Kom één, kom allen! De MozCon Virtual 2021 Day One samenvatting

Bron

Onze favoriete tijd van het jaar is aangebroken! De tweede MozCon Virtual ooit begon gisteren met deelnemers uit meer dan 35 landen. Er waren netwerkruimtes, foto's van fotohokjes en live tweets. Het voelde bijna alsof we weer samen waren op één plek (behalve de donuts).

Afgezien van het gebrek aan donuts, was iedereen super enthousiast om terug te zijn op MozCon voor weer een conferentie boordevol actie. De sprekers van Day One brachten hun A-game en zetten mensen echt aan het denken.

Al verschillende 🤯 momenten gehad bij #MozCon en het is pas dag 1! Kan niet wachten tot morgen. Proost!

— Kavi Kardos (@therarevos) 12 juli 2021

Voor degenen onder jullie die het misschien hebben gemist, of degenen onder jullie die het moeilijk hadden om dit circus met drie ringen bij te houden, hier is een korte samenvatting!

Sarah Bird – Welkom bij MozCon

Moz' onverschrokken leider begon MozCon Virtual met een knaller! Ze introduceerde Moz Group, een resultaat van de fusie met J2. Vervolgens kondigde ze twee productreleases aan: één in alfa en één in bèta! Beide worden later in de week verder toegelicht door Mozzers.

Een grote aankondiging tijdens de openingssessie op #MozCon vandaag: "The Moz Group" is nu een verzameling merken en technologieën voor digitale marketeers: pic.twitter.com/F62glc6b89

— Rob Ousbey (@RobOusbey) 12 juli 2021

Sarah's introductie werd afgesloten met een ontroerend eerbetoon aan Russ Jones. U kunt uw eigen herinneringen met Russ delen of doneren aan zijn familie op RememberingRussJones.com .

Shannon McGuirk — Lessen in het overleven van de Covid-nieuwsagenda en wat het betekent voor de toekomst van digitale PR

Zoals altijd begon Shannon sterk met wat radicale transparantie. Ze leidde ons door Aira's reis door COVID en hoe het alles veranderde.

Ik heb zoveel liefde voor @ShannonMcGuirk_ 's ruwe eerlijkheid #MozCon 💙 pic.twitter.com/lxo08YJS4K

— Areej AbuAli (@areej_abuali) 12 juli 2021

In eerdere MozCon-presentaties heeft Shannon ons de outreach-strategieën laten zien waar Aira al een aantal jaren van afhankelijk is, maar 2020 gooide iedereen voor de gek. In de eerste twee weken van de lockdown verloor Aira 50% van hun omzet. Er moest iets veranderen.

Eigenlijk moest alles veranderen.

We hebben inzicht gekregen in Aira's drieledige PR-toekomstbestendige systeem dat zich als resultaat heeft ontwikkeld:

  1. Ideatie: gebruik maken van het ROR-raamwerk van relevantie, mening, resolutie

  2. Productie: creëer bewezen frameworks die kunnen worden aangepast voor uw klant

  3. Promotie: door toegang te krijgen, te communiceren en perspectief te hebben

Shannon gaf ons de kern van hoe dit systeem werkt voor Aira, compleet met echte foto's van hun best presterende, altijd-ready frameworks. Eerlijk gezegd, het voelde alsof we iets vertrouwelijks zagen, maar we waren hier voor.

Um, ik denk dat @ShannonMcGuirk_ hier enkele *serieuze* @Ariadigital- geheimen deelt…

Ze hebben sjablonen voor productie die wireframed en aanpasbaar zijn.

Ze voeren VEEL campagnes uit van DRIE hoofdsjablonen. #MozCon pic.twitter.com/6PcZ3lIlee — Brie E Anderson (@brie_e_anderson) 12 juli 2021 Flavilla Fongang — De wetenschap van koopgedrag: hoe het effectief te gebruiken om meer prospects aan te trekken en om te zetten in klanten

Flavilla was klaar om wat tactische medicijnen voor te schrijven aan mensen die hun conversieratio wilden verhogen. Ze sprong er meteen in en legde uit hoe onze hersenen werken. Weet je, limbisch systeem, neocortex en reptielenbrein? Maak je geen zorgen, wij ook niet!

Ze splitste ze op als het emotionele brein (limbisch), rationeel (neocortex) en vechten of vluchten (reptiel). Toen stelde Flavilla de grote vraag: welk brein heeft de meeste invloed op koopbeslissingen? Het antwoord (dat het meest schokte) was het reptielenbrein.

Flavilla nam ons mee langs zes manieren waarop het reptielenbrein kan worden gestimuleerd.

Killer-dia van @FlavillaFongang #mozcon pic.twitter.com/6N5OC5jlOz

— Noah Learner (hij/hem) (@noahlearner) 12 juli 2021

Maar het zou geen MozCon-presentatie zijn zonder iets dat vandaag in actie kan worden gebracht. Flavilla liet allerlei tactieken vallen om te testen: de CTA dichter bij het beeld van de consument brengen, de kracht van de blik gebruiken, negatieve emotie aanboren, contrast tonen (denk voor en na) en de belangrijkste informatie voorop stellen.

