Leestijd: 11 minuten

Wat is zoekwoordonderzoek

Zoekwoordonderzoek is het nagaan van welke zoekopdrachten jouw publiek gebruikt. Tevens geeft het onderzoek onder andere aan hoe moeilijk een zoekwoord vindbaar te maken is. Vooral dit laatste geeft doorslag aan je seo-strategie. Makkelijk te ranken zoekwoorden (longtail) met volumes halen vrij snel geïnteresseerde websitebezoekers naar binnen.

Zoekwoordonderzoek geeft duidelijkheid

Duidelijke zoekwoord onderzoek informatie geeft jouw online kansen aan. Door precies de makkelijke en goed converterende termen te optimaliseren maak je snel en meer omzet.

Waarom zoekterm-onderzoek zo belangrijk is

Ver bovenaan je to-do lijst staat het o zo belangrijke zoekwoordonderzoek. Je moet namelijk weten welke zoektermen voor jouw webpagina van toepassing zijn en welke het makkelijkst hoog in Google willen komen met het meeste zoekvolume.

ROI verbeteren

Optimaliseer jouw ROI (Return Of Investment) ofwel tijd/kosten tegenover de baten. Zonder het doen van onderzoeken naar zoekwoorden is dit letterlijk onmogelijk. Alleen de juiste data zal je bij ROI optimalisatie helpen.

Websitebezoekers met jouw zoekintentie binnenhalen

Een makkelijke manier om te checken wat de zoekintentie van een zoekwoord is, is door deze als zoekopdracht aan Google te geven. Bekijk de top 10 resultaten en zie of deze informatief van aard zijn of een aanbod hebben. Pas deze zoekintentie ondervinding aan op jouw webpagina. Dan weet je zeker dat je in de top 10 kan komen

Zoekterm met intentie

De 2 meest hoofdzakelijke intenties van zoektermen zijn:

 1. Informatief: De gebruiker zoekt naar informatie over een bepaald onderwerp, zoals “gezond eten“, of  “wat is de hoofdstad van Canada“.
 2. Transactiegericht: De zoeker is van plan een specifiek product of dienst te kopen. Dit kan variëren van eenvoudige aankopen zoals “iPhone kopen” tot complexere, zoals “beste camera voor landschapsfotografie“.
 • Zoekwoordonderzoek die je kan vertrouwen
 • Beter dan gratis en betaalde keywordtools
 • Inzetbaar als Topical Cluster
 • Inclusief top 20 keyword difficulty
 • Kunstmatige intelligentie aangedreven

METEN = WETEN

Weten wat je moet doen voordat je het doet.

Alleen door onderzoek kan je precies je tijd en energie stoppen in waar het effect geeft.

Hoor en zie wat je krijgt en hoe dit te gebruiken
in onze uitleg video.

Zoekwoord-onderzoek uitleg video

Verover de markt

 • De makkelijkst te ranken zoektermen met de hoogste zoekvolumes
 • Trends met vorig jaar vergelijken
 • De meest toepasselijke zoekwoorden in jouw niche
 • De nauwkeurigste data
Bestellen

De Ultieme Start voor elk Internet bedrijf: Het Vinden van de Juiste en Relevante trefwoorden

Profiteer nu van hoge korting

 

­€ 99,-

Voor € 34,-

Zoekwoordenonderzoek laten uitvoerenEffectief inzetbaar voor website seo

Bekijk onze video over zoekwoorden optimalisatie. Nadat je ons rapport hebt ontvangen wil je er natuurlijk mee aan het werk. In deze uitlegvideo leer en zie je jouw gegevens voor seo te benutten.

Analyse is leuk maar het gaat om de traffic en omzet verhogen. Met een klein beetje rugsteun kan je dit zelf.

Dit is wat je met zoekwoordonderzoek doet

Is het altijd onduidelijk geweest hoe zoekwoordonderzoek toe te passen? Met deze video is dat niet langer meer het geval. Onze gratis stap voor stap uitleg laat zien hoe zoekwoordonderzoek in de praktijk te brengen.

Voordat je een spatie typt eerst zoekwoorden onderzoek. METEN IS WETEN !

SEO specialist en Auteur: Gregory de Boer

Research: Nog nooit zo belangrijk geweest

Het keyword research heeft een piek in belangrijkheid verkregen. Nooit eerder kunnen we onderzochte zoekwoorden zo hard gebruiken als nu. Sterke opkomst van kunstmatige intelligentie technieken is hieraan te danken. We kunnen eigenlijk al concluderen dat zonder keyword research het al bijna onmogelijk is om jouw publiek als websitebezoekers te kunnen verwelkomen.

Doelgerichte zoekopdracht

Long Tail zoekopdrachten zijn meer doelgericht waardoor deze vaak minder zoekvolume kent.

Het voordeel is dat bezoekers uit long tail zoekopdrachten meer geld opleveren.

long tail

Algemene zoekopdracht

Short Tail zoekopdrachten zijn algemeen waardoor deze vaak hoge zoekvolume kent.

