Leestijd: 3 minuten

 

Waarom oude seo niet meer werkt

De meeste sites met oude SEO zijn achteruit in vindbaarheid gegaan. Hoe komt dit ?

Google bestaat tegenwoordig uit krachtige kunstmatige intelligenties die complete webpagina’s kunnen begrijpen en controleren op onder andere waarheid. Jouw pagina moet en zal voldoen aan de eisen van kunstmatige intelligentie. Deze staan echter op veel plekken haaks op oude seo.

Google wilt nu eenmaal de beste inhoud het hoogst laten ranken en niet de beste seo.

Vindbaarheid terug krijgen

Leer precies waarom zoekwoorden stijgen en zakken in onze seo cursus. Had je voorheen goede zichtbaarheid maar tegenwoordig niet meer? Google heeft veel aanpassingen doorgevoerd om de beste webpagina’s bovenaan te ranken en niet de pagina’s met de beste seo.

In onze cursus video’s leggen we stap voor stap uit wat te doen en waarom dit zo is.

meer informatie
verpakking seo cursus
zoekwoord gezakt in zoekresultaten

 

Waarom zoekwoorden wegzakken

Wie netjes de seo-technieken uit 2023 en voorgaande jaren volgt maakt naar alle waarschijnlijkheid terugvallende resultaten tegen. Dit komt door de kunstmatige intelligentie SpamBrain.

Google roept seo namelijk een halt toe en wilt de beste inhoud het hoogst laten ranken. Dit is ook logisch. Jouw publiek heeft namelijk meer aan goede inhoud dan goede backlinks en andere optimalisaties die voor de zoekmachine bedoelt zijn.

Oorzaken van weggezakte resultatenpagina posities

De oorzaak van gezakte zoekwoord posities in Google is verouderde seo. De nieuwste optimalisaties zijn begonnen in begin 2023. Deze bevatten onder andere:

gezakt in Google ?
Nieuwste seo technieken

Gezakt in Google

gezakt in Google resultaten met zoekwoorden

Vele websites in Nederland en wereldwijd zijn reeds gezakt in Google. Deze trend zal aanhouden en voor nog verdere zakking zorgen. Daarom is niks doen en hopen op goede afloop niet de manier. Stop het wegzakken en begin weer met klimmen door de nieuwste zoekmachineoptimalisatie voor je website te regelen.

Wat is de reden van weggezakte vindbaarheid?

Waarom staan je zoekwoorden niet meer bovenaan in Google terwijl je dat wel stond? Dat komt omdat kunstmatige intelligentie is doorgebroken en zoekmachine Google maakt daar stevig gebruik van. Door deze aangrijpende verandering is SEO (Search Engine Optimization) compleet veranderd sinds begin 2023.

Google kan nu tekst begrijpen

Dankzij de kunstmatige intelligentie BERT kan Google nu begrijpen wat er op jouw webpagina staat geschreven. Daarbij weet de zoekmachine precies te vertellen of jij de expert bent die hoog behoort te ranken.

Entiteiten van EMQ

De nieuwe basis-seo gaat veelal over entiteiten van bijhorende EMQ. Mis je belangrijke entiteiten dan ziet Google jou als ‘niet expert’ en in het ergste geval beoordeelt SpamBrain dat de pagina een lagere ranking moet hebben of niet eens in de index behoort te staan.

HEAT (Helpful Experience Authority Trust)

Alle pagina’s die je hoog in de resultatenpagina van Google wilt hebben dienen jouw bezoekers te geven waar ze naar zoeken. In SEO-taal noemen we dit HEAT.

Topical Cluster

De pagina om te laten ranken is ongetwijfeld onderdeel van een topical cluster. Dit wilt zeggen dat er een groep aan andere webpagina’s over verdere uitleg van bijhorend onderwerp worden gelinkt.

Wat kan ik doen om me oude posities terug te krijgen ?

Natuurlijk wil je je oude posities terug en het liefst die verbeteren. Om dat te bereiken heb je minimaal de nieuwste SEO kennis nodig. Mocht je reeds ervaring in zoekmachineoptimalisatie hebben dan zegt dit helaas niks meer. Weten hoe Google was brengt je niet hoger in hoe Google nu is.

SEO specialist inhuren

Laat jouw website opnieuw van SEO voorzien door erkende specialist. Online zijn er vele seo-experts te vinden maar slechts een handje vol hebben genoten van benodigde opleidingen voor kunstmatige intelligenties.

Het voordeel van Greg als jouw seo-specialist inhuren is dat jouw site wordt verzien van de nieuwste zoekmachineoptimalisatie-technieken.

Meer informatie
Expert in SEO