Leestijd: 3 minuten

 

hoe vaak moet een zoekwoord worden herhaald ?

Hoe vaak een zoekwoord op je webpagina herhaald dient te worden is niet meer van deze tijd. Het is een vraag die nog volop meetelde in het begin van 2023. Tegenwoordig begrijpt Google je tekst in plaats van je zoekwoord te vinden.

Kunstmatige intelligenties kunnen precies nagaan waar je over schrijft en of dit op waarheid is berust. Hierdoor is herhaling van zoekwoorden op je pagina niet langer meer nodig.

 

Welke woorden (entiteiten) te gebruiken

Een woord dat meer over het onderwerp vertelt noemen we een entiteit. De grote vraag is welke woorden horen bij het onderwerp zodat de kunstmatige intelligenties van Google begrijpen dat jij de expert op jouw gebied bent.

Heb je de juiste entiteiten en je bent niet aan het over of onder optimaliseren dan kom je al snel hoog in de zoekresultaten.

welke keywords te gebruiken

 

elk zoekwoord is uniek

Het grote verschil met SEO uit 2023 en vandaag de dag is dat elk zoekwoord als uniek wordt beschouwd. Vroeger konden we standaard website optimalisaties doorvoeren die altijd het zelfde waren. Tegenwoordig is hier niks meer van over. We moeten wel de juiste entiteiten zien te vinden én niet gaan over-optimaliseren om aan de strenge eisen van Google te voldoen.

 

Zoekwoordonderzoek vertelt meer

Door zoekwoordonderzoek kom je achter zoekwoorden en termen die voor jouw niche te gebruiken zijn. Natuurlijk kan je deze optimaliseren en gebruiken in je teksten.

De meest professionele mensen beginnen met het laten uitvoeren van zoekwoordenonderzoeken. Dit omdat je dan weet waar jouw publiek op zoekt, hoeveel zoekvolume erachter zit en de moeilijkheidsgraad opgeeft.

meer informatie
Zoekwoord Onderzoek

 

exact match query (EMQ) herhaling

Toch is het belangrijk om op bekende SEO plekken van je webpagina de EMQ te herhalen. Dit zijn doorgaans de URL, pagina titel en pagina beschrijving. Maar dit is geen standaard meer. Omdat elk zoekwoord uniek is, is de zoekwoorddichtheid ook steeds anders.

Particial Match Query (PMQ) Herhaling

Het gedeeltelijke zoekwoord is veelal lekkerder leesbaar voor het publiek en wordt daarom beter door Google gewaardeerd. Kleine woordjes zoals de het en een toevoegen kan een wereld van verschil uitmaken.

 

over optimalisatie

Veelal denken mensen slim te zijn door zoekwoorden vaker dan hun best scorende concurrentie te herhalen. Jammer genoeg is dit over optimalisatie en werkt alleen maar tegen. Google weet alles over jouw onderwerp en snapt dat jouw teksten meer gericht op zoekmachineoptimalisatie zijn dan voor je bezoekers.

onder optimalisatie

Te weinig je entiteiten gebruiken is ook weer niet goed. In dit geval denkt Google dat jij niet voldoende van je onderwerp af weet, we spreken nu over onder optimalisatie.

Aantal woorden per pagina

Ook het aantal woorden per pagina is per zoekwoord verschillend. Het beste wat je kan doen is in de top 10 resultaten kijken en zien hoeveel woorden je concurrentie gebruiken. Neem het gemiddelde voor jouw pagina en je zit redelijk goed.

alles in balans

Uitschieters zijn voor optimaliseren zelden goed, probeer alles zoveel mogelijk in balans te houden. Kijk gerust naar concurrerende webpagina’s om te zien hoe hun het hebben gedaan en neem dit als voorbeeld. Natuurlijk mag je wel afwijken, jouw pagina is immers ook uniek. Maar ga niet veel meer of minder optimaliseren want dát gaat niet goed.

 

content optimaliseren

De dichtheid van zoekwoorden is slechts een deel van het content optimalisatie verhaal. Als het zo simpel zou zijn stond iedereen in de top 10. Echter is content optimaliseren een kunst. Je zal op veel dingen moeten letten en het 1 en ander over kunstmatige intelligenties moeten weten.

meer informatie