Het voordeel is de massa bezoekers die bijvoorbeeld betaalde advertenties te zien krijgen.

conversiepercentage

Conversie Optimalisatie

Vooral als je iets gericht verkoopt of aanbiedt is een lager zoekvolume juist handiger om mee te werken. Er kleeft hier wel minder bereik aan maar wel het juiste publiek dat de hoogste conversie oplevert. En zijn dit soort zoektermen sneller hoog in Google’s resultatenpagina te bewonderen.

gratis onderzoek door zelfranken

Gratis onderzochte zoekwoorden

We hebben veel zoekwoordenonderzoek met onze tools gedaan.

Deze gegevens bieden we je gratis aan.

Ga ook goed van start en lees hoe je jouw SEO verbetert.

lees verder

Concurrenten website laten onderzoeken

Wat heeft jouw concurrentie dat jij niet hebt en kan je dit verbeteren ?

De kracht van SEO met zoekwoorden onderzoek

Zoekmachineoptimalisatie is nog nooit zo effectief geweest.

Contact met ons opnemen voor vragen

We helpen je bij vragen en andere seo zaken.

Het belang van zoekwoordenonderzoek

Voor wie gratis websitebezoekers uit de reguliere resultatenpagina’s van Google wilt halen is zoekwoordenonderzoek onmisbaar. De hoeveelheid mensen die op jouw gekozen zoekterm zoeken, zoekintentie met conversie en hoe moeilijk het is om met dit zoekterm vindbaar te worden is van belang. Zoekwoordenonderzoek geeft niet alleen antwoord op de vragen van jouw gekozen zoekwoord maar komt ook met zoekwoordsuggesties. Juist deze aanbevelingen zijn interessant. Hiermee bereik je een groter publiek dat makkelijker valt te benaderen en sneller voor verkopen zorgt.

Hoe zoekwoorden onderzoek inkomsten verhoogt

Door precies de juiste zoekwoordoptimalisatie uit te voeren haal je makkelijker betalende klanten naar binnen. Denk groots in plaats van een enkele zoekterm te optimaliseren doe je ze allemaal. Wist je dat in de meeste gevallen die kleinere zoekvolumes bij elkaar opgeteld meer opbrengen dan die ene zoekterm waarmee je eigenlijk bovenaan in Google wou komen?

Wat is concurrentieanalyse

Concurrentieanalyse is concurrentie online bestuderen op welke zoektermen hun hoog in Google scoren. Door te weten op welke termen zij bezoekers binnenhalen kan jij dit nadoen en verbeteren.

Het is altijd handig om te weten wat concurrentie doet. Hoeveel webpagina’s hebben hun en wat zijn bijvoorbeeld de aantal afbeeldingen die ze gebruiken. Er valt veel te halen bij concurrentie die reeds het zware werk hebben verricht.

Alle zoekwoorden van concurrentie laten onderzoeken

Wil je weten welke zoekwoorden je concurrentie heeft gebruikt? ZelfRanken.nl helpt je graag aan volledig rapport. Door je concurrent te kennen kom je erachter waar voor jou de kansen liggen. Het zijn onderzoeken als deze die een groot verschil voor jouw bedrijf kunnen maken.

Zoekwoordmoeilijkheid is doorslaggevend

Verder in deze pagina laten we je meerdere zoekwoordtools zien maar geen van alle heeft de zoekwoordmoeilijkheid zo correct als ZelfRanken.nl.

Om een zoekwoord te gaan optimaliseren is juist zoekwoordmoeilijkheid doorslaggevend. Op deze manier kan je nagaan of jouw term kans maakt om makkelijk op pagina 1 van Google te komen.

Hoe hoger het cijfer des te moeilijker de optimalisatie.

Zoekwoordplanner van Google te onbruikbaar

Je onderzochte zoekwoord heeft gemiddeld tussen de 100 en 1000 maandelijkse zoekopdrachten. Daar kan je toch niet mee werken? Dan komt Google met wel 5 suggesties terwijl ons onderzoek met 96 bruikbare zoekwoorden komt én zeer nauwkeurig getal voor maandelijkse zoekopdrachten.

Onderzoek door Zoekwoord.nl

Met minder zoekwoordsuggesties maar wel betere zoekvolume is het gratis onderzoek wat je zelf kan uitvoeren op zoekwoord.nl. Maar net als bij Google’s zoekwoordplanner is de keyword difficulty een groot gemis. Iets dat je bij het zoekwoordonderzoek door ZelfRanken.nl wel mag verwachten.

Ahrefs zoektermengenerator

De zoektermgenerator van Ahrefs geeft een keyword difficulty waar wij vraagtekens bij neerzetten. De resultaten zijn zoals zoekwoord.nl heeft en het zoekvolume is tevens niet erg juist. Mocht je deze informatie van Ahrefs gaan volgen dan ga je begrijpen wat we bedoelen.

