is een klein deel van wat we doen. Het is het nemen van een idee van een businessplan en verkoop- en marketingstrategie in een go-to-market roadmap, rond verkoop, marketing, communicatie en bedrijfsontwikkeling, en in kaart brengen, 'wat is het resultaat dat u wilt?', "vertelde Dez. " Waarin ben je begonnen met verkoopinvesteringen? Waar zitten de hiaten daarin? Hoe kunnen we die hiaten in digitale sociale gesprekken opvullen, en hoe kunnen we deze campagnes opzetten om die resultaten te stimuleren, zodat als en wanneer iemand een pijnpunt of een aankoopbeslissing heeft, we ervoor hebben gezorgd – door het stimuleren van bewustzijn, betrokkenheid bij het onderwijs, in de vorm van beïnvloeding – dat je top of mind en het centrum van het hart op dat punt van een koopbeslissing," Dez voegde Kijk, luister naar of gelezen Dez' volledige interview door het controleren van ons het volledige blog post." Break Free B2B Marketing: Dez Blanchfield van Sociaall over deelname aan het gesprek ." Tamara McCleary van Thulium @TamaraMcCleary CEO, Thulium Tamara McClary [bctt tweet="“Wees duidelijk over waarom je met een influencer wilt werken, wat je hoopt te halen uit het werken met de influencer.” — @TamaraMcCleary" username="toprank"] "Wat is uw doel bij het gebruik van een influencer? Is uw doel om merkbekendheid te creëren? Is uw doel om de verkoop van producten te verhogen? Wat is uw doel? Laten we daar vervolgens vanaf gaan reverse-engineeren en gaan , 'Oké, wie heeft de ogen en oren van de mensen die het meest geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst?'," vertelde Tamara. "Zodra we mensen volgers of een publiek gaan noemen, beginnen we ze te verkleinen – denkend dat ze op de een of andere manier geen thought leadership hebben. Maar waar het om gaat, is dat elke persoon thought leadership heeft, het is gewoon of ze wel of niet het bouwen door inhoud beschikbaar te stellen", voegde Tamara eraan toe. "Wees duidelijk over waarom je met een influencer wilt werken, wat je hoopt te halen uit het werken met de influencer", stelde Tamara voor. "Als je niet werkt met een organisatie die weet wat ze doen, die weet wat dat eindresultaat zou moeten zijn, weet wat de influencer aan de organisatie zou moeten leveren, weet wat de organisatie niet zou moeten vragen de influencer, het is belangrijk om een bedrijf als TopRank te hebben om dat te doen, want als ik zie dat organisaties zelf aan influencer marketing proberen te doen, mislukt het vaak. En dan is het jammer dat als het faalt, ze denken dat influencer marketing faalt. marketing heeft niet gefaald. Het is gewoon de manier waarop je het deed mislukt. Je hebt het niet goed gedaan," merkte Tamara op. Bekijk de volledige aflevering van Tamara, " Break Free B2B Marketing: Tamara McCleary van Thulium over visies op de toekomst en geen kwaad doen ." Nicole Brady van SAHM Reviews @SahmReviews Publisher, SAHM Reviews Nicole Brady [bctt tweet=""Doe je ding, doe waar je goed in bent. Je wilt een bedrijf starten omdat je een niche wilt vullen. Je moet het doen omdat je er een passie voor hebt." — Nicole Brady @SahmReviews" username="toprank"] Wat maakt influencer content krachtig? 'Omdat het echt is. Het is iemand die zijn mening deelt. Het is niet gescript. Het is geen reclame,' legde Nicole uit. 'Doe je ding, doe waar je goed in bent. U wilt een bedrijf starten omdat u een niche wilt vullen. Je moet het doen omdat je er een passie voor hebt", voegde Nicole eraan toe. "Ontdek wat jou anders maakt en waarom mensen met je willen praten, en maak daar vervolgens gebruik van. Deel die details en creëer inhoud rond die details Aangezien steeds meer mensen op sociale media zitten, is het de manier om die kant-en-klare milieu-dingen te vinden die ervoor zorgen dat je tikt – die je misschien niet kende – om ze te laten zien." Bekijk, luister of lees Nicole's volledige interview door onze volledige blogpost te lezen " Breek gratis B2B-marketing: Nicole Brady van SAHM Reviews over het belang van empathie bij het bereiken van uw niche ." Eric Vanderburg van TCDI @evanderburg Vice-president van Cybersecurity, TCDI Eric Vanderburg [bctt tweet=""Soms kunnen de influencer-dingen bijna een achterdeur gesponsorde