Leestijd: 13 minuten

Wat is zoekwoordonderzoek

Het onderzoeken van zoekwoorden is het nagaan van welke zoekopdrachten jouw publiek gebruikt.

Tevens geeft de data onder andere aan hoeveel maandelijkse zoekopdrachten en moeilijkheidsgraad elk zoekwoord heeft.

extra zoekvolume scoren

 

Verover de markt

De makkelijkst te ranken zoekwoorden met de hoogste zoekvolumes

Trends met vorig jaar vergelijken

De meest toepasselijke zoekwoorden in jouw niche

De meeste suggesties

Bestellen

Profiteer nu van hoge korting

­€ 99,-

Voor € 34,-

 

Voorbeeld Zoekwoord Onderzoek
long tail

 

Doelgerichte zoekopdracht

Long Tail zoekopdrachten zijn meer doelgericht waardoor deze vaak minder zoekvolume kent.

Het voordeel is dat bezoekers uit long tail zoekopdrachten meer geld opleveren.

 

Algemene zoekopdracht

Short Tail zoekopdrachten zijn algemeen waardoor deze vaak hoge zoekvolume kent.

Het voordeel is de massa bezoekers die bijvoorbeeld betaalde advertenties te zien krijgen.

Zoekwoordonderzoek als eerst belangrijke.

Ver bovenaan je to-do lijst staat het o zo belangrijke zoekwoordonderzoek. Je moet namelijk weten welke zoekwoorden voor jouw webpagina van toepassing zijn en welke het makkelijkst hoog in Google willen komen met het meeste zoekvolume.

Optimaliseer jouw ROI (Return Of Investment) ofwel tijd/kosten tegenover de baten. Zonder het doen van onderzoeken naar zoekwoorden is dit letterlijk onmogelijk. Alleen de juiste data zal je bij ROI optimalisatie helpen.

als eerste zoekwoord onderzoek laten doen

Waarom gratis zoekwoordonderzoeken vermijden

Het geval met gratis zoekwoordonderzoeken is dat de verkregen data veel te onjuist is.

Door het volgen van gratis verkregen informatie zal je zoekwoorden gaan optimaliseren waar of geen zoekopdrachten achter schuilen of het gaat veel te lang duren om met deze op pagina 1 van de Google resultaten te komen.

Zoekwoordmoeilijkheid is doorslaggevend

Verder in deze pagina laten we je meerdere zoekwoordtools zien maar geen van alle heeft de zoekwoordmoeilijkheid zo correct als ZelfRanken.nl.

Om een zoekwoord te gaan optimaliseren is juist zoekwoordmoeilijkheid doorslaggevend. Op deze manier kan je nagaan of jouw term kans maakt om makkelijk op pagina 1 van Google te komen.

Hoe hoger het cijfer des te moeilijker de optimalisatie.

Zoekwoordplanner van Google te onbruikbaar

Zoekwoordplanner van Google te onbruikbaar

Je onderzochte zoekwoord heeft gemiddeld tussen de 100 en 1000 maandelijkse zoekopdrachten. Daar kan je toch niet mee werken? Dan komt Google met wel 5 suggesties terwijl ons onderzoek met 96 bruikbare zoekwoorden komt én zeer nauwkeurig getal voor maandelijkse zoekopdrachten.

Onderzoek door Zoekwoord.nl

Met minder zoekwoordsuggesties maar wel betere zoekvolume is het gratis onderzoek wat je zelf kan uitvoeren op zoekwoord.nl. Maar net als bij Google’s zoekwoordplanner is de keyword difficulty een groot gemis. Iets dat je bij het zoekwoordonderzoek door ZelfRanken.nl wel mag verwachten.

Ahrefs zoektermengenerator

De zoektermgenerator van Ahrefs geeft een keyword difficulty waar wij vraagtekens bij neerzetten. De resultaten zijn zoals zoekwoord.nl heeft en het zoekvolume is tevens niet erg juist. Mocht je deze informatie van Ahrefs gaan volgen dan ga je begrijpen wat we bedoelen.