We hadden de hele dag naar Flavilla kunnen luisteren. Haar horen over het gedrag van kopers was een beetje alsof je in een glazen bol kijkt en antwoord krijgt op al onze vragen. We kunnen niet wachten om het in actie te brengen!

Dr. Pete Meyers — Regel uw rivalen: van gegevens tot actie

Dr. Pete was altijd een publiekstrekker en toonde een nieuwe Moz-tool die momenteel in bèta is: True Competitor. True Competitor is een project waar Moz de afgelopen jaren aan heeft gewerkt, en dit jaar is het eindelijk klaar om het podium te betreden! (U kunt vroegtijdige toegang tot True Concurrent vragen hier .)

Dr. Pete gebruikte de nieuwe tool om ons eraan te herinneren dat degenen waarvan we aannemen dat ze onze concurrenten zijn, soms helemaal niet onze concurrenten zijn. In plaats van ons te concentreren op wie we denken dat we verkeer verliezen, moeten we ons concentreren op wie ons ervan weerhoudt om geld te verdienen.

Er is een groot verschil tussen wie u "denkt" dat uw concurrentie is en met wie u concurreert in de SERP's. #MozCon

— Jason Dodge (@dodgejd) 12 juli 2021

Met behulp van de nieuwe True Competitor-tool en een paar coole zoekmodifiers, kon Dr. Pete enkele gelegenheidszoekwoorden vinden om uit te testen.

Het proces zag er een beetje als volgt uit:

Krijg trefwoorden, pagina's van concurrenten en mijn beste stuk inhoud om mee te concurreren: @dr_pete #mozcon pic.twitter.com/VFk5beIbvI

— Noah Learner (hij/hem) (@noahlearner) 12 juli 2021

We wisten dat Dr. Pete de hitte zou brengen, maar het is veilig om te zeggen dat hij zichzelf dit jaar overtrof.

Geweldig gesprek door @dr_pete van de #mozcon .
Afhaalmaaltijden:
Maak geen aannames over uw concurrenten
Maak geen enorme roman – bedenk een plan met daarin wat er ontbreekt aan de inhoud van uw site.
Houd bij wat wel/niet werkt en pas dienovereenkomstig aan.
@Moz pic.twitter.com/pnUWqeL2vX

— J Turnbull (@SEOJoBlogs) 12 juli 2021

Noah Learner — Spelveranderende manieren om de Google Search Console API te gebruiken

Deze eerste MozCon-luidspreker was klaar om te spelen! Noah gaf ons meteen enig perspectief op de werkelijke beperkingen van Google Search Console. Zoals de meesten van ons weten, geeft Search Console je slechts toegang tot 1.000 rijen. Nou, Noah wist dat er veel meer data te zien was en begon te ploeteren met de API.

Blijkbaar leidde dit tot een reis van 15 uur door het GSC-konijnenhol, toen Noah begon te werken aan het maken van een aangepaste Google Search Console-tool met behulp van Big Query en Google Data Studio. Deze tool, Explorer for Search, heeft al wat buzz gekregen van mensen in de branche.

Als je Search Explorer van @noahlearner en Two Octobers nog niet hebt gezien, mis je. Native GSC is verschrikkelijk in vergelijking. #MozCon

— Taylor Murchison (@TaylorMurchison) 12 juli 2021

Eerlijk gezegd, als je naar de Twitter-feed voor #MozCon kijkt, zijn er niet veel tweets omdat niemand hem bij kon houden! Noah ging snel door met hoe hij Explorer for Search met zijn team heeft gebouwd en hoe ze het gebruiken.

Ik hou van dit opvallende afstandsrapport @noahlearner pronkt met #Mozcon pic.twitter.com/VgUa1CeAcC — Jordan Choo (@JordanChoo) 12 juli 2021

Vrijwel onmiddellijk vonden Noah en zijn team meer dan $ 300.000 aan zoekwoorden die niet beschikbaar waren in Search Console. Ze deden dit door het inbouwen van positiesortering, bovenaan de trechter/onderaan de trechter sorteren, merkgebonden versus niet-merkgebonden filters en meer.

We kunnen niet wachten om hiermee te spelen en aan de slag te gaan met de Search Console API!

Dana DiTomaso — Build for Search: moderne webontwikkelaar die SEO op de eerste plaats zet

Dana DiTomaso, al heel lang favoriet bij MozCon, zette haar coachhoed op voor de sessie van dit jaar. Veel te vaak bevinden we ons in lastige situaties waarin we al ons werk moeten schrappen en opnieuw moeten beginnen.