Het zoekwoordonderzoek van ZelfRanken.nl

Zo uitgebreid en precies is het zoekwoordonderzoek van ZelfRanken.nl. Met de meest treffende zoekwoorden, precieze zoekvolumes, zoekwoord moeilijkheid en nog veel meer belangrijke informatie is het zoekwoordenonderzoek van ZelfRanken.nl veruit de beste.

Zoekwoordonderzoek voorbeeld

Voordat je ook maar gaat denken om een webpagina aan te maken heb je de meest geschikte data waaruit te halen valt welke zoekwoorden voor jou het meest van belang zijn én of het haalbaar is.

Er is geen betere zoekwoordenonderzoeker

zoekwoordenanalyse: een belangrijker begin is er niet

Laat geen klant jou missen

Op de belangrijkste zoektermen vindbaar zijn

Het beste zoekwoorden-onderzoek komt van zelfranken.nl

Zoekwoorden Onderzoek laten doen

Je wilt de best mogelijke data voor jouw website? Laat dan jouw zoekwoorden onderzoek doen door ZelfRanken.nl. Alleen bij ons kan je het beste verwachten waardoor je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Moeilijkheidsgraad van zoekwoorden

Hoe moeilijk of makkelijk valt een zoekwoord te ranken? Dat is de meest belangrijke informatie bij zoekwoordonderzoek. Niet zoals grote bekende websites die met rare uitslagen komen geven wij wel de meest nauwkeurige keyword difficulty.

Gerelateerde zoekopdrachten door Google

Handig gebruik maken van gerelateerde zoekopdrachten

Makkelijk gerelateerde zoekopdrachten voor je zoekwoordonderzoek vinden kan onderaan de resultatenpagina van Google. Tevens is dit stukje gratis informatie handig om in te zetten voor je pagina seo.

Begrijpen van Zoekintentie

Het begrijpen van zoekintentie is cruciaal voor een succesvol zoekwoordenonderzoek. Door te begrijpen wat de zoekintenties zijn van websitebezoekers, kun je beter inspelen op hun behoeften en meer traffic genereren naar je blog of website.

Door gerichte zoekwoordanalyse uit te voeren, kun je de beoogde doelgroep beter bereiken en ervoor zorgen dat jouw content hoger in de zoekresultaten terechtkomt. Dit is belangrijk voor zowel B2B als B2C eigenaren die enthousiast zijn over groei en aandacht willen trekken met hun content.

Dus neem de tijd om diverse tips en mogelijke bronnen te onderzoeken die beschikbaar zijn voor zowel betaald als gratis SEO-tools. Het begrijpen van de verschillende mogelijkheden zal resulteren in betere resultaten voor alles wat jij wilt bereiken met jouw online aanwezigheid.

Zoekwoorden optimalisatie uitvoeren

Na het laten analyseren is het tijd voor zoekwoorden optimalisatie. Dit betekent in het kort dat gevonden termen samen met bijhorende entiteiten (semantics) in het webpagina content worden toegevoegd. Onpage seo gaat nu van start.

FAQ

Wat is zoekwoord analyse ?

Zoekwoordanalyse is cruciaal voor SEO en helpt websitebeheerders om de juiste zoekwoorden te vinden die hun verkeer kunnen vergroten. Door zoekwoordonderzoek kunnen marketeers gebruikersintenties begrijpen en hun site optimaliseren voor zoekmachines.

Door de beste zoekwoorden voor jouw niche te analyseren en selecteren, verbeter je jouw SEO-strategie en zorg je ervoor dat jouw site hoger scoort in organische resultaten. Regelmatige analyses houden je op de hoogte van trends en concurrentie, waardoor je kunt blijven groeien in de markt. Wil je goed presteren in search engine rankings?

Voer dan een gedegen zoekwoordanalyse uit – het kan het verschil maken tussen gemist worden of enthousiast gevonden worden door potentiële klanten!

Wat is een long tail zoekwoord?

Long tail zoekwoorden zijn specifieke en gedetailleerde termen die gebruikt worden om gerichte websitebezoekers aan te trekken via zoekmachines. Ze helpen bij het verhogen van de traffic naar je website door in te spelen op de zoekintenties van potentiële bezoekers.

Het uitvoeren van een long tail zoekwoordenonderzoek is essentieel voor SEO optimalisatie, omdat deze keywords minder concurrentie hebben en gemakkelijker kunnen ranken in de zoekresultaten.

Wat zijn relevante zoekwoorden ?

Richt je op long-tail zoekwoorden voor gericht verkeer. Lokale zoekwoorden zijn belangrijk voor lokale bedrijven. Stem je zoekwoorden af op de intentie van de gebruiker (informatief, commercieel, transactioneel). Monitor trends en seizoensgebonden zoekwoorden.

Analyseer de zoekwoorden van concurrenten en optimaliseer voortdurend op basis van prestaties en marktveranderingen. Vind het perfecte evenwicht tussen hoogzoekende en relevante keywords voor jouw doelgroep.

Wat kost het om zoekwoordonderzoek uit te besteden ?

Door een technische doorbraak in onze tools kost ons zoekwoordonderzoek nog maar 34 Euro in plaats van 99 Euro.