Het zoekwoordonderzoek van ZelfRanken.nl

 

Zo uitgebreid en precies is het zoekwoordonderzoek van ZelfRanken.nl. Met de meest treffende zoekwoorden, precieze zoekvolumes, zoekwoord moeilijkheid en nog veel meer belangrijke informatie is het zoekwoordenonderzoek van ZelfRanken.nl veruit de beste. Voordat je ook maar gaat denken om een webpagina aan te maken heb je de meest geschikte data waaruit te halen valt welke zoekwoorden voor jou het meest van belang zijn én of het haalbaar is.

Zoekwoorden Onderzoek laten doen

Je wilt de best mogelijke data voor jouw website? Laat dan jouw zoekwoorden onderzoek doen door ZelfRanken.nl. Alleen bij ons kan je het beste verwachten waardoor je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. NEEM CONTACT OP voor het uitbesteden van zoekwoorden onderzoek.

keyword difficulty

Moeilijkheidsgraad van zoekwoorden

Hoe moeilijk of makkelijk valt een zoekwoord te ranken? Dat is de meest belangrijke informatie bij zoekwoordonderzoek. Niet zoals grote bekende websites die met rare uitslagen komen geven wij wel de meest nauwkeurige keyword difficulty.

Gratis zoekwoordonderzoek door ZelfRanken.nl

Q
U
X
Y
Gerelateerde zoekopdrachten door Google

Handig gebruik maken van gerelateerde zoekopdrachten

Makkelijk gerelateerde zoekopdrachten voor je zoekwoordonderzoek vinden kan onderaan de resultatenpagina van Google. Tevens is dit stukje gratis informatie handig om in te zetten voor je pagina seo.

Begrijpen van Zoekintentie

Het begrijpen van zoekintentie is cruciaal voor een succesvol zoekwoordenonderzoek. Door te begrijpen wat de zoekintenties zijn van websitebezoekers, kun je beter inspelen op hun behoeften en meer traffic genereren naar je blog of website.

Maar hoe voer je dit onderzoek uit? Welke tools zijn het beste om dit te doen? Een goede stap is om gebruik te maken van een zoekwoordplanner zoals Zoekwoord.nl of Keywordtool.io. Deze gratis tools helpen je bij het analyseren van de zoekwoorden die relevant zijn voor jouw website en laten zien welke woorden het meest geschikt zijn voor optimalisatie.

Door gerichte zoekwoordanalyse uit te voeren, kun je de beoogde doelgroep beter bereiken en ervoor zorgen dat jouw content hoger in de zoekresultaten terechtkomt. Dit is belangrijk voor zowel B2B als B2C eigenaren die enthousiast zijn over groei en aandacht willen trekken met hun content.

Dus neem de tijd om diverse tips en mogelijke bronnen te onderzoeken die beschikbaar zijn voor zowel betaald als gratis SEO-tools. Het begrijpen van de verschillende mogelijkheden zal resulteren in betere resultaten voor alles wat jij wilt bereiken met jouw online aanwezigheid.

Hoe je zoekwoordonderzoek uitvoert

Het uitvoeren van zoekwoordonderzoek is de basis voor het optimaliseren van de online vindbaarheid van jouw content. Het ultieme doel is om de juiste termen te identificeren waarmee jouw doelgroep zoekt. Het begint allemaal met een grondige aanpak en het gebruik van complete statistieken om de zogenaamde sleuteltermen te ontdekken die relevant zijn voor jouw inhoud.

Om dit te doen, start je met het in kaart brengen van de basis van je onderzoek. Identificeer de kernthema’s die verband houden met jouw website, producten of diensten. Gebruik deze als startpunt om gerelateerde termen te ontdekken. Een handige tool bij dit proces is de zogenaamde zoekwoordplanner, die essentiële gegevens biedt over zoekvolume, concurrentie en voorgestelde termen.

De volgende stap omvat het uitvoeren van diepgaandere research. Analyseer de zoekresultaten van de gekozen termen en identificeer relevante termen die door de concurrentie worden gebruikt. Deze inzichten zullen je helpen bij het verfijnen van je lijst met sleuteltermen.

Het complete zoekwoordonderzoek omvat ook het begrijpen van de intentie achter bepaalde termen. Dit betekent dat je niet alleen kijkt naar de meest gebruikte termen, maar ook naar de specifieke vragen en behoeften van jouw doelgroep. Door deze entiteiten te combineren, kun je een zoekwoordstrategie ontwikkelen die niet alleen autoriteit uitstraalt, maar ook aansluit bij de verwachtingen van je doelgroep.