inhoud of een goedkeuring krijgen, en dat is iets dat we zeker proberen te vermijden. Zorg ervoor dat het merk de waarden deelt die je hebt. " — @vtamethodman" username="toprank"] "Andere influencers in de ruimte ontmoeten en leren hoe we elkaar allemaal beter kunnen ondersteunen en hoe ze hun berichten naar buiten kunnen brengen," was een nuttige benadering, merkte Eric op. "Ik' Ik heb dit altijd als groter gezien dan welk individu dan ook, dus veel van deze samenwerkingen waren geweldig", voegde Eric eraan toe. die we zeker proberen te vermijden. Zorg ervoor dat het merk de waarden deelt die jij hebt", stelde Eric ook voor. Bekijk alle afleveringen van Eric in " Break Free B2B Marketing: Eric Vanderburg of TCDI on The Changing Cybersecurity Landscape " Sarah Barnes-Humphrey van Shipz @bevictoryus CEO, SHIPZ Sarah Barnes-Humphrey [bctt tweet=""Samenwerking is de toekomst van het bedrijfsleven. Ik denk dat de enige manier om vooruit te komen is om echt te begrijpen wat uw collega's in marketing, klantenservice of inkoop dagelijks doormaken." @bevictoryus" username="toprank"] “Er is veel samenwerking mogelijk met de supply chain intern en met veel verschillende bedrijven. Ik denk dat we daar steeds meer van zien, wat spannend is, vooral voor supply chain-professionals, omdat ze echt willen werken. Het zijn probleemoplossers, toch? Dat is wie we zijn, als professionals – we zijn probleemoplossers. Dat is wat we dagelijks doen", zegt Sarah. "We willen intern samenwerken met de verschillende afdelingen, om echt dat succes te creëren voor het bedrijf waarvoor we werken," voegde Sarah eraan toe. "Samenwerking is de toekomst van het bedrijfsleven. Dat geloof ik echt. Ik denk dat de enige manier om vooruit te komen is om echt te begrijpen wat je collega's in marketing, klantenservice of inkoop doormaken en wat ze dagelijks doen", merkte Sarah ook op. Kijk, luister naar of lees Sarah's volledige interview door onze volledige blogpost " Break Free B2B Marketing: Sarah Barnes-Humphrey of Shipz and The Art of Consistent Change " te lezen. Liam McIvor Martin van Time Doctor Liam McIvor Martin Mede-oprichter, Time Doctor Liam McIvor Martin [bctt tweet=""Je moet echt een baan vinden waar je gepassioneerd over bent. Zorg dat je super lasergefocust bent op iets." — Liam McIvor Martin @vtamethodman" username="toprank"] "Als je zoiets van — man — ik wil de TikTok-beïnvloeder zijn. Ik wil leren hoe mensen gerangschikt kunnen worden op TikTok — vind je TikTok leuk? Ik doen, maar niet genoeg om de komende vijf jaar van mijn leven over TikTok te kunnen praten. Je moet echt een baan vinden waar je gepassioneerd over bent", drong Liam aan. "Zorg dat je super lasergefocust op iets bent," voegde Liam eraan toe. Bekijk het volledige interview van Liam, " Breek gratis B2B-marketing: Liam McIvor Martin van Time Doctor over de revolutionaire kracht van werken op afstand ." Oliver Christie van PertexaHealthTech @OliverChristie Chief Artificial Intelligence Officer, PertexaHealthTech Oliver Christie [bctt tweet=""Ik denk dat de belangrijkste manier waarop ik moet zijn waar ik nu ben, nieuwsgierigheid is. Ik ben nieuwsgierig geweest naar de wereld, nieuwsgierig naar technologie – ik ben echt nieuwsgierig naar mensen en hoe ze handelen." — Oliver Christie @OliverChristie" username="toprank"] "Ik was nieuwsgierig. Ik wilde meer weten. Dus ik sprak met veel mensen – mensen die diepgaande kennis hadden op één gebied, en ik bleef praten en ik bleef vragen stellen en ontdekte steeds meer en meer. Ik denk dat de belangrijkste manier waarop ik moet zijn waar ik nu ben, nieuwsgierigheid is. Ik ben nieuwsgierig geweest naar de wereld, nieuwsgierig naar technologie – ik ben erg nieuwsgierig naar mensen en hoe ze handelen', legt Oliver uit. "Ik moet het leuk vinden waar het project over gaat, wat het probeert te doen. En ik moet ook geloven in de technologie of de aanpak. Ik denk dat je zonder dat iets verkoopt. Je verkoopt gewoon iets waar je niet in gelooft. En dat is geen reden om te werken," voegde Oliver eraan toe. Luister naar Oliver's complete aflevering, " Breek Free B2B Marketing: Oliver Christie over Making Life Better With AI ." Tim Crawford van AVOA @tcrawford