"Ontwikkelaars [ook] komen veel te laat binnen […] en komen binnen en zeggen: "oh, dat kan ik niet" […] of "dit gaat niet werken op mobiel", en nu moet je begin het ontwerp helemaal opnieuw. @danaditomaso #MozCon

— Melina Beeston (@mkbeesto) 12 juli 2021

Dana kwam deze manier te vaak tegen, dus kwamen zij en haar team met een betere oplossing. Ze was klaar om ons, en onze webdev-processen, agile (ish) te maken.

Ze liet ons het hele proces van haar team zien, van het presenteren van trefwoordonderzoek (IN EEN TAARTKAART?!), tot het gebruik van GatherContent om een websiteblauwdruk voor klanten te maken, tot het maken en presenteren van wireframes.

SEO-projecten moeten niet in silo's worden gedaan.

SEO-, UX-, Design-, Dev- en Content-teams moeten allemaal vroeg en vaak (indien nodig) worden betrokken.

De Agile projectmanagementmethode is een geweldig raamwerk dat dit gemakkelijk maakt.

Inzichten uit @danaditomaso 's talk #mozcon pic.twitter.com/Fl5B8ncSG0

— Ọla King (@justolaking) 12 juli 2021

Bij elke stap kan iedereen erin springen en zien wat er aan de hand is en iets toevoegen aan het gesprek of proces. Het is veel minder lineair en zorgt voor meer samenwerking.

Jackie Chu – Internationaliseringsfouten: hoe u wereldwijd kunt gaan zonder al uw verkeer te verliezen?

Met een staat van dienst als die van Jackie, is het moeilijk voor te stellen dat je niet versteld zult staan. Jackie begon met het uitleggen van een van de meest complexe SEO-concepten: Hreflang. Deze uitleg leidde meteen tot een paar tactische suggesties:

  • Definieer doeltaal en land

  • Zelf-canonicaliseer alle URL's

  • Gebruik consistente URL-patronen

Eerlijk gezegd waren er zoveel afhaalrestaurants uit deze presentatie dat ze moeilijk bij te houden waren. Stel je voor, al die informatie over Hreflang alleen al stond in de eerste 17 dia's… en deze presentatie was 60 dia's lang!

Goede tip van @jackiecchu over het gebruik van extra signalen naast hreflang om Google te laten zien welke versie van uw site op welk internationaal publiek is gericht, zoals het linken naar de respectieve sociale profielen van dat land of het bewerken van het NAP om de informatie van dat land weer te geven. #mozcon pic.twitter.com/2T24euwRyZ

— Lily Ray 😏 (@lilyraynyc) 12 juli 2021

Je zult deze presentatie zeker nog eens willen bekijken in de videobundel, die vrijdag beschikbaar is, om alle mogelijke inzichten te verzamelen!

Cyrus Shepard — 3 klik- en betrokkenheidssignalen beheersen voor hogere rankings/verkeer/

Cyrus, een oud MozCon-emcee, betreedt dit jaar zelf het podium om te bespreken hoe Google signalen van gebruikersbetrokkenheid wel of niet kan gebruiken als input voor het rangschikken van websites.

Cyrus begon met uit te leggen hoe 20 jaar Google-patenten drie verschillende soorten kliksignalen beschrijven die ze konden meten: eerste klikken, lange klikken en laatste klikken. Vervolgens doorliep hij een groot aantal kleinschalige SEO-experimenten die probeerden deze kliksignalen te beïnvloeden om te zien of hij de rankings kon beïnvloeden.

Enkele van de experimenten waren:

  • Metabeschrijvingen optimaliseren op niet-traditionele manieren

  • Titeltag "Boilerplate" verwijderen

  • Verbetering van de zichtbaarheid van "gerelateerde artikelen"

  • Veelgestelde vragen toevoegen

Doe het niet. Voor de liefde van God. Doe het niet. #MozCon @CyrusShepard pic.twitter.com/hWxCxLlpju

— Brie E Anderson (@brie_e_anderson) 12 juli 2021

Ten slotte deelde Cyrus enkele casestudy's, waaronder de migratie van de Moz Q&A – die meer dan 100.000 URL's omvatte – en hoe ze de betrokkenheid van gebruikers verbeterden.

Wat een geweldig URL- padmigratieproces en -geleiding door het SEO-team van @Moz! Het verplaatsen van de Q&A-sectie met een belangrijke checklist is iets, maar ook, als het gaat om door gebruikers gegenereerde inhoud, is het moeilijk te veranderen. Dus @CyrusShepard kwam daarna met meer dan 16% succes. #MozCon pic.twitter.com/bIHk8uVHA6

— Roman Adamita (@AdamitaRoman) 12 juli 2021

Aan het einde benadrukte Cyrus dat SEO niet gaat over het manipuleren van cijfers, maar dat "Gebruikerstevredenheid rankingfactor #1 is." Na het bekijken van deze presentatie, loop je zeker weg met verschillende ideeën om je bezoeker te boeien.