Hoe Zoekwoorden te Identificeren

Hoe zoekwoorden te identificeren Het uitvoeren van een grondig zoekwoordenonderzoek is essentieel voor het optimaliseren van je website en het aantrekken van meer websitebezoekers. Het helpt je om de zoekintenties van je doelgroep beter te begrijpen en geeft inzicht in hoe je jouw blog of website kunt optimaliseren voor zoekmachines.

Maar hoe voer je nu eigenlijk een goed zoekwoordonderzoek uit? Welke tools zijn het beste om dit te doen? En waarom is dit zo belangrijk voor SEO? In deze gids gaan we dieper in op de basisprincipes van zoekwoordonderzoek, diverse tools die beschikbaar zijn, en welke stappen jij als eigenaar of marketeer moet nemen om een effectief onderzoek uit te voeren.

We zullen ook bespreken waarom gezond gerichte zoekwoordenanalyse zo belangrijk is voor de groei van jouw website. Of je nu zelf aan de slag gaat met het onderzoeken van relevante keywords of dat je gebruik maakt van betaalde tools zoals Zoekwoord.nl, Keywordtool.io of andere gratis tool opties, deze stap is cruciaal om ervoor te zorgen dat jouw content hoger scoort in de resultatenpagina’s van zoekmachines. Vergeet niet dat alles begint bij een goede analyse en plaats daarom voldoende aandacht aan deze stap!

Het Analyseren van Zoekwoord Concurrentie

Het Onderzoeken van Concurrentie in Zoekwoorden Een grondig zoekwoordenonderzoek is essentieel voor het aantrekken van websitebezoekers en het begrijpen van hun zoekintenties. Het helpt je om te begrijpen hoe je jouw blog of website kunt optimaliseren voor een betere ranking in de zoekresultaten.

Met behulp van tools zoals de Zoekwoordplanner, Zoekwoord.nl en Keywordtool.io kun je stap voor stap een zoekwoordonderzoek uitvoeren. Door middel van dit onderzoek kun je ontdekken welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw website en hoe ze presteren ten opzichte van concurrenten. Het analyseren van de concurrentie in zoekwoorden is cruciaal om te bepalen welke woorden het meest geschikt zijn voor jouw doeleinden. Dit kan worden gedaan door diverse tools te gebruiken die gerichte informatie bieden over de beoogde zoekwoordenanalyse.

Voor zowel B2B-marketeers als eigenaren van websites is het belangrijk om deze analyse uit te voeren, omdat het kan helpen bij het identificeren van mogelijke kansen en tips om zowel betaald als organisch verkeer naar jouw site te genereren. Door enthousiast aandacht te besteden aan deze analyse, kun je ervoor zorgen dat jouw SEO-strategie resultaten oplevert die allesomvattend zijn. Vergeet niet dat een goede plaatsing in de zoekresultaten alles kan betekenen voor de groei en positie van jouw website.

Het Kiezen van de Juiste Zoekwoorden

Het Belang van het Kiezen van de Juiste Zoekwoorden Een essentieel onderdeel van zoekmachineoptimalisatie is het uitvoeren van een grondig zoekwoordenonderzoek om de juiste zoekwoorden te vinden die je websiteverkeer helpen genereren.

Door dit onderzoek kun je begrijpen hoe mensen zoeken, wat hun zoekintenties zijn en welke woorden ze gebruiken bij het zoeken naar informatie, producten of diensten. Het is belangrijk om te weten hoe je een zoekwoordplanner kunt gebruiken voor het uitvoeren van dit onderzoek. Dit helpt je bij het identificeren van relevante zoekwoorden die aansluiten op de doelen van jouw blog of website.

Het kiezen van de juiste zoekwoorden is cruciaal voor een effectieve SEO-strategie en kan leiden tot meer organisch verkeer naar jouw site. Of je nu betaalde advertenties inzet of organische resultaten nastreeft, goed gekozen zoekwoorden kunnen zorgen voor een hogere positie in de zoekresultaten en meer klikken naar jouw website. Daarom is het belangrijk om diverse tools zoals Zoekwoord.nl, Keywordtool.io en Google’s eigen Zoekwoordplanner te gebruiken om gerichte gezonde groei mogelijk te maken.