CIO Strategisch adviseur, AVOA Tim Crawford [bctt tweet=""Beslissingen worden niet genomen op basis van een tweet, blogpost of webinar. Beslissingen worden genomen op basis van vertrouwen gedurende een langere periode. Weten met wie je werkt en vertrouwen hebben in die persoon is ongelooflijk belangrijk." @tcrawford" username="toprank"] "Het is schokkend hoe de B2C-definitie van influencer het water van een B2B-influencer vertroebelt, en daarom denk ik dat we die term niet zo vaak gebruiken in B2B, omdat we meer gericht op materiedeskundige, thought leader en authentieke denkers", legt Tim uit. "Ik heb ook het verschil moeten uitleggen tussen een B2C-influencer en een B2B-influencer. model zal van toepassing zijn op B2B, laten we eerlijk zijn, het is anders dan B2C, "voegde Tim eraan toe. “Beslissingen worden niet genomen op basis van een tweet. Een blogbericht. Een webinar. Deze beslissingen worden genomen op basis van vertrouwen over een langere periode. En dus is het ongelooflijk belangrijk om te weten met wie je werkt en vertrouwen te hebben in die persoon,' merkte Tim ook op. Bekijk, luister of lees Tim's volledige interview door onze volledige blogpost " Break Free B2B Marketing: Tim Crawford of AVOA on The New Normal " te lezen. Kevin L. Jackson van GC GlobalNet @Kevin_Jackson CEO, GC GlobalNet Kevin L Jackson [bctt tweet=""Communicatie is de sleutel. Je moet informatie effectief kunnen communiceren met behulp van het geschreven, gesproken en visuele woord, en je moet dat via meerdere kanalen kunnen doen." — Kevin Jackson @Kevin_Jackson" username="toprank"] "Verandering is constant en verandering versnelt. Als influencer of materiedeskundige is je vermogen om de impact van informatietechnologie op het bedrijfsleven en de belangrijkste prestatiestatistieken te beschrijven en uit te leggen van cruciaal belang", legt Kevin uit. "Als je communiceert, moet je de volkstaal van de branche gebruiken, want dat is wat zal je uniek maken. Communicatie is de sleutel. U moet informatie effectief kunnen communiceren met behulp van het geschreven, gesproken en visuele woord, en u moet dat via meerdere kanalen kunnen doen – massamedia, inclusief sociale media. Door goed te kunnen communiceren in die verschillende vormen via deze verschillende kanalen, zal je publiek snel en organisch groeien”, merkte Kevin ook op. "Het is heel belangrijk om dit te begrijpen of te accepteren als een relatie. Geen kortetermijnervaring, maar een langetermijnrelatie waarbij de influencer een gewaardeerd onderdeel is van niet alleen het marketingteam, maar ook het communicatieteam en het verkoopteam. maak je los door samenwerking en een open dialoog met je collega's en partners", voegde Kevin eraan toe. Lees meer van Kevin en bekijk zijn volledige interview in " Break Free B2B Marketing: Kevin Jackson van GC GlobalNet on Cloud Computing ." Bereik nieuwe hoogten met B2B Influencer Marketing via GIPHY Tegenwoordig volgt succesvolle B2B influencer marketing bijna nooit zoals het altijd is gedaan, zoals alle 12 van onze materiedeskundigen hebben aangetoond. We hopen dat je de tactieken en inzichten van Kevin, Tim, Oliver, Liam, Sarah, Eric, Nicole, Tamara, Dez, Keith, Minda en Ramon inspirerend en nuttig zult vinden bij het plannen van je aanstaande B2B influencer marketinginitiatieven. Bekijk voor nog meer inzicht van toonaangevende B2B-marketeers ook onze Inside B2B Influence-serie van video-interviews en podcasts , waaronder de nieuwste met Sarita Rao van AT&T, in " Inside B2B Influence: Sarita Rao van AT&T over groeiende B2B Executive Influence met sociale media ." Het maken van bekroonde B2B-marketing met een bekwame mix van invloed kost veel tijd en moeite, en daarom kiezen veel bedrijven ervoor om samen te werken met een topbureau voor digitale marketing zoals TopRank Marketing. Neem contact met ons op en laten we praten over hoe we kunnen helpen, zoals we hebben gedaan voor bedrijven variërend van LinkedIn, Dell en 3M tot Adobe, Oracle, monday.com en anderen.

Het bericht Unite with Might: 12 topmanieren waarop succesvolle B2B-influencers krachtige marketingsamenwerkingen bouwen verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

Lees verder »