Door middel van deze gids willen we jou als marketeer of eigenaar helpen begrijpen hoe je zelf een effectief zoekwoordonderzoek kunt uitvoeren. We zullen bespreken welke stappen er nodig zijn, welke tools beschikbaar zijn en waarom dit alles zo belangrijk is voor jouw online aanwezigheid. Als jij enthousiast bent over groei en resultaten wilt behalen met SEO, dan mag je deze stap niet missen!

Zoekwoorden en Content Strategie

Het belang van zoekwoorden en contentstrategie Een grondig zoekwoordenonderzoek is essentieel voor het aantrekken van websitebezoekers en het genereren van verkeer naar je blog. Het helpt je om de zoekintenties van je doelgroep te begrijpen, zodat je gerichte content kunt creëren die aansluit bij hun behoeften. Maar hoe voer je nu eigenlijk een effectief zoekwoordonderzoek uit?

Met behulp van tools zoals de Zoekwoordplanner of Keywordtool.io kun je stap voor stap door het proces gaan. Door diverse zoekwoordenanalyses uit te voeren, kun je ontdekken welke woorden het meest geschikt zijn voor jouw beoogde doelgroep. Het optimaliseren van je website met deze relevante zoekwoorden is cruciaal voor SEO-groei. Zorg ervoor dat ze op strategische plaatsen in de inhoud worden geïntegreerd, zoals in de titels, meta-beschrijvingen en bodytekst. Voor B2B-marketeers en website-eigenaren is een goed uitgevoerd zoekwoordonderzoek onmisbaar. Het kan hen helpen om mogelijke kansen te identificeren en tips te krijgen over welke woorden ze moeten targetten versus vermijden. Kortom, een gezonde contentstrategie begint met een gedegen onderzoek naar relevante zoekwoorden.

Dit zal niet alleen helpen bij het verbeteren van organisch verkeer, maar ook bij het maximaliseren van betaalde advertentieresultaten. Dus neem de tijd om alles wat er nodig is te leren over dit onderwerp – want als jij enthousiast bent over groei, dan zijn wij dat ook!

Stappen om een effectief zoekwoordenonderzoek uit te voeren

Hoe voer je effectief zoekwoordenonderzoek uit? Het uitvoeren van een grondig zoekwoordenonderzoek is essentieel voor het optimaliseren van je website en het aantrekken van meer verkeer.

Of je nu een blog, een bedrijfswebsite of iets daartussenin hebt, het begrijpen van de zoekintenties van jouw doelgroep is cruciaal om te groeien in de rankings van zoekmachines. Hier zijn de stappen die je moet volgen om effectief zoekwoordenonderzoek uit te voeren:

  1. Identificeer relevante zoekwoorden: Begin met het identificeren van diverse relevante zoekwoorden die gericht zijn op jouw beoogde doelgroep. Dit kan worden gedaan met behulp van tools zoals Zoekwoord.nl, Keywordtool.io of de Zoekwoordplanner.
  2. Analyseer concurrenten: Onderzoek welke zoekwoorden jouw concurrenten gebruiken en waar ze goed scoren. Dit kan helpen bij het vinden van nieuwe kansen voor groei.
  3. Begrijp de intentie achter de zoekopdrachten: Het is belangrijk om te begrijpen wat mensen proberen te vinden wanneer ze specifieke woorden of zinnen invoeren in een zoekmachine. Dit zal helpen bij het creëren van content die aansluit bij hun behoeften.
  4. Gebruik long-tail keywords: Naast algemene keywords, is het ook belangrijk om long-tail keywords te gebruiken die specifieker zijn en beter aansluiten bij de beoogde doelgroep.
  5. Optimaliseer je website: Zodra je relevante keywords hebt geïdentificeerd, gebruik ze dan strategisch in verschillende delen van je website, zoals titels, meta-beschrijvingen en content.

Door deze stappen te volgen kun je effectief onderzoeken welke keywords relevant zijn voor jouw website en hoe je deze kunt gebruiken om meer traffic aan te trekken en hogere posities in search engine resultaten te